Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

נתקלתי במספר בעיות ואשמח לקבל עזרה:

1. לפעמים במצב drive עם לחיצה על הברקס, הרכב מתחיל לרעוד ולהיחנק (אומנם לא נכבה לגמרי).

כאשר אני מעביר לניוטרל , הכל נהיה בסדר.

בנוסף שמתי לב שאם אני מושך אמברקס ועוזב את הברקס, הרכב מפסיק להיחנק.

התופעה לא מתרחשת תמיד ובעיקר כאשר הרכב חם.

2. חום מנוע עולה בצורה קיצונית (כמעט עד למעלה!) ובהמשך הנסיעה חוזר למצב סביר (אמצע).

החלפתי טרמוסטט וניקיתי רדיאטור.

עזר לתקופה של חודשיים וחזר לאותם בעיות.

האם משהו נתקל בתופעה

כמו כן, האם יש קשר בין המקרים.

תודה מראש

:-D

פורסם

דודי שלום רב, וברוך בואך לפורום !

אם רק כאשר הרכב בדרייב,

1- האם כאשר אתה מושך בלם יד(אמברקס), והרכב בדרייב הרכב מפסיק לרעוד, או רק כאשר אתה מושך בלם יד בפרקינג?

אם רק כאשר, בדרייב, ורק כאשר אתה לוחץ על דוושת הבלם, התופעה נגרמת בגלל מגבר בלם תקול, שהדיאפרגמה בו קרועה, או שסתום אל חוזר בכניסה למגבר בלם תקול ודורש החלפה, נסה להקשיב האם בעת לחיצה על דוושת הבלם נשמע רחש של יניקת אוויר.

אם הרכב רועד בדרייב גם כשבלם היד משוך הבעייה היא בסלד נמוך בקרבורטור.

הרעידות אופיניות לשרייד אטומטי, אך ניתן לצמצם בהחלט בטיפול בקרבורטור.

2- האם המאוור עובד כאשר החום עולה בצורה קיצונית.

מדוע ניקית רדיאטור, ומדוע החלפת תרמוסטט, האם התרמוסטט מקורי.

האם יש מחסור במי קירור ברדיאטור מדי פעם?

אין קשר בין תופעה מספר 1, לתופעה מספר 2.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

גם לי יש כאב שינים האם עלי להתעלם ?!

האם הרעידות מפריעות לך, אתה נהנה מהם או סובל?

רעידות הנגרמות מוויברציה , גורמות לשברים, בחיבורים, לקרע בתושבות, ולסדקים בחיבורים פלסטיק לוח השעונים ולחובק ההגה.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה - ראשית תודה רבה על התשובה.

1. הרכב רועד רק כאשר אני לוחץ ברקס בדרייב.

כאשר אני מושך בלם יד(אמברקס), והרכב בדרייב או כאשר הרכב בניוטרל ללא ברקס - הרכב לא רועד.

התופעה לא מתרחשת תמיד.

היום הרכב ממש נכבה לי !

2. המאוורר כרגע לא עובד :cry:

החלפתי הנ"ל לאחר בדיקה של מס' מכונאים

וגם המלצה כאן באתר (מתאריך 21.02.12, חפש בכלי חיפוש: חימום יתר: דייהטסו שרייד 93)

עזר לתקופה של חודשיים . .

יש לי חוסר במים, ולאחר נסיעה מיכל המים הרזרווי מבעבע בצורה מטורפת !

שוב - תודה ואשמח לעזרה/הערה נוספת.

:-(

פורסם

שרייד 93 ידועה בבעיית הרעידות הכרונית והקיצונית שלה.

ניתן לשפר גמגומי מנוע ורעידות ע"י טיפול בקרבורטור- ניקוי/שיפוץ וכיוון מדוייק, חידוש וכיוון מערכת ההצתה והרכבת תושבות מנוע איכותיות.

את עניין הברקס צריך לבדוק יותר לעומק אם כי זה לא חריג. בשריד מספיק שתפעיל צרכן חשמל הכי קטן וכל אופי הרעידות משתנה. לא בטוח שיש בעיה ספציפית שגורמת לזה.

לגבי חימום היתר- אם הבעיה רק בעמידה משמע שהמאוורר לא פועל. ניתן לבדוק בקלות אם הבעיה במאוורר עצמו או ביוניט, ע"י קיצור החוט שמחובר ליוניט לגוף.

פורסם

שלום רב !

קראתי את השרשור הקודם שפתחת בתאריך 21/2/12.

לפי השרשור שום דבר לא השתנה מלבד הפוגה זמנית.

בהמשך לתגובתו הנכונה מעלי של אביב בנוגע לכבוי המנוע בעת לחיצה על הבלם, אני חוזר ואומר שהבעייה היא במגבר הבלם או בשסתום האל חוזר בכניסה למגבר הבלם, או בצינור מגבר הבלם.

בדיקה טיפול וכוון של הקרבורטור, יפתור בוודאות את בעיית הרעידות, אך זאת מומלץ לטפל, רק לאחר שתאתר בוודאות את תקינות מגבר הבלם, ושסתום האל חוזר בכניסה למגבר הבם.

בנוגע להתחממות בעמידה, יש לבדוק ולאבחן את הסיבות מדוע לא נכנס המאוור לפעולה, מומלץ להדליק מזגן ולבדוק האם בעת הדלקת מזגן, המאוור כן פועל, במקרה כזה החשד ביוניט מאורר, (תרמו סוויץ) תקול, ויש להחליפו.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...