Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לך תדע - אי אפשר לעמוד ליד הרכב והרבה פעמים גם אי אפשר לראות אותו.

NICE - זמני העבודה נקבעים על פי היבואן/יצרן - ללא קשר לזמן העבודה בפועל.

פורסם

בעיקרון החליפו לך חלקים (ללא קשר למה באמת החליפו), אבל לא קיבלו כסף, אז לי זה נראה (שלא קיבלת קבלה) כמו דרך לטאטא את הטיפול הזה מגורמים כמו מס הכנסה.

(אולי אני טועה)

עריכה - אולי בעצם הם לא מוציאים קבלה עד קבלת התשלום על השובר, ובגלל זה אמרו שישלחו בדואר.

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

אני באמת ובתמים לא מבין מה אתה רוצה!

אכלו לך סנדביץ מעל תא המנוע? :shock:

זה מה שמפריע לך בחיים?:screwy:

יותר טוב שהמכונאי היה יוצא להפסקת אוכל ואתה היית מתייבש 40 דקות עד שיואיל לחזור ממנה?

הבטיחו לך טיפול בחינם ולמרות שלא חזרת לאותו מוסך ולמרות שמי שהבטיח לא היה בנמצא, עדיין לא שילמת שקל.

אכלו לך סנדביץ מעל תא המנוע (תרשה לי שוב להעלות את הסימלון התואם: :screwy: )

לא נתנו לך פרוט בנוגע לטיפול אבל הבטיחו שזה ישלח בדואר.

על איכות ומקצועיות הטיפול עצמו אני מבין שאין לך השגות.

מה רצית בדיוק?

כבוד מלכים? שיתיחסו אליך בכבוד? "כן אדוני! בהחלט אדוני! מיד אדוני!" ?

כשנהגר לציריך המכונאי יהיה עם חלוק לבן וכשיגיד שהטיפול ימשך שעתיים, אחרי שעה וחמישים האוטו יעמוד בחוץ אחרי שטיפה.

בינתיים אנחנו בלבנט וזה מה שקורה פה ולכן מפליא אותי שאתה כ"כ מתעצבן על משהוא שהוא הנורמה השלטת.

שתה כוס מים קרים ותירגע ואם זה לא עוזר, בדוק בויקיפדיה OCP (לא OCD).:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה טועה.

הרי המוסך מקבל איכשהו תשלום על העבודה וזה נעשה על ידי השובר הזה, כנראה מבחינת נציג השירות - עד שאין שובר - אין לו כסף ביד והוא לא יכול להוציא קבלה.

אני שילמתי גם עם שובר (אני קיבלתי רק 50% הנחה על הטיפול הראשון) וכמובן שקיבלתי קבלה וכו' וכו'.

פורסם

אל תישכח שאת הסנדוויצ' הוא קנה בכסף שלנו אז לא סתם הוא "אכל לך את הכסף מול העיניים"...לבריאות! ודרך אגב, יש דברים יותר מעצבנים מסנדוויצ' כמו עישון סיגרייה בהחלפת פילטר דלק.

פורסם

בגירה בציריך הוא לא יבוא אם חלוק לבן, הוא יגיד קודם כל 500 פרנק ואז אל כל פיפס 150 פרנק.

סיפור שקרה לי, בלגונה שהכנסתי אותה לטיפול, התקשרו להודיע לי שצריכים להחליף רפידות בלם אחורי, אמרתי טוב, תשמרו לי

את הישנות אני רוצה לראות אותן, אחריי שעתיים מתקשרים אלי ומודיעים לי שצריכים להחליף את רפידות הבלם הקדמיות ואת הדיסקים, עקב בלימה לא שווה בין הצדדים, ואמרו לי אל דאגה זה כלול באחריות (בלימה לא שווה בין הגלגלים זאת אומרת תקלה),

אמרתי להם לפני שאני מוכן שיחליפו לי את הקדמיים רק אם זה באחריות, אמרו אין שום בעיה זה באחריות.

התקשרו אלי אחרי יומיים שאני יכול לבוא לקחת את הרכב, בחשבון משהו נראה לא נכון, קיבלתי חיוב של כ1800 פרנק על טיפול קטן,

רפידות בלימה אח' + קד' פלוס צלחות בלימה.

כאשר התלוננתי כלפיהם, הם אמרו שהם ניסו להפיל את זה באחריות אבל לא הצליחו, אחרי שהודעתי להם שאני לא מוכן לשם על זה,

כי הודעתי עוד בטלפון רק אם זה באחריות אני משלם, הם הסכימו שהצלחות בלימה והרפידות יהיו בחינם, והעבודה אני אמור לשלם :S וכמובן לא קבלתי את החלקים הישנים.

