Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא 159 או אאודי A4

y.bar
שימו לב! השרשור הזה בן 4120 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

כמו בכותרת אני בהתלבטות בין 2 המכוניות הנ"ל

הם זהות פחות או יותר במחירים שמוכרים אותם בשנים 2007 +\-

אני מתלבט בין האודי A4 מנוע טורבו בלבד בגרסאות 2.0 או 1.8 מה שאני אמצא טוב יותר, עדיפות ל 2.0

והאלפא רומיאו אני חושב על גרסאת ה 2.2 JTS

* אין לי שום ניסיון עם המכוניות הנ"ל

חשוב לי לדעת בעיקר על נטיה לבעיות עלויות טיפולים ואחזקה, צריכת דלק, אמינות

הנאה מנהיגה דיי ברורה איפה יש יותר :lol:

איזו מבין ה 2 היא המומלצת יותר בעניכם מניסיון אישי,

במידה ולא האם יש עוד רכבים בקטגוריה הנ"ל בטווח מחירים הזה עם מנועים דומים?

תודה רבה 8)

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לנו במשפחה ישנו עבר קצר עם אלפות - ספיידר (1988),147,156,159

עלויות הביטוח של ה159 מצחיקות ויש לקחת גם את זה כפרמטר.

האלפא הרבה יותר מעוצבת ואקסלוסיבית מהאודי,היא איבדה מעט מהאופי האיטלקי אך עם זה קיבלה שדרוג מבחינת איכות בנייה ונתפסת יותר "גרמנית" מבעבר.

ה159 שלנו בעלת מנוע 2.2 המשודך לגיר רובוטי חד מצמדי (שים לב לעניין ייתכן ולא תהנה מאופן פעולתו),הרכב אצלנו מ2009(מהחברה) ומפגין אמינות גבוהה,לא נכנס למוסך חוץ מטיפולים סדירים.

אני הייתי נוטה לכיוון האיטלקיה אך בדוק גם את האלטרנטיבה השנייה לעומק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה, מה בקשר לסדר הגודל של מחירי הטיפולים הסדירים פחות או יותר (טיפול גדול, קטן)

עוד דבר שלא הצלחתי ממש להבין אלא רק מקריאה מה בעצם עם הגיר הרובוטי במה הוא יפריע לי ואני לא אתחבר אליו

(מה אופן הפעולה שלו שמפחיד אנשים כל כך)

ואני אשמח לשמוע עוד תגובות מאחרים שיש להם ניסיון עם 2 הרכבים הנ"ל :)

Arcticat DVX400 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מחזיק 159 2008 קצת יותר משנה וחצי. אמינות מופתית.

טיפול גדול כ-1600 ש"ח - כל שנתיים או 24,000 ק"מ וקטן (לא חובה, אבל מומלץ ביותר, מדובר רק בשמן ומסנן שמן) כ-750 ש"ח. אלו מחירי המוסק המרכזי. ברקסים הם סיפור לא זול יכול להגיע לכ-2000 ש"ח לזוג (כולל צלחות ורפידות), אבל זה קורה פעם ב-60K בערך...

צמיגים כ-2500 עד 3500 (ועד הרבה יותר, כן... אבל צמיגים ריאלים שמתאימים לרכב)

לגבי הגיר - בניגוד לתיבה רגילה שמעבירה "חלק" יותר בשל ממיר המומנט, תחשוב שיש פה "גמד" קטן שממש לוחץ על הקלא'ץ ומעביר לך הילוך, יש את הרגע הקצר הזה שהמשיכה נפסקת עד שההילוך הרה משולב - מורגש יותר בשני ההילוכים הראשונים. אם אתה "זורם" עם זה, ומדמיין שאתה ממש מחליף הילוך באופן ידני, זה די טבעי (אפשר גם לשלוט ידנית אגב על מועד ההחלפה באמצעות המנופים) אם אתה לא "זורם" עם האוטו זה יכול להציק מעט.

עצתי, קפוץ לאוטודיל הקרוב לביתך ועשה סיבוב על אחת מני ה-159 שיש להם שם בטרייד אין - זה יתן לך מושג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נסיון קצרצר עם האלפא, אך עם הרבה סיפורים מחברים שמחזיקים כזו בדיוק 2.2,

ומנסיון אישי עם 2 A4 גם דגם ה B6 וגם דגם ה B7

אז ככה, עם האלפא אתה תהנה מהנהיגה הרבה יותר, הגיר מעט יותר מסורבל לתפעול ומצריך התרגלות.

מבחינת עלויות אחזקה, האלפא זולה בהרבה, ביטוח כמו שאמרו מאוד זול, כנ"ל הטיפולים שנעשים במרווח גדול יותר עד כמה שאני יודע, ומבחינת אמינות לאלפא יש עבר בעייתי אבל בדגם הספציפי הזה הביקורות לא מדברות על בעיית אמינות כלשהי, לעומת זאת 2 האאודי איתן יש לי נסיון (של אחותי) עברו שיפוץ גיר, ואחת מהן ממש ברגעים אלו אצל אדמונד בחולון עוברת שיפוץ בפעם השניה תוך שנה וחצי.

כל שיפוץ כזה מסתכם בכמה אלפי שקלים, בין 6-8 אלף.

זה הנסיון שלי, חכה לשמוע דעות אחרות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה חברים, את האמת כל מי ששאלתי אותו על האלפא קצת הפחיד אותי מעלויות מטורפות ואחזקה מאד לא קלה

אני שמח לשמוע מאנשים עם ניסיון שהמציאות שונה,

skitz, ראיתי שהיית גם בהתלבטות על אלפא זהה בזמן האחרון, מאיזו סיבה ירדת ממנה? (סתם אלטרנטיבה עדיפה?)

מי שיש לו עוד מידע לשפוך מוזמן להגיב 8)

Arcticat DVX400 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה חברים, את האמת כל מי ששאלתי אותו על האלפא קצת הפחיד אותי מעלויות מטורפות ואחזקה מאד לא קלה

טוב, תשמע... זה איטלקיה זה.... בטוח חרא.

מה חתימה? תתפשטי!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מנסיון על שני הרכבים:

האלפא מהנה יותר לנהיגה, מתגמלת וזולה יותר לאחזקה באופן כללי. לדעתי גם נראית יותר טוב (והצליל....) אבל זה עניין של טעם.

מבחינת איכות חומרים גם פה יתרון לאיטלקיה, שים לב שבאודי לפחות בשנתונים שאתה מחפש, ישנם חלקי פלסטיק בתא הנוסעים שנוטים להתקלף וזו "מחלה" די ידועה בקונצרן. (ומדבר איתך על תחזוקה פדנטית של הרכבים).

האלפא מגלה אמינות מצוינת, ורוב בעלי ה-159 יענו לך ככל הנראה אותו הדבר.

כפי שציינו, בדוק אם הגיר של האלפא מתאים לך, מי שאוהב "לנהוג" יאהב, אך זה לא כולם. בכל אופן תשתדל לבצע נסיעה ארוכה יחסית כי בנסיעה קצרה אתה יכול לקבל רושם מוטעה.

דבר נוסף, האלפא נמוכה יותר ויש לשים לב שמתקרבים למדרכות/פסי האטה.

בשורה התחתונה, אלפא.

mx-5, audi a4, alfa 159.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4120 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...