Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיצוי עבור הוצאות שנגרמו עקב דו"ח משטרתי כוזב

שימו לב! השרשור הזה בן 4113 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לא אלאה אתכם בפרטים, רק אספר בקצרה, שבקשתי להישפט על דו"ח משטרתי שקבלתי, על השארת הרכב בשול הדרך עקב תקלה לזמן העולה על 24 שעות ( סמל סעיף 3028 ). מאחר ורכבי התקלקל במוצאי שבת בשבע בערב ונגרר מהמקום ביום ראשון באחת בצהריים, ברור שהדו"ח מצוץ מהאצבע ועל הבסיס הזה בקשתי להישפט. ואכן, לאחר דיון ראשון בבית המשפט ולמרות שכיניתי את רושם הדו"ח, שקרן, למורת רוחה של התובעת המשטרתית, היא נאלצה למשוך את הדו"ח כדי לא להראות במערומיה יתר על המידה. לאחר שהדו"ח הוסר ממני, שאלתי את השופט לגבי החזר ההוצאות שנגרמו לי עקב הדו"ח הכוזב שקבלתי. התובעת המשטרתית קפצה ממקומה, דבר שהעלה בי חשדות שניתן לתבוע החזרים, ומיהרה להזכיר לשופט שזה לא המקום לדרוש החזרים עבור ההוצאות שנגרמו. השופט די גמגם ולא ידע מה להשיב לי. שאלתי האם אני צריך להגיש תביעה נגד המשטרה, נגד רושם הדו"ח, נגד המדינה והשופט הנהן בראשו על כל הצעה/שאלה ששאלתי ולמעשה נשארתי ללא תשובה.

אבל לא אלמן ישראל. בשביל זה יש את הפורום המכובד הזה שידע ללא ספק לכוון אותי למקום הנכון, אם בכלל כדי לקבל פיצוי על יום העבודה שהפסדתי, על הוצאות הדלק והחניון בירושלים שנאלצתי לשלם, על שישה מכתבים רשומים שנאלצתי לשלוח למרכז פניות נהגים וכד'. (יש קבלות על כל ההוצאות).

ארז רונן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מבין שהואשמת בכך שהשארת את הרכב עקב קלקול מעל 24 שעות במקום ציבורי, נכון?

האם היו סימני תקלה ברכב? אורות מצוקה? משולש אזהרה?

האם היה מדובר בשול בדרך בינעירונית?

אם כן, לא ברור לי מדוע השוטר בחר לתת דו"ח על סעיף 3028 כאשר היה יכול לתת דו"ח על כך שעצרת את רכבך בשול הדרך בדרך שאינה עירונית ולא להסתבך עם עניין ה-24 שעות.

שנית, לא ברור לי כיצד השוטר ידע שעברו מעל ל-24 שעות? אתה טוען שמדובר בדו"ח כוזב. אם אכן מדובר בסילוף העובדות ע"י השוטר, הייתי ממליץ לך לפנות בנושא לקצין תלונות הציבור בתחנה בה משרת השוטר.

זו עבירה משמעתית חמורה ולא הייתי רוצה לעבוד עם שוטר שהאמת היא לא נר לרגליו (אולי אני נאיבי).

לעניין ההוצאות, במידה וזוכית מהעבירה, אתה אכן יכול לבקש הוצאות מהשופט.

אך למירב הבנתי, התביעה פשוט ביטלה את כתב האישום ולכן אינך זכאי לקבלת הוצאות.

בכל מקרה, רושם הדו"ח הוא לא הכתובת לתביעה להוצאות משום שהוא פעל במילוי תפקידו, גם אם טעה (או סילף את הדברים, כהגדרתך).

כל עוד לא מוגש כתב אישום פלילי נגד נותן שירות והוא הורשע בו, אין לו אחריות פלילית על מעשיו שנעשו תחת כנפו של הגוף הציבורי שבו הוא פועל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מבין שהואשמת בכך שהשארת את הרכב עקב קלקול מעל 24 שעות במקום ציבורי, נכון?

האם היו סימני תקלה ברכב? אורות מצוקה? משולש אזהרה?

האם היה מדובר בשול בדרך בינעירונית?

אם כן, לא ברור לי מדוע השוטר בחר לתת דו"ח על סעיף 3028 כאשר היה יכול לתת דו"ח על כך שעצרת את רכבך בשול הדרך בדרך שאינה עירונית ולא להסתבך עם עניין ה-24 שעות.

שנית, לא ברור לי כיצד השוטר ידע שעברו מעל ל-24 שעות? אתה טוען שמדובר בדו"ח כוזב. אם אכן מדובר בסילוף העובדות ע"י השוטר, הייתי ממליץ לך לפנות בנושא לקצין תלונות הציבור בתחנה בה משרת השוטר.

זו עבירה משמעתית חמורה ולא הייתי רוצה לעבוד עם שוטר שהאמת היא לא נר לרגליו (אולי אני נאיבי).

