Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב מבוגר

אני יודע שזה ממש שונה מקנייה של רכב חדש ששם לקילומטרז' ולידיים ולתאונה/לא תאונה יש חשיבות גדולה מאוד

מה אני צריך לבדוק בקנייה של רכב ישן ?

לדוגמה סיטרואן ויזה/רנו 5 / 9/ 11/ פיג'ו 104 / פורד אסקורט

מסביבות אמצע שנות השבעים עד תחילת השמונים ?

האם אתם יכולים להגיד לי מה אני צריך לבדוק בכללי ? או שאני צריך למצוא רכב ואז לשאול אותכם על "מחלות" מסוימות ?

מה הם הדברים הכי חשובים שצריך לבדוק בגדול זאת השאלה שלי ?

האם לוקחים לבדיקה לפני קנייה ?

יש לי בעיה עם פינלנד שהם רק אומרים מה לא! הם הרי לא מייצרים בעצמם מכוניות, אז מה הקטע להגיד 12654848.jpg יש לכם אלטרנטיבה ?

פורסם

אז ככה , אין טעם לעשות לרכב מבוגר שערכו נע בין 500 ל -5000 ש"ח בדיקה במכון, כי הבדיקה לא שווה את ההשקעה כי בטוח שהמצב המכני שלו לא יהיה כמו חדש, אלא אם כן אתה קונה את הרכב ממכונאי שטיפל והשקיע את זמנו וכספו בו..

תאר לך שבדקת רכב שערכו הוא 3500 ש"ח והרכב יצא ממש לא תקין, והמשכת לבדוק עוד מכונית ועוד מכונית.. בזבזת כסף - והמון (כל בדיקה 450 ש"ח).

מה שכן הייתי ממליץ לך לעשות :

א. מבט וויזואלי על הרכב :

בדיקת מכות פח, בדיקת מכלולי התאורה (לא שבורים - לא עובר טסט), בדיקת פגושים מחוברים ולא שבורים (במקרה של תאונה - הפגושים לא יתפקדו טוב),בדיקת סדקים בחלונות (סדקים יתפשטו לך ותצטרך בבוא הזמן להחליף חלון), בדוק שחיקת צמיגים.

ב. מבט על פנים הרכב :

בדוק שכל המתגים תקינים ולא שבורים , בדוק סדקים בדש בורד,בדוק קילומטרז', בדוק מושבים, חגורות בטיחות תקינות ועוד..

ג. שלב ההנעה והנסיעה :

בדוק שכל מכלולי החשמל עובדים, הנע , חמם את המנוע לטמפ' אידיאלית , התחל בנסיעה איטית עד לחימום השמן בגיר. אחרי החימום סע קצת יותר מהר(לא יותר מידי מהר - שאנשים לא יהרגו אותי פה :lol: ) כדי להרגיש את התנהגות הרכב, חזור ובדוק :

ד. בדיקת נזילות :

פתח את מכסה המנוע כל עוד שהמנוע פועל, בדוק נזילות שמן ומים מהצינורות, רדיאטור,התכופף מתחת לרכב ובדוק נזילות מהגיר..

במקרה של חלקים לא תקינים דרוש מהמוכר הפחתה מערך הרכב, אם הוא לא מסכים עבור לרכב הבא..

בכל אופן מקווה שעזרתי ובהצלחה !! :lol:

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...