Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

אני אומר מראש, אני שואל על צמיגים שהיום החלפתי, אני יודע שהייתי צריך לשאול לפני כן אבל הייתי חייב להחליף כבר וגם היה מאוחר מדי.

הייתי היום אצל פנצ'ר מאכר ברמלה, ע"מ להחליף את 2 הצמיגים הקדמיים בחדשים.

(השבוע התפוצץ לי אחד מקדימה, ואני יודע שבמצב כזה כדאי להחליף את שניהם).

בהתחלה הוא רצה לתת לי צמיגי TOYO או TYPHOON, קראתי קצת באינטרנט וראיתי המלצות טובות כאן על צמיגי TOYO.

הוא רצה עליהם 220 לצמיג - 440 לזוג.

חזרתי אליו אחרי כמה שעות עם הרכב ואז הוא החל במסע שכנועים להחליף את ארבעת הגלגלים ברכב, הוא עבר עליהם ואמר שכולם גמורים ושכדאי לי להחליף את ארבעתם.

כמובן שזה היה מקום של ערבים...

הכי מצחיק שכל הזמן הוא ניסה להסביר לי על עניין הבטיחות, אבל תאכלס הוא מוכר זבל.

פתאום, אחרי שהוא ראה את הצמיגים וטען שהם גמורים, הוא גם אמר לי עזוב אותך מ- TOYO, בוא אני אתן לך את הצמיגים ה"מקוריים" שמתאימים לרכב, צמיגים של PACE - ארבעתם ב- 1100 ש"ח.

מיוצרים בסין לצערי, מה שכן - ואני לא יודע עד כמה זה אמיתי, יש עליו את כל התקנים (DOT ועוד שניים), התאריך שלו היה 09/12.

כשהתקשרתי לחבר במוסך אחר לשאול, הוא אמר לי אני לא מכיר, אבל ה- TOYO טובים, פתאום הוא גם נזכר להגיד שזה ה- TOYO הסיני ולא היפני, מה שמשנה את כל התמונה.

בזמן הזה, כמובן שזו שיטה שלהם, החבר'ה הצעירים שעובדים איתו כבר הספיקו לפרק את ארבעת הגלגלים.

אני בלחץ של זמן, ובלבולי שכל, הלכתי רגע לרכב השני (הייתי עם מישהו) ונכנסתי שם לאינטרנט במחשב נייד לבדוק על הצמיגים האלה (PACE), לא מצאתי כלום באינטרנט חוץ משאלה אחת של מישהו ששאל וענו לו ממוסך "עד" ברעננה, שהוא נפל בפח.

בזמן הזה, כשאני בודק במחשב, גיליתי כשניגשתי אליו שוב שהם כבר הספיקו להרכיב את ארבעת הגלגלים... :crazyeyes

בגלל שאני מכיר אותו דרך חבר אחר, הוא אמר לי אם יש בעיה, מצאת משהו לא טוב עליהם באינטרנט, תבוא אני אחליף לך את ארבעתם (ממש...).

בקיצור, אכלתי אותה.

השאלה - כמה?

מישהו מכיר את הצמיגים?

מישהו יודע עד כמה זה מסוכן?

כל מידע \ עצה יתקבלו בברכה. :)

תודה רבה לכולם.

פורסם

לא יודע לגבי הצמיגים האלו. אבל יש לי באוטו צמיגים סינים וככה היה לי ברוב המכוניות שהיו לי.

בוא נגיד ככה

אם אתה אחד שמשתולל עם האוטו . ואוהב להצמד למכוניות בכביש , הצמיגים הסינים לא בשבילך . קנה משהו הרבה יותר איכותי

אבל אם אתה כמוני שנוסע רגוע וממש לא נצמד למכוניות בכביש אז זה בסדר

תחשוב על זה

רוב התאונות הן חזית אחורה או צד

במקרה של אי שמירת מרחק ואתה צמוד למכונית אחרת . לא נראה לי שגם צמיג יקר יציל אותך

בקיצור אתה יכול לשים צמיג המיליון ש"ח אבל עדין כלום לא בטוח

פורסם

עם צמיגים איכותיים תוכל לבלום יותר חזק , לפנות יותר חזק, להאיץ חזק יותר מעמידה ... הם יכולים לעשות את ההבדל של כמעט תאונה לתאונה או לפחות לצמצם נזקים בעזרת בלימה חזקה יותר.

פורסם

תודה רבה לשניכם.

ככה, הרכב הזה הוא רכב של נסיעות רק בתוך העיר.

כך שרוב הנסיעות הן עד מהירות 60 לרוב.

הבעיה שכן יכולה להיות כאן היא הבלימה, במקרה וקופץ ילד לכביש או בנסיעות צמודות או במעברי חצייה וכד'.

אני מקווה שהצמיגים האלה יעשו את העבודה עבורי עד שאמכור את הרכב, כי אני מתכוון למכור אותו בשנה הקרובה.

בכל אופן, Miraz, אני אוהב לפעמים להאיץ מעמידה או מנסיעה איטית או בתחילת עלייה כך שכנראה כאן אצטרך להתפשר לפעמים על פחות הנאה מההאצות חח..

כנ"ל לגבי הפניות, יש בחלק מנסיעותיי הקבועות בעיר פניות חדות או גדולות שכן הייתי רוצה שהצמיגים יעשו בהן את עבודתן טוב אבל כנראה שגם כאן אצטרך להתפשר...

אשמח לשמוע גם סתם ככה אם מישהו מכיר את הצמיגים, אם למישהו יש, האם עבדו עליי קשות או שזה לא כאלה צמיגים גרועים..?

תודה והמשך יום מקסים. (:

פורסם

לא מכיר את היצירה הסינית הספציפית.

