Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אוי הצביעות...

במסגרת פרוייקט א3 גילו כי 88% מהנהגים נוסעים מעל המותר, מסתבר ש-12% הנותרים הם חברי הפורום.

נוסעים מעל המותר.אבל כשניתפסים משלמים ולא בוכים.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מבין עד כמה הגישה הזאת עקומה? להגיד החוק לא נכון ולכן כולם עוברים עליו, אבל אם תופסים אותך אתה צריך לקבל את זה בשתיקה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
בוא ואספר לך סוד קטן.

גם אם תשפט ביחידה מה שקשה לי להאמין,בדר"כ נשלחים להשפט במ"צ האזורי ומקבלים התליית רישיון ל-30 יום.

דהיינו,שלילה לרישיון הצבאי ל-30 יום.

אבל! בעוד כחצי שנה עד שמונה חודשים אתה תקבל טלפון מפקידה בבית הירוק בת"א ושמה יקבעו לך משפט בפני שופט צבאי.

ממקרים שאני מכיר,אין רחמנות ובטח לא מאותם שופטים. כנראה שתקבל שלילה לרישיון האזרחי ואולי גם קנס.

על איזה כביש נתפסת ?

לדעתי,אין דבר כזה לבטל אותו. נסעת 18 קמ"ש מעל המותר,מה לא צודק בדו"ח שקיבלת??

בהצלחה.

ממתי במדינה שלנו שוללים רישיון על 18 קמש בבינעירוני? בטח שזאת עברה ראשונה ב3 שנים.

אני אשפט ביחידה, אין שום סכנה לרישיון האזרחי שלי. ככה נאמר לי מהשוטרת וככה מהקצין רכב של היחידה.

אני משרת במפח"ט בפלוגת הקשר, משמש לחודשיים עד שהבוס שלי יעבור בסיס לנהג שלו.

הרישיון הצבאי שלי כנראה לא ישלל(בכל זאת נסעתי אתמול הבית בידיעה של הבוס שלי(נהגתי אותו) ובידיעה של קצין הרכב. ככה שלא מאמין שפתאום הם יזכרו לשלול אותו, וגם אם כן. רחוק מלהיות אכפת לי, הרישיון הזה הוא לא למטרות הנאה שלי, לא מתאים להם בתור נהג אני אחזור לתפקיד הקודם שלי.

כמו שהבחור מעלי מעלי אמר, אני כנראה אקבל ריתוק קטן או במקרה ה"רע" שלילה קצרה, אבל אל בשביל ללמד אותי לקח, בשביל ללמד את המפקד שלי לקח..הם יודעים בדיוק במי תפגע שלילת הרישיון הצבאי שלי.

אה, וזה היה בכביש בין קצביה לקצרין, קצת לפני הפניה לכיוון התחנות דלק.

פורסם

ברוך הבא לצבא.

שוטר צבאי ישמח לתת לך דו"ח גם על קמ"ש 1 מעל המותר, כלומר שגם היית נמדד על 61 לאחר הפחתה היית מקבל קנס.

המשפט הוא משפט צבאי, כלומר עליך להישפט ביחידה/ע"י קצין משטרה צבאי (תלוי בחומרת העבירה, לא על כל עבירה אתה יכול להיבקש להישפט ביחידה).

קנס של 250 ש"ח אתה לא תשלם, לעומת זאת ריתוק אתה כן תקבל (לדעתי).

להבא כשאתה ברכב צבאי סע לאט, אין לך לאן למהר, אתה בצבא והפז"מ דופק, אז מה אכפת לך לנסוע לאט ולהינות מהנוף והמוסיקה ומלוות הנסיעה שלידך ;)

רשיונך האזרחי לא ישלל, כי אין לאף אחד את הסמכות לעשות זאת (על העבירה הנ"ל).

האיחולים שלך היו לא במקום, בסוף היא עושה את מה שאומרים לה לעשות, ואם היא כושלת או מעלימה עין, אז כועסים עליה. הרבה פעמים יש לידה גם קצין ששואל ומוודא שהיא לא מוותרת לאף אחד.

במשפט תגיד למפקד שלך שלא הסתכלת על המד ופשוט נסעת לפי התנאים והדרך ואתה מצטער, ומעתה תקפיד להסתכל על מד המהירות ולנסוע במהירות החוקית. תגיד שאתה מבין את הסכנות הקיימות בנסיעה מהירה ברכב עם מרכז מסה גבוה ושלעולם זה לא יקרה שוב. עם קצת מזל ירחמו עליך ואולי יתנו לך נזיפה.

שיהיה בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ביה"ד צבאי יכול לשלול את הרישיון האזרחי.

אומנם אין לי ניסיון עם מקרה של מהירות אבל יצא לי להיות בבית דין בתור נאשם "נסע על השוליים" אומנם יצאתי זכאי אבל זכיתי לראות אנשים שנשפטו לפני וקיבלו שלילה לימים\ חודשים על פחות מעבירת מהירות.

