Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראו, כרגע יש לי במשפחה שתי מכוניות: פיג'ו 406 99, וקוואליר 95.

הפיג'ו אוטומטית, בעיות גיר (AL4), לאחרונה התחילה להקפיץ צינורות כל כמה ימים (לחץ במערכת קירור), אני בודק כמה אפשרויות, קיים גם סיכוי שהראש נדפק וצריך שיפוץ ראש. (227KKM לא נגעו בחיים במנוע).

לא משנה ולא חשוב כל כך.

הרכב משרת אותנו טוב (מי שנהג בה ויודע, איכות ונוחות ברמה גבוהה לצד עלויות זולות), אבל לא מצויין כי הגיר בעייתי.

הקוואליר לפני כמה שנים עברה ישור קו (הוזנחה ע"י בעלים קודם בעבר).

כיום נוהגים עליה 4 נהגים, שים דלק (והרבה) וסע לשלום.

אבא שלי אמר לי מה דעתי אם נקנה במקום שתיהם, 3 מכוניות מיני, כמו ה206 רק ידני. (לא משנה מנוע כרגע) משנה 2006 ככה לפחות.

(3 מכוניות כי בבית צריך 2, וכנראה אחי הולך ללמוד בת"א (אנחנו גרים ליד ב"ש), אז הוא יקבל גם אחת להתנייד איתה, אבל לא בטוח).

השיקול העיקרי שגרם לנו לחשוב ככה, אנחנו בממוצע נוסעים רק אדם אחד ברכב כל פעם, ולפעמים 2 ברכב, 3 אנשים זה כבר נדיר. (רכב כמו ה206 מציג סביבת נהג לא רעה בכלל).

מה גם שהחשבון דלק סוף חודש הוא בערך 2.6K (אם נוסעים הרבה מחוץ לעיר אז גם 3K) בחודש!

ותוסיפו לזה בלאי וטיפולים של מכוניות ישנות! (הקוואליר רק השנה יצא עליה איזה 4K בגלל בלאי טבעי (הגה כוח לא עבר טסט), (הפיג'ו איזה 5 או 6 אלף מקסימום, היה שיפוץ גיר בין היתר).

רכבי מיני מהשנים האחרונות יחסכו עוד כמה מאות בסוף חודש.

גם רוב הנסיעות בתוך העיר, הנוחות של המנהלים הגדולה (406) פחות באה לידי ביטוי.

רכב מיני יפצה על כך בזה שהוא חסכוני וקטן יותר.

זה נשמע די דפוק לרדת ברמה מרכב מנהלים\משפחתי עם מנוע גדול, לרכבי מיני, וכל עוד טפו טפו טפו הכלכלה מאפשרת להחזיק שתי סאלון חדשות. (פשוט משקיעים בדברים אחרים שמחזיקים ערך נורמאלי).

מה אתם חושבים על זה? (מעבר משתי רכבים גדולים, ל2 או 3 רכבי מיני?)

חלק 2.

אני לא מעודכן כל כך.

יש למישהו פה ניסיון עם פיג'ו 206 או 206+?

הם אמינות? חסכוניות? (בגיר ידני בלבד!).

איזה אלטרנטיבות ידניות שיכולות להכיל עמוד חשמל באורך 1.9 מטר יש, חוץ מה206?

לגבי מחירון, אפשר להוריד ממנו כמה אלפים, היום ב70K קונים אחלה רכב ועוד גרמני לייט. (או שאני טועה).

ככה שאפשר להשיג סתם דוגמא 206 מ2008 ב30-40K ככה.

פורסם

זה בהחלט צעד נכון בהיבט של התקציב המשפחתי החודשי, בהתחשב גם בעובדה שנוסעים בעיקר אדם אחד או שנים.

כמובן, רכישה של רכב עם גיר רגיל תסייע לחסכון בדלק, יחסוך עלויות אחזקה ושיפוץ של גיר אוטומטי.

פורסם

מנסיון אישי שלי עם 206 שנת 2001.

הרכב עצמו אמין ברמות גבוהות בהשוואה ל 306 ו- 405 שהיו לי.

ה"מחלה " היחידה שהיתה לי היא החלפת תרמוסטט פעמיים ב3 שנים [אבל גם קל להחליף אותו וגם החלק לא יקר.]

ברכב שלי הבלאי גם משחק תפקיד ואני יכול לדווח שב5 שנים האחרונות הדברים שהוחלפו היו:

רדיאטור

רדיאטור מזגן

מדחס מזגן

גיר אוטומטי

תרמוסטט

חיישן מהירות בגיר שמשפיע על המד סלד

וזהו פחות או יותר תרמוסטט ורדיאטור מזגן הוחלפו פעמיים ואני מאמין שזה קרה בגלל חלקים לא איכותיים שיותר אני לא אתקרב אל האדם שמכר לי אותם.