מה שכן בטוח אתה טועה לגבי התאריך, או שאינך יודע לפענח את הקוד.

כי ה-9/12 עוד לא היה, אלא אם הסינים מצאו את השיטה לייצר את הצמיגים בעתחד, ואז להחזיר אותם במכונת זמן:lol:

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לא מכיר את היצירה הסינית הספציפית.

מה שכן בטוח אתה טועה לגבי התאריך, או שאינך יודע לפענח את הקוד.

כי ה-9/12 עוד לא היה, אלא אם הסינים מצאו את השיטה לייצר את הצמיגים בעתחד, ואז להחזיר אותם במכונת זמן:lol:

אני כבר שמעתי סיפור אמיתי על אחד שהציעו לו צמיגים סיניים מהעתיד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לא יודע לגבי הצמיגים האלו. אבל יש לי באוטו צמיגים סינים וככה היה לי ברוב המכוניות שהיו לי.

בוא נגיד ככה

אם אתה אחד שמשתולל עם האוטו . ואוהב להצמד למכוניות בכביש , הצמיגים הסינים לא בשבילך . קנה משהו הרבה יותר איכותי

אבל אם אתה כמוני שנוסע רגוע וממש לא נצמד למכוניות בכביש אז זה בסדר

תחשוב על זה

רוב התאונות הן חזית אחורה או צד

במקרה של אי שמירת מרחק ואתה צמוד למכונית אחרת . לא נראה לי שגם צמיג יקר יציל אותך

בקיצור אתה יכול לשים צמיג המיליון ש"ח אבל עדין כלום לא בטוח

אני לא יודע אם השטויות לעיל נובעות מחוסר ידע או מתוך נסיון לשכנוע עצמי ש"זול זה טוב", אבל רצוי מאוד לסייג את הנאמר כאן, שכן זה נכתב בפורום רכב, שאנשים קוראים בו ומקבלים את האמור בו כמידע בדוק.

ראשית, "סטטיסטיקת התאונות". שלך לא נכונה וגם אינה מעידה על הגורם לתאונה.

שנית- חוץ מחזית, אחור וצד אני לא מכיר עוד צדדים שאפשר להפגע בהם (חוץ מקרנף מוצנח שנופל לך על הגג...)

שלישית- אי שמירת מרחק זה הרגל מאד לא מומלץ. נכון. אבל צמיג טוב מקצר את מרחק הבלימה באופן מאד משמעותי, בכל תנאי הכביש ובמיוחד בכביש רטוב. כך שאתה מוכן יותר גם ל"הפתעות" מהסוג הזה.

לסיום- הצמיג הוא הקשר היחיד שלך לאדמה. צמיג טוב מנקז מים טוב יותר, נאחז באספלט יבש טוב יותר, יציב יותר מבנית ועמיד במקרה שתאלץ לאתגר אותו.

גם מי שנוהג בצורה "רגועה" ו"לא נצמד למכוניות" עלול להגיע למצבי קיצון שלא באשמתו/טובתו. במקרה כזה רצוי מאד שכל מערכות הרכב החיוניות ובהן הצמיגים יהיו נכונות לפעולה.

מי שחייו לא שווים לו את כמה מאות השקלים המהווים את הדלתא בין סט צמיגים עלום-שם לסט (אפילו מדגם בסיסי) של מותג מוכר- דארווין כבר יטפל בו לשביעות רצונו. הבעיה שלי היא, שאני עלול להיות בסביבה כשזה קורה ולהכחד יחד עימו.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

חבל!

כתבתי כאן רבות על הנושא.

חברות טובות משקיעות מליונים בניסויים כיצד לגרום לצמיג לעצור מוקדם יותר.

ההבדל בעצירת חרום של חצי מטר ,הוא בין תאונה קטלנית או כמעט תאונה.

אבל אני רוצה להזכיר לך גם שצמיגים מיצרן עלום שם נוטים להשחק מוקדם מצמיגים מוכרים,

בגלל תערובות גומי ופלסטיק נחותות-כך שבעצם לא חסכת דבר.

בנוסף עם צמיגים זולים אתה מרגיש שאתה נוסע על קרשים.

נוחות הנסיעה והשיכוך נפגמים עם צמיגים זולים.

לא רוצה לבאס אותך אבל ב1600 ש"ח קניתי צמיגים מהעילית בקטגוריה

קונטיננטל קונטיפרימיום קונטקט 2E -צמיגים שאוחזים מצוין ביבש ורטוב,

נוחות מכסימלית בנסיעה ,ועצירות בטוחות.

אני מאחל לך שלא יהיו לך בלימות חרום ,שהצמיגים לא יתבלו במהרה ,ושיהיה לך נוח.

אבל בפעם הבאה קנה צמיגים מחברות מוכרות.

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

כמו שכולם כתבו זה צמיגים וזה יכול להציל אותך מתאונה.

זה לא פלאג או פילטר שמן.

אם היו מציעים לך ברקסים מהונלולו היית לוקח? לא, כי פה אתה מבין את החשיבות.

Honda Civic 1997

פורסם

תודה לכולם.

natco - תאריך 09/12 זה לא אומר חודש תשיעי אלא שבוע תשיעי.

hagay59 - לפי מה שכתוב באתר נראה דווקא בסדר לא?

שוב תודה לכולם. (:

פורסם
תודה לכולם.

natco - תאריך 09/12 זה לא אומר חודש תשיעי אלא שבוע תשיעי.

hagay59 - לפי מה שכתוב באתר נראה דווקא בסדר לא?

שוב תודה לכולם. (:

מה שטוב לבריטים טוב גם בשבילנו, סע רגוע ובסבלנות.

• תוכן חדש...