Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

אני רוצה להתייעץ איתכם לגבי רכישת רכב .

Chavrolet malibu 2006 3.5L LT

או

Honda accord 2008 2.4L

אני צריך לדעת כמה דברים

1.אחזקה שלהם .

2.יציבות על הכביש .

3.צריכת דלק

4.מי מהם לוקחת אחד על אחד בכביש ישר .

(בשביל אח שלי )

תודה רבה לכם . משה

פורסם

1. אחזקה - מאליבו אחזקה גרושים, יש מחלות כמו כל רכב אבל גם תיקונים לא בשמיים ויש גם חלפים ב Ebay. אקורד לא יודע ממש פרטי פרטים אבל יש לכמה שאני מכיר שנים 2004 עד 2007 וממה ששמעתי 0 תקלות חוץ מצינור משאבת הגה שהלך אצל כולם ללא יוצא מין הכלל. תיקון לא זול אבל לא נורא.

2.יציבות - מאליבו דיי יציבה בנסיעה שלווה, אם תשתולל איתה כנראה שתרגיש שהיא לא בנויה לזה. מאמין שהאקורד לא שונה בהרבה.

3. צריכת דלק - אותו דבר - מאליבו עושה בערך 1/7-7.5 בעיר ו 1/12-13 בחוץ. האקורד בטח לא שונה בהרבה למרות המנוע הקטן יותר.

4. לא יודע להגיד לך בוודאות אבל קח בחשבון שלמאליבו יש 31 קג"מ על אותו משקל בערך, להונדה כמה יש? 22-23? זה הבדל רציני. עכשיו נכון שהגיר המיושן 4 הילוכים של האמריקאיות האלו נמצא בעוכרן כשמדובר בהאצות מהמקום אבל עדיין כשצריך כוח יש להן והרבה. אצלי עם מנוע קצת יותר מיושן ורכב קצת כבד יותר לא חסר כוח, לא בפתיחה מהמקום ולא בהאצות ביניים.

אבל לענין הכי חשוב, שים ביצועים בצד בפתיחות וכאלה. נסיעה במנוע כזה V6 זו נסיעה אחרת ממנועים קטנים יותר, גם כשמדובר ברכבים גדולים. למנוע יש המון תנופה ולפעמים גם אם נדמה שהרכב "כבד" כשהוא תופס תאוצה המנוע שומר על המהירות והמון פעמים בתוך העיר זה מרגיש כאילו שהרכב נוסע "לבד" בלי גז. לדעתי אין על הנסיעה הזאת, אחרי שאתה מתרגל אליה, פתאום לנהוג ברכב "רגיל" מרגיש קצת מוזר, כאילו צריך להחזיק את הגז כל הזמן כדי שהוא יזוז, בקיצור זה שונה מאוד.

כמובן מעבר לכל מה שאמרתי, לדעתי שני הרכבים מצויינים, המאליבו בטח תהיה זולה בהרבה והערך שלה גם יצנח הרבה יותר מהר אבל בשוק של היום אני לא יודע אם יש מניות בטוחות מבחינת שמירת ערך. אמריקאית בשנתונים האלו זה הרבה אוטו בשביל כלום כסף ככה שמבחינת הוצאה לקנייה היא תהיה משתלמת יותר אבל שוב זו דעתי האישית וכן אני משוחד, מאוד. :)

בהצלחה!

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לגבי המאליבו,

למרות המנוע הגדול צריכת הדלק המשולבת בנסיעה רגועה היא סביב 1/10,

לגבי האחזקה טיפול 15000 יעלה סביב 578 ש"ח, טיפול 30000 יעלה סביב 975 ש"ח במוסך המרכזי ללא בלמים.

בקו ישר המאליבו תשאיר לה אבק בלי בעייה.

אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות,

גיא משברולט

פורסם

מחירי הטיפולים שגיא ציין הם של מוסך מרכזי שכמובן לוקח מחיר יפה גם על העבודה וגם על החלפים. בפועל, אם אני משליך מהאימפלה שלי (שזה לא רחוק מהמאליבו, מנוע דומה וחלקים דומים סה"כ) אז שמן 5W 30 איכותי עולה 120 ש"ח לגלון, פילטר שמן ופילטר אויר מקוריים Ac Delco עולים יחד 100 ש"ח. ז"א שבהנחה שאתה מחליף כל טיפול גם פילטר אויר אז החלפים עולים סה"כ 220 ש"ח. ז"א שאם אתה יודע להחיליף שמן ופילטר לבד ולהחליף פילטר אויר לבד (או לחילופין אם יש לך חבר\מכר\מוסכניק שיעשה לך את זה בזול) אז זה מה שזה יעלה לך, ובגלל זה כתבתי למעלה גרושים כי זה באמת כלום. אני מרשה לעצמי במחירים האלה לעשות טיפול כל 10 ולא כל 15 ולהחליף פילטר אויר כל טיפול כי זה עולה 50 ש"ח מקורי ועם האבק שיש בארץ אז עדיף. פלאגים עושים כל 100 (לפי הספר כל 160 אבל אני עושה כל 100), בארץ שישייה עלו לי 430 ש"ח, כשאפשר לקנות ב Ebay מקוריים של Ac Delco ב 130 ש"ח. פילטר גיר ושמן גיר ( 2 גלונים) גם לא סיפור רציני ומחליפים כל 90.

בקיצור כמו שאמרתי אחזקה גרושים, אבל כמובן אם אתה לא מטפל במורשה. אם אתה תלך למורשה אז יקרעו אותך, ועל כלום.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

שני רכבים שונים לגמרי.

המאליבו אמריקאית עם הגה מאוד קל ורכות מסויימת.

האקורד בנויה יותר טוב, יותר אמינה, תחזיק את הערך יותר טוב וכ"ו.

שתי המכוניות טובות.

פורסם

אוקיי .. תודה רבה לכולם על ההתייעצות ..

אפשר להגיד מזל טוב :-)

רכשתי את המלאיבו בהצלחה :)

עכשיו האוטו עומד על ק"מ דיי גבוה של 178000 ואוטוטו טיפול 180000...

עכשיו כמה שאלות ..

1. כמה עולה טיפול 180000 במוסך מורשה ?

2.איזה חלקים במדוייק צריך להחליף ? ככה שאולי שווה באמת להזמין מEBAY

3.האוטו כשהוא עומד ברמזור או בעמידה בהמתנה מחוג חום המנוע עולה מהאמצע שלו ומגיע ממש כמעט לקו לפני האדום ..

מה עושים

תודה רבה :)

פורסם

מזל טוב!

1. קח בחשבון שאם אתה מתכוון לטפל במורשה, זה יעלה לך הרבה יותר יקר ואני לא מאמין שהם ייגעו לך באוטו אם אתה תביא להם את החלקים (לא נראה לי שיש דבר כזה) ז"א שאתה חייב לשלם להם גם על העבודה לפי המחיר שלהם וגם על מיר החלפים שהם יכתיבו לך. זול זה לא יהיה, בטח שלא לטיפול גדול כמו 180K (אני מאמין שתצטרך בטח להחליף שמן\פילטר גיר בנוסף לשמן מנוע פילטר ופילטר אויר, בטח גם יבדקו לך ברקסים וצלחות)

אני אישית מציע לך ללכת למישהו שאתה מכיר וסומך עליו ושיודע לטפל באמריקאיות (לא ברור מאליו!) או אם אתה לא מכיר אז אולי תנסה לברר אצל חברים\מכרים עם רכבים דומים איפה הם מטפלים.

2. את החלקים כתבתי לך למעלה. כעיקרון שמן גיר ופילטר גיר מחליפים כל 90K אז אם החליפו ב 90 הקודמים אז הגיע הזמן. זה בטח גם הזמן להחליף שמן מנוע פילטר שמן ופילטר אויר (שנוהגים להחליף פעם כן פעם לא, אני אישית מחליף כל טיפול ואני בכלל עושה טיפולים כל 10K כי אני מעדיף וכי יש לי מישהו שמטפל לי ברכב בזול).

החלקים לטיפול לא יקרים באופן כללי, למשל אצלי פילטר שמן ופילטר אויר מקוריים עולים כל אחד 50 ש"ח, פילטר גיר (זה נקרא ערכת גיר כולל האטמים וכל מה שצריך כדי לסגור חזרה) עלה לפני שנתיים 85 ש"ח, ברקסים קדמיים מקוריים לאימפלה עלו לי גם לפני שנתיים 310 ש"ח, מאז לא החלפתי, הברקסים המקוריים מחזיקים המון זמן. צלחות יש לי חבר עם מאליבו שהחליף לא מזמן, לא יקר מידי (לא זוכר סכום בדיוק אבל לא נורא בכלל).

כמו שכתבתי למעלה קח בחשבון שבמורשה ידחפו לך כל חלק כזה במחיר יקר יותר ממה שהוא עולה בחנויות חלפים.