חוץ מזה חמסה חמסה שום בצל הרכב לא גרר בעיות אחרות.

גם בגיר האוטומטי בנסיעה בעיר הממצוע שלי נע בין 1:10 ל 1:14 תלוי באיזה נתיב אני עומד [אם אני עומד בפקק שעה הנתון הראשון קורה, אם אני מזדחל לי על כביש 4 במהירות של 20 קמ"ש הנתון השני נכון ,]

אגב שני המדדים נלקחו ברכב עם נוסע 1 ומזגן עובד.

עם זאת אני מאמין שרכבים אחרים מהשנתון הזה יוכלו להציע לך יותר כריות אוויר\אבזור מהפיג'ו.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אני הייתי מציע לכם לקנות שני רכבי מיני (לא סופר מיני, מיני) כמו הC1 או האלטו - אחת ידנית ואחת רובוטית\אוטומטית

ואת ההפרש בכסף שתחסכו כאן במקום לקנות סופר מיני ידניות - תשקיעו מאמץ ותנסו לרכוש רכב כמו הפלואנס טורבו דיזל ידנית שהיא חסכונית לא פחות.

ככה לפחות רכב אחד ישמור לכם על הקלאסה של רכב משפחתי גדול\מנהלים ויהיו לכם עוד שני רכבים קטנים.

זה יתן לכם שלוש מכוניות סופר חסכוניות וגמישות רבה יותר בהיצע של גיר, גודל, נוחות, תמרון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אבל הוא כתב שרכב אחד ישמש את אחיו בלימודים ולך תסע עכשיו לבאר שבע מתל אביב וחזרה ,או מקום מרוחק אחר עם רכב קטן, אפשרי אבל לא מומלץ.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

ה206 שלי, אצלי כ-9 חודשים. סיכום של חצי השנה הראשונה שלה אצלי תוכל למצוא בקישור בחתימה שלי.

בקצרה, לנקודות שעליהן שאלת:

הנסועה שלי היא כ70% בינעירונית זורמת, ו-30% עירונית או בינעירונית איטית ופקוקה.

צריכת הדלק הממוצעת היא 1:14.5, ובחודש החם האחרון 1:14 (הרבה מזגן). אני לא נוסעת מאוד רגוע, ובהתחשב בעובדה שהסל"ד ברכב הזה מגיע ב100 קמ"ש לקרוב ל3000, אני רוב הזמן על 3000-3500 סל"ד.

מבחינת אמינות: למעט יישור קו שכלל גם טיימינג, משאבת מים, בלמים וצמיגים (הכל היה מתוכנן בהתאם לבדיקה לפני הקנייה), הבלת"ם היחיד שהיה לי היה חיישן חמצן (וגם זה לא משהו שהשבית לי את הרכב). חוץ מזה שקט מופתי, וזה אחרי כ14 אלף ק"מ שעשינו יחד (בקרוב טיפול תקופתי קטן).

ברמת הגימור שלי לרכב יש מעט מאוד חשמלציה מיותרת, כך שיש פחות סיכוי להפתעות מתסכלות בתחום הזה.

הפלסטיקה הפנימית פשוטה אבל באיכות הרכבה נהדרת, אין קרקושים וצרצורים, הכל יושב במקומו.

שלי שנת 2004, אבל זהה לחלוטין ל2006 ומעלה, למעט שמות רמות הגימור (נדמה לי שב2006 ה X-line הפך ל one line).

אוטו נהדר, כיפי, צנוע ואמין. אני מתה עליו.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
מנסיון אישי שלי עם 206 שנת 2001.

הרכב עצמו אמין ברמות גבוהות בהשוואה ל 306 ו- 405 שהיו לי.

ה"מחלה " היחידה שהיתה לי היא החלפת תרמוסטט פעמיים ב3 שנים [אבל גם קל להחליף אותו וגם החלק לא יקר.]

ברכב שלי הבלאי גם משחק תפקיד ואני יכול לדווח שב5 שנים האחרונות הדברים שהוחלפו היו:

רדיאטור

רדיאטור מזגן

מדחס מזגן

גיר אוטומטי

תרמוסטט

חיישן מהירות בגיר שמשפיע על המד סלד

וזהו פחות או יותר תרמוסטט ורדיאטור מזגן הוחלפו פעמיים ואני מאמין שזה קרה בגלל חלקים לא איכותיים שיותר אני לא אתקרב אל האדם שמכר לי אותם.

