Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני בן 15 