Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט לאון TFSI vs TSI

sh1506
שימו לב! השרשור הזה בן 4438 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם

אני כרגע שוקל לקנות רכב ומתלבט נורא מה לעשות.

חיפשתי מידע אבל להגיד שמצאתי משהו קונקרטי לא יכול.

אני נוטה ורוצה כמובן את הדגמים הספורטיביים.

יש תקציב של בערך 55K ושוקל לקחת אולי עוד הלוואה קטנטונת תלוי בדגם וחשקה נפשי בסיאט לאון.

השאלה שלי כזאת, בשנים 2006-2007 עם המנוע TFSI האם לקחת את ה SPORT UP שנחשב אולי כרכב פרווה?! או אולי לחשוב על הדגם של ה FR?! מה ההבדלים המשמעותים ביניהם? חוץ מהניהול מנוע כמובן שקצת יותר חזק.

או לחילופין חשבתי לעשות מקדמה מה 55K ולקחת חדש מהסוכנות עם זה באמת שווה את זה.

גם כאן יש התלבטות רק עם המנוע של TSI, האם לקחת את הפרווה?! ה 1.8 TSI או לחשוב על ה FR עם המנוע 2.0 TSI היותר חזקה?

האם גם כאן ההבדל הוא רק בכוחות סוס או שמה יש פה עוד משהו?!

הייתי שמח ל CUPRA אך זה לדעתי מעבר לתקציבי, במיוחד הדלק. תגידו לי את דעתכם בנושא.

חשוב להדגיש כי אני מעוניין רק ברכבים עם גיר ידני.

וחשוב לי גם התנהגות הרכב, זאת אומרת שאני לא מחפש רק כח ושייסע בקוו ישר. אני מחפש את החבילה הכוללת. שייתן תמורה טובה ככל האפשר למחיר.

מודה לכולם מראש על העזרה

ומקווה למצוא לעצמי כלה חדשה בקרוב.

בברכה

שמעון

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הספורט אפ היא אכן פרווה כזאת.

אבל מבחינת מנוע זה אותו מנוע פשוט עם ניהול טיפה שונה שמוריד את ההספק ל185 במקום 200, שני המנועים יוציאו את אותו הספק אחרי צ'יפ.

לגבי רכב חדש קח בחשבון שהאפ אר עולה הרבה יותר מה 1.8 .

ופה הסיפור שונה, האפ אר היא ספורטיבית באמת לעומת ה1.8 .

ה1.8 זב אותו רכב כמו ה1.2 פשוט עם מנוע גדול.

האפ אר באה עם מנוע שונה לגמרי ומיתלים אחרים, ככה שאם התנהגות זה מה שאתה מחפש האפ אר תיתן לך הרבה יותר מה1.8 .

שוב קח בחשבון שהאפ אר יקרה ב40 אלף בערך.

הקופרה כמובן תיתן יותר מענה להיתנהגות אבל גם מודל 2007 עומד על 100 אלף במחירון, אולי מוכרים בפחות שווה לבדוק.

רק עוד דבר אחד, הלאון אמורה להיתחלף בדגם חדש שכנראה יוריד את המחיר הגם ככה נמוך של כל הלאונים שסובלים ממחירון נמוך בגלל כל המבצעים של סיאט.

אם אתה מתכוון להחזיק את הרכה כמה שנים טובות אז זה לא רלוונטי אלייך.

בהצלחה!

They are trying to ban me...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה.

ה sport up וה fr של 2007 שונים רק בניהול מנוע? או שישנם עוד הבדלים משמעותיים ברכבים הנ"ל? איבזור? מתלים ? וכו..

כמו כן עד כמה כדאי לקחת את המנוע החדש Tsi ? יותר אמין? יותר חסכוני ? עמיד בשיפורים? כמובן אני מדבר לטווח הארוך. מנוע שיחזיק כמה שיותר זמן עם כמה שפחות השקעה כספית מבחינת רצף טיפולים. החלפות תכופות של חלקים כאלה ואחרים.

שוב מודה מראש לכל העוזרים.

בברכה

שמעון

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי דגמי 2007 אני לא יודע מה הם בדיוק ההבדלים חוץ מניהול מנוע שונה אבל אני מניח שיש עדיפות לאפ אר במחינת התנהגות.

לגבי הtsi, החזקתי במשך שנה לאון 1.8 ידנית ונהנתי מכל רגע.

לא חסר בה כלום מבחינת איבזור ונוחות.

והמנוע חזק וחסכוני מאוד אם נוהגים בו נכון.

לגבי שיפורים יש לו פוטנציאל גדול.

עם ניהול מנוע של APR אפשר להגיע ל212 כ"ס ו39 קג"מ שהם נתונים מרשימים ביותר.

כמובן של2.0 tsi שנמצא באפ אר החדשה יש פוטנציאל הרבה יותר גדול ושם כמעט אין גבול :)

They are trying to ban me...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במידה וה - 1.8 מתאימה לתקציב, אני יכול לומר שהמנוע שלה מספק מעל ומעבר, וכפי שאמרו קודמיי - גם יש כר נרחב לשיפורים.

המנוע הזה גם ידוע באמינותו, ויחד עם מחיר הקנייה האטרקטיבי והאבזור המלא, זו קנייה מצוינת.

Cupra Leon VZ 2024

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתה לי 1.8 וכרגע FR.

ההבדל הוא מוחשי. ה-1.8 מצויינת אבל מעט רכה לנהיגה ספורטיבית, היא קרוזרית מצויינת.

ה-FR משודרגת בהרבה בכל סעיפי ההתנהגות. אוחזת הרבה יותר ומאיצה ובולמת חזק יותר.

