Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אנשים שלא מצליחים לשמור על הנתיב בפניות...

Natan_
שימו לב! השרשור הזה בן 4133 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

:roll: למה לפעמים אחרי רמזורים אני צריך למצוא את עצמי נדחק מחוץ לנתיב הפנייה שלי או במקרה הגרוע לסטות בשביל למנוע תאונה, בגלל איזה שמוק מימיני\משמאלי (תלוי לאיזה צד הפנייה) שלא מצליח לשמור על נתיב הפנייה שלו ?

מעבר לזה שזה מסוכן אני לא מבין איך בן אדם שלא מצליח להשאר בנתיב שלו בפנייה מקבל רשיון :evil:

קורה גם לכם ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל כיכר בעלת שתי נתיבים שבהם אפשר להמשיך ישר תמיד מכניסה אותי להתקף זעם כשאני רואה מטומטמים יוצאים מהנתיב השמאלי אבל נכנסים לנתיב הימני, או פשוט לתוך אמצע הכביש בלי שום יחס לזה שאני צמוד אליהם בימני.

רק אחד מני דברים רבים שמעלים לי את לחץ הדם בכביש, לצערי.:x

היום: ג'ילי גיאומטרי C

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל כיכר בעלת שתי נתיבים שבהם אפשר להמשיך ישר תמיד מכניסה אותי להתקף זעם כשאני רואה מטומטמים יוצאים מהנתיב השמאלי אבל נכנסים לנתיב הימני, או פשוט לתוך אמצע הכביש בלי שום יחס לזה שאני צמוד אליהם בימני.

זה גם חלק מהדברים שאנשים עושים בשביל לחסוך 15 שניות נסיעה אך אלו הם דברים מסוכנים,יש בעיר שלי שני כיכרות כאלה (2 נתיבים) בכביש שמוביל היישר לבית שלי ואני מוצא את עצמי עוצר פעמיים עצירה מוחלטת בכיכר שבה אני אמור להמשיך ישר בגלל אהבלים כאלה שנכנסים לכיכר לנתיב הימני ופתאום חותכים באמצע השמאלי וחוזרים לימני בשביל לקצץ את ה3 וחצי מטרים האלו

מרתיח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אל תשכח שבאיזור המרכז 99% מהצמתים המרומזרים, יש בהם סימונים מקווקווים על גבי האספלט לאורך הפניות מהנתיבים

מקרים הזויים לגמרי כגון:

- משהו חתך לנתיב שלי בזמן פניה ואז התברר לי שהילד שלו במושב האחורי פתח את החלון וכמעט קפץ ממנו החוצה בזמן הנסיעה :shock:

- נהג חדש ,שלהורים שלו יש כסף לקנות לו גולף GTI, חש לרגע בפורמולה 1 והחליט לחתוך פניות.מינימום מונזה

- אנשים שפתאום קלטו בזמן הפניה ימינה שהם צריכים לפנות שמאלה(מהנתיב שמראה רק פנייה ימינה כן?)

לא חסר דומגאות. אין כמו לנסוע בשעות הקטנות של הלילה על הכבישים הריקים

,It's not how you stand by your car"

"It's how you race your car

,It doesn't metter if you win by inch or mile"

"!!!winning is winning

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נתן, זה קורה כל הזמן כי יש אנשים שלא יודעים לתפעל את הרכב. לאו דווקא כאשר פונים בשני נתיבים לאותו כיוון, זה גם קורה בצמתים רכבים שבאים ממול וחותכים לפנייה דרך הנתיב לכיוון נסיעה נגדי.

אבל עזוב, זה שטויות. לפני כמה זמן אני נוסע באיזה רחוב, ומולי לכיוון שלי נוסע רכב (כביש עם נתיב לכל כיוון ללא הפרדה - רחוב). אני כמובן עצרתי והרכב ממשיך לנסוע. הנתיב הנכון על פי חוק של הנהגת היה כמובן פנויי אבל הנתיב שלי יותר מצא חן בעיניה. היא עצרה מול הרכב שלי, מאט חשבה ואז עברה לנתיב שלה, בנסיעה איטית היא כל הזמן הסתכלה עליי וחייכה. אולי היא חשבה שאנחנו בלונדון?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נתן, זה קורה כל הזמן כי יש אנשים שלא יודעים לתפעל את הרכב. לאו דווקא כאשר פונים בשני נתיבים לאותו כיוון, זה גם קורה בצמתים רכבים שבאים ממול וחותכים לפנייה דרך הנתיב לכיוון נסיעה נגדי.