במקרה שלי נשללתי ל30 יום רישיון צבאי ואחרי שמונה חודשים בערך נקבע לי משפט בבית הירוק ביפו ויצאתי זכאי.

עוד משהו,במידה ותשפט ביחידה אני לא יודע כמה זה עדיף לך.

משפטים על עבירות תנועה מגיעים ישירות למג"ד והצבא עם תלונות של מ"צ תנועה לא מתעסק יותר מידי וכבר חוויתי על בשרי ריתוקים ארוכים.

פורסם

אני יודע שבית דין צבאי יכול לגעת לי ברישיון, בדיוק בגלל זה אני רוצה להשפט ביחידה. גם אם יתנו לי שלילה על תנאי לאזרחי זה יהיה יותר גרוע מריתוק ארוך.

גם אצלנו בחטיבה זה יכול להיות יותר פשוט, הבוס שלי צריך נהג, הוא שונא לנהוג. ככה שהוא יעשה הכל כדי שהמח"ט לא ישפוט אותי אלא הסמח"ט ויתן לי את המינימום..

נקווה לטוב, במקרה הרע לא ניראה את הבית קצת זמן..

פורסם

תשמע מהניסיון שלי וראיתי כבר נהגים נשפטים שדווקא אצלנו מקפידים במשמעת על עבירה כזאת אם אתה לא מנסה להצתדק ותודה שטעית בלי לשים לב וכו' אתה תצא עם נזיפה או תנאי, נדיר שתקבל ריתוק וגם אם כן, צפה 10 יום לא יותר.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
אני יודע שבית דין צבאי יכול לגעת לי ברישיון, בדיוק בגלל זה אני רוצה להשפט ביחידה. גם אם יתנו לי שלילה על תנאי לאזרחי זה יהיה יותר גרוע מריתוק ארוך.

גם אצלנו בחטיבה זה יכול להיות יותר פשוט, הבוס שלי צריך נהג, הוא שונא לנהוג. ככה שהוא יעשה הכל כדי שהמח"ט לא ישפוט אותי אלא הסמח"ט ויתן לי את המינימום..

נקווה לטוב, במקרה הרע לא ניראה את הבית קצת זמן..

בזמנו הייתי במצב דומה לשלך: כביש 44, צהרי היום, משייט לי על 95 קמ"ש, עוקף משאית ופתאום מזהה מתחת לגשר ניידת מ"צ שבשנייה שחלפתי על פניה, דלקה אחרי. אני לא מצדיק את מה שעשיתי אבל אינסטינקטיבית, מה גם שהייתי חייל צעיר ופחדתי מאד מהבוסית שלי :roll:, פשוט לחצתי על הגז בכל הכוח וברחתי. במהלך ה"מרדף" כבר לא ראיתי את הניידת במראות ואז הגיעה הטעות שלי- נכנסתי לרחוב המלאכה בחולון ומצאתי עצמי ממתין אחרי משאית. מנגד, הניידת הגיעה אליי בצעקות בקשר מהכיוון הנגדי ותוך כדי עלייה על המדרכה והורו לי לעצור בצד הדרך בטענה שכבר "מספר הרכב שלנו בידיך ואין טעם להמשיך לברוח". ירד אליי שוטר צבאי, שהיה צעיר לפחות כמוני מבחינת הפז"מ ופשוט החל לדבר בטון שקשה היה לי לקבל ואז כמו מלאך משמיים עצר בחור ופשוט קילל את אותו בחור וחזר על המשפט: "תפסיק כבר להתנכל לחיילים בכביש הזה! כל יום שאתה עוצר פה חיילים ונהנה מיזה י'שוטר מסריח" וכו' וכו'. השוטר לא הגיב לדברי הבחור והחל לכתוב את הדו"ח וכשמסר לי אותו, הוא פשוט חייך וכאן כבר הסבלנות והפחד מהתגובה של הבוסית כבר לא היו בשליטה ופשוט אמרתי לו שכדאי שהוא יעוף מפה מהר כי זה יגמר בהרבה יותר גרוע מהדברים שאמר לו אותו בחור.

שיהיה ברור, אני לא מאחל שום דבר לאף שוטר, פקח או כל אוכף חוק שהוא! אבל ברגע שאותו שוטר צבאי מחייך לך בפרצוף זה מראה עד כמה הסיפוק מהכוח והסיפוק מחוסר האונים של החייל מולך חזק!