המנוע בספורט אפ וב-FR הוא זהה (עד מתיחת הפנים ב-2010 שמה ה-FR קיבלה מנוע TSI ועברה שדרוג מתלים רציני).

מניח שיש הבדלים במערך המתלים של הספורט אפ וה-FR.

אגב, ממה שזכור לי, FR הביאו רק DSG עד השנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לך danielharati עזרת לי גם פעם שעברה באותו הנושא בשרשור אחר.

לצורך העניין עם ההבדלים זה רק המתלים והבלימה, אם אני לוקח את הגרסאות הזולות יותר של הלאון (SPORT UP או 1.8TSI)

אם אני אבצע החלפה של המתלים והבלמים לצורך העניין ברכב הזולים לרכיבים של ה FR בעתיד כשיהיה יותר תקציב, אפשר להגיד שהרכב בעצם יתנהג יותר טוב?! אולי אפילו כמו ה FR? או שאילו דברים שלא עושים ולא כדאי להתעסק עם זה?

כי תקציב זה קצת בעייתי אצלי ואני חושב קדימה, אם אני אשקיע עכשיו פחות ובעתיד לאט לאט אוסיף דברים לייעול הרכב (צ'יפ, מתלים, בלמים וכו') אז אולי אני איכשהו ארוויח משתי העולמות. אבל מפחד שאתבאס בינתיים שהרכב יהיה חלש ולא ספורטיבי כמו שאני מצפה וגם אחרי שאוסיף לו זה עדיין לא יישתווה לדבר האמיתי.

בברכה

שמעון

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש הבדל גם בגיר ביו ה1.8tל fr

ב1.8t הגיר הוא dsg7 לעומת הfr שיש בה את הdsg6 הילוכים

סליחה רק עכשיו ראיתי שאתה מעוניין רק בידני ואני חושב שהfr מגיע רק בdsg לאחר המתיחות פנים ב2010

היום זה המחר שדאגת לו אתמול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש הבדל גם בגיר ביו ה1.8tל fr

ב1.8t הגיר הוא dsg7 לעומת הfr שיש בה את הdsg6 הילוכים

סליחה רק עכשיו ראיתי שאתה מעוניין רק בידני ואני חושב שהfr מגיע רק בdsg לאחר המתיחות פנים ב2010

אם אני לא טועה, FR ידנית התחילו להביא רק לאחרונה. זתומרת מ-2012 ואולי כמה יח' במהלך 2011.

תודה לך danielharati עזרת לי גם פעם שעברה באותו הנושא בשרשור אחר.

לצורך העניין עם ההבדלים זה רק המתלים והבלימה, אם אני לוקח את הגרסאות הזולות יותר של הלאון (SPORT UP או 1.8TSI)

אם אני אבצע החלפה של המתלים והבלמים לצורך העניין ברכב הזולים לרכיבים של ה FR בעתיד כשיהיה יותר תקציב, אפשר להגיד שהרכב בעצם יתנהג יותר טוב?! אולי אפילו כמו ה FR? או שאילו דברים שלא עושים ולא כדאי להתעסק עם זה?

כי תקציב זה קצת בעייתי אצלי ואני חושב קדימה, אם אני אשקיע עכשיו פחות ובעתיד לאט לאט אוסיף דברים לייעול הרכב (צ'יפ, מתלים, בלמים וכו') אז אולי אני איכשהו ארוויח משתי העולמות. אבל מפחד שאתבאס בינתיים שהרכב יהיה חלש ולא ספורטיבי כמו שאני מצפה וגם אחרי שאוסיף לו זה עדיין לא יישתווה לדבר האמיתי.

בברכה

שמעון

אם אתה הולך לכיוון של שיפורים, אתה יכול להגיע לרכב הרבה יותר טוב מ-FR סטנדרטית. אתה יכול להרכיב בלמים של קופרה, להתקין סטייג 1-4, לטפל במתלים ועוד אינסוף דברים אבל זה יעלה לך עשרות אלפי שקלים.

ב-FR המתלים שונים, הבלמים יותר גדולים, מנוע יותר חזק וג'אנטים יותר גדולים (17' או 18')

ה-FR יותר מאובזרת ונראית יותר טוב פנימית וחיצונית(טמבונים שונים).

עם זאת, הייתי מאד מרוצה מה-1.8 והיא שרתה אותי נאמנה ללא תקלות במשך 3.5 שנים. אז תבדוק אותה קודם, המנוע מצויין ושותה פחות דלק ולכן אולי תספק אותך לעת עתה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...

אהלן לכולם.

ברצוני לשאול בבקשה בקשר ללאון חדשה 2.0 TSI FR ידנית.

האם למישהו יש מושג מה הצריכת דלק האמיתית שלה?

כמו כן כמה משלמים עליה בימינו ביטוח לשנה ומה חברת הביטוח דורשת/מחייבת לשים על האוטו?

אם למישהו פה יש את ה FR 2.0 DSG גם אשמח לתשובה על השאלות.

מודה מראש על העזרה

בברכה

שמעון.

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מניסיון של חבר'ה מדובר בכ9 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת ממוצעת.

קצת לחיצות ופקקים והגעת ל7 ק"מ לליטר.

ביטוח תלוי בנהג, גילף וותק, תביעות קודמות וכמובן בחברת הביטוח עצמה, הכי טוב להתקשר ולשאול.

בלי לנסות להכנס לך לכיס, אני נגד הלוואות לרכישת רכב, הריבית + ירידת הערך הופכות את העסקה לברוך רציני.

אולי כדי לשקול לאון\איביזה משנתון נמוך יותר שתכנס בתקציב ולהשתדרג עם הזמן.

בהצלחה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4438 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...