אבל עזוב, זה שטויות. לפני כמה זמן אני נוסע באיזה רחוב, ומולי לכיוון שלי נוסע רכב (כביש עם נתיב לכל כיוון ללא הפרדה - רחוב). אני כמובן עצרתי והרכב ממשיך לנסוע. הנתיב הנכון על פי חוק של הנהגת היה כמובן פנויי אבל הנתיב שלי יותר מצא חן בעיניה. היא עצרה מול הרכב שלי, מאט חשבה ואז עברה לנתיב שלה, בנסיעה איטית היא כל הזמן הסתכלה עליי וחייכה. אולי היא חשבה שאנחנו בלונדון?

ואולי מנגד מצאת חן בעיניה אז היא רצתה שתיקח ממנה פרטים ולכן תכננה תאונה קלה ?:wink:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עזוב נתיב הפנייה, הדבר הכי מסוכן והכי לא מובן שאני רואה בכביש זה כשאתה נוסע ישר בכביש שלך, ומי שמשתלב מצד ימין בפנייה ימינה עם זכות קדימה לכביש שלך, חוצה את הנתיב שאליו אמור להשתלב היישר לנתיב החיצוני!

זה כבר טמטום בכביש

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואולי מנגד מצאת חן בעיניה אז היא רצתה שתיקח ממנה פרטים ולכן תכננה תאונה קלה ?:wink:

:lol: היא ישבה ברכב עם גבר בגילה, כניראה בעלה, אני צעיר ממנה לפחות ב20 שנה (הבעל בטח התחיל לקנא אז היא עברה נתיב). :oops:

elik0, ואלה שעוקפים בשוליים? אני נמצא בנתיב השתלבות לכביש ממחלף, יש פקק. וטנדר כלשהו החליט שאני שומר כניראה מרחק גדול מידי. מה הוא עשה? עקף אותי מימין בשוליים ונעצר מולי כי לא היה לו לאן להמשיך בגלל הפקק (הוא בא מעורק אחר של המחלף). במשך חלק מהפקק הוא היה לפניי ואחרי זה בחרתי נתיב שזז קצת מהר יותר והוא נישאר מאחור (באותו כביש נתיב הימני יותר מהיר מנתיב השמאלי ומשום מה אני רואה מאסות של רכבים עוברים לשמאלי. הם חושבים שמשאיות נוסעות לאט יותר מהם אשר כל הפקק זז על 10 עד 35 קמ"ש? :brickwall:). הבן אדם לא חושב, אבל העיקר שהוא מבסוט שעקף אותי בשוליים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היום הייתי בנתיב הימני לפניה שמאלה כאשר בנתיב השמאלי עמד זכר כלשהו ממוצא לא יהודי מסויים, לא נגיד מה אבל בן מיעוטים מסויים, שוב, לא רוצה לרמוז אפילו על המוצא אבל הוא בצום עכשיו.

הרמזור מתחלף לירוק.

אני מתחיל בנסיעה.

את הפנייה אני מסיים כמעט בהתהפכות לאחר שאדון נהג שוקים החליט שהנתיב שלו לא מתאים יותר לנסיעה ושלי דווקא כן.

העיקר שיש לו ניקלים במראות (מעלה מומנט הסלד נמוך) וחלונות רוח (מוריד את החיכוך באוויר ל-0) וג׳אנטים בצבע טורקיז (משפר אחיזה).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היום הייתי בנתיב הימני לפניה שמאלה כאשר בנתיב השמאלי עמד זכר כלשהו ממוצא לא יהודי מסויים, לא נגיד מה אבל בן מיעוטים מסויים, שוב, לא רוצה לרמוז אפילו על המוצא אבל הוא בצום עכשיו.

הרמזור מתחלף לירוק.

אני מתחיל בנסיעה.

את הפנייה אני מסיים כמעט בהתהפכות לאחר שאדון נהג שוקים החליט שהנתיב שלו לא מתאים יותר לנסיעה ושלי דווקא כן.

העיקר שיש לו ניקלים במראות (מעלה מומנט הסלד נמוך) וחלונות רוח (מוריד את החיכוך באוויר ל-0) וג׳אנטים בצבע טורקיז (משפר אחיזה).

אל תשכח את ספסל הגינה בגודל הספסלים בפארק ליד הבית שלי שנקרא ספוילר אשר מוסיף קג"מ :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא לחינם זו אחת מהעבירות שגורמות ליותר תאונות.

הבעיה היא, שלא אוכפים את החוק כנגד העבירה הזו...

מאוד ברור למה זה קורה. רב האנשים אינם מודעים למה שקורה סביבם בזמן נהיגה.

כמה דוגמאות:

1. ליסוע ממש, אבל ממש צמוד לרכב לפניך כשאתם בפקק. כאילו שאם תיצמד אליו, הוא יוכל לסוע יותר מהר. מה שאני עושה במקרים כאלו, זה לשמור יותר מרחק מהרכב לפני.

