Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בשעה טובה אני מסיים החודש את הלימודי תואר ראשון שלי במערכות מידע B.A (לצערי לקח יותר משחשבתי).

במהלך הלימודים החלטתי שהכיוון שלי יהייה יותר פיתוח ופחות אפיון והטמעה.

למדתי שפות פיתוח שונות כגון:JAVA,#C וPHP.

אני מתגורר בצפון אבל בקרוב מתכוון להתקרב קצת יותר לכיוון המרכז.

לכל מי שמהתחום אני בטח לא אחדש לכם שכולם מחפשים עובדים עם ניסיון של שנה-שנתיים לפחות.

יש לי מעט ניסיון בPHP שבו כתבתי את הפרוייקט גמר שלי.

לצערי אין לי פרוטקציות וקומבינות כאלו ואחרות שיעזרו לי להתברג למעגל העבודה בתחום שאני מחפש.

אני אשמח לקבל המלצות ללוחות דרושים, חברות השמה ובכלל לטיפים איך לנסות להשתלב בחברות ההייטק למינהן.

תודה מראש לכל העוזרים! 8)

פורסם

ממוצע טוב (נגיד 83+ מאונ') יוכל להכניס אותך למשרה איכותית בתחום גם בלי ויטמין P.

לוחות מומלצים - jobmaster ו alljobs, חברות השמה ממולצות - CPS ואסותייה.

המלצה, שלח ממוקד את קו"ח - רק למשרות שמתאימות לנתונים שלך, אל תירה לכל הכיוונים - יכול לגרום ליותר נזק מתועלת, בקו"ח עצמן ציין במפורש באיזה משרות שאתה מעוניין - אל תיתן לכ"א להחליט.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

ובינתיים, תשפשף את כישורי התכנות שלך באמצעות פרוייקט אישי, כגון אתר אינטרנט, אפליקציית מובייל או כל תחום אחר שמעניין אותך.

אתה יכול לפרסם את הקוד שלך באתרי קוד פתוח כגון GitHub או Google code... זו תוספת לא רעה לקורות חיים (אם אתה עושה את זה כמו שצריך כמובן)

זה עזר לי באופן אישי להתברג בכמה משרות בישראל (ללא ויטמין P) ובכמה משרות בחו"ל (בוודאי ובוודאי ללא ויטמין P)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
אישתו של קולגה לעבודה גם מהנדסת מערכות מידע ועובדת ב-Unitask.

אז אני מציע שתפנה אליהם.

[email protected]

תודה, בדקתי באתר שלהם ואין להם משרות אשר מתאימות לי.

ממוצע טוב (נגיד 83+ מאונ') יוכל להכניס אותך למשרה איכותית בתחום גם בלי ויטמין P.

לוחות מומלצים - jobmaster ו alljobs, חברות השמה ממולצות - CPS ואסותייה.

המלצה, שלח ממוקד את קו"ח - רק למשרות שמתאימות לנתונים שלך, אל תירה לכל הכיוונים - יכול לגרום ליותר נזק מתועלת, בקו"ח עצמן ציין במפורש באיזה משרות שאתה מעוניין - אל תיתן לכ"א להחליט.

נרשמתי לחברות השמה שהמלצת ולעוד כמה שמצאתי באתר: נישה, דאן, ג'ובאינפו.

ההתמקדות שלי הן משרות פיתוח בלבד, לא שולח קו"ח למשרות שדורשות שנות ניסיון שאין לי או תחומים שלא מעניינים או מוכרים לי.

ובינתיים, תשפשף את כישורי התכנות שלך באמצעות פרוייקט אישי, כגון אתר אינטרנט, אפליקציית מובייל או כל תחום אחר שמעניין אותך.

אתה יכול לפרסם את הקוד שלך באתרי קוד פתוח כגון GitHub או Google code... זו תוספת לא רעה לקורות חיים (אם אתה עושה את זה כמו שצריך כמובן)

זה עזר לי באופן אישי להתברג בכמה משרות בישראל (ללא ויטמין P) ובכמה משרות בחו"ל (בוודאי ובוודאי ללא ויטמין P)

זה בדיוק מה שאני מתכוון לעשות, לפתח כמה אתרים קטנים לכל מיני לקוחות שהתרשמו מהפרוייקט גמר שלי.

שאלה נוספת,

ציינתי בקו"ח אילו שפות פיתוח אני למדתי ומכיר, האם יש צורך לפרט קצת יותר על הפרוייקט גמר שהוא בעצם הניסיון תאכל"ס שלי בחצי שנה האחרונה?

פורסם

תפרט. בקצרה.

אם הנסיון שולי, כתוב קודם כל את ההשכלה ורק אח"כ נסיון.

אם הנסיון משמעותי, כתוב אותו לפני ההשכלה.

בנוגע לUNITASK, שלח בכל מקרה, שיהיה להם במאגר.

משכנתא זה קל

פורסם

חפש בגוגל קובץ אקסל מטעם משרד המדען הראשי שבו מפורטות רוב חברות ההיטק בארץ כולל מיליים, ותתחיל לשלוח.

יש שם פירוט לפי ערים ולפי תחומים, ככה שיהיה לך קל לסנן חברות לא רלוונטיות לגביך.