אז ראית מכונאי אוכל לך מעל מכסה המנוע, לא מבין למה זה הפריע לך כל כך? היית מעדיף שפתאום הוא יעלם ל20 דקות ויוכל במקום אחר? :S

פורסם

ליבי עם פותח השירשור. שאתה אוכל תוך כדי עבודה ובמיוחד בעבודה כזו שדורשת מיקוד וריכוז זה רק מראה את היחס שלך לעבודה וכתוצאה מיחס שכזה לא רק הלקוח ניפגע מזה שזה ניראה רע אלא עלולות לקרות טעויות. אני בטוח שמקום רציני עם עובדים שמכבדים את מקום עבודתם לא יעשו זאת.

פורסם

זה לא משנה מה היה האידיאל, אם הוא היה נשאר לאכול, או נעלם להפסקת צהריים. העיקר פה, הוא ששירות לקוחות בא לפני הכל, בכל תחום.

בשירות לקוחות נכון, ולא משנה באיזה ענף, צריך תמיד לברך את הלקוח בהגיעו למקום, להקשיב לו, להציע לו פתרון, ולתת הצעת מחיר. שלקוח מדבר איתך, אתה לא אוכל או מדבר בטלפון בפרצוף שלו. שאתה עובד ללקוח על הרכב, ועוד שהלקוח רואה אותך, תהיה מקצועי, אל תאכל, תעבוד. בשביל אוכל יש הפסקה, שלא נדבר על החיידקים שבלאכול אוכל לאחר מגע בחומרי הרכב השונים.

אני יודע שמדינתנו הקטנה בהמון מקומות אין באמת שירות לקוחות כמו שתיארתי, אבל זה היעד, במיוחד במוסך מרכזי.

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

אני בעד מחאה נגד כול חברות יבואני רכב והדרך שלהם בטיפול בלקוחות והזלזול בלקוחות.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

דבר ראשון, ביצוע הצלבת גלגלים ניתנת במסגרת שירות המוסך והם אינם גובים על כך כסף. ביקשתי מהסוכן לבצע גם איזון גלגלים... (כמובן שהייתי משלם על כך כי זה לא במסגרת טיפול ראשון) אבל לטענת הסוכן הם לא מבצעים במוסך איזון גלגלים אלא רק פנצ'ריות או משהו כזה... ניחא. הטעות שלי הייתה שלא סימנתי את הגלגלים כדי לדעת אם באמת בוצעה ההצלבה (אחרי שאכלו לי על האוטו אז פשוט לא הפסקתי להסתכל על מי שטיפל לי בו... אבל לא ראיתי שום החלפה. אלא הוא רק שם אזיקונים. אני נוטה להאמין שכנראה פיספתי את ההחלפה ובדרך נס הבחור ממש זריז.

בגירה, עם כל הכבוד אני ואתה חושבים בדיוק הפוך. מ-א-ו-ד מפריע לי שמוסכניק במוסך מרכזי/יבואן שאמור לעבוד בדיוק לפי כללי יצרן (ולא איזה מוסך חאפר בכפר שכוח אל...) אוכל ותוך כדי עובד לי על הרכב.

נראה לך הגיוני שפתאום אני אמצא חתיכת מלפפון חמוץ או עגבניה (אם זה ממחיש לך טוב יותר) בתוך המנוע או שימרח לו מהמיונז שהוא אכל על המושבים?

זה פשוט דבר שלא עושים במקום מסודר (אלא אם כן הוא אוהב נגיעת גריז בסנדביץ' שלו).

אני כלשעצמי לא אוכל ברכב וכך אחת כמה וכמה שלא אדם שאני מפקיד את הרכב בידיו!

מבחינתי ברגע שהסוכן יצר קשר עם הסוכנות והוא אישר (הוא לא היה חייב...) אבל הוא אישר! את המהלך שאני אקבל את הטיפול כפי שמגיע לי אני לא רואה שום סיבה בעולם לזלזל בצרכן (בין אם שילמת על הטיפול ובין אם לא שילמת עליו עם סיבה מוצדקת).

תגיד לי אם הגיונית לך הסיטואציה שאתה יושב, ניגש אליך הסוכן מביא לך את המפתחות/רשיון ופתק יציאה מסתובב והולך.... הלו חביבי נדפק לך השכל!!! איפה מה שביקשתי לבדוק... תקין?!!?!? לא תקין?!!?!? והוא בכלל לא העלה את ההצעה לשלוח לי את זה בדואר! אני זה שביקשתי ממנו שאני חייב ניירת וזה לא הגיוני שאני אצא מטיפול בלי כלום... הרכב ישב אצלכם שעתיים!

