Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שימו לב!

הנוזל הנמכר ברשת מוסכי BMW כיום הוא עדיין נוזל מקורי של BMW. דלק מוטורס מייבאת את התרכיז מ-BMW בחביות של 205 ליטרים ובארץ מוהלים את הנוזל במים מטופלים וממלאים אותו במיכלים של 4 ליטרים.

הסיבה למהלך היא איכות מי הברז בארץ שמסתבר שלא מתיישבת עם הוראת היצרן למהול את הנוזל במי ברז.

ניתן לקנות ללא חשש את נוזל הקירור ממוסכי דלק מוטורס.

אלכס.

ובא לציון גואל

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
- לפותח הדיון: מומלץ שתישלח מייל ליצרן ותבקש מהם אישור בכתב שהם עומדים מאחורי טיב המוצר הישראלי והם מכבדים את האחריות של כל מכוניות הBMW שנימכרות בארץ שהמוצר הישראלי לא יכול ליפגוע בהם!

* אני חייב לציין שאין לי דבר וחצי דבר נגד פז ומוצריה וטוענות על איכות מוצריה - זה לא אישי- רק לא במכוניתי :-)

אני יעשה את זה בהמשך השבוע

כמו שערן מנהל עכשיו מלחמת חורמה בדלק מוטרס לגבי החלפת מנוע

אלעד כתב:

השורה התחתונה, לפחות מבחינתי: נוזלי רכב שעומדים בתקני יצרני הרכב (VW, BMW, FORD, MERCEDES וכו') ראויים לשימוש בהם, ללא קשר למי שייצר אותם או למקום שבו הם יוצרו. אינני מכיר את נוזל הקירור שדלק מוטורס מוכרים, אולם אם הוא עומד בתקן שנקבע ע"י BMW, אינני רואה סיבה מדוע לא להשתמש בו, שהרי ממילא גם BMW אינה מייצרת בעצמה את הנוזל הזה.

תתפלא

אני מכיר מישהו ששם אך ורק את המים הצהובים של BMW לוישרים בZ4 שלו

פדנט עד הסוף.

אם היה אוויר לגלגלים של BMW גם זה היה שם.

מי שיקנה את הרכב ממנו יזכה

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
הנה קבלנו תוך זמן קצר המחשה לתת התרבות של ההכפשות. כמה מילים הורגות.

אנשים - תחשבו לפני שאתם מוציאים דיבה. יום אחד זה עלול להיות בומראנג!

התגובה של ALX היא פשוט הוכחה להצהרות חסרות ידע והוכחות.

מי שהוביל הטעיה - יתנצל?...

אף אחד לא מוציא דיבה (גם לא אני)

העניין כאן זה האם להיסתפק במוצר תחליפי תוצרת הארץ ש"תואם" (עד שלא יופיעו ברשימת API לא מאמין) את המקור.

במיקרה כאן ALX אמר שזה אותו הנוזל ולא תחליפי אז סבבה, אך לא משנה מה תגידו- אני עדיין לא מוכן לשים את הנוזלים תוצרת הארץ עם לוגו הרכב שמישתמשים במוסכים. תקן לא תקן. בארץ הכל עניין כלכלי נטו! לא סומך על אף אחד.

לכל אחד הזכות ליבחור מה הכי טוב בשבילו ובשביל ריכבו- גם אם זה רק בשביל השקט הנפשי!

הבאתי את הציטוט הכי חשוב מהמאמר שהמומחה כתב בשביל חברי הפורום:

"בדיקות מעבדה רגילות לשמן חדש יכולת להצביע על נוכחות תוספים ועל מידת צמיגות השמן אך לא על התאמתו לסוג מנוע

מסוים ולא על נכונות האיכות הרשומה על האריזה."

אז כל שנישאר לי זה ליסמוך עליהם? - לא תודה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
אף אחד לא מוציא דיבה (גם לא אני)

.

כל אחד יקרא לזה איך שהוא רוצה.

משהו אחד בטוח זה היה ונטילציה נטו.

לא יותר פשוט להודות שבתחזוקת רכב יש הרבה מהאמוציונאלי?

שמוכנים לעשות דברים לא הגיוניים. כי זה נעים לרגש שלנו? יש לנו הסברים, אבל הם בעיקר "בשביל לישון טוב בלילה".

כשהרופא בקופת חולים רושם לך תרופה והרוקח נותן לך תחליף/תרופה גנרית "זהה" - מדוע אתה מוכן לקנות ולהכניס לגוף שלך משהו שהוא בלי תו של החברה המקורית?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

עם כל הכבוד, אל תשווה בין התרופות לנוזלים ברכב.

תרופה גנרית זה לא סתם משהו שיצרן אומר שהוא תואם את התרופה המקורית, מדובר פה על חיי אדם ושנים של מחקר וניסויים עד לקבלת האישור.

אני בספק רק אם מדובר פה על אותה רמת דיוק ופיקוח של יצרני השמנים.

אם חברות ישראליות רוצות לקבל הערכה אמיתית בנוגע לטיב המוצרים- שישלחו לAPI ויופיעו ברשימות.

שהיום הזה יגיעה גם אני בשימחה אקנה כחול לבן. עד אז - לא תודה ולא סומך על אף גורם עיסקי במדינה.

בחו"ל התחום המוטורי מפותח מאוד. יצרן גדול כמו מוביל, אגיפ וכו' שמשווקים את המוצרים שלהם לכל העולם וזוכים להכרה ולשבחים (שליחה לבדיקות מעבדה!) זה לא אותו הדבר כמו יצרן קטן ומקומי שטוען שהשמן שלו באותה האיכות, לא טוען שכן ולא טוען שלא. אני פשוט לא מוכן להיסתכן ולהיתקמצן!.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
הבעיה היא האיכות של אותו השמן, תיבדוק טבלת מחירים של פז ותיראה שמנים באותו הצמיגות והתקן שמגיעים למחירים של RP ויש גם את הזולים שבקושי עולים 120 שקל לגאלון, והבעיה שלי שאתה לא יודע מה מישתמשים ואני ממש נגד!

והניסיון שלי הוכיח לי. מה גם שתיבדוק ותיראה שלהרבה (ככמעט כולם) פונטוים (גרנדה) יש בעיית רעש בהתנעה כאילו משהו כבר נישחק וכולם מטופלים בשמנים של פז לתיפארת מדינת ישראל- עכשיו רוץ תוכיח שהשימוש בשמן גרם לנזק בלתי הפיך ושחיקה מוגברת בהתנעות -ממנוע סופר שקט המנוע הפך לטרקטור אחרי 20KKM של שמני פז עבור סמלת- שאם תבקש מיפרט מפז הם יסרבו ויגידו שזה מיוצר בלעדית עבור סמלת והן לא יתנו נתונים עליו(ניסיתי).

אני לא נגד תוצרת ישראל! - אלא נגד המוצרים "התואמים" שהיבואן דוחף לנו עם הלוגו של הרכב והם נוצרו עבור היבואן לפי הצעת מחיר.

אין לי בעיה עם מוצרי הפרימיום של פז לדוגמא, אולי הם באמת מצויינים, אך שמגיעים למחירים של מוצרי פרימיום מחברות ענקיות מחו"ל אז העדפה הברורה תיהיה למוצרים מוכרים מחו"ל.

תקנים זה דבר יפה וטוב, אך יש גם הבדל בין מוצר שטוען שעומד בתקן לבין מוצר בינלאומי שניבדק ואושר שעומד בתקן, וגם אם תיקח מס' שמנים באותו התקן תגלה שלכל אחד מהם תכונות אחרות בהגנה מפני שחיקה(חבילת תוספים שונה) והתנהגויות שונות עד לטמפ' העבודה. הרי זה כל ההבדל בנוסחאות הסודיות בין יצרן ליצרן -MOBILE 1 לא סתם קיבל שם טוב כל כך - הוא הרי באותו התקן כמו האחרים אז מה ההבדל?.

התחום הזה מאוד בעייתי כי אתה לא יכול להוכיח שיש קשר ישיר וחד משמעי לנזק מהמוצר, וכך היבואן שעושה קופה יפה מהמכירות מוגן מתביעות.

מי שאכפת לו מהרכב לא יסתכן!

ובנוגע לפאראפלו- גם החומר של BMW וגם פאראפלו מבוססים על ethylene glycol ,מגנים מקורוזיה(cast iron, alluminium, copper), ושומרים על הגומיות והפלסטיקים.

אחרי קריאה בפורומים מחוך שמישתמשים בחומר הירוק של פרסטון (אוניברסאלי)ללא תופעות ונזקים, אז אני הייתי בלב שלם שם את החומר של האיטלקים :-)

לגרנדה פונטו שלך יש מנוע שחוגג בימים אלו יום הולדת 25 (FIRE) שתוכנן לשימוש בשמן 20\50 מינראלי, לא סינתטי, לא חצי סינתטי ולא רבע סינתטי.

איכות השמנים ונוזלי הקירור בקו עלייה מתמיד, והאמן לי שאין שום הבדל בין ראש מנוע של מזדה 3 לראש מנוע של ב.מ.וו 320.

שניהם עשויים אלומיניום איכותי ושניהם זקוקים לנוזל קירור איכותי.

הרעש בהתנעה אינו קשור כלל לאיכות השמן, ואם המנוע היה נפגע הייתי שומע דפיקות שמקורן בגל הארכובה, שנפגע עקב היא הגעת שמן.

ואם בנוזלי קירור עסקינן, אזי פראפלו של פיאט נחשב לאחד הטובים שבהם, יחד עם ה G12 של VAG.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
עם כל הכבוד, אל תשווה בין התרופות לנוזלים ברכב.

תרופה גנרית זה לא סתם משהו שיצרן אומר שהוא תואם את התרופה המקורית, מדובר פה על חיי אדם ושנים של מחקר וניסויים עד לקבלת האישור.

אני בספק רק אם מדובר פה על אותה רמת דיוק ופיקוח של יצרני השמנים.

אם חברות ישראליות רוצות לקבל הערכה אמיתית בנוגע לטיב המוצרים- שישלחו לAPI ויופיעו ברשימות.

שהיום הזה יגיעה גם אני בשימחה אקנה כחול לבן. עד אז - לא תודה ולא סומך על אף גורם עיסקי במדינה.

בחו"ל התחום המוטורי מפותח מאוד. יצרן גדול כמו מוביל, אגיפ וכו' שמשווקים את המוצרים שלהם לכל העולם וזוכים להכרה ולשבחים (שליחה לבדיקות מעבדה!) זה לא אותו הדבר כמו יצרן קטן ומקומי שטוען שהשמן שלו באותה האיכות, לא טוען שכן ולא טוען שלא. אני פשוט לא מוכן להיסתכן ולהיתקמצן!.

הכל בהקשר של הדיון:

אתה שוב מתעלם מזה שהיבואן, שאמור להבין טוב ממך, ואמור לעמוד בסטנדארטים של היצרן, בחר את הנוזלים ולא איזה בעל קיוסק.

מה שהוכח כאן, זה שהטלת רבב שעשו פה, לא היה לה בסיס. פשוט לא לעניין לטעמי.

אבל שוב, בהחלט ליגיטמי בעיני לפעול לפי המנטרה - יקר יותר=טוב יותר. כנראה שבהרבה מקרים זה נכון.

פורסם

ואתה שוב מתעלם מהנקודה שלי, אני לא נגד המוצר הישראלי בפני עצמו אלא בהשוואה לאפשרויות. בשבילי זה כמו ההבדל בין פילטר מקורי לחליפי תואם. עומד בדרישות המינימום זה אחד, אך מוצר שהוא כניראה טוב יותר זה דבר אחר.

פורסם

ממש לא מתעלם. פשוט לך יש איזה הוכחה ברורה שאחד עדיף על משנהו. הוכחה שאתה מסרב לספק. כיף לך שאתה חי בודאות בנושא. אני ברוב המקרים נוהג כמוך, אבל לפחות ישר עם עצמי ומודה שאין לי מושג ואולי אני פרייאר. דבר אחד ברור. בניגוד לאלו שמשמיצים כאן כאלו ליבואן יש כוונות אפלות. אני לא עושה את זה. בטח בלי הוכחה.

פורסם

אני יודע שחברת BMW מאשרת שימוש בנוזל קירור של מגוון יצרנים על פי רשימה, אני לא יודע עד כמה קל להשיג אותם בארץ. למשל BASF, ELF, HOECST.

העניין הוא, שעד היום היה ניתן להשיג בארץ במחיר סביר את הנוזל המקורי, מרוכז בבקבוקים נוחים של ליטר וחצי, לכן בחרתי להשתמש בו והוא הוכיח עצמו כשומר מעולה על המנועים. על הבקבוק יש מגוון אפשרויות כיצד לדלל אותו בהתאם לטמפרטורה הסביבתית בה משתמשים ברכב. כמובן שמי הברז בארץ לא מספיק איכותיים ולכן השתמשתי תמיד במים מזוקקים, מה שהיצרן אומר לעשות במקרה ואיכות מי הברז לא ידועה.

לא מוצא חן בעיני שלא ניתן להשיג עוד את המוצר המקורי באריזה של הליטר וחצי. אני מעדיף להכין את התערובת בעצמי. אני לא רוצה לעבור לנוזלים אחרים כי המשמעות מבחינתי היא לרוקן מערכת קירור של שתי מכוניות (כ14 ליטר נוזל ועוד 5 שיש לי ברזרבה) לפח.

כמו פותח השירשור (ששאל אותי לפני שפירסם) אשמח לדעת אם יש יבוא מקביל של הנוזל המקורי. אני יודע שהיה בעבר בארץ.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

"בניגוד לאלו שמשמיצים כאן כאלו ליבואן יש כוונות אפלות. אני לא עושה את זה. בטח בלי הוכחה.'

ליבואן אין כוונות אפלות- זה שיקול כלכלי נטו!, מביא מוצר שעומד בדרישות מינימום של היצרן ומשאיר לעצמו אחוז רווח גבוהה יותר מאשר שמן מקורי שהיבוא מחו"ל +המחיר היקר שלו בקושי ישאיר אחוז רווח ליבואן כי בקושי ימכר.

מי שטוען שאין הבדל באיכות השמנים באותו התקן- חבל על הכסף על תוצרת הארץ- רוצו ליקנות שמנים של American Eagle במיבצע באוטודיפו- גם עליו מצויינים התקנים, וכניראה גם הוא באותו איכות כמו MOBILE-1!

פורסם

מה זה משנה אם זה מוצר מדבקה או לא?

לפי המאמר השמנים של American Eagle וגם פרסטון הם כשרים למהדרין כל עוד רשום עליהם הצמיגות והתקנים שהם עומדים-API

למה אתה פוסל אותם? "לאור כל האמור לעיל, אין עדיפות לשמן מיובא על פני שמן מיצור מקומי" ולהיפך!

בשבילי זה אותו הדבר, שמן, מדבקה יפה + התיאור של הצמיגות והתקן בו הוא עומד.

האם בדקת שהשמן לא עומד באותן התקנים? למה להוציא דיבה סתם על המוצר? :-)

תנסה לימכור את השמן של פז/דלק בחו"ל ותקבל בידיוק את התגובה שאתה רשמת- לאף אחד לא יהיה אכפת מה רשום על המדבקה, על מוצר לא מוכר בעולם הם יסתכלו בחשד רב.

בקיצור אפשר להיתווכח עד מחר- עד שלא נישלח את השמנים למעבדה ונעשה בדיקה מקצועית אם טעינו או צדקנו כל אחד באמונתו יחייה.

אני מיתנצל שהדיון הפך לוויכוח הזה, מאחל לפותח הדיון לימצוא את הפיתרון המספק לפי רצונו.

בהצלחה ויום מוצלח ושקט.

פורסם
שימו לב!

הנוזל הנמכר ברשת מוסכי BMW כיום הוא עדיין נוזל מקורי של BMW. דלק מוטורס מייבאת את התרכיז מ-BMW בחביות של 205 ליטרים ובארץ מוהלים את הנוזל במים מטופלים וממלאים אותו במיכלים של 4 ליטרים.

הסיבה למהלך היא איכות מי הברז בארץ שמסתבר שלא מתיישבת עם הוראת היצרן למהול את הנוזל במי ברז.

ניתן לקנות ללא חשש את נוזל הקירור ממוסכי דלק מוטורס.

אלכס.

היום היה לי משעמם בעבודה,

התקשרתי לניר גד,

הם מוכרים בפירוש, ואני חוזר בפירוש, אך ורק מים כחולים מוכנים של פורד \ חברת פז.

ועוד יעץ לי לקנות זאת במקום אחר שם יותר זול

זה תודעת שירות.

פחחחחח

ולטענתם קונים זאת ישירות מקמור.

לא מאמנים?

חייגו

026797357

בקשו את המחסן ואל תיפגעו אם הוא צועק קצת, הוא כך תמיד.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

א. ניר גד אינו מוסך מורשה BMW מתחילת חודש יולי.

ב. קמור אינה יבואן BMW מחודש ינואר כך שאין סיכוי שניר גד קנה משהו מקמור.

ג. אריזת נוזל הקירור המתאים ל-BMW אינה מזכירה את המותג פורד.

ד. מרכז השירות למכוניות BMW ו-MINI בירושלים והסביבה הוא ״מוסכי תאוצה״

• תוכן חדש...