Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דוקא לאוטומטי מתרגלים לרוב מהר, מתרגלים יותר מדי מהר.

ההורים שלי נהגו על גיר ידני משנות ה-70 ועד האוטומטית הראשונה שלהם שנרכשה ב-92 אאל"ט (אבא שלי המשיך להיות עם רכב ידני עד סוף שנות ה-90). הם התרגלו מאוד מהר לגיר אוטומטי והתרגלו כל-כך שהם אפילו לא מוכנים לשמוע על גיר ידני.

גם סבא שלי נהג רק במכוניות ידניות מסוף שנות ה-40 (שהראשונה הייתה מכונית משנות ה-30 עם גיר לא מסונכרן) ועבר בלי קושי למכונית אוטומטית לאחר יותר מ-40 שנות נהיגה.

בעיית הסתגלות היא בכיוון ההפוך - ניסינו פעם ללמד סטודנטית מארה"ב שהייתה בתוכנית חילופין לנהוג על גיר ידני. לקחנו את הרכב למגרש חנייה נטוש וחווינו סדרה של קפיצות, חריקות וכיבויי מנוע שנמשכו עד שכל הצדדים החליטו לוותר.

תעזוב גיר ידני - תראה איך רוב נהגי האוטומטי לא מסתדרים עם גיר רובוטי (חד-מצמדי)...

פורסם

בעיית הסתגלות היא בכיוון ההפוך - ניסינו פעם ללמד סטודנטית מארה"ב שהייתה בתוכנית חילופין לנהוג על גיר ידני. לקחנו את הרכב למגרש חנייה נטוש וחווינו סדרה של קפיצות, חריקות וכיבויי מנוע שנמשכו עד שכל הצדדים החליטו לוותר.

:-D

הסברתם לה שהידית המוזרה בין מושב הנוסע לנהג היא ידית ההילוכים?

יצא לי לראות טוקבקים אמריקאים על תמונה של רכב עם גיר רגיל "שלנו". הם לא הבינו מה הידית הזאת ולמה הרכב כזה מוזר בין מושב הנהג לנוסע :shock:

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

הגישה האמריקאית הקלאסית (שדי עברה מהעולם) דוגלת במנוע גדול ועתיר מומנט ועל כן תפעול תיבת ההילוכים (האוטומטית כמובן) לא רלוונטית למשתמש מעבר למצבי P-R-D (ניוטרל למקרה וצריך לגרור את הרכב). לרוב הנהג צריך לגעת בידית ההילוכים רק בתחילת הנסיעה ובסיומה.

אי לכך, יצרני הרכב האמריקאים לרוב התקינו את בקרת ההילוכים במקומות שלא יפריעו בחלל הרכב או במיקומים שנראו להם "ארגונומיים" יותר. לרוב כידית היוצאת ממנהרת ההגה, לעיתים במקומות משונים יותר כמו במקרה של האדסל -- בטבור ההגה...

מהצד שלהם זה נראה הגיוני לחלוטין.

פורסם

תודה על העצות. בסוף נפגשתי עם חבר היום וביקשתי ממנו לנהוג קצת.

נהגתי ברחובות שונים במשך 20 דק' וגם והנסיעה עברה חלק לחלוטין.

מעבר להרגל ללחוץ על הקלאץ', אחד הדברים השונים מהמכוניות הידניות שאני נוהג בהם מרכב אוטומט הוא שבאוטומט דוושת הנהיגה רגישה יותר מאשר בידניות (לפחות מאלו שאני רגיל לנהוג בהם).

בחרתי להניח את רגל שמאל מתחת לברך ימין. ההרחקה מדוושת הברקס ותנוחת הרגל הלא רגילה הקשו על רגל שמאל לבצע את הפעולה של לחיצה אוטומטית על הקלאץ'. התנוחה הלא רגילה ששמתי בה את הרגל נתנה תחושה כי היא צריכה להישאר בה ואין להשתמש בה בכלל.