לעניין ההוצאות, במידה וזוכית מהעבירה, אתה אכן יכול לבקש הוצאות מהשופט.

אך למירב הבנתי, התביעה פשוט ביטלה את כתב האישום ולכן אינך זכאי לקבלת הוצאות.

בכל מקרה, רושם הדו"ח הוא לא הכתובת לתביעה להוצאות משום שהוא פעל במילוי תפקידו, גם אם טעה (או סילף את הדברים, כהגדרתך).

כל עוד לא מוגש כתב אישום פלילי נגד נותן שירות והוא הורשע בו, אין לו אחריות פלילית על מעשיו שנעשו תחת כנפו של הגוף הציבורי שבו הוא פועל.

רגע, רגע, איל, קח אויר. התביעה ביטלה את כתב האישום בדיוק בגלל ששאלתי במשפט את השאלות ששאלת כאן ונותרתי ללא תשובה.

למרות שהתביעה ביטלה את כתב האישום עדיין נאלצתי להגיע לבית המשפט, לקחת יום חופש, הוצאות דלק וכד'. מדוע אני לא יכול לדרוש פיצוי עבור ההוצאות האלו. הרי הכתב האישום בוטל בגלל שהתביעה הבינה שהדו"ח כוזב.

עריכה: הגשתי תלונה על כותב הדו"ח (שאינו מוגדר בדו"ח כשוטר) ועדיין אני מחכה לתשובת המשטרה לגבי התלונה

ארז רונן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה זה ככה? שאלה טובה.

אני יכול להבין את התסכול אך לצערי ככה המערכת עובדת.

כאשר התביעה מושכת את האישום הנאשם לא זכאי להוצאות.

כאשר הנאשם זוכה מחוסר אשמה ע"י בית משפט בפסק הדין, השופט רשאי לפסוק הוצאות שנגרמו לנאשם ככוח מחוק העונשים סעיף 80.

כדאי לקרוא כאן על הסעיף הרלוונטי:

http://www.lawforums.co.il/objDoc.asp?PID=968&OID=314764&DivID=1

בכל מקרה, אני אשמח אם תענה על השאלות ששאלתי אותך, רק לצורך סיפוק יצר הסקרנות.

אתה לא חייב אם לא בא לך.

לא הבנתי מה זאת אומרת שרושם הדו"ח לא מוגדר בדו"ח כשוטר. כלומר אזרח התלונן עליך?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה זה ככה? שאלה טובה.

אני יכול להבין את התסכול אך לצערי ככה המערכת עובדת.

כאשר התביעה מושכת את האישום הנאשם לא זכאי להוצאות.

כאשר הנאשם זוכה מחוסר אשמה ע"י בית משפט בפסק הדין, השופט רשאי לפסוק הוצאות שנגרמו לנאשם ככוח מחוק העונשים סעיף 80.

כדאי לקרוא כאן על הסעיף הרלוונטי:

http://www.lawforums.co.il/objDoc.asp?PID=968&OID=314764&DivID=1

בכל מקרה, אני אשמח אם תענה על השאלות ששאלתי אותך, רק לצורך סיפוק יצר הסקרנות.

אתה לא חייב אם לא בא לך.

לא הבנתי מה זאת אומרת שרושם הדו"ח לא מוגדר בדו"ח כשוטר. כלומר אזרח התלונן עליך?

אתחיל מהסוף, רושם הדו"ח כנראה מתנדב. בהזמנה לבית המשפט כתוב תחת "דרגה", "לא שוטר" אך הדו"ח שהוצמד לחלון הוא דו"ח משטרתי.

ברור שאענה על כל השאלות, פשוט לא רציתי להלאות, אך מאחר ואתה מבקש...

הרכב נתקע בעקבות חגורת טיימינג שנקרעה, על כביש אחד, בירידות מירושלים לכיוון תל אביב, ליד בית הכנסת העתיק מערבית לצומת מוצא/בית זית. ממש לאחר הסיבוב ובגמר הירידה. נצמדתי למעקה הבטיחות, הנחתי משולש אזהרה אחד כעשרים מטר לפני הרכב (לכיוון י-ם...) ומאחר וחששתי שיגנב, שמתי אחד נוסף בחלון האחורי של הרכב. בפנייתי לפניות הציבור צרפתי הצהרות של חמישה עדים שונים. אחת של הגברת שבביתה התארחתי במהלך סוף השבוע ועד מוצאי שבת שחזרתי לכיוון ביתי, הצהרה של אחי שבא לאסוף אותי מהמקום שנתקעתי ולקח אותי לביתי. הצהרה של פקח תנועה במקום עבודתי שאפשר בצהרי היום שלמחרת לגרר להכניס את הרכב לחניון במקום העבודה ושתי הצהרות של שני אנשי מוסך במקום עבודתי שעזרו לגרריסט להוריד את הרכב המגרר.