3. לבדוק ומהר! אל תשאיר את זה ככה. אתה יכול לגמור ראש מנוע. יש לך מספיק נוזל קירור? איזה סוג יש באוטו? תבדוק אם התרמוסטט תקין, כשאתה מפעיל מזגן יש הבדל? בדקת שהונטה פועלת? תבדוק טוב את צינור ה "ר" שמתחבר לתרמוסטט, באימפלות למשל יש מחלה עם הצינור הזה, אני החלפתי את שלי לא מזמן בגלל שהייתה נזילה קלילה של נוזל קירור, אם זה אכן קרוע ולא טיפלו בזה ואף אחד לא בודק נוזל קירור אז יכול מאוד להיות שחסר. חוץ מזה כמובן יכול להיות גם משאבת מים.

אצלי באימפלה גם בצהריים בשיא החום של ב"ש כשהמזגן פועל המחוג אף פעם לא מגיע לחצי אלא מקסימום ל 90 מעלות (האמצע אצלי יוצא קצת יותר מ 90) ולפעמים יורד לאזור ה 85. הונטה מקררת דיי מהר ויעיל. אם אני נוסע נניח בערב בלי מזגן אז המחוג בד"כ מגיע לאמצע ולפעמים אפילו עובר בטיפה אבל אז הונטה נכנסת לפעולה ומורידה מהר מאוד את הטמפרטורה. רק בחזרה מאילת בעליות של סדום בצהריים לפני שבועיים המחוג הגיע למקסימום של 2 פסים אחרי האמצע.

בהצלחה!

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

אוקיי .. הבנתי תודה רבה ..

יש לי עוד שאלה לגבי מערכת גז ברכב ..

מה העלות של המערכת כולל התקנה כיום מישהו יודע ?

אני יודע שהמחירים ירדו..

תודה

פורסם

לא יותר פשוט להתקשר למתקין ולשאול?

יש הרבה פרמטרים כמו סוג המערכת, משמנת וכ"ו.

פנה לחברה רצינית שמתעסקת בזה ותקבל מחיר מדוייק.

פורסם

אחי התקין לפני חודשיים בערך כאן באזור ב"ש (יש כאן מתקין אחד) על אימפלה 2004 ועלה לו 9K והוא שילם הכל מזומן. אני התקנתי לפני שנה וחודש ושילמתי 10300 ב 24 תשלומים (ההפרש הגדול בגלל התשלומים).

המנוע במאליבו לא שונה בהרבה מהאימפלה (של המאליבו קצת מודרני יותר אם כי עדיין "ענתיקה" במונחים של היום, 12 שסתומים בלבד והספק נמוך ביחס לנפח אבל המומנט גבוה וזה מה שיותר חשוב בפועל) אז מחיר ההתקנה יהיה בטח דומה. שים לב שהתקנה על 6 צילינדרים יקרה יותר מ 4, באופן כללי ובכלל תלויה במספר הצילינדרים.

באופן כללי המנועים האלו הולכים דיי טוב עם גז, משמנת או לא זה ענין של המתקין ושלך, אצלי אין, אצל אחי יש ושנינו התקנו באותו מקום (אבל מערכת שונה, חברה אחרת) הוא פשוט ביקש שישימו לו כששאלתי אם כדאי גם לי להוסיף אמרו לא שאין צורך במנועים האלו. לפי מה שהוסבר לי הבנזין שהמנוע שורף (עדיין, אצלי זה יוצא בערך 100 ש"ח לחודש בממוצע) משמן טוב יותר את השסתומים מאשר המשמנת וזה חשוב יותר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

מזל טוב מזל טוב. תהנה.

גם אני רכשתי אחת לפני חודש ואני מחייך כל ק"מ שאני נוסע.

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

תודה רבה לכולם :-)

אני כבר נהנה מאוד מהאוטו

ואני כל פעם שואל את עצמי .. מה אין בו ? פשוט יש הכל הכל

עכשיו יש לי שאלה ..

אני רוצה לקנות כבל קונקטור כזה 16 פינים שמתחבר למחשב של הרכב וישר למחשב הנייד עם USB

באייבי .. עם דיסק התקנה

יש המלצה למישהו שיש לו את המוצר או שראה אותו , שלחו לי קישור מאייבי מה מומלץ .

תודה רבה משה

פורסם

אם נוסעים רגוע זה אמור להיות 7-7.5 בעיר ו 12-13 בחוץ (צריכה בפועל במשאבה ולא רגעית או לפי מחשב דרך).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...