Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי הפורום שלום רב,

אני מחפש גיפ לשטח כרכב שני (לרוב לא ייסע ביום יום) .

התקציב 50-60 אלף ש"ח

מיכיוון שזהו רכב שני תצרוכת הדלק מהווה משתנה מינורי יחסית... אבל רצויי אמינות.

המליצו לי לקנות לנד רובר דיסקברי (שנות האלפיים המוקדמות).

השאלה איזה דגם לקנות את הדיזל או הבנזין? האם הוא מומלץ בכלל?

תודה מראש.

עמית

פורסם

הבעיה עם הדיזלים היא שכל תקלה עולה עשרות אלפי שקלים וזה כמובן בגדול , בכל מקרה רכב מדהים הדיסקו אז בהצלחה

פורסם

זה לא משנה אם זה הרכב הראשון או האחרון שלך בשטח, הלנדרובר עם הסרנים החיים, כמו כל ג'יפ עם סרנים חיים, ייתן לך את מירב התמורה.

מבלי להפחית מערכו של הדיסקאברי השועל, תחשוב גם על צ'ירוקי (זה המרובע עם הסרנים החיים, שנת 99 בדרך כלל).

dirty old man

need love too

פורסם
הבעיה עם הדיזלים היא שכל תקלה עולה עשרות אלפי שקלים וזה כמובן בגדול , בכל מקרה רכב מדהים הדיסקו אז בהצלחה

מאיפה אתה מביא את השטויות האלה? גם החלק הראשון וגם החלק השני?

החזקת בדיסקו דיזל? החזקת ברכב שטח דיזל? החזקת בדיסקו? בלנדרובר? במיצובישי?

לפעמים אים אין לך לתרום מידע מבוסס - אולי עדיף לא לכתוב בכלל.

לשאלה המקורית הדיסקו אינו רכב אמין. כרגע בשוק מסתובב דיסקברי 2 (1999-2004) בנזין שהוא קומבינה של חלקים שחוברו יחדיו, למרות תוספות שנראות כאילו עלו הון אבל הן באיכות נמוכה מאוד. (וגם מבקשים עליו מחיר מאוד מאוד גבוה. שים לב.)

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

במחיר כזה אני הייתי קונה גרנד צ׳ירוקי wj שהוא ממש רכב פאר ועם יכולת שטח טובה בהחלט לרכב ראשון, וגם יש פוטנציאל שיפורים מסויים.

מגרעתו העיקרית היא כמובן צריחת דלק מחרידה, אבל כרכב טיולים בלבד זה לא נורא.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בתקציב הזה הייתי מחפש סופה מאובזרת ומשופצרת, היא תתן את מלוא התמורה בשטח,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

אני לא רוצה להיות חוצפן, אבל סליחה - כולכם מדברים שטויות.

אתה צריך לשאול את עצמך למה אתה בכלל קונה ג'יפ? כלומר, איזה סוג של רכב שטח אתה מחפש?

אתה אוהב ליסוע מהר בשטח?

אתה אוהב נהיגה טכנית וקטעי עבירות?

אתה רוצה שהג'יפ שלך יהיה קצת מזה וקצת מזה?

אתה קונה ג'יפ ומבחינתך הרכישה נגמרה? אתה קונה ג'יפ ואתה מתכנן להשקיע עליו 20-30 אלף ש"ח? (כמובן שאני מתייחס לתקציב שצויין)

תחשוב עם עצמך מה יותר מושך אותך ואז תוכל להתכוונן על מציאת רכב שיתאים לך.

בתור בן אדם שכל החיים חי רכבי שטח ונהיגת שטח, יש כלי רכב שהם אייקונים, ויש עליהם חוות דעת מעולות והכל..אבל אני בחיים לא אחשוב לקנות אחד כזה..כי הוא פשוט לא יענה על הצרכים שלי (וכנראה שזה גם נכון לגביך.. ולגבי כולם)

דוגמא: לנד רובר דיפנדר - רכב לא אמין בעליל, יקר בטירוף, רועש, עגלה, נוסע חרא בכביש - ואני באופן אישי מת על האוטו הזה. ולא רק אני.. אתה שואל למה אני אוהב את האוטו הזה? בגלל הX פקטור שלו, משהו שאי אפשר להסביר במילים. צריך להכיר את האוטו ולהתאהב. ולא זה לא קורה לכל אחד.

