Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

כבר כמה זמן שאני מחפש השוואת נתונים בין האיביזות של פעם (מנועי 1.8t) לחדשות עם מנועי הtsi.

הסיבה: יש לי איביזה מהדור הישן ואני חושש שמתישהו אצטרך לשדרג לחדשה יותר. בלי נתונים קונקרטיים המעבר ממנוע 1.8 ל1.4 מאוד קשה לי פסיכולוגית.

ולכן, אחרי חודשים של חיפושים באינטרנט ללא הועיל, פניתי לסיאט (בגרמניה) בבקשה לקבל מהם את הנתונים הרשמיים.

ההשוואה היא בין קופרה 2008 (האחרונה מהזן) לבין הקופרה החדשה (חלק מהנתונים עוגלו בגלל חוסר היכולת להתמודד עם הדייקנות הגרמנת הטיפה מוגזמת):

ישנה / חדשה

מידות

אורך:

395.5 ס״מ / 406.5 ס״מ

רוחב:

170 ס״מ / 169.5 ס״מ

גובה:

144 ס״מ / 142 ס״מ

משקל:

1177 ק״ג / 1172 ק״ג

מיכל דלק:

45 ליטר בשניהם

נתוני מנוע

Capacity - לא היה ברור לי מה זה הנתון הזה:

108.68 cu in בישנה

84.82 cu in בחדשה

מס׳ צילינדרים 4 בשניהם

שסתומים לצילינדר:

5 / 4

כוחות סוס: 180 bhp בשניהם

מומנט מקסימלי:

180.6 ft-lb בישנה

184.3 ft-lb בחדשה

ביצועים

תאוצה מ0-100 קמ״ש:

7.3 שניות / 7.2 שניות

מהירות מירבית:

230 קמ״ש / 225 קמ״ש

טווח מקסימלי:

737 ק״מ / 701.5 ק״מ

שלדה

הילוכים:

5 הילוכים ידנית / 7 הילוכים dsg

צמיגים:

205/40/r17 בישנה

215/40/r17 בחדשה

קיצצתי בנתונים של צריכת הדלק כי אני לא יודע להמיר את המספרים שהם שלחו לי.

בכל מקרה מקווה שזה יעזור למישהו כמו שזה עזר לי.

נ.ב.

אם יש טעויות כתיבה, תסלחו לי כי כתבתי את כל זה באייפון בזמן טיסה :)

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

קודם כל אם יש לך רכב שאתה משתמש בו ונהנה ממנו, למה להתעסק במה תקנה בעתיד?

במידה וכבר שאלת, יש לך את הנתונים המדוייקים פה כמו שכתבת, השוני הוא מזערי,

עושה רושם שלקחו את כל הדברים הקטנים ושיפרו, אם זה להוריד משקל בקטנה, לספק מידת צמיג רחבה יותר,

לעשות את הרכב ארוך ונמוך יותר ועם טיפה יותר מומנט.

בקיצור ההבדל המהותי הוא הגיר, המעבר מידני לDSG אמנם לא פשוט, אבל מנסיעות קטנות פה ושם,

אני מבין שהמעבר מבורך, הגיר הוא לא גיר אוטומטי טיפש ועיקש שמעביר הילוכים בזמנים שגויים או גורר הילוכים

לטורים שהמנוע צועק הצילו בלי שום סיבה.

מדובר בגיר מתוחכם ובנוי היטב שמוכיח אט אט את אמינותו עם השנים (לא סתם התחילו להשתמש המון בטכנולוגיה הזו).

חוץ מלהנות כרגע מהאוטו שלך, ובבוא הזמן כשתרצה לקנות רכב חדש, להתרגל לגיר ה"אוטומטי".

יכול להיות שעד אז, האופציות ישתנו, יהיה לך תקציב אחר, רעיון אחר, אהבה לרכב אחר מכל סיבה שהיא...

אל תהיה מודאג.

פורסם

חלילה, מודאג אני בטח שלא... סקרן זאת המילה.

בכל מקרה, רק כדי שתבינו כמה דקדקנים הם היו בתשובה שלהם הם כתבו לי שבניסויים שהם ביצעו הם הגיעו לכך שהחדשה יעילה יותר מהישנה ב0.5% בנסיעה עד 160 קמ״ש בעוד שהישנה יעילה יותר מהחדשה ב0.4% מ160 קמ״ש ואילך...

הם כתבו שיעילות נמדדה לפי שכלול של המשתנים: מהירות מול צריכת דלק.

מה זה אומר בעצם: ש2 הרכבים כמעט זהים :)

מי שבאמת ירגיש את החצי אחוז הזה לכאן או לכאן מגיע לו כל הכבוד עצבני

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

capacity זה נפח המנוע. אתה רגיל לסנטימטר מעוקב והם נתנו באינטש מעוקב. תכפיל פי 2.54 שלוש פעמים כדי לקבל את הנפחים שאתה מכיר.

108.68 cu in בישנה = 1781 סמ"ק = 1.8 ליטר

84.82 cu in בחדשה = 1390 סמ"ק = 1.4 ליטר

פורסם

המכוניות רחוקות מלהיות זהות או אפילו דומות...

בישנה אחד המנועים הותיקים והאמינים ביותר של הקונצרן, בחדשה מנוע צנום נפח ועתיר כ"ס שבארץ הקודש ידוע כמנוע שאוהב את בורא עולם וממהר להצטרף אליו.

הדבר היחיד שאולי שופר זה המראה החיצוני שלעניות דעתי עדיף בחדשה.

חבל שהגרמנים לא דקדקנים בייצור גיר ה-DSG7 כמו שהם בכתיבת ההודעה אלייך.

ה-6 מצויין ומדהים ללא ספק אבל ה-DSG7 בייחוד בשילוב עם המנוע הזה - על הפרצוף.

וכן,

הייתה לי איביזה 1.8T מודל 2008 שהוחלפה באיביזה קופרה 2010 כך שאני מכיר את שני הרכבים מצויין.

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

אני בתחושות כמוך... אבל מתישהו האיביזה שלי תתיישן. מה עושים אז? מחזיקים אותה במצב טוב (בעלויות כמובן) או שמתפשרים על חדש?

פורסם

מעדיף בהרבה את האיביזה דור 4(כמו שלך) על הנוכחית. שילוב מנוע- גיר הרבה יותר מוצלח. DSG אצלי לא בא בחשבון.

מה זאת אומרת מה עושים? אתה חייב לקנות סיאט איביזה לעד? והייתה לי איביזה קופרה 2007.

כיום יש אופציות אחרות הרבה יותר טובות. מבית, יש לך את הלאון שטובה יותר ועוד מס' הוט האץ' של יצרנים אחרים כמו קורסה OPC(שאפילו ידנית:-D ).

פורסם
אני בתחושות כמוך... אבל מתישהו האיביזה שלי תתיישן. מה עושים אז? מחזיקים אותה במצב טוב (בעלויות כמובן) או שמתפשרים על חדש?

דניאל, הקדמת אותי.

מחליפים ללאון. גם ככה רכב עדיף בלא הרבה יותר כסף (עם מיקוח טוב - אפילו בפחות).

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

האמת היא שלפני שקניתי את האיביזה הייתי גם בראש של לאון ולקחתי לאון קופרה של אותה שנה לנסיעת מבחן ולמרות שמבחינת כוח היא מפלצת אימתנית, היא מרגישה קצת כבדה בשבילי. רק אחרי הנסיעה על הלאון הבנתי שאני רוצה איביזה, קטנה וקלילה עם חוש הומור אבל גם יודעת לקחת דברים ברצינות שצריך (ככה מדבר בן-אדם שמאוהב באוטו שלו :))

• תוכן חדש...