Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהחלט נאמרו פה כמה שטויות.

אצלי בקופרה - כתוב על מכסה טנק הדלק

Min ROZ 98.

אני ממשיך לתדלק אוקטן 98.

יש לי כרטיס לתדלוק קבוע בתחנה ספיציפית של פז שנותן לי 130 אגורות הנחה על המחיר המלא בפז.

התוכנה של GIAC יודעת לזהות לבד את האוקטן ומעבירה בין התוכנות בהתאם (איחור / קידום הצתה וכולי)

בפועל - ההבדל אצלי במכונית הורגש.

אחריות שמחריות... אני דואג למנוע שלי.

עם 95 שמעתי צלצולים.

98 ושפשוט יורידו את המחיר... :lol:

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

בכל ההיסטוריה המתועדת מאז ומעולם לא הלך מנוע בגלל דלק 95.

ואין שום קשר בין עלות הדלק ומחירו.

עדיין באיביזה רק 98 ובגולף רק 95 וזה רק בגלל התוכנה שמיועדת לכך.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

כמובן שאין קשר בין עלות הדלק לאיכותו.

כל תחנה בבעלות פרטית (גם אם היא זייכנית של פז) יכולה לקבוע איזה מחיר שהיא רוצה לאוקטן 98, להיפך מ-95 שהוא כמובן מבוקר.

ברור, קשה לי להאמין שמנוע ילך בגלל אוקטן 95...

אבל הוא עובד טוב יותר, חלק יותר וחזק יותר על 98.

פורסם
גיא,איך זה שרשום אצלך 98 על המכסה ואצלי רשום 95?

מוזרים שם בסיאט.

אכן מוזר.

אגב,

באיביזה קופרה 1.4TSI שהייתה לי הייתה כתוב מינימום 95 ובסוגריים בקטן היה כתוב 98.

בלאון קופרה הנוכחית כתוב בפירוש אך ורק 98...

שוב - כמובן שאין בעיה לתדלק 95 - זה לא יפגע במנוע (אולי רק בטווח המאוד רחוק) אבל ברכב משופר ישנם צלצולים ומורגשת ירידת כוח. כך לפחות אצלי.

פורסם

אני לא מומחה גדול - אבל תקרא את שתי הפסקאות שדלהלן:

בשימוש בדלק 95 אוקטן, הציג הרכב נתון של 120 כ"ס במעט אחרי 5,000 סל"ד בנאבות הגלגלים (לאחר אבדני מערכת ותיבת הילוכים) לעומת 129 כ"ס באות הנקודה בדיוק. כלומר, ישנה עליה של 9 כ"ס בנקודת שיא ההספק כתוצאה מהעלאת האוקטן בדלק בלבד.

אולם בבחינה מעמיקה יותר של הגרף, ניתן לראות כי החל נקודת ה-3,800 סל"ד, נראה שינוי בולט בתפוקת המנוע הן מבחינת המומנט והן מבחינת ההספק. גרף השימוש בדלק 98 מציג שיפור משמעותי בכוח וגמישות המנוע וזה נמשך לכל אורך רצועת הסל"ד עד למפגש עם מנתק ההצתה. גרף הכוח גם נראה חלק יותר מזה של השימוש בדלק 95 אוקטן, שיפור שנובע לדעת מומחי הדיינו מהפחתה בתיקוני ההצתה שמבצע המנוע ביחס לשימוש בדלק 95 סטנדרטי.

מתוך מבחן ארוך הטווח על אופל אסטרה טורבו (בלינק שבהודעה מעלייך...).

בשורה התחתונה -

תוספת כוח, שיפור משמעותי בכוח ובגמישות המנוע וגרף חלק יותר בשימוש באוקטן 98 ברכב סטנדרטי!

גיא

• תוכן חדש...