מה שהכי עצוב בכל הסיפור הזה שלאחר ההפחתה יצא שנסעתי על 90 קמ"ש, מה שאמר שנסעתי 20 קמ"ש מעל המותר והנובע מכל העניין הזה היא העובדה שמ20 קמ"ש ומעלה=משפט בבית דין צבאי. לאחר שסיפרתי למפקדת שלי היא כעסה נורא, אבל ידעה שאני חשוב לה ועוזר לה מאד (נסיעה של למעלה מ80 ק"מ ביום) היא עזרה לי במשפט היחידתי וקיבלתי 20 יום שלילה צבאית במקום 30. שמונה חודשים לאחר מכן קבלתי זימון לבית דין צבאי בקסטינה. המעמד מלחיץ נורא, חיילים מכל הדרגים מטוראים ועד לתתי אלופים והשופט היה קשוח במיוחד לפי מה שנאמר לי לפני שנכנסתי לחדר הדיונים. כהשופט קרא בשמי ועליתי לדוכן הנאשמים(כן כן ממש כך) והחל למסור את פרטי המקרה הבנתי שהשוטר שיקר- הוא ציין שמרגע שממל"ז אותי ועד הרגע שעצר אותי היה בינינו קשר עין תמידי, מה שהיה שקרי ביותר כי לפחות דקה וחצי שלא היה קשר עין! הוא גם לא ציין את העובדה שהתרחש מרדף אלא פשוט שעצר אותי בקלילות ונתן לי את הדו"ח. מה שהוא לא שכח לציין זה שהרמתי עליו את הקול ושהוא הרגיש "מאויים על ידי נהג הרכב" לדבריו. בקיצור השופט דן אותי לחצי שנת שלילה צבאית+אזרחית על תנאי עד תום שירותי הצבאי וגם הוסיף את משפט המחץ: "בפעם הבאה שתישפט זה לא יגמר רק בשלילה" וכך הבנתי שבעצם בפעם הבאה זה יגמר בכלא צבאי להרבה זמן.

מאז המקרה עבר השירות הצבאי ללא רבב וללא שום דו"ח תעבורתי כלשהו ולא בגלל שפחדתי להיתפס, אלא בגלל שאני נהג באמת מתון ואחראי, לעולם לא מדבר בנייד תוך כדאי נהיגה ובמאמת מחשיב עצמי לבנאדם עם תרבות נהיגה, רק שמאז אותו מקרה פשוט השתדלתי שלא לעבור, לפחות בהרבה, את המהירות המותרת בכביש 44 ודומיו.

אני מקווה שהמשפט שלך יעבור בהצלחה ושתצא מהסיפור בעונש המינימלי. את הלקח שלך למדת.

לכל יפי הנפש למיניהם שהגיבו פה בפוסט, לא נראה לי שאתם יודעים מה ההרגשה ששוטר מושתן מחייך לך בפרצוף ביודעין ששום ששוטר אזרחי לא היה עוצר אותך על מהירות כזאת והוא הצליח "לדפוק" אותך ולצבור לו עוד דו"ח למוניטין.

פורסם

יש מקרים מיוחדים.אני פעם לקחתי שוטר צבאי טרמפ מבסיס צריפין עד לרמלה.כשעצרתי לו שירד נתן לי דו"ח על עקיפה מימין ואי אחיזת הכידון בשתי ידיים.

בכל מקרה כל פעם שקיבלתי דו"ח תנועה וקיבלתי די הרבה הכול היה מוצדק.

בסופו של דבר זאת העבודה שלהם וצריך לכבד אותם על הדברים הטובים שהם עושים.

פורסם
ran תן לי להבין, נתתה למ''צ טרמפ ואותו מ''צ נתן לך דו''ח על זה שעקפת מימין?

כן.הייתי בקורס בבה"ד 10.ראיתי קצין מחכה לטרמפ בתוך צריפין לקחתי אותו עד לתחנה מרכזית ברמלה,כשעצרתי לו לרדת ביקש ממני לחתום על הדו"ח.מההלם אפילו לא הגבתי.

פורסם
יש מקרים מיוחדים.אני פעם לקחתי שוטר צבאי טרמפ מבסיס צריפין עד לרמלה.כשעצרתי לו שירד נתן לי דו"ח על עקיפה מימין ואי אחיזת הכידון בשתי ידיים.

בכל מקרה כל פעם שקיבלתי דו"ח תנועה וקיבלתי די הרבה הכול היה מוצדק.

בסופו של דבר זאת העבודה שלהם וצריך לכבד אותם על הדברים הטובים שהם עושים.

על מה נהגת, על ריקשה?

ארז רונן

פורסם

רק חיזקת לי העמדה שלי בנוגע לאסיפת טרמפיסטים מתוך הבסיס החוצה ולא עשות טובות לאנשים.

לצערי אני תמיד מרגיש רק עם עצמי שאני לא עוצר ורוב הפעמים אני אוסף איתי טרמפיסטים שלפעמים יש להם גם קצת בקשות מוגזמות ואם אני במצב רוח טוב אז אני לארג'.

רק חסר לי ליפול על שוטר צבאי \שוטר סמוי ולקבל דו"ח על זה שעשיתי לו ג'סטה.

פורסם

רק חסר לי ליפול על שוטר צבאי \שוטר סמוי ולקבל דו"ח על זה שעשיתי לו ג'סטה.

לא מקבלים דו"ח על עשיית ג'סטה, דו"ח מקבלים על עבירות תנועה.

ארז רונן

• תוכן חדש...