Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לטובת טיפולים בסיסיים ברכב הייתי רוצה לקנות סט נורמלי. בארץ המחירים מעט גבוהים לתקציב שלי לכן אני מעדיף להזמין מחו"ל (או בשילוח או מארה"ב דרך אחי שצריך לטוס ולחזור בקרוב).

בחיפושיי באיביי מצאתי את הסטים הבאים, אשמח להארות והערות-

1. http://www.ebay.com/itm/FACOM-LAST-FEW-LEFT-3-8-DRIVE-8mm-22mm-METRIC-SOCKET-RATCHET-TOOL-KIT-SET-/360471837632?pt=UK_Hand_Tools_Equipment&hash=item53edcbbbc0.

460 ש"ח כולל משלוח.

2. http://www.ebay.com/itm/CASSETTA-ABS-CHIAVI-A-BUSSOLA-3-8-BETA-913A-C30-ASSORTIMENTO-VALIGETTA-/330720102665?pt=Utensili_manuali&hash=item4d00744909.

220 ש"ח לא כולל משלוח. כתוב באיטקלית ואני לא ממש מבין אבל עושה רושם שזה סט שלם.

3. http://www.ebay.com/itm/ASSORTIMENTO-DI-CHIAVI-A-BUSSOLA-ESAGONALI-3-8-BETA-913A-C30-30PZ-/330696185277?pt=Utensili_manuali&hash=item4cff0755bd#ht_761wt_1396

כנ"ל.

4. http://www.ebay.com/itm/Beta-Tools-Easy-Socket-Set-Ratchet-3-8-Square-Drive-Sockets-on-Rails-9130788-/120875631057?pt=UK_Hand_Tools_Equipment&hash=item1c24bfc1d1#ht_2500wt_1396

320 ש"ח כולל משלוח. אמנם מגיע ללא קופסא קשיחה אבל אם זה מוזיל את העלות לא ממש אכפת לי.

שאלות כלליות-

האם אדרש לשלם מכס על הכלים הנ"ל ואם כן אז כמה.

הסטים הנ"ל יספיקו למטרה של טיפולים בסיסיים?

תודה רבה.

פורסם

תודה מאור, אבל לא יהיה כדאי להשקיע טיפה יותר ולקבל סט של חברה בעלת שם?

אני חושב שבחישוב עלות-תועלת ההפרש פה הוא דיי זניח, לא?

פורסם

מה שחשוב פה זה הבוקסות והבוקסות ששם לא יישברו לך. לגבי הראצ'ט ראצ'טים לא עולים הרבה ולי יש אחד שעלה 50 ש"ח ומחזיק אחלה. מעבר לזה יש לי גם ידית כוח לבוקסות שהיא גם לא יקרה בכלל. אל תישכח שאם הזמן אתה תיקנה עוד כלים כי גם אני התחלתי בקטן והיום כבר יש לי 3 ארגזים מלאים כולל בוקים וציוד של מוסכים בחצר.שניכנסים לזה אין סוף. אל תישכח שבזכות הכלים האלה אתה תחסוך המון המון כסף בטיפולים עצמיים שלך ברכב.

פורסם

כולה בוקסות, זה ברזל וזה ברזל

עכשיו תתחיל להתעסק עם משקל במזוודה שיביאו לך או שישלחו לך ומכס ולחכות וכל מיני הרפתקאות

שניהם יעשו את העבודה, יש לי סט בוקסות של אבא לא מקצועי ולא נעליים, עושה את העבודה כבר 30 שנים אם לא יותר ועדיין מצוין.

אנחנו חובבנים, משתמשים לעיתים רחוקות ולא על בסיס יומי קבוע, בשביל זה גם בוקסות ב 20 שקל (אם קיימות) יעשו את העבודה.

פורסם

אני יודע. ולכן אני חושב שעדיף להשקיע בכלים של חברה טובה. אני לא חושב שפרוקסן הם גרועים אבל לפי מה שקראתי באינטרנט לבטא ופאקום יש כלים באיכות שעולה עליה בכמה רמות.

יש לי סט של 20 שקל ואפילו את זה הוא לא שווה. בסה"כ לא מדובר פה על סטים שעולים 1000 שקל יותר..בסה"כ 150-200 ש"ח יותר.

פורסם

בהחלט כדי להשקיע קצת, הייתי משתמש בראצ'טים פשוטים והם פשוט נשברים באמצע ואפילו לא השתמשתי בכוח.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

תעוף על ה FACOM! זה סט בוקסות+ראצ'ט מהליגה הראשונה ואיכותי ביותר, בפיטס של פרארי עובדים עם הכלים שלהם.

ואל תקשיב לשטויות של ברזל זה ברזל וכדומה.

כל השאר לא מגרדות את הרמה שלהן.