חוץ מזה חמסה חמסה שום בצל הרכב לא גרר בעיות אחרות.

גם בגיר האוטומטי בנסיעה בעיר הממצוע שלי נע בין 1:10 ל 1:14 תלוי באיזה נתיב אני עומד [אם אני עומד בפקק שעה הנתון הראשון קורה, אם אני מזדחל לי על כביש 4 במהירות של 20 קמ"ש הנתון השני נכון ,]

אגב שני המדדים נלקחו ברכב עם נוסע 1 ומזגן עובד.

עם זאת אני מאמין שרכבים אחרים מהשנתון הזה יוכלו להציע לך יותר כריות אוויר\אבזור מהפיג'ו.

רדיאטור מזגן ורדיאטור רגיל בצרפתיות עולים הרבה! (למקורי), לפני שבוע התפוצץ לי רדיאטור ב406 אחרי 13 שנים, שמתי ב800 ומשהו שקל אחד של בשן (החברה הישראלית), מקורי VALEO עובר את ה1.5K נראלי.

תרמוסטט זה שטויות, טיפול שיקח לי שעה בבית והרכב נוסע כמו חדש. (מאיזה סיבה הטרמוסטט הולך כל כך מהר? אצלי אם אני לא טועה החלפנו פעם אחת או בכלל לא ב406).

אני מעדיף שתיהיה צרפתיה.

קודם כל הן חסכוניות בדלק, נוחות, הגה והתנהגות טובה (למעט החדשות), איכות בניה והרכבה טובה.

אני הייתי מציע לכם לקנות שני רכבי מיני (לא סופר מיני, מיני) כמו הC1 או האלטו - אחת ידנית ואחת רובוטית\אוטומטית

ואת ההפרש בכסף שתחסכו כאן במקום לקנות סופר מיני ידניות - תשקיעו מאמץ ותנסו לרכוש רכב כמו הפלואנס טורבו דיזל ידנית שהיא חסכונית לא פחות.

ככה לפחות רכב אחד ישמור לכם על הקלאסה של רכב משפחתי גדול\מנהלים ויהיו לכם עוד שני רכבים קטנים.

זה יתן לכם שלוש מכוניות סופר חסכוניות וגמישות רבה יותר בהיצע של גיר, גודל, נוחות, תמרון.

אלטו וכל השטויות הקטנים אבא שלי לא רוצה לשמוע, זה בשבילו נחשב קטנוע 50 סמק.

(הוא לא נהג בה, אני כן, דווקא יחסית לכל מה שאומרים, היא יציבה יחסית ב100 קמש, אודות להגה החשמלי.

חוץ מזה עדיף לסבול קצת ולעשות צריכה של 1\17 ככה.)

אני, מצידי תביא לי 107 ידנית יד2 (אם אפשר להוריד ל40K ככה), אני מרוצה. (ותחשוב שלרוב אני נוהג באמריקאית 2.2L שיכולה לגרור אחרי שתי 107 בעליות של ים המלח, וזה לא יזיז לה, אם הגיר לא יתפרק).

הצעתי לו פלואנס דיזל, הבעיה שזה מחירון, סבבה קונים אותה חדשה, איך שקורעים את הניילון, תק 50K נפלו מהכיס! (זה מה שקרה עם ה406 שלי רק הפוך, קנינו אותה ב2002 עם 3 שנים על הכביש ו30KKM, ב70K, שחדשה עלתה איזה 140K ככה.

למצוא אחת יד2 דיזל ידנית יהיה קשה.

חוץ מזה דיזל זה מצויין, היום זה קרוב לבנזין מבחינת אחזקה ורישוי ועל הבירוקרטיה מסביב, ואפילו יותר חסכוני ואמין (למשפחה).

אבל הוא כתב שרכב אחד ישמש את אחיו בלימודים ולך תסע עכשיו לבאר שבע מתל אביב וחזרה ,או מקום מרוחק אחר עם רכב קטן, אפשרי אבל לא מומלץ.

הייתה לי טעות בחישוב, עדיף לו תחבורה ציבורית\אופניים, רכב זה סתם סחבת, במיוחד שיש תחבורה ציבורית מעולה בת"א.

ה206 שלי, אצלי כ-9 חודשים. סיכום של חצי השנה הראשונה שלה אצלי תוכל למצוא בקישור בחתימה שלי.

בקצרה, לנקודות שעליהן שאלת:

הנסועה שלי היא כ70% בינעירונית זורמת, ו-30% עירונית או בינעירונית איטית ופקוקה.

