Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר ברכב מסוג פיאט פונטו שנת 2000 דור ראשון,

יש שמן מנוע ברכב, לא חסר אפילו טיפה, אין נזילות כלשהן.

אבל עדיין אחרי כמה זמן של נסיעה נדלקת המנורה של השמן בלימה, בעמידה ברמזור, אבל ברגע שאני לוחץ על דוושת הגז נעלמת המנורה, ולפעמים המנורה מופיעה בבלימה גם מהבהבת קצת ואז נעלמת כאילו לא מחייב שתמיד היא תדלק, ולפעמים גם המנורה כלל לא נדלקת.

מישהו יודע אולי מה יכול לגרום לזה? אשמח לעזרה מיודעי דבר.

דוד.

פורסם

לי זה נשמע יותר כמו לחץ שמן נמוך שנעלם בסל"ד גבוהה עקב עליית הלחץ בהתאם.

למען הסר ספק אל תשמש ברכב עד אשר התקלה תתוקן, בינתיים זה נשמע שאתה סובל מלחץ שמן נמוך אך ורק אחרי מאמץ מה שיכול להעיד על צמיגות שמן לא מתאימה או שמן שלא הוחלף כבר הרבה זמן ונהיה דליל מרוב שאריות הדלק אותו ספח. אם תוכל לספק יותר פרטים זה יעזור יותר כמו: כמה ק"מ עבר המנוע? עבר התחממות? באיזה שמן מנוע אתה משתמש? מתי החלפת שמן לאחרונה? האם יש שינוי ברעש המנוע (דפיקות, תקתוקים חזקים מראש המנוע)?

פורסם

יש מצב שהמסנן של המשאבת שמן מלכולך ובסל"ד נמוך המשאבה לא מצליחה לבנות לחץ. למרות שכאן לא נראה שזה המקרה, בקרטר עצמו ישנם מעברים ומחיצות שאמורים לוודא שהשמן יעבור בחופשיות או ישאר במקומות מסויימים בקטר וזאת שלא יהיו הפרשי לחצי שמן, אני מכיר מישהו "ששיחק" במעברים האלה והמשאבה לא הייתה מסוגלת לבנות לחץ כי השמן היה מתרכז במקום אחר בקרטר. בכול מקרה כפי שאמרו כאן להחליף יונית לחץ שמן קודם ומשם להמשיך הלאה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לי זה נשמע יותר כמו לחץ שמן נמוך שנעלם בסל"ד גבוהה עקב עליית הלחץ בהתאם.

למען הסר ספק אל תשמש ברכב עד אשר התקלה תתוקן, בינתיים זה נשמע שאתה סובל מלחץ שמן נמוך אך ורק אחרי מאמץ מה שיכול להעיד על צמיגות שמן לא מתאימה או שמן שלא הוחלף כבר הרבה זמן ונהיה דליל מרוב שאריות הדלק אותו ספח. אם תוכל לספק יותר פרטים זה יעזור יותר כמו: כמה ק"מ עבר המנוע? עבר התחממות? באיזה שמן מנוע אתה משתמש? מתי החלפת שמן לאחרונה? האם יש שינוי ברעש המנוע (דפיקות, תקתוקים חזקים מראש המנוע)?

הרכב עבר 180 אלף ק"מ, הרכב עבר טיפול לפני בערך 1500 ק"מ, ועבר גם ראש מנוע לפני 800 ק"מ...

אין רעשים אין כלום.. אני היום ייקח אותו למוסך על מנת לבדוק לחץ שמן.. ולטפל בהתאם.. תודה רבה לכם !

• תוכן חדש...