Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חולה על הבורקס הזה, רוצה להכין בבית משהו בסגנון, איזה סוג בצק זה וחשוב יותר באיזה גבינה להתשתמש? תודה לעוזרים!

פורסם

קוראים לבורקס הזה בויוס, חפש מתכונים שלו.

בעיקרון הבצק די פשוט זכור לי קמח שמן ואולי מים זהו. לוקחים את הבצק ופותחים אותו ביד עד שהוא שקוף ואז ממלאים, מגלגלים אותו לנקניק ומסובבים את הנקניק לצורת שבלול. מורחים ביצה מפזרים מה שרוצים למעלה וזהו.

לגבי המילוי, הכל הולך, ממילוי גבינה מסורתי ועד מילוי חצילים ובשר.

יש בבת ים ברחוב בלפור די קרוב לפינה עם יוספטל מקום שמכין בורקס כזה אמיתי וטעים. מידי פעם אנחנו קונים כשלסבתא אין כוח להכין ואין תלונות במשפחה.

אם אתה רוצה יש גם ביפו בשדרות ירושלים כמה מקומות שמוכרים כזה עם ביצה ליד ומשקה (איירן) יוגורט מלוח טורקי, וגם בכניסה לשוק הכרמל מכיוון אלנבי יש מקום קטן שמוכר בורקס טורקי ובצד יש גם קינוחים טורקיים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
קוראים לבורקס הזה בויוס, חפש מתכונים שלו.

בעיקרון הבצק די פשוט זכור לי קמח שמן ואולי מים זהו. לוקחים את הבצק ופותחים אותו ביד עד שהוא שקוף ואז ממלאים, מגלגלים אותו לנקניק ומסובבים את הנקניק לצורת שבלול. מורחים ביצה מפזרים מה שרוצים למעלה וזהו.

לגבי המילוי, הכל הולך, ממילוי גבינה מסורתי ועד מילוי חצילים ובשר.

יש בבת ים ברחוב בלפור די קרוב לפינה עם יוספטל מקום שמכין בורקס כזה אמיתי וטעים. מידי פעם אנחנו קונים כשלסבתא אין כוח להכין ואין תלונות במשפחה.

אם אתה רוצה יש גם ביפו בשדרות ירושלים כמה מקומות שמוכרים כזה עם ביצה ליד ומשקה (איירן) יוגורט מלוח טורקי, וגם בכניסה לשוק הכרמל מכיוון אלנבי יש מקום קטן שמוכר בורקס טורקי ובצד יש גם קינוחים טורקיים.

אפשר פרטים על המקום ?

ולא חסר לך בורקסים טובים, יש לך את פנסו באחד הסמטאות בדרך יפו ואת הבן שלו באבן גבירול. לפנסו האב יש גם איירן מעולה.

יש לך גם את בורקס עמיקם באבן גבירול מול המיניסטור.

שניהם טורקים אמיתיים, תמיד נחמד ללכת לשם לחצי שעה ולהרגיש קצת את האווירה הטורקית האמיתית (במידה ואתה טורקי כן ? גם זה אחלה ריענון לשפה :lol: )

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

אין לי כרגע פרטים אבל אני אבדוק לך. בכל מקרה זהברחוב בלפור סביבות מספר 100, זאת קונדטוריה\בורקסים שכזאת.

יש מצב שזה המקום:

http://www.d.co.il/61206120/22620/

בדיוק היום קיבלתי חצי תבנית סוטלאץ, אני מאושר :)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

זה בצק פילאס ולא בצק עלים.

לגבי מילוי, מה שבא לך אבל המילוי הקלאסי הוא גבינה לבנה, בולגרית, קצת קמח וביצה מעורבבים יחד. מומלץ להוסיף גם זיתים או בצל מטוגן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...