צריכת הדלק הממוצעת היא 1:14.5, ובחודש החם האחרון 1:14 (הרבה מזגן). אני לא נוסעת מאוד רגוע, ובהתחשב בעובדה שהסל"ד ברכב הזה מגיע ב100 קמ"ש לקרוב ל3000, אני רוב הזמן על 3000-3500 סל"ד.

מבחינת אמינות: למעט יישור קו שכלל גם טיימינג, משאבת מים, בלמים וצמיגים (הכל היה מתוכנן בהתאם לבדיקה לפני הקנייה), הבלת"ם היחיד שהיה לי היה חיישן חמצן (וגם זה לא משהו שהשבית לי את הרכב). חוץ מזה שקט מופתי, וזה אחרי כ14 אלף ק"מ שעשינו יחד (בקרוב טיפול תקופתי קטן).

ברמת הגימור שלי לרכב יש מעט מאוד חשמלציה מיותרת, כך שיש פחות סיכוי להפתעות מתסכלות בתחום הזה.

הפלסטיקה הפנימית פשוטה אבל באיכות הרכבה נהדרת, אין קרקושים וצרצורים, הכל יושב במקומו.

שלי שנת 2004, אבל זהה לחלוטין ל2006 ומעלה, למעט שמות רמות הגימור (נדמה לי שב2006 ה X-line הפך ל one line).

אוטו נהדר, כיפי, צנוע ואמין. אני מתה עליו.

תראי, ברכב כזה הדבר האחרון שאני יחפש זה אבזור וטכנולוגיה.

כמה יותר חשמל, ככה יותר צרות!

(ה406 שלי היא הדגם הלא מאובזר, חוץ ממגנזיות וחלונות חשמל ומד טורים, אין כלום.) והיא גם אמינה מאוד מבחינת חשמל והמיסביב.)

עוד דבר חשוב, ה406 שלי לא עברה שום התקנה בארץ חוץ מדיבורית בלוטוס.

(לא קדחו, לא חשפו חוטים, לא כלום, למעט הדיבורית), והדיבורית יושבת כבר שנה ומשהו, רק יתרונות ונוחות יש לה. (במיוחד שהיא חינם מהעבודה).

קראתי שההגה של ה206 לא מתכוונן.

זה נכון בדגמים של 06-08?

אם כן, זה לא פוגע בנוחות? (למרות שאני סומך על הצרפתים!)

אלטרנטיבה אחרת תיהיה קליאו 3.

פורסם

קראתי שההגה של ה206 לא מתכוונן.

זה נכון בדגמים של 06-08?

ב206 ההגה מתכוונן למעלה ולמטה, וזה נכון לכל השנתונים. בנוסף, מושב הנהג מתכוונן גם בגובה. ב206+ ההגה לא מתכוונן בכלל (כך לפחות הבנתי מהביקורות על הרכב).

פורסם
ב206 ההגה מתכוונן למעלה ולמטה, וזה נכון לכל השנתונים. בנוסף, מושב הנהג מתכוונן גם בגובה. ב206+ ההגה לא מתכוונן בכלל (כך לפחות הבנתי מהביקורות על הרכב).

עשית לי סדר קטן.

קראתי את הסיקור המעולה שעשית ל206.

כאב הלב על הקישור שם של ה205 שנגרסת. (גם לי קשה להפרד מה406, במיוחד שאתמול באופן ספונטני בלי כוונה זרקתי איתה תחת, היה צומת רטובה (מיץ של זבל כזה), עם רמזור מהבהב, הגעתי עם ברקס, ידעתי שהיא תזרוק תחת, זרמתי איתה, וכמו כל פיג'ו, יציבות מעל הכל, כיף של שניה והיא כבר מחזירה את עצמה לקו הישר)

פורסם

בשמחה.

את ה406 אני מאוד מחבבת, היא יפהפיה בעיניי. אם היה לי כסף בשבילה בתקופה שבה קניתי את ה306, כנראה שהיתה לי כזו. היום, לקנות כזו זה כבר לחזור אחורה בשבילי...

פורסם
בשמחה.

את ה406 אני מאוד מחבבת, היא יפהפיה בעיניי. אם היה לי כסף בשבילה בתקופה שבה קניתי את ה306, כנראה שהיתה לי כזו. היום, לקנות כזו זה כבר לחזור אחורה בשבילי...

אני לא יסרב לאחת ידנית!

זה רכב לכל החיים, בכלום כסף.

(ממש כלום כסף, ה406 שלי היא אוטומטית, חוץ מהגיר הכל מעולה.)

• תוכן חדש...