Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נשבר שיא בחיסכון בדלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרשים ביותר.

מכניס לפרופורציה את הטרנד של מכוניות היברידיות כי בשורה התחתונה ולא רק מהמקור הזה, רכב דיזל מודרני חסכוני יותר ומזהם פחות מכל ההיברידיות ביחד.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תלוי,בעיר למשל אפשר להשתמש הרבה במנוע החשמלי וזה יש יתרון גדול לרכב היברידי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היברידי-דיזל.

לא מבין למה לא ממציאים דבר כזה.

פורסם
היברידי-דיזל.

גם אני חשבתי על זה, בטוח שגם אחרים חשבו על זה ולא מבינים למה...

מה הסיבה באמת?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
היברידי-דיזל.

לפיג'ו-סיטרואן דווקא יש יחדת הנעה שכזו, כרגע מותקנת ב-3008 ואפילו נבחנה ע"י עיתונאות הרכב הישראלית.

בישראל כמובן נוסחת ה-"מיסוי הירוק" לא לטובתו בגלל שהוא מצוייד במנוע דיזל ואפילו שיש לו נתוני צריכה תיאורטיים טובים משל הפריוס הוא יעלה הרבה יותר אם יגיע, חכמי חלם כבר אמרנו?

שבת שלום.

פורסם
רק אותי מעציב לשמוע שזה השיאים שמנסים לשבור?

מצב עגום.

אני לא חושב שהם עשו את זה בגלל חיסכון אמיתי בדלק,אלא פשוט לראות עד כמה אפשר להגיע עם רכב דיזל מודרני.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא מבין את הסקפטים כל כך.

בקסארה דיזל רגילה 1.9 עם 350,000 ק"מ המומצע שלי היה 1:18 מדובר על רכב שנת 99, כן? פה מדובר על אנשים שהם מומחים בתחומם, אם רכב סופר מתקדם וכנראה חדש לחלוטין. אם מתנהל נכון , אז אין סיבה שלא. אני מניח שהזוג גם נמנע מדרכים עירוניות ומרומזרות ככל שניתן ועוד "שטיקים"

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
מעניין כמה הצמד חמד הזה היה משיג על גירסת הblue motion של הפאסאט TDI :idea:

ציטוט מהכתבה בוואלה:

"ושברה את השיא הקודם של הפאסאט בלו-מושין שעמד על 2,400 קילומטרים. "

פורסם

למי שמתעניין בהיברידית חשמל-דיזל: אז יש.

הזכירו כבר את ה-3008, קיה יצאו עם סורנטו ב-2009, וולו הציגה את V60, מיצובישי זוממת לנסר אבולושן היבריד-דיזל,

מרצדס בדרך עם E300, פולקסוואגן יש קונסםט שנקרא XL1 בעיצוב עתידי, ועוד מעט יהיה פקק אם נעמיד אותן בשורה.

גגלו קצת ותמצאו עוד מידע.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אני לא סגור על זה. הרי המקור לאנרגיה החשמלית הוא ממנוע הבעירה הפנימית ומאגירת אנרגית הבלימה שמהווה חלק זניח בלבד.

ידוע לכל הדיוט (כמוני למשל) שבכל מעבר אנרגיה יש אבדן כך שלא ברור לי מה המשמעות של לטעון את הבטריות בכח מנוע בעירה פנימית ואז להשתמש בה כדי להזיז את המכונית. מילא מכוניות כמו הוולט שניתן להטעינן גם מהרשת בה יש אמנם בסך הכל אבדן אנרגיה אבל לפחות יש הסטה של זיהום האויר ממרכזי הערים אל תחנת הכח, אבל מכוניות כמו הפריוס לחלוטין לא מובנות לי.

פורסם
גם אני חשבתי על זה, בטוח שגם אחרים חשבו על זה ולא מבינים למה...

מה הסיבה באמת?

קראתי נראלי שטויוטה עובדת על זה (ואם לא אז מרצדס).

לדעתי לא צריך יותר ממנוע 1.2L טורבו-דיזל ומנוע חשמלי קטן, עם מערכת עצור-סע (זה שנכבה המנוע ברמזורים), יגיעו לצריכות מטורפות, וגם מחוץ לעיר תיהיה צריכה קטנה מאוד.

פורסם
אני לא סגור על זה. הרי המקור לאנרגיה החשמלית הוא ממנוע הבעירה הפנימית ומאגירת אנרגית הבלימה שמהווה חלק זניח בלבד.

ידוע לכל הדיוט (כמוני למשל) שבכל מעבר אנרגיה יש אבדן כך שלא ברור לי מה המשמעות של לטעון את הבטריות בכח מנוע בעירה פנימית ואז להשתמש בה כדי להזיז את המכונית. מילא מכוניות כמו הוולט שניתן להטעינן גם מהרשת בה יש אמנם בסך הכל אבדן אנרגיה אבל לפחות יש הסטה של זיהום האויר ממרכזי הערים אל תחנת הכח, אבל מכוניות כמו הפריוס לחלוטין לא מובנות לי.

לפריוס יש כוח בעיר עד למהירות של 25 אם איני טועה,הסוללה נטענת מנסיעה בכביש בין עירוני או בעיר אם היה צורך ולכן בפעם הבאה שרוצים לנסוע עדיין יש כוח לסוללה.

גם הוולט מבחינת טעינה מציגה בעיה,מי שגר לא בבית פרטי איך הוא אמור לטעון אותה?

• תוכן חדש...