Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי בדיקה: מלאתי דלק, רשמתי את הק"מ שהיו אחרי המילוי ואחרי שנגמר הדלק ומלאתי שוב, חילקתי את הפרש הקילומטרים בכמות הליטרים שמלאתי,יצא שצריכת הדלק היא ליטר ל8.5 קילומטר, זה המון! ראיתי באתרים שונים שהצריכה של הרכב שלי היא בממוצע ליטר ל12 או אפילו 13 או 15.....

מה אפשר לעשות? יכול להיות שבגלל שהרכב עבר טיפול רק אחרי שנה וחצי? (אבל נסענו בו במהלכה רק כ8000 ק"מ)..המילוי הראשון היה לפני הטיפול והשני אחריו..שווה לבצע את הבדיקה שוב כשהוא כבר אחרי הטיפול, אולי זה השפיע?

תודה

• ספונסר פורום
פורסם

לא נראה לי שההשלכות של הפיספוס של תאריך הטיפול הם כאלה רציניות אבל מומלץ להבא להקפיד על טיפול לפי הוראות היצרן.

כנראה שיש ברכבך תקלה אחרת שבגללה צריכת הדלק כ"כ גבוהה. יש לגשת למוסך בכדי לעשות מספר בדיקות כדי לקבוע מה התקלה (היא יכולה לנבוע מהמון גורמים).

מאיזה אזור אתה? אשמח להמליץ לך על בעל מקצוע לאבחון התקלה.

פורסם

מה סגנון הנהיגה שלך?

האם אתה מרבה "לסחוט" את הגז בהאצה, או שהנהיגה שלך רגועה?

הרבה דברים יכולים להשפיע על צריכת הדלק וזה לא אומר בהכרח שיש בעיה כלשהי.

תפרט קצת יותר על הרגלי הנהיגה.

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם
לא נראה לי שההשלכות של הפיספוס של תאריך הטיפול הם כאלה רציניות אבל מומלץ להבא להקפיד על טיפול לפי הוראות היצרן.

כנראה שיש ברכבך תקלה אחרת שבגללה צריכת הדלק כ"כ גבוהה. יש לגשת למוסך בכדי לעשות מספר בדיקות כדי לקבוע מה התקלה (היא יכולה לנבוע מהמון גורמים).

מאיזה אזור אתה? אשמח להמליץ לך על בעל מקצוע לאבחון התקלה.

אני מאוזר רמת גן...אם עשיתי טיפול לאחר שנה וחצי, אפילו שהאוטו עשה רק 8000 ק"מ זה עדיין נחשב כטיפול באיחור? כי הבנתי שצריך כל 15000 ק"מ לעשות טיפול

מה סגנון הנהיגה שלך?

האם אתה מרבה "לסחוט" את הגז בהאצה, או שהנהיגה שלך רגועה?

הרבה דברים יכולים להשפיע על צריכת הדלק וזה לא אומר בהכרח שיש בעיה כלשהי.

תפרט קצת יותר על הרגלי הנהיגה.

אני לוחץ על הדוושה טיפה כדי להאיץ ממצב של עצירה מוחלטת או מנסיעה איטית כדי לנסוע מהר יותר (אולי לוחץ אותה שליש הדרך או אפילו פחות)...אבל אני לא חושב שאני ממש סוחט אותה...בסוחט אתה מתכוון כמו המשוגעים האלה שנותנים גז מטורף כשהרמזור מתחלף לירוק? כי אם כן אני ממש ממש לא ככה....

פורסם

אם הבדיקה מבוצעת נכון זה באמת נשמע לי קצת נמוך.

1. אני מציע שתבדוק שוב על פני כמה פעמים. לעיתים במדידות בודדות נופלות טעויות.

2. בראש ובראשונה בדוק שאין נזילות דלק, לא מצינורות הדלק הגמישים ולא מגומיות המזרקים.

אם הנושא ממשיך זה דורש בדיקה יותר מעמיקה, ולאחר שלילת נזילות דלק הייתי בודק עם גז אנלייזר מה מצב גזי הפליטה והתערובת.

• ספונסר פורום
פורסם
אני מאוזר רמת גן...אם עשיתי טיפול לאחר שנה וחצי, אפילו שהאוטו עשה רק 8000 ק"מ זה עדיין נחשב כטיפול באיחור? כי הבנתי שצריך כל 15000 ק"מ לעשות טיפול

היצרן ממליץ לעשות טיפול כל 15K ק"מ או שנה (הקודם מבניהם). זה שהרכב עשה רק 8K ק"מ בשנה וחצי זה אומר שפספסת בחצי שנה את הטיפול השנתי וזה חמור מאוד. גש כמה שיותר מהר למוסך כדי לבצע טיפול שנתי לרכבך.

אני ממליץ לך לקפוץ למוסך רון בת"א. רון הוא חבר פורום מוערך ומומחה ברכבי פולקסווגן. כאן תוכל לקרוא המלצות של חברי הפורום אשר מטפלים אצלו.

פורסם
איך אפשר לבדוק שאין נזילות דלק מצינורות הדלק הגמישים ומגומיות המזרקים?

בדיקה ויזואלית וריח דלק בתא המנוע.

פורסם
היצרן ממליץ לעשות טיפול כל 15K ק"מ או שנה (הקודם מבניהם). זה שהרכב עשה רק 8K ק"מ בשנה וחצי זה אומר שפספסת בחצי שנה את הטיפול השנתי וזה חמור מאוד. גש כמה שיותר מהר למוסך כדי לבצע טיפול שנתי לרכבך.

אני ממליץ לך לקפוץ למוסך רון בת"א. רון הוא חבר פורום מוערך ומומחה ברכבי פולקסווגן. כאן תוכל לקרוא המלצות של חברי הפורום אשר מטפלים אצלו.

האם הטיפול שעשו לי כרגע הוא מספיק טוב כטיפול שנתי (האוטו עשה כ77000 ק"מ עד כה) או שעדיין צריך לעשות עוד דברים? צירפתי את החשבונית של הטיפול המדובר:

נ.ב. איך המחיר?

Photo 03-05-12 22 14 19.jpg

• ספונסר פורום
פורסם

אם עשית את הטיפול במוסך מורשה אז המחיר בהחלט סביר.

אין כאן שום התייחסות לתקלה שציינת (כלומר ניסיון לאתר אותה או להחליף רכיבים מסוימים).

לכן תעשה עוד מדידה או 2 אחרי הטיפול ותחזור לעדכן אם יש שינויים.

ד"א, להבא תבקש מראש שלא "ידחפו" לך את התוספי שמן/דלק שלהם, אין שום הוכחה שהם באמת עוזרים ואתה יכול לקנות אותם בחנות בכמעט חצי מהמחיר שהמוסך מחייב אותך עליהם.

פורסם

תודה על העזרה :)

הטיפול אכן בוצע במוסך מורשה (צ'מפיון מוטורס), ממש חשוב לי לדעת האמת איך המחיר ביחס לאותו טיפול שהיה מתבצע במוסך טוב שאינו מורשה (למשל מוסך רון)...מה היה המחיר המשוער של טיפול כמו שעשיתי?

הלכנו למוסך בעקבות בעייה אחרת שלא קשורה לדלק וגם כדי לעשות טיפול (שכאמור הטיפול שלפניו היה לפני שנה וחצי)

אעדכן את המצב של צריכת הדלק אחרי הבדיקה הנוכחית שאני עושה.

נ.ב.

בקשר לתוספים, כוונתך היא שאין צורך בהם אף פעם או שיש צורך אבל כדאי פשוט לקנות אותם לבד?

• תוכן חדש...