למרות כל ההצהרות ונכנות העדים להעיד במידת הצורך, התעקשו במשטרה לא לקבל את גרסתי ונאלצתי להגיע למשפט.

ארז רונן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסיכוי לפיצוי הוא אפסי כיוון שהחוק מחייב להגיש כתב אישום במקרה שהראיות מספיקות לאישום .

איכות הראיות נבחנת בבית המשפט ועוברת למישור המשקל.

גם אם זוכית (ובכלל לא בטוח שזוכית) זה לא אומר שלא היו מספיק ראיות לאישום .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פשוט

אם בוטל כתב האישום לא מגיע לך , אם לא בוטל כתב האישום וזוכית , רשאי היה השופט במסגרת החלטתו לחייב את המדינה בהוצאות.

אז ראשית ביטול או זיכוי?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לצערי שכח מפיצוי ידידי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תן לשוםט לשאול אותך מודה לא מודה , תגיד לא מודה ואז זההשלב שבו יכול להיות רק זיכוי אלא אם אתה מסכים עם התובע לביטול כתב האישום.

לא הסכמת והשופט מחליט לזכות אז יש קייס לפיצוי.

אבל השופט צריך לכתוב זאת בגזר הדין לאחר שהעלית את הדרישה לכך

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ביטול, התביעה ביטלה את כתב האישום.

האם ביטלה לפני או אחרי שכפרת באשמה ?

אם ביטלה לפני אז המשפט כאילו לא היה

אם ביטלה אחרי שכפרת באשמה כאילו זיכוי מלא ואז אתה יכול לעבור לשלב הבא ובכלל לשאול האם היו ראיות מספיקות לכתב אישום , גם במקרה כזה הסיכוי שלך נמוך ביותר כיוון שעדות השוטר היא ראיה טובה - בד"כ .

בד"כ התובעה מציע לנאשם לחזור בו מהכפירה והוא מצידו ימשוך את כתב התביעה .

גם במקרה כזה כאילו לא היה משפט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתחיל מהסוף, רושם הדו"ח כנראה מתנדב. בהזמנה לבית המשפט כתוב תחת "דרגה", "לא שוטר" אך הדו"ח שהוצמד לחלון הוא דו"ח משטרתי.

ברור שאענה על כל השאלות, פשוט לא רציתי להלאות, אך מאחר ואתה מבקש...

הרכב נתקע בעקבות חגורת טיימינג שנקרעה, על כביש אחד, בירידות מירושלים לכיוון תל אביב, ליד בית הכנסת העתיק מערבית לצומת מוצא/בית זית. ממש לאחר הסיבוב ובגמר הירידה. נצמדתי למעקה הבטיחות, הנחתי משולש אזהרה אחד כעשרים מטר לפני הרכב (לכיוון י-ם...) ומאחר וחששתי שיגנב, שמתי אחד נוסף בחלון האחורי של הרכב. בפנייתי לפניות הציבור צרפתי הצהרות של חמישה עדים שונים. אחת של הגברת שבביתה התארחתי במהלך סוף השבוע ועד מוצאי שבת שחזרתי לכיוון ביתי, הצהרה של אחי שבא לאסוף אותי מהמקום שנתקעתי ולקח אותי לביתי. הצהרה של פקח תנועה במקום עבודתי שאפשר בצהרי היום שלמחרת לגרר להכניס את הרכב לחניון במקום העבודה ושתי הצהרות של שני אנשי מוסך במקום עבודתי שעזרו לגרריסט להוריד את הרכב המגרר.

למרות כל ההצהרות ונכנות העדים להעיד במידת הצורך, התעקשו במשטרה לא לקבל את גרסתי ונאלצתי להגיע למשפט.

"לא שוטר" ? מתנדב שאין לו דרגה (לחלק יש) כותב "מתנדב".

המשטרה לעיתים מושכת תביעה כשהעבירה לא שווה התעסקות בהוכחות/הבאת שוטרים ודיונים נוספים. לא אומר שלא יכלו להוכיח מדוחות משמרת/דיווחים בקשר/כניסות למחשב עם מספר רכבך לבירור גנוב, של שוטרים במשמרות קודמות שהאוטו כן עמד 24 שעות.

שיקול התובעת שלא אומר כלום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

"לא שוטר" ? מתנדב שאין לו דרגה (לחלק יש) כותב "מתנדב".

המשטרה לעיתים מושכת תביעה כשהעבירה לא שווה התעסקות בהוכחות/הבאת שוטרים ודיונים נוספים. לא אומר שלא יכלו להוכיח מדוחות משמרת/דיווחים בקשר/כניסות למחשב עם מספר רכבך לבירור גנוב, של שוטרים במשמרות קודמות שהאוטו כן עמד 24 שעות.

שיקול התובעת שלא אומר כלום.

אממ... לדעתי הסיבה היחידה שגרמה לתובעת למשוך את כתב האישום היא הבנתה שה"לא שוטר", שיקר.

06092012837.jpg

ארז רונן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4113 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...