Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(זקוק להמלצה וייעוץ בנוגע לרכישת רכב קטן)

sy23
שימו לב! השרשור הזה בן 4115 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי,

ברצוני לקנות רכב קטן אוטומטי לצורך לימודים נסיעה לרוב בינעירונית. התקציב שלי הוא 35k

התענייתי לגבי יונדאי גטס שנת 2008 מנוע 1.4 אוטומט.קראתי עליו כל מיני תגובות ועדיין לא הצלחתי להבין אם הוא משתלם לי או לא.

אשמח להמלצה על הרכב ו-או לחילופין רכבים אחרים שאוכל לקנות בתקציב שלי כמובן גם רכבים קטנים וחסכוניים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מניח שקראת לא מעט תגובות באינטרנט על צריכת הדלק של הגטס, זה הסיפור העיקרי שמסתובב באינטרנט לגבי הרכב הזה. מניסיון מאוד ארוך עם הרכבים האלו, הם אכן לא מאוד חסכוניים וצריכת הדלק שלהם קצת יותר גבוהה בהשוואה לחלק מהמכוניות הקטנות האחרות. דייהטסו סיריון, למשל, חסכונית קצת יותר בדלק. מה שלא תמצא ברשת זה תלונות לגבי האמינות ועלויות האחזקה של הרכב, כיוון שהאמינות של הדגמים האלו מצויינת ועלויות האחזקה נמוכות.

בסך הכל אין הרבה רכבים ממודל 2008 מליסינג שאפשר למצוא בסכומים כאלו ואני לא בטוח שאופציות האחרות שקיימות בתקציב הזה עדיפות. כמובן שאתה יכול לרכוש רכב קצת יותר ישן וקצת יותר חסכוני, אבל אז אתה מסתכן בכך שאת כל מה שתחסוך בדלק תשלם על תיקונים במוסך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעצם אתה אומר שהאחזקה הזולה והאמינות של הרכב מחפה על "זלילת" הדלק?

והאם זה נכון מה שרשום שהרכב עושה בממוצע 1:12 בהתחשב שרוב הנסיעות שלי יהיו בינעירוניות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריכת הדלק אינה תלויה רק ברכב - אלא גם בצורת הנהיגה ומצבו המכאני של הרכב.

בתנאים ממוצעים (ובוודאי בנסיעה בינעירונית) סביר שתוכל להשיג צריכה כזאת ואף טובה יותר.

למרות שהדלק מאד יקר זאת לא ההוצאה היחידה על הרכב, ואם משקללים את כל העלויות כולל עלות הרכישה - היונדאי גטס בהחלט עסקה משתלמת (לדעתי)

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתקציב הזה, ובהנחה שאתה לא תרצה לקנות רכב "זקן" יותר, יונדאי גטס הוא רכב שיכול להתאים מאד לדרישותיך.

קטן, מתאים לאדם צעיר, זול לאחזקה, אמין יחסית. צריכת הדלק שלו אינה הטובה ביותר בעולם, אך אינה נוראה כמו שאומרים.

כל אלטרנטיבה אחרת לא תהיה חסכונית יותר באופן משמעותי. לאור העובדה שהרכב קיים בשוק ובכמויות גדולות – לא אמורה להיות לך בעיה לאתר רכב כזה במצב טוב יחסית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעצם אתה אומר שהאחזקה הזולה והאמינות של הרכב מחפה על "זלילת" הדלק?

והאם זה נכון מה שרשום שהרכב עושה בממוצע 1:12 בהתחשב שרוב הנסיעות שלי יהיו בינעירוניות?

בהחלט כן. זלילת הדלק לא נוראית כל כך וכשאתה משקלל את עלויות האחזקה הנמוכות של הגטס ביחד עם האמינות הגבוהה של הרכב אז בהחלט יכול להיות שזה יתקזז ואף למעלה מכך.

אפשר להגיע לצריכת דלק של 1:12 בבין עירוני עם גטס בקלות יחסית. אחד מהמנהלים בפורום שלח לי את הקישור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2884597&postcount=1

תקרא את ההודעות הראשונות, של הבחור שרכש גטס ידנית והגיע לצריכת דלק של 1:20 בערך. אחריו הגיב בחור נוסף, עם גטס צורה ישנה (עד 2006) שקיבל קצת פחות אבל עדיין מעל 1:12.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קח בחשבון שבדגם GLF שהוא יותר נפוץ,אין ABS ויש רק כרית אוויר אחת,לכן כדאי למצוא רמות איבזור GLS/GLI.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התשובות עשיתם לי סדר בהתלבטות לגבי הרכב הזה.שאלה נוספת קראתי שישנם דגמים מסויימים שאין בהם abs וקרו לי מקרים מסויים שהבנתי עד כמה הימצאותו ברכב חשובה.האם זה נכון שאין abs בשנתון הזה ואם כן אילו דגמים מצויידים בזה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעבר למה שעניתי לך למעלה,אין קשר בשנים,אלא רק בדגמים.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4115 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...