כמו שאמרו לא יזיק אם הקו"ח שלך יופיע במאגר שלהן.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

שאלה נוספת,

ציינתי בקו"ח אילו שפות פיתוח אני למדתי ומכיר, האם יש צורך לפרט קצת יותר על הפרוייקט גמר שהוא בעצם הניסיון תאכל"ס שלי בחצי שנה האחרונה?

בהחלט כן, כתוב פסקה קצרה והסבר על הפרויקט. מי הארגון, מה הפרויקט עושה ואילו נושאים בארגון הוא משפר. ליד, תוסיף באילו שפות פיתחת את הפרויקט.

פיסקה כזו עושה רושם רציני הרבה יותר מאשר לזרוק לאוויר (או במקרה הזה - לדף) רשימה של שפות תכנות\מושגים.

מצד שני, לא לכתוב מגילות, אתה לא רוצה שהקורא ירדם, אחרת הוא ישכח להתקשר... :wink:

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

רציתי לעדכן אתכם קצת בתהליך חיפוש העובדה ולהתייעץ עם מי שמהתחום.

אז אחרי שלוש שבועות של חיפושים הגיעו אליי מספר הצעות לא קטן. יש כיום מספר מקומות שמעוניינים שאני יעבוד אצלם, כך שאני בהתלבטות.

המשרה שאני מחפש לזמן הקרוב היא משרה שאני אוכל לשאוב ממנה כמה שיותר וללמוד.

אחד המקומות הציע לי משרת מפתח PHP + מה שקשור לתכנות ווב. מה שאומר שאני אתעסק לא מעט עם צד לקוח שאני לא כולכך אוהב. המקום קיים מספר שנים לא קטן והסביבה צעירה ומעניינת השכר בסדר ולא כולכך עקורני, המשרה בת"א מה שמצריך ממני לנסוע כל יום והם גם לא מכסים את כל ההוצאות של התחבורה הציבורית.

מצד שני ישנו מקום בצפון שלא רחוק מהבית שלי שזאת חברת סטארטאפ ממש קטנה שמחפשת תכנת PHP + עם יכולות ונכונות להתפתח לכיוונים אחרים ולעבוד גם בתור אינטגרטור ולגעת גם בתחום ה IT. היתרון הברור בתוספת לתכנת שאני יכול לנצל את הידע ואת התואר במערכות מידע שיש לי , השכר גם פה לא עקרוני. אני יודע במקום הזה יופעל עליי הרבה מאוד לחץ ולפעמים גם כמות השעות שאני יעבוד תהייה לא קטנה.

במקום הראשון סה"כ אני נכנס לנישה שאני מכיר ואני אוכל להתקדם שם לאט לאט. במקום השני אני נכנס לנעליים מאוד גדולות כאשר אני מאמין שאני אסתדר (כמובן שיהייה לא קל) אצליח לצבור המון ניסיון לעתיד וזאת מקפצה מאוד גדולה עבורי ובזמן קצר.

אם להסתכל על נטו תמורה ואתגר באיזו חברה הייתם מציעים לי להתחיל לעבוד?

פורסם

העניין שבחברה השנייה עקומת הלמידה שלי תצטרך להיות מאוד חדה ומהירה להבדיל מהמקום השני.

אני פשוט לא רוצה להגיד כן כן אני מסוגל ואחרי זה לאכזב את האנשים ששם.

פורסם

בגיל צעיר ובנסיון מקצועי אפסי (לרוב המקומות לא חשוב מה עשית בבית ועם חברים, או בפרוייקט הלימוד כי המסננת היא נערה במחלקת משאבי אנוש שאמרו לא לזרוק כל מי שנסיונו מתחת X שנים) - ככה שאסור לך להיות בררן.

חפש תקופה קצרה וקח את מה שיש, לא משנה מה התנאים והמיקום, רק כדי לצבור נסיון. אחר כך תעבר. דבר מקובל מאוד בתחום.

אם הג'וב השני טוב בעיניך - קח ללא היסוס . בדרך כזו גם תצבר נסיון מקצועי שיסייע הרבה במעבר הבא.

השקעה בלימוד תהיה בכל מקום. מה שלומדים באקדמיה בתחום המיחשוב לישומים קצת רחוק ממה שקורה בשטח. פה רוצים תוצרת ועשייה ולא תיאוריה מדוגמת.

כעקרון, בגיל צעיר יש אפשרות לתזז בין חברות, מקומות מגורים. תמיד יש את הדילמה אם תקופה ארוכה במקום אחד היא יתרון או חסרון. יש מנהלי כוח אדם בחברות תוכנה שכל אחד מתייחס אחרת לנושא. והם המסננת הקובעת, לפני איש המקצוע שמדבר איתך, ככה שיש פה בעיה גדולה.

בטוווח רחוק , כלומר לגילאי 35+, עדיף מקום ממוסד ומאורגן ככל האפשר גם אם העבודה פחות אטרקטיבית והתנאי ניראים פחות טובים. הם רק ניראים כך, לרוב הם משתלמים וטובים יותר לטווח ארוך, כאשר נבדקות כל מיני הטבות סמויות ולא קבועות.

יש לי חברה שפעם בגיל 30+ רצתה לעזוב את חברת חשמל ושכנעתי אותה להשאר. עד היום היא מודה לי על כך.

(לא מדובר בחשמל חינם, אלא בהיבט מקצועי ותנאים ואילוצים של גידול משפחה שקורים עם השנים)

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...