2. לזגזג בפקק בלי להסתכל במראות. ייחודי לנהג הישראלי. לא מספיק שאין לך לאן למהר, הרי יש לפניך עוד כמה מאות של רכבים שנוסעים לאט, אתה גם גורם להאטה בגלל שאנשים לא יודעים מה אתה מתכוון לעשות.

3. לחסום מישהו שמאותת לעקיפה. כאילו שזה ישנה לך אם תרים את הרגל מהגז לשניה ותאפשר לו להיכנס.

4. אי שמירה על נתיב. לא משנה אם זה בקו ישר או בסיבוב. זה תמיד קורה.

בקיצור, צריך לשלוח את כולם ללמוד נהיגה...:?:cry:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1+ קורה הרבה בדרך לתל השומר יש כיכר כזו אבל מה אפשר לעשות ממשיכים וזהו.

ואני יכול לצרף מקרה שקרה לי ליד העבודה בדרום תל אביב , אחד עם מרצדס ישנה עם כמובן אור בלם אחד חסר עוצר לפתע לפני צומת באמצע הנתיב ולא מאותת פשוט עוצר , אז זה שמאחורי ציפצף ואני המתנתי , אבל הוא לא זז , אז כולם ציפצפו אז הוא פתח את הדלק וסימן שהוא נותן למשאית לפנות ימינה , ונסע ימינה , אוקי אז אולי תאותת שאתה רוצה ימינה , לעצור וזהו זה הפתרון , המשאית יצאה מרחוב התחיה למי שמכיר לרחוב הרצל ימינה שיש מספיק מקום גם לפנות ימינה וגם למשאית לצאת ימינה. פשוט לא ברור מה הוא חשב לעשות.

מקרה מסוכן אחר שלא בטוח באשמת הנהגים אבל חייבים להעביר את זה הלאה קניון אילון הכביש לכיוון אם המושבות , הרמזור שחוצה את מבצע קדש ישר לכיוון הגשר ושילב ( לכיוון מרמת גן לגשר)

יש שני מסלולים לישר ושני מסלולים לימין , אבל המסלול ההמשך אחרי הרמזור הוא ממול המסלול שפונה ימינה , כבר פעמיים ראיתי אנשים מתבלבלים שם ונוסעים מהנתיב שפונה ימינה לכיוון הדר יוסף ישר ואלה שעומדים במסלול השמאלי שרוצים להכנס לנתיב זה מופתעים ויוצ ר בלאגן , גם אחד התבלבל כלכך עד שאוטובוס כמעט נכנס בו כי הוא עבר נתיב לימין יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עזוב נתיב הפנייה, הדבר הכי מסוכן והכי לא מובן שאני רואה בכביש זה כשאתה נוסע ישר בכביש שלך, ומי שמשתלב מצד ימין בפנייה ימינה עם זכות קדימה לכביש שלך, חוצה את הנתיב שאליו אמור להשתלב היישר לנתיב החיצוני!

זה כבר טמטום בכביש

יש מקום בירושלים (בכניסה לכביש בגין) שיש כביש שמתאחד עם הכביש הראשי מהצד השמאלי ולהם יש זכות קדימה!

וזה כביש שנוסעים בו לפחות 80 קמ"ש. כמה טימטום יש במדינה הזאת, לא מספיק שההשתלבות נעישת מצידו השמאלי, אלה עוד נותנים למשתלבים זכות קדימה [וזה כמובן רק בגלל שהם יוצאים מכביש שמגיע משכונה "עשירה"].

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חולה עליהם :lol:

תמיד שאני מזהה ליצן/ליצנית שלא מצליחים לשמור על הנתיב אני מבהיל אותם עם הצופר ואז מתעוררים :shock:

וחוזרים לנתיב. (אגב הלוואי וזה היה רק בפניות, תמיד אני נזהר מרכבים שנוסעים במקביל אלי כי מעטים הנהגים שיודעים לתת מבט לא רק במראה, אלא גם הצידה לפני שהם עוברים נתיב , תמיד צפירה קלה חוסכת את הספק)

כמו אלה שנרדמים באמצע הסרט בישיבה ואז יש איזה רעש שמחזיר אותם למציאות

SEAT LEON TSI 1.2 2012

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטרף, זה הדבר שהכי מרתיח אותי בכביש. זה והמוניות שירות של פ"ת-ת"א.

יש גם כיכר ברחוב הראשי בקרית אונו, ליד הקניון, כיכר בעלת שתי נתיבים עם עיקולים חדים. אני לא זוכר נהג אחד שעבר את הכיכר שם כמו שצריך.

ולזה שמעליי - אם היו מלמדים כיוון מראות כמו שצריך לא היה צורך להסיט את הראש הצידה, היית רואה את אחורי הרכב הצמוד אליך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4133 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...