Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב לשנים הבאות, שישמש כרכב המשפחתי העיקרי.

את הקורולה אני מכיר טוב ויודע שהיא מעולה פרט לתיבת ההילוכים הרובוטית.. השאלה אם זאת בעיה

שתהווה בעיה בהמשך הדרך עם תקלות נוספות שיתגלו או קושי למכירת האוטו...

המאזדה טובה וסולידית, אך מהיכרות נסיעה במאזדה פחות נוחה והיא צורכת כמובן יותר דלק לעומת הקורולה.

על מיצובישי לנסר אני לא יודע יותר מדי, רק שהיא סולידית ונוחות נסיעה טובה.

האינסטינקט שלי אומר ללכת על הקורולה, מה חושבים?

פורסם

שלום,

אוכל לשפוך אור על לאנסר 2008.

משפחתי החזיקה ברכב הנ"ל במשך 3 וחצי שנים עם נסועה של 47K.

לנו היה דגם הפרימיום (מאובזר יותר לעומת אקזקיוטיב - כנף אחורית, ג'אנט 10 צלעות, מושבים עור, חיישני רוורס ועוד כמה דברים שאני לא זוכר).

בגדול מדובר ברכב אמין מאוד.

הרכב נוח, מתלים רכים, מושבים בהנדסת אנוש נפלאה! מתאים מאוד למשפחה.

הרכב מגלה יציבות טובה בכביש, למרות שהוא יחסית גבוה למשפחתיות.

המנוע שקט מאוד. לעיתים בסרק כמעט ולא שומעים שהרכב מונע.

תיבת ההילוכים היא טיפטרוניק בת 4 הילוכים, מאוד נוחה ופשוטה לתפעול. עוזר במצבים של עליות/ירידות וכד'.

הרכב בטיחותי לנוסע - מצוייד ב-6 כריות אוויר ומערכת ABS.

עלויות אחזקה שוטפות סבירות. יש לרכב אפטר-מארק רחב, כך אם לא מעוניינים לטפל במוסך מורשה יבואן, ההיצע לחלקים והמחירים אף טובים יותר.

חסרון עיקרי הוא צריכת הדלק.

מיצובישי ידועה כזללנית והרכב בעל נפח 1.6 אוטומט מראה סימני חיבה לתחנות דלק.

רכב מתוחזק היטב יצרוך בערך 1-10 בנסיעה משולבת.

חסרון נוסף הוא הביצועים. לרכב 96 כ"ס סולידיים, בהשוואה למשפחתיות 1.6 מאותו שנתון הוא די מאחורה בכל הקשור לכוח.

אמנם תיבת הטיפטרוניק עוזרת, אך לא דיה.

בשורה התחתונה זהו רכב מאוד מתאים למשפחה.

על הגיר הרובוטי בטויוטה אני לא ממליץ.

את המאזדה אני לא מכיר.

בהצלחה.

:twisted:Seat Leon FR 2013 1.4TSI 122HP Manual
פורסם

אם נדבר על סחירות ומכירה -כל הדגמים הללו לא סחירים היום וכנראה שגם עוד 3-4 שנים כאשר תרצה למכור תצטרף להוריד במחיר לא מעט אבל זה קורה ברוב נדגמים ובמיוחד אלו שנמכרו גם בציי הרכב.

טויוטה קורולה רובוטית תהיה החסכונית שבחבורה והמיצובישי הבזבזנית (מבחינה של צריכת דלק ובהנחה שמדובר במאזדה 1600).

לגבי הגיר הרובוטי-זה עניין של התרגלות ,אם יש לך חבר או שאתה יכול לעשות נסיעת מבחן על רכב דומה במגרש טרייד אין/ליסינג תראה אם אתה יכול לחיות עם הגיר הזה,שהיו בו תקלות כאלו ואחרות אם כי לא בכמויות גדולות מידי ובטח לא משהו סדרתי כמו גירי DSG למשל.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני לא הייתי מגדיר את הקורולה הרובוטית "מעולה" ולא רק בגלל הגיר. היא סובלת מנוחות נסיעה קופצנית, תא נוסעים פלסטיקי, איכות הרכב גרועה מה שגורם להמון קרקושים ורעשים, אבזור קמצני בדגם הסאן והכי גרוע אבזור בטיחותי שכולל 4 כריות אויר בלבד ובלי ESP.

לא ציינת תקציב ודרישות ולכן קצת קשה לכוון אותך.

פורסם

התקציב הוא דיי גמיש,

בעיקרון הכי חשוב לי: אמינות, בטיחות, צריכת דלק.

פחות חשוב: כוח ומהירות.

יש רכבים אחרים שמתאימים יותר לדעתכם?

פורסם
התקציב הוא דיי גמיש,

בעיקרון הכי חשוב לי: אמינות, בטיחות, צריכת דלק.

פחות חשוב: כוח ומהירות.

יש רכבים אחרים שמתאימים יותר לדעתכם?