פורסם

יש לי את הסט 3/8 של PROXFENE והוא מעולה לעבודה מזדמנת על הרכב, הוא אצלי 5+ שנים ועדיין מתפקד כמו חדש.

אם תגיע לחנויות ביצחק שדה תוכל להשיג אותו באיזור ה 200 ש"ח.

פורסם

סליחה אבל משהו כאן לא מסתדר לי. אם אחיך נוסע לארה"ב מדוע אתה מראה לינקים של בוקסות מאנגליה או מאיטליה? בכל מקרה, אם הוא אכן טס לארה"ב אז ממליץ לך בחום על בוקסות וכלי עבודה של קרפטסמאן CRAFTSMAN. כלים איכותיים, מתכת מעולה עם אחריות לכל החיים. יש להם סטים עם מחירים מתאימים לכל כיס ואפשר למצוא אותם בכל מקום. אתה יכול לאתר את החנויות היכן הם נמכרים באתר שלהם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

פשוט מאוד, אלו הלינקים שמצאתי אך אם מישהו מכיר בארה״ב זאת גם אופציה מבחינתי. עכשיו זה מסתדר לך?

בנוסף לבוקסות אני רוצה לקנות גם מפתח לפילטר שמן. אני מחפש משהו שיהיה אוניברסלי ועמיד כמה שיותר.

חשבתי על רצועת פח/בד או עכביש. יש למישהו המלצות?

פורסם

לא יותר מידי אנשים מכירים ומעריכים את האיכויות הכלים של פאקום וחבל,

דוגמא קטנה : ראש הסופר דרייב באמצעות תכנון חכם וזול בהרבה מהסט הטיטניום האקזוטי של קוקן, מגיע טווח גדול יותר עם בוקסות של עד 32 מ"מ

הקוקן שעולה 5000$ נגמר בבוקסה של 27 מ"מ.

TI4261M1.jpg

פורסם

לגבי הטיעון של "זה מתכת וזה מתכת" להלן ההסבר בין חברות איכותיות Snap-On, Beta, BONDHUS לבין הפחות איכותיות.

אז ההבדל הוא:

א. רמת החישול שהמוצרים עוברים, התאמתם לעבודה תחת עומס רב ולשנים ארוכות.

ב. רמת דיוק של מידות. נניח ויש לך בורג 17 שלא פתחו אותו 20 שנה. מפתח או בוקסה מיצרן עלום שם או יצרן בעל טולרנסים גבוהים פשוט יחליק מהר מאוד ישחק את עצמו או לחילופין את הבורג. בעוד שכלי דומה מיצרן איכותי "ישב" בדיוק על הבורג ללא חופשים ויאפשר לך להפעיל כוח מירבי מבלי להסב נזק.

ג. רמת גימור גבוהה, ועמידות מפני פגיעות מזג אויר וחלודה - כידוע, מתכות משנות את גמישותן במזג אויר שונה. בוקסה בסביבת עבודה של מינוס 20 או בוקסה שבסביבת עבודה של 40 מעלות לא תתפקד אותו הדבר. גימור נכון ושימוש בתרכובות הנכונות יצמצם את התופעה הנ"ל.

ד. אחריות כמובן. יצרנים מוכרים שנמצאים בשוק כבר המון שנים ויש להם יבואנים מסודרים שלא יעלמו מחר.

רוב היצרנים שהזכרתי למעלה נותנים אחריות לכל החיים ברמה שנניח קרה נזק לכלי מסויים, אתה ניגש לחנות שמשווקת כלים של אותו היצרן. במקרה הרע ישלחו את הכלי לבדיקה ואז יתקנו או יחליפו.

ויש חנויות שפשוט באותו רגע יתנו לך כלי חדש במקום.

אז נכון, אם לא עובדים עם הסט באופן יום-יומי לא כדאי להשקיע סכומים של 120 ש"ח לבוקסה. אבל בהחלט לא לקנות את הסטים של התחנות דלק שמציעות את היחס הרב ביותר לברזל:שקל.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

בהחלט, מחזק את טענתך בסעיף ג'. זה אחד מהעובדות שסנאפ און חרטה על דגלה. התחייבות שהמתכת של הכלי או הקריאה שהכלי מספק (מדי מומנט, קליברים למינהם וכיצ"ב) בכל טמפרטורה או תנאים.

לעומת זאת, סנאפ און יודעת שלמרות שהכלים שלה נמצאים בטופ שבטופ לא כולם צריכים איכות כזו או לא כולם מסוגלים לשלם עבור איכות כזו. בשביל זה יש להם ליין של כלים שנקרא "בלו פוינט". אלה הם כלים איכותיים מבית סנאפ און אבל ברמת גימור פחות מושלמת מהכלים של סנאפ און. הם עדיין איכותיים ביותר אבל לא שואפים לשלמות כמו בכלים האחרים של סנאפ און.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...