Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היום זה על מהירות, מחר זה על משהו אחר

ומי מבטיח שמדובר רק על מהירויות "משוגעות"?

מחר יראו מהמשטרה שזה לא שינה כלום מבחינת התאונות. אז יורידו ל-130 קמ"ש. ול-120 קמ"ש. ול-100 קמ"ש.

הכל תלוי ב-ז של המשטרה, מאיפה לאכוף ומאיפה לא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
504L היקר, תודה על הצעתך הנדיבה. אני מיד מפסיק את הצביעות, רק אנא אמור נא לי קודם לכן איפה היא מצוייה במה שכתבתי ומה קשור לכך עניין שליטה, לקסוס היברידית, מאדים ושאר ירקות? גם אם אני חושב שאני פחות או יותר יודע לנהוג, מעולם לא שקלתי להוכיח זאת לעצמי או למישהו אחר על כביש ציבורי במהירות של 250 קמ"ש. לא נעים להגיד, אבל גם לא ב-200 קמ"ש עלובים, איטיים ובטוחים על כביש ישראלי מצוי שאין לי ספק שהוא ריק כשאני חושב שהוא ריק.

קרא שנית את הפסקה האחרונה של תגובתך הקודמת ותראה מה מובן ממנה.

לגבי הבחורים עם הסרטון בב.מ.וו, הרי שזה בבחינת חריג, א-נורמטיבי. אבל נהג שעוקף אותי על 150 קמ"ש ויותר, מאותת על כוונתו, מבצע את עקיפתו בבטחה ושומר על נתיבו, מדוע שאפחד ממנו? מדוע שאתייחס אליו כפורע חוק אלים?

בגרמניה אין מגבלת מהירות בחלק מהאוטובאהנים, באיטליה הועלתה המגבלה בחלק מהאוטוסטרדות ל-150. האם כל הנהגים שם נהגים מיומנים? האם כולם עברו הדרכות נהיגה מתקדמת, מגרשי החלקה וכו'?

אבל אף אחד לא מסתכל על נהגים מהירים כעל רוצחים.

האמן לי, נהג שעובר על דו"ח רבעוני או מסמס כשהוא על 100 קמ"ש בכביש החוף הרבה יותר מפחיד אותי.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
האם כל הנהגים שם נהגים מיומנים? האם כולם עברו הדרכות נהיגה מתקדמת, מגרשי החלקה וכו'?

בגרמניה, כחלק מתהליך השגת הרשיון, הנהג החדש צריך לעבור מבחן נהיגה שכולל נסיעה מהירה באוטובאן וההכשרה שהוא מקבל היא בהתאם.

פורסם

גם פה חובה לנסוע עם המורה בכביש בין עירוני אבל במהירויות החוקיות. חבל.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

504L, באמת שהשתדלתי להבין איפה הצביעות בפסקה המדוברת, אבל לא הצלחתי. זה גם לא כל כך משנה, כי אין שום צביעות - מה שאני כותב הוא גם מה שאני חושב.

ורק לחדד את הטיעון שלי - אני לא רואה בטייסי ה-200 קמ"ש וצפונה כאנשים נורמטיביים, ואתה ממשיך לדבר על אותם 150 קמ"ש... יש הבדל. הדומה הוא ששתי המהירויות רחוקות מלהיות חוקיות בארץ, אבל יש הבדל עצום בין יכולות הנהג להגיב, לבלום, להשאר בנתיב וכו' בין שתי המהירויות האלו. קבל מספר נתונים:

בהנחה שהכביש יבש ובעל מקדם חיכוך מקובל לפי התקן לכבישי אספלט (הממממ.... תן לי לחשוב רגע... כן! בטוח שכל כבישי ישראל הם כאלה), המספרים הינם:

במהירות 100 קמ"ש:

מרחק תגובה: 19 מטר, מרחק בלימה: 59 מטר, סה"כ מרחק עצירה: 78 מטר

במהירות 150 קמ"ש:

מרחק תגובה: 28 מטר, מרחק בלימה: 132 מטר, סה"כ מרחק עצירה: 160 מטר

במהירות 200 קמ"ש:

מרחק תגובה: 37 מטר, מרחק בלימה: 235 מטר, סה"כ מרחק עצירה: 272 מטר (האנשים הנורמטיביים, לשיטתך)

במהירות 250 קמ"ש:

מרחק תגובה: 47 מטר, מרחק בלימה: 407 מטר, סה"כ מרחק עצירה: 414 מטר (מחווה ל"חריגים" הלא נורמטיביים בב.מ.וו המפורסמת)

אתה צודק שמי שמסמס ב-100 קמ"ש הוא לא פחות מסוכן, ואני רואה על בסיס יומי מתפרעים למיניהם גם ב-50 קמ"ש שלא לדבר על אותם חסרי תבונה בסיסית המסכנים את משתמשי הדרך גם במהירויות חנייה, אבל זה לא אמור לתת לגיטימציה לעבירות באזור 200 קמ"ש, עם כל הכבוד.

The older you get, the better you used to be

פורסם
אני אישית לא מבין למה מישהו צריך לנסוע במהירות 150 קמ"ש. מצד שני, "קצת" הגזימו כאן עם הענישה.

מהסיבה המאוד פשוטה ש150 קמ"ש זו מהירות שיוט בלא מעט מהמכוניות שעולות היום לכביש.

מהסיבה ש150 קמ"ש היא לא מהירות שנהג נורמטיבי ברכב סטנדרטי חושש להגיע אליה וכשהוא כן מגיע אליה הוא מרים את הרגל מהדוושה כי הוא מרגיש שהאוטו רועד ושעוד שניה הוא מתהפך למרות שהוא נוסע בקו ישר.

בקיצור מחוקקים "יקרים" צאו לנו מהוריד.

כותב הודעה זו בעל רישיון משנת 92 ולא עבר נסיעה אחת בחייו בלי לעבור על המהירות המותרת בחוק, מה זה אומר על החוק?.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

כל החישובים האלה דמגוגיים לא פחות - בכל רכב המרחק אחר וגם מרחק התגובה מושפע רבות מגיל הנהג ואפילו כמה הוא ישן בלילה שלפני וכדומה.

גם 78 מ' (לשיטתך) הם המון ואף אחד לא מבטיח שזהו מרחק בטוח. מעבר לחישובי בלימה יש גם להתחשב בהזרמת תנועה ולהתקדם עם הזמן.

חמור מכל אלה הוא השימוש במגבלת המהירות כמכשיר גביה והסוואת העניין כדרישות בטיחות (כאמור - גם מרחק הבלימה ב-90-100 הוא גדול מאד ומבחני הריסוק בכלל נערכים ב-64, כך שזה לא יותר מתירוץ).

אין פה שום דבר חדש, פשוט עדיין יש אנשים שמאמינים בפרופגנדה שמאכילים אותם. לא חייבים לשתות את הקול-אייד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

חברים, קודם כל לפני שאנחנו סוקלים את משטרת ישראל "למה אסור לסוע 150 קמ''ש ולמה זה ולמה ככה"? לפני זה, בואו נצא קודם מהפקק שאנחנו תקועים שמתקדם ב15 קמ''ש ברוב הערים הגדולות, או מהנתיבים העמוסים ברוב הכבישים המהירים שדי מגבילים את המהירות ל100 קמ''ש ופחות, ואם תמצאו כביש בלי מספיק בורות וכדומה ובלי מספיק תנועה, תרביצו כמה שתרצו.

ברצינות שאני ממש אבל ממש לא מעניין אותי ההגבלות המטומטמות של משטרת ישראל, אני נוסע על פי תנאי הדרך, אם אפשר לסוע בבטחה 130-140 אני יסע 130-140 אם אני בכביש ריק ב3 לפנות בוקר.

שאני יספר לכם כמה הזדמנויות כאלה היו לי במהלך שעות היממה שאני על ההגה? לא הרבה, אולי 3-4 בחודש, אז מה הבכי? גם ככה הכל פקוק לרוב בשעות היממה שאתם כן על ההגה, כל פעם יוצא חוק חדש, ומצלמות, וממל''זים מתוחכמים, אבל עדיין הרבה מאוד אנשים נוסעים איך שבא להם ומעל המהירות המותרת וכולם למדו את מיקומי המצלמות החדשות, אז נסע 149 קמ''ש ולא 150, ככה שלמשטרת ישראל לא יהיה קייס =).