אני ביקשתי כבוד של מלכים!?!?! אדוני!?!? ביקשתי את המינימום יחס!

חוץ מזה שבעניין הדואר וסקודה אני יודע טוב מאוד מה יקרה... לדוגמא, במעמד קבלת הרכב היו חסרים לי פריטים מסוימים אף שהם היו רשומים במפרט. ציינתי בפני הסוכן והוא הבטיח לשלוח לי אותם בדואר עד שבועיים (העיקר שאני אחתום על הרכב ואשחרר אותו). מיותר (!) לציין שחיכיתי 3 וחצי חודשים

ולידיעתך, הטיפול נמשך כשעתיים... אז כן, הרכב סתם עמד שם ואני לא מדבר על לפני/אחרי טיפול אלא תוך כדי עבודה... ואת זה בכלל לא חשבתי לציין עד שהעלת את הטענה כי אני כן יודע מהי "הנורמה"

פורסם

למה טיפול לסקודה לוקח שעתיים??

אני גם לא חושב שזה נכון לאכול בזמן עבודה על רכב, אני חושב שצריך להתנהג לרכב כיאילו זה שלך ולדאוג לניקיון שלו.

אני אישית כן שם בצד הארגז כלים שלי בקבוק סגור ואני שותה במהלך העבודה אבל לאכול בטוח שלא.

אם אתה עובד על הרכב, תתרכז ותעבוד כמו שצריך.

קובי

פורסם

סתם ככה מתוך עניין (ולא שאני חו"ח מטיל ספק בעדות שלך), לאכול סנדביץ צריך במינימום של המינימום, יד אחת ולכן נשאלת השאלה, איזה עבודות הוא ביצע בינתיים בתא המנוע שמאפשרות עבודה רק ביד אחת?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שלחתי לסקודה מייל בעניין. נציגה חזרה אלי והודיעה שהעניין יועבר לטיפול. נחכה ונראה מה באמת יקרה...

בגירה, אני חושב שאתה מפספס את הפואנטה בכל העניין אז תשוב ותקרא...

אני מסכים איתך שאין לי ידע טכני מטורף ואני לא יודע מה אפשר או אי אפשר לעשות עם יד אחת (בעצם עלה לי בראש משהו אחד :) אבל תבין את הרעיון הכללי שמישהו ינהג לך ברכב, יאכל לך סנדביץ' באוטו תוך כדי שהוא נוהג עד שהוא מגיע לעמדת העבודה, נופלת לו כל התכולה של הסנדביץ' לתא מנוע והוא מתחיל לנגב עם סמרטוט מסריח.... ותן לדמיון לרוץ וקח בחשבון את מרפי

אז העניין פה שאני לא יכול לראות ב-ד-י-ו-ק מה עשו לי באוטו ואת זה אתה יודע כי אין לי שום גישה לרכב! אם הייתה לי גישה אליו נראה לך שהייתי פותח פה שרשור ורושם על כך ? הבעיה שאתה מודיע לסוכן והוא על הזין שלו..

ומה יש לך לומר בעניין של קח מפתחות/רשיון ופתק יציאה וללכת ממני? (אני מזכיר לך שוב שאני זה שביקשתי שישלח לי את זה בדואר... ולא הצעה שלו... כנראה שלא הייתי מספיק מובן)...

פורסם
לא ידוע כמה עלות הצלבת גלגלים, אבל מעיון בעלות טיפול בגולף שלי, המחיר אולי קצת יקר.

אצלי, ללא הצלבת גלגלים עלה כ-590 ש"ח.

הצלבת גלגלים (זה לא הצלבה, זה אחורה/קדימה) כמו שצריך, כולל איזון יכולה להגיע ל-200 ש"ח. בעצם, זה כבר מתקרב למחיר ששילמת.

לא מובן לי התשלום הזה. להבנתי, בטיפול קטן יש לבדוק את מצב הבלמים/רפידות וכדי לבדוק יש לפרק את הגלגלים (ולא סתם בדיקה וויזואלית, בוודאי לא במוסך מורשה יבואן). ביצוע ההעברה (וזו אינה הצלבה) קדימה/אחורה הוא חלק זניח ביותר בעלות בטיפול שרובה הוא פו"ה הגלגלים שמבוצע בין כה וכה. אין צורך באיזון לאחר ההעברה קדימה/אחורה.

דרך אגב, התיאור כאן הוא עוד הסבר מדוע לא אכנס למוסך שלא מאפשר לי לשהות ליד הרכב.

• תוכן חדש...