אם כך הלאנסר יושבת בול. וישאר לך כסף בצד.
:twisted:Seat Leon FR 2013 1.4TSI 122HP Manual
פורסם

בבעלותי מיצובישי לנסר שנת 2007 יד ראשונה. קרא סקירה מקיפה שכתבתי לפני כמה ימים בשאלה לגבי רכב בתקציב עד 40 א שח או שאלה דומה.

אני מכיר את הרכב על בוריו ואציין מעבר לסקירה הנ״ל כי אני בניגוד למגיב דניאל sti ממש לא מסכים לנקודות הבאות שהוא ציין:

המתלים של המיצובישי לא רכים, פחות או יותר המצב הוא ההיפך מכך- המתלים קשים ולא נוחים אולם ניתן להתנחם במקצת שהספיגה היא בעלת באופי ״גרמני"

הרכב לא גבוה, אלא גובהו ממוצע לתקופת ייצורו ונמוך יחסית לרכבים היום.

המנוע לא שקט, גם כאן די ההיפך מכך, בהאצות המנוע נשמע היטב בתא הנוסעים ובנסיעה מחוץ לעיר לאור יחס העברה קצר המנוע גם מרעיש.

לגבי מוסכים- בחיפה יש רק מוסך מורשה אחד! כך שמי שרוצה לטפל במוסך מורשה אין לו מבחר ואין תחרות. לגבי מוסכים לא מורשים, אני לא יודע אבל אני מתאר לעצמי שכל מוסך ״חאפר״ יטפל בכל רכב הנכנס אליו ממילא.

לגבי שאר נושאים ודברים חיוביים לגבי המיצובישי קרא את הסקירה הנ״ל.

בין הרכבים שציינת וללא תלות במחיר הייתי רוכש ללא ספק את המאזדה 3. ראה תגובה שלי אתמול לגבי שאלה להשוואה בין מאזדה 3 לטיוטה רנקס.

רק אציין כי את הטיוטה הייתי פוסל על הסף לאור כך שהיא לא מגיעה עם 6 כריות אויר אלא עם 4 כריות או אפילו 2 כריות בלבד! בהתאם לרמת הגימור. מלבד זאת ברמת הגימור הנמוכה היא הגיעה רק עם שתי חלונות חשמל! בושה! מלבד זאת אם נקודות אלו לו מרתיעות אותך הרי שלטויוטה יתרונות שונים לאור היותה דגם חדש שבדיוק התחיל להיות משווק בארץ על כל היתרונות שיש ברכב חדש ומודרני. לגבי התיבה הרובוטית הייתי נוהג בטויוטה בפועל ובודק עד כמה היא מפריעה לי.

אם נכנס פרמטר של מחיר אז הבחירה כמובן יכולה להשתנות. אני חושב שהמיצובישי היא הזולה יותר ובהפרש ניכר ואז ייתכן שיהיה כדאי לבחור בה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

ב-65 אלף שקלים אתה יכול למצוא קיה פורטה מ-2009, יש לה ציון של 5 כוכבים במבחן הריסוק האמריקאי והיא הגיעה עם בקרת יציבות ו-6 כריות אויר. היא מרווחת ואצלי בנסיעה משולבת צריכת הדלק הייתה באיזור ה-12.5 קילומטרים לליטר (עברה אצלי מעל 50 אלף קילומטרים בפחות משנה). האבזור בדגם הבסיסי כולל מחשב דרך, מערכת שמע מקורית עם חיבורי USB/AUX ושליטה על המערכת מההגה.

הגיר הוא 4 הילוכים עם אפשרות לטיפטרוניק והביצועים בסדר גמור.

לדעתי תמורה מעולה למחיר.

בהצלחה.

פורסם

אם מיצובישי בתקציב הזה, גם אני הייתי הולך על הדור החדש (מנוע 1.5) שקיים ממודל 2009.

מרווחת יותר, בטוחה יותר, חסכונית יותר, מודרנית יותר.

אגב, בתקציב הזה גם תוכל לרכוש לנסר 1.8 מודל 2008 שתהיה חזקה ומאובזרת יותר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לגבי מוסכים- בחיפה יש רק מוסך מורשה אחד! כך שמי שרוצה לטפל במוסך מורשה אין לו מבחר ואין תחרות. לגבי מוסכים לא מורשים, אני לא יודע אבל אני מתאר לעצמי שכל מוסך ״חאפר״ יטפל בכל רכב הנכנס אליו ממילא.

.

כנראה שההיכרות שלך עם חיפה לא משהו- בחיפה עצמה יש רק אחד מורשה (המרכזי מילר)אבל יש בנוסף מוסך מתמחה קרוב למושבה הגרמנית וכמובן שיש מורשה נוסף 10 דקות נסיעה בערך מחיפה שנמצא בצ'ק פוסט- יונדאי הצפון.

חוץ מזה הרכב לא כזה מסובך,שהוא דורש מוסך יבואן,אפשר להסתפק בהמוסך כלליטוב ויש הרבה כאלו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...