יום טוב וזה חלק קטן מהשביזות היומית!

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
מהסיבה המאוד פשוטה ש150 קמ"ש זו מהירות שיוט בלא מעט מהמכוניות שעולות היום לכביש.

מהסיבה ש150 קמ"ש היא לא מהירות שנהג נורמטיבי ברכב סטנדרטי חושש להגיע אליה וכשהוא כן מגיע אליה הוא מרים את הרגל מהדוושה כי הוא מרגיש שהאוטו רועד ושעוד שניה הוא מתהפך למרות שהוא נוסע בקו ישר.

בקיצור מחוקקים "יקרים" צאו לנו מהוריד.

כותב הודעה זו בעל רישיון משנת 92 ולא עבר נסיעה אחת בחייו בלי לעבור על המהירות המותרת בחוק, מה זה אומר על החוק?.

באותה מידה שמרבית המכוניות יכולות לשייט בקלות על 150 קמ"ש, גם ילדות בנות 14 מפותחות ברמה שמאפשרת להם קיום יחסי מין מלאים.

זה עדיין לא הופך את העיניין ללגיטימי.

רוצה שמחוקקים יצאו לך מהוריד ?

נצל את זכותך האזרחית פעם ב 4 שנים ותחליף אותם.

גם אני מעלים מיסים סדרתי, פורץ למכוניות בלילות ועובר רמזורים באדום.

מה זה אומר על החוק ?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא כולם תקועים כל היום בפקק ולא כולם נוסעים בתל אביב כל היום. יש מספיק כבישים בארץ שמאפשרים נסיעה במהירות סבירה (הכוונה, מן הסתם, לא למהירות חוקית) ודי כבר עם הבכי על מצב הכבישים - הכבישים בארץ יותר מסבירים ואפילו די טובים ביחס להרבה מאד מדינות בעולם.

חן, יש מדינות שבהן גיל ההסכמה הוא 12 :lol:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

חן, אם אתה עובר ברמזורים באדום אתה אדם טיפש כיוון שאתה מהמר על חייך (ברור לי שאתה לא עושה זאת).

רוב האנשים לא פורצים למכוניות בלילה או אונסים בנות 14.

רוב גדול ומוחלט מהנהגים עובר על המהירות המותרת בחוק מדי יום ביומו, מה זה אומר על החוק? זה אומר שהחוק לא רלוונטי.

את זכותי להצביע אני מממש פעם ב4 שנים, אני לא מפספס כי זו האפשרות היחידה שלי להשפיע. עד כמה שאני זוכר לא הצבעתי פעמיים לאותה מפלגה, מנהיג.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

X9500

המחוקק השתגע והחליט שאין הגבלת מהירות יותר בכבישי ישראל באיזה מהירות תנהג בשעה 0200

בכביש החוף , בנתיבי איילון בכביש 6 בכביש 431 בכביש 471 במכונית שבחתימה שלך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אם כבר המחוקק השתגע, לפחות שיבטל את האיסור על ביצוע מעשי שוד:-P

מבחינה מעשית, כשבאים לקבוע מהירות נסיעה מותרת בכביש בין עירוני צריך להתחשב באורך הכביש, נפח התנועה, רוחב השוליים, שדה ראייה ועוד.

כביש 431, מי ישמע 600 ק"מ אורכו.

בדיוק תוך 14 דקות הוא נגמר, והיום מותר לנסוע בו 110 קמ"ש שזה אומר 120-130 "על השעון".

פורסם

קוראים לי ברונו שטיין או יצחק אהרונוביץ ? :-P

בהנחה שאתה צודק, זה ישנה משהו ?

לפני שעה קלה ביררתי את הנושא עם קצין במתנ"א, הגוף הכי שנוא במדינה, והמעצרים יתבצעו, אם בכלל, רק במקרים שבהם המהירות תהיה חריגה באמת או שהם סיכנו משתמשים אחרים בדרך.

• תוכן חדש...