Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא ברור לי מהטבלה הזו איך ה C1 חסכונית מהפיג'ו 107 ? הרי מדובר בדיוק באותו רכב. אותו מנוע, אותם חלקים, אותו

מפעל, רק "תחפושת" שונה.

גם אם הכל זהה לחלוטין, מספיק שהצורה מעט שונה ואז ישנו שוני באווירודינמיות - מכאן נגזר שוני הצריכה

אגב, אינני יודע אם באמת הכל זהה שם מלבד הפח, יתכן וישנו שוני נוסף בחלק מהמכלולים...

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

"דייהטסו קורה", אני לא צוחק אבל נראה לי שבמשך השנה האחרונה ראיתי בדיוק רכב אחד כזה בכל הארץ (ואני לא מגזים, טיילתי השנה בכל הארץ, הייתי באילת ועד רמת הגולן).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לא ברור לי מהטבלה הזו איך ה C1 חסכונית מהפיג'ו 107 ? הרי מדובר בדיוק באותו רכב. אותו מנוע, אותם חלקים, אותו

מפעל, רק "תחפושת" שונה.

לא הסתכלת נכון, הצריכה לפי היצרן זהה כמובן בשני הרכבים

הסתכלת על צריכה בפועל שמן הסתם תהיה שונה כי יצא שהנהגים ברכב אחד נוהגים בצורה פחות חסכונית מהנהגים ברכב השני

פורסם

א.חסכון בדלק זה פלי קטגוריה.

ב.כנראה אחת מהמיני עם המנוע הגדול יותר ותיבה ידנית.

ג.דיזליות או בנזין?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

לבן דוד שלי יש לאון טורבו דיזל ולפי דבריו היא עושה 5 ליטר ל100 קילומטר.

הדיזלים של היום פשוט חזקים וחסכוניים רציתי דווקא לקנות אחד כזה אבל אין לי סבלנות כל לחכות לפני ואחרי נסיעה איזה 5 דקות בישביל לקרר/לחמם את הטורבו.

פורסם

מפעל, רק "תחפושת" שונה.

כנראה שהסמל של סיטרואן יותר אווירו דינאמי.

תאכלס זה עבודה בעיניים, יכול ליהיות שזה הכל אינטרסים וכסף, ויכול ליהיות כי זה נהג יותר אגרסיבי בדק את הפחות חסכונית.

פורסם
לבן דוד שלי יש לאון טורבו דיזל ולפי דבריו היא עושה 5 ליטר ל100 קילומטר.

הדיזלים של היום פשוט חזקים וחסכוניים רציתי דווקא לקנות אחד כזה אבל אין לי סבלנות כל לחכות לפני ואחרי נסיעה איזה 5 דקות בישביל לקרר/לחמם את הטורבו.

תנוח דעתך, לא צריך לחכות.

מצד שני צריכה כזו זה רק בתנאי נהיגת סופר דופר סבתא.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אין כל צורך לחכות לפני ואחרי נסיעה במנוע טורבו דיזל, בוודאי לא 5 דקות. מנועים מודרניים מצויידים במנגנונים, שמונעים את הצורך הזה.

מקסימום, אפשר לחכות חצי דקה-דקה אחרי נסיעה מאומצת מאוד בלבד.

תקרא קצת שירשורים קודמים בפורום בנושא.

לא מאמין שזה הדבר היחיד שהפריע לך לקנות רכב דיזל.

פורסם

היו עוד כמה דברים שגם די הפריעו לי: ריח מהאגזוז, רעש , אגרת רכב וגם אני מעדיף רכב שהוא לא גרמני ולא מצאתי דגם שמוצא חן בעיני.

פורסם

אגרת רישוי לדיזל היום היא כמו בנזין,יכול מחיר תלוי בשווי שימוש,רכב קטן יהיה יותר זול.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפני שקניתי את הרכב האחרון, עשיתי הרבה בדיקות, והגעתי למסקנות הבאות : (לא טוען שזה ב-100% נכון)

1) מיני : 107/C1, צריכה משולבת 1:18 ניסן מיקרה אקו 1:16.5

2) סופר מיני - או מיקרוונים, פביה דיזל 1.6, סיטרואן סי 3 פיקאסו דיזל. 1:20 או קרוב לזה ג׳אז רגילה 1:16 היברידית 1:17 יאריס 1:16 ... 1:17 ספייס וורסו 1:16

3) משפחתיות - אוריס/פריוס הברידית 1:18, פלואנס דיזל רובוטית 1:19 ... 1:18 אוקטביה/ג׳טה דיזל 1:17 , כל הווגיות עם מנוע 1.9 TDI כנ״ל

4) מנהלים - אין ממש חסכוניות :) אולי דיזל 2.0 של VAG (סופרב , פסאט) יתן קרוב ל 1:13 ... 1:14

בטח פיספסתי משהו, אז סליחה מראש.

מה שבאמת מעצבן, שאין יבוא סדיר של רכבים באמת באמת חסכוניים, כגון green line של סקודה או blue motion של פולקסווגן, שניתן בקלות להגיע גם ל-1:26 !!! כנראה מחשש אמיתי בפגיעה בהכנסות המדינה ממסים ...

פורסם

לגבי המיני לא בטוח,מה עם האלטו? הפנדה עושה צריכה משולבת דומה למה ציינת גם כן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...