Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני טס מחר ל8 ימים, ואין לי מי שיכול להניע את הרכב פעם ביומים.

האם מומלץ לנתק את המצבר שלא ייגמר? או שהוא ישרוד 8 ימים בלי הנעה?(נס פח השמן :-P)

פורסם

שאלה מצויינת !

הכול תלוי במצב המצבר וצריכת הזרם הפרזיטית ברכבך.

נניח שצריכת הזרם הפרזיטית היא כ-80 מיליאמפר והמצבר יחסית יישן מאוד ייתכן שלא תוכל להניע את הרכב לאחר 8 ימים.

לשם השוואה ברכבים מודרנים בעלי איבזור מקורי צריכת הזרם הפריזטית היא בסביבות 10-15 מיליאמפר.

איזה כייף לי :)

פורסם

לצערי אכן אוטומט, לא נראה לי שיש כאלה ידניות בארץ חוץ מדיזל.

אין לי מד מתח, לא יודע איך לבדוק את מצב הצריכה הפרזיטית, נסמוך עליכם ונראה מה יהיה עוד שבוע :-P

פורסם

שמעתי על כלל אצבע למדידת הזרם הפרזיטי:

בחסות החשיכה לנתק קוטב אחד (נניח שלילי) ואז לנגוע עם הכבל באלקטרודה (רק כשהמצבר תקין! אם המצבר שחרר מימן, הניצוץ יכול לגרום לכם ליופי של סיום סרטון סטייל וורנר ברוס)

ניצוץ מינימלי - זרם תקין.

ניצוץ חזק יותר - יש זליגת זרם!

בכל מקרה יכול להיות שהמצבר שלך כבר לא חדש ולקראת סוף ימיו ואז לא יחזיק 8 ימים.

נ.ב. אם אתה מתכוון לבצע את הבדיקה הזאת, לא עדיף להפסיק אחרי שלב 1 בו המצבר גם ככה מנותק?

פורסם

ברשותכם, אני ארכב על השרשור ואשאל שאלה רלוונטית, העמדתי רכב ללא תנועה לשנה וחצי.

ברכב הוחלף מצבר כשבוע לפני שהועמד.

בטעות, שכחתי לנתק את הקטבים והרכב עמד כך כל התקופה.

כיום המצבר ריק לחלוטין ומסרב להראות כל סימני התאוששות, גם לאחר טעינה.

זהו?

בהנחה והאחריות הסתיימה, לזרוק לזבל?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הרכב שבסמלון שלי יכול לעמוד גם שלושה שבועות מבלי שאני מניע אותו, ועדיין להניע כמו נמר מבלי שהמצבר נותק בתקופה שבה הוא עמד.

רכב בסמלון אפילו שעון שמראה את השעה אין.

פורסם
ברשותכם, אני ארכב על השרשור ואשאל שאלה רלוונטית, העמדתי רכב ללא תנועה לשנה וחצי.

ברכב הוחלף מצבר כשבוע לפני שהועמד.

בטעות, שכחתי לנתק את הקטבים והרכב עמד כך כל התקופה.

כיום המצבר ריק לחלוטין ומסרב להראות כל סימני התאוששות, גם לאחר טעינה.

זהו?

בהנחה והאחריות הסתיימה, לזרוק לזבל?

אתה יכול לנסות להטעין אותו בעזרת מטען חיצוני אבל רוב הסיכויים שאורך החיים של המצבר התקצר מאוד כתוצאה מפריקה עצמית.

אפשרות אחרת לקנות או לבנות מעגל חשמלי שמחזיר את החיים למצבר בעזרת מטען אשר מטעין בפולסים בתדר של 1 קילוהרץ את המצבר במתח של 15 וולט.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...