ועוד דבר אחד, אני חייב להגיד שמהנסיעה עכשיו אני נהניתי יותר מנסיעה בידני. בלי כל העברות ההילוכים בהאצה, האטה, פקקים..

כשסיימתי רישיון היה לי יותר כיף עם ידני, שיש עם מה לשחק תוך כדי נהיגה.

אבל עכשיו, אחרי שנים של נהיגה, הכיף של הנהיגה הידנית הסתיים (עוד די הרבה לפני), ועכשיו נראה לי יותר מתאים לי את הנוחות של האוטומט, למרות שגם יש לו חסרונות ביחס לידני.

פורסם

כשאתה מרים את רגל ימין מהגז, מקם אותה מעל הברקס בריחוף. כך רגל שמאל "תרגיש במכשול" ותבין שאין קלאץ'. אני חושב גם להעיף מבט זריז עד מאד (באופן הכי בטוח שאפשר, אני לא יודע עד כמה ישים בפועל) לכיוון ידית ההילוכים ("ייפול האסימון" שזו ידית אוטומטית) והחשק ללחוץ על הקלאץ' יחלוף לו.

הבעייה הגדולה יותר תהיה להתרגל חזרה לידני. מצאתי עצמי עובר בין קנגו ופרייבט כמה פעמים, וכל פעם לפי התור מסנן בעצבים "יש קלאץ'(הכנס קללה עסיסית כאן)..." או "אין קלאץ' (הכנס קללה עסיסית כאן)..."

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אבא שלי, עם למעלה מ30 שנות נהיגה, לקח את הפיג'ו הידנית שלי ליומיים אחרי שקניתי אותה. כבר חודש שהוא מתלונן שבכל רמזור אדום הוא מחפש את הקלאצ' כדי לעצור :)

קקטוסולר ידנית

פורסם

לכל אלו שעזרו והתעניינו רק רציתי להגיד ששכרתי בסוף רכב אוטומט בשביל הנוחות למרות שהייתה לי אפשרות לקחת ידני.

לקחתי את המזדה 2, ובסך כל 2 ימי ההשכרה יצא לי פעם אחת ללחוץ על הברקס בגלל ההרגל ללחוץ על קלאץ'. ודרך אגב, זה קרה רק בגלל שהייתי עסוק בכמה דברים בבת אחת באוטו רגע (GPS, חישוב זמן הגעה, דיבור..)

בשביל להשתדל לא להשתמש ברגל שמאל פשוט מיקמתי אותה מתחת לרגל ימין וזה עזר לי.

דרך אגב, בשביל לתת פה איזה ערך מוסף למי שזה יכול לעניין אותו, לקחתי מזדה 2 שצריכת הדלק שלה לפי החישוב שלי הייתה לאורך כל הנסיעה 14.7 ק"מ לליטר.

אני חייב לציין שלא מיהרתי לשום מקום והנסיעה הייתה מתונה.

פורסם

לקחתי את המזדה 2, ובסך כל 2 ימי ההשכרה יצא לי פעם אחת ללחוץ על הברקס בגלל ההרגל ללחוץ על קלאץ'. ודרך אגב, זה קרה רק בגלל שהייתי עסוק בכמה דברים בבת אחת באוטו רגע (GPS, חישוב זמן הגעה, דיבור..)

בשביל להשתדל לא להשתמש ברגל שמאל פשוט מיקמתי אותה מתחת לרגל ימין וזה עזר לי.

לא מצליח להבין למה בחרת בדרך הזאת. איך אתה מסוגל לנהוג בתנוחה אקרובטית כזאת של רגל על רגל?? אני הייתי מתעקם כולי אחרי 10 דקות כאלה. למה לא להדביק את הרגל לרצפה צמוד לצד שמאל וזהו?

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

בכל המכוניות האוטומטיות וגם בלא מעט מכוניות ידניות

יש משטח שעליו אתה אמור להניח את רגל שמאל.

אתה אשכרה צריך לייצב את הגוף על המשטח הזה,

זה עוד מרכיב בתנוחת נהיגה נכונה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני לא מבין את הבעיה.

נהגתי 25 שנה על ידניות. מזה 11 שנים אני נוהג באוטומטיות. בממוצע פעם בשנה שוכר ידנית (בחו"ל).

הדבר היחיד שאליו צריך להתרגל במעבר מידנית לאוטומטית הוא ששחרור הבלמים גורר גלגול לפנים.

כאשר אני שוכר רכב ידני - אני חוזר לנהיגה ידניתבאופן טבעי כבר בתוך החניון של חברת ההשכרה. קורה לי שאני מדומם מנוע - רק בזינוקים בעליה תלולים במיוחד.

בחזרה לאוטומטי אני מחפש את הגלאץ' יום-יומיים.

מנג אחד שנותר לי מהידני - ברמזורים ארוכים אני מעביר לניוטרל ומרים בלם יד. ולפעמים גם מזנק בעליה בסיוע בלם יד (כן, אני יודע שהצעירים כאן חושבים שזה דבר מיותר גם בידנית, אבל קשה למחוק הרגל של למעלה מ-25 שנים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
דוקא לאוטומטי מתרגלים לרוב מהר, מתרגלים יותר מדי מהר.

ההורים שלי נהגו על גיר ידני משנות ה-70 ועד האוטומטית הראשונה שלהם שנרכשה ב-92 אאל"ט (אבא שלי המשיך להיות עם רכב ידני עד סוף שנות ה-90). הם התרגלו מאוד מהר לגיר אוטומטי והתרגלו כל-כך שהם אפילו לא מוכנים לשמוע על גיר ידני.

גם סבא שלי נהג רק במכוניות ידניות מסוף שנות ה-40 (שהראשונה הייתה מכונית משנות ה-30 עם גיר לא מסונכרן) ועבר בלי קושי למכונית אוטומטית לאחר יותר מ-40 שנות נהיגה.

תעזוב גיר ידני - תראה איך רוב נהגי האוטומטי לא מסתדרים עם גיר רובוטי (חד-מצמדי)...

בארהב בכלל 95% זה אוטומטיות.

אתה מפספס פה נקודה קטנה, גיר רובוטי זה בנאדם מול מחשב, בניגוד לידני שזה בנאדם מול מוט ברזל ודוושה (מכאני).

זה כמו שתלמד מבוגרים להשתמש בסמארטפון\במחשב, הראש שלהם לא מפותח מספיק כדי שיוכלו "לדבר" עם המכשיר.

אנחנו הדור החדש (משנות ה80), נולדנו לתוך הטכנולוגיה.

בקיצור ולעניין, האוטומט זה מכה שלא מהעולם הזה.

אני נוהג ביום יום על אמריקאית אוטומטית.

תאכלס, ידני זה מצויין, אבל ביום יום, רק גיר אוטומט, לא צריך יותר מזה.

ורצוי אוטומט אמין ופשוט, כמו גירים שיש על היפניות והאמריקאיות שמחזיקים גם 20 שנה בלי למצמץ (בטיפול נכון).

אני אישית לא רואה לנכון לנהוג על ידני במכונית משפחתית, כאשר לאותו רכב יש גיר אוטומט אמין. (ברכבי ספורט, רק ידני).

עכשיו ההורים קנו פאביה, אמרתי להם שילכו רק על ידני (בגלל כל ההסטוריה של הDSG שהייתה).

והם מרוצים עד הגג. (הם כבר יותר מ10 שנים רק על אוטומטיות).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל למה שבמשפחתית רגילה לא תהנה מיתרונות הגיר הידני? הרכב בכלל לא חייב להיות ספורטיבי כדי להיות מהנה לנהיגה. עם גיר ידני צריכת הדלק נמוכה יותר.

זה קל מאד להתרגל מידני לאוטומטי ולא צריך לשבת על רגל שמאל או כל מיני תנוחות יוגה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...