ואם ממשיכים עם לנד רובר, לשאלתך - לנד רובר דיסקברי זה לא כלי רכב אמין נקודה. הדור ה1 וה2 כמעט זהים מבחינת המכלולים והם ידועים בעלויות אחזקה גבוהות מאד ובזה שהם לא אמינים. מנוע הדיזל TD5 2.5L לא מוצלח ולא משתווה למנועים יפנים טובים (טויוטה,מיצובישי) מכל הבחינות.

מנוע הבנזין 3.9 V8, צורך כליטר בנזין לכל 4 ק"מ ביום טוב !! והביצועים שלו..בינוניים מינוס. 180 כ"ס.

אם כבר תנסה למצוא TDI 300 בגרסת EDC שנתון 97, הכי טוב שיצא להם בנתיים. (חוץ מהרכבים החדשים כמובן :) )

אתן לך טיפ חברי, אם אין לך ניסיון עם ג'יפים וזה הג'יפ הראשון שאתה קונה, אל תתחיל עם לנד רובר, ולא משנה איזה לנד רובר, כי הסיכוי שתתבאס עליו הוא גדול. מאד.

יש בשוק חלופות טובות יותר(לדוגמא: טויוטה לנד קרוזר 90 פראדו - רכב שטח מדהים!)רכבים שקל יחסית וזול לתחזק ביומ-יום.

אני מחכה לתשובות שלך על השאלות ששאלתי, אשמח לעזור.

פורסם

דן, כשאנשים אומרים שטח, הם מתכוונים לעבירות. לשבילים לא קוראים שטח. ככה גם נשמע מתוכן ההודעה שלו. יתר הדברים שכתבת לא סותרים שום דבר שמישהו אחר כתב למעלה, ו(גם אם כן,) השורה הראשונה שלך לא במקום.

dirty old man

need love too

פורסם

דן, דווקא אתה כן חוצפן, וכן, גם כותב שטויות.

שנים בשטח (לפי מה שאתה רושם על עצמך) לא סייעו לך להבין שיש מעט מאוד דברים מכניים דומים בין דיסקברי דור 1 לדיסקברי דור 2, העיקר שאתה מחלק לנו ציונים. למרות הקבינה הדומה, והטרנספר הכמעט זהה - מדובר בשנתי מכוניות שונות.

אתה יודע למה המנוע דיזל של הדיסקו 2 נקרא TD5 - כי יש לו 5 צילינדרים. כמה צילינדרים יש למנועי דיסקברי דור ראשון? - 4.

אתה מתחיל להבין כמה אתה לא מבין?

לגבי הפראדו - הוא אכן רכב מצויין, אבל המכוניות שבשוק שחוטות עם קילומטרז' גבוהה מאוד, ודורשים עבורן מחירים מטורפים. שווה? - לדעתי לא.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לפותח השרשור שלום,

אני אנסה לסכם את מה שכתבו לפני -

נסה להגדיר לעצמך את הדרישות:

כמה אנשים יסעו ברכב?

האם יש צורך במטען? אנשים+מטען?

מה חשוב - צריכת דלק יכולה לנוע בין 1 ל4, ועד 1 ל 12 ליפנים הקטנים... תגיד אתה מה הצרכים.

חשוב - באיזה שטח אתה צופה לנסוע? שבילים, שטח קשה? בינוני? תנסה לשער.

ובסוף - בתקציב שהגדרת תמיד מומלץ להשאיר כמה אלפים ליישור קו לאחר הקנייה.

לאחר שתגדיר לעצמך (ולנו), יהיה קל יותר לעזור.

עופר

פורסם

נראה לי שפירשתם את תוכן ההודעה שלי בצורה שגויה, וכן גם אני יודע שבמנוע TD5 יש 5 ציל' - לא כתבתי אחרת דרך אגב !

ושוב פעם..יש ג'יפים שבאופן אובייקטיבי! ולא לפי דעתי!! הם ג'יפים לכל דבר ועניין, ועדיין הם טובים יותר בשבילים - מה לעשות!?

(או שלדעתך מיצובישי פג'ארו הוא בסה"כ פרייבט? שניצח איזה פעם או פעמיים בדקאר..)

*שכתבתי מכלולים התכוונתי לסרנים (קדמי זהה)/טרנספר (זהה רק שהוא בלי נעילה) ועוד כל מיני כאלה..אבל לא באתי להיות קטנוני או להתווכח .. בסה"כ לעזור לחבר בפורום להיכנס לעולם השטח והג'יפאות.

שוב, מופנה לפותח השרשור - שאלו אותך כמה וכמה שאלות רלוונטיות מאד, אם תענה זה יעזור.

עד אז, סליחה אם מישהו התעצבן :)

פורסם

א. תודה רבה על עזרתכם

ב לשאלותכם:

מבחינת איך אני אוהב לנסוע בשטח אני אוהב בעיקר נסיעות טכניות (לא שיש לי יותר מידי ניסיון).

מבחינת התקציב כרגע יש לי 60 אלף לקנייה ויישור קו.

לגבי השיפורים כרגע התקציב דל (אלא אם ייכנס בתקציב הראשוני), אך אני מתכוון להשקיע בו עוד...

לשאלה של המטען אני מעדיף ג'יפ שיוכל לסחוב נגרר .

ולשאלה של מספר האנשים ברכב אנחנו משפחה של ארבע נפשות שגרות בבית אז 4

לשאלת הדלק זהו רכב שני אז מבחינת דלק כמובן שפחות דלק פחות זיהום :-)

תודה רבה מראש לכל העוזרים

פורסם

הייתי ממליץ לך על טויוטה לנד קרוזר פראדו 90 ארוך, שנת 99-00.

מחיר המחירון שלהם הוא בערך התקציב שלך, למרות שדורשים עליהם בפועל קצת יותר - נתון למיקוח.

הייתי לוקח את האוטו למוסך מורשה טויוטה (בכור כהן-אור יהודה/דנאל מוטורס כפ"ס - מוסכים מעולים) ושם בודק אותו בדיקה קפדנית.

הרכב מגיע עם מנוע 3.0L TD 125 כ"ס עם נתון מומנט של 31.6 קג"מ מ1500 סל"ד (מקווה שדייקתי)

מנוע מוצלח מאד, וידוע באמינותו.

שלדת סולם, סרן חי מאחורה, מתלים נפרדים מקדימה (עצמות עצה כפולות).

4X4 קבוע (כמו הדיסקו שהתעניינת), נעילת דיפרנציאל אחורית - מקורית! (שווה זהב)

תא מטען ענק עם אופציה ל7 מושבים, בכיף אפשר לגרור איתו, מבחינת שטח טכני יש לאוטו יכולת מאד גבוה בתצורה המקורית שלו ובנוסף, זה בסיס מעולה לשיפורים - תקרא כתבות רכב מהשנים שהוא נמכר ותגלה שהוא נבחר כמנצח פעם אחר פעם בכל המבחנים ההשוואתיים שנערכו (מול פג'ארו,דיסקו TD5,איסוזו טרופר - בארץ) המבחנים בחו"ל גם מאד מפרגנים. לפי דעתי אין קניה יותר נכונה מהאוטו הזה.

נתון הק"מ לא צריך להדאיג אותך, רק צריך לוודא שהאוטו קיבל טיפול טוב, מעבר לזה זה רק מספר.

**לדגמי 99 הייתה קריאת שירות לפני כשנתיים והזמינו את בעלי המכוניות להחלפת ציריות הסרן האחורי - שווה לשאול במעמד הרכישה.

בהצלחה!

פורסם

+1

אני נוסע על כזה כבר שלוש שנים, אומנם 2002 עם מנוע קצת יותר חזק, אבל גם לדגם הקודם לא חסר כוח.

האוטו עם 340 אלף ק"מ.

הק"מ לא ממש מטריד אותי, לא מזמן מכרתי את היילקס שלי (שבתמונה) עם 420 אלף.

ועוד היילקס אחת שעדיין אצלנו עם 670 אלף.

רכב מצויין, זה לא רכב עבירות קלאסי, אבל לדעתי הוא משלב בין העולמות (שטח וכביש) בצורה הכי טובה שיש בשנתונים האלו.

החיסרון היחיד שלו הוא שהמחיר קניה די גבוהה, אך הסיבות לזה צויינו למעלה.

בהצלחה

אגב מוסך דנאל מוטורס כפר סבא, אכך מוסך מצויין, את בכור אני לא מכיר.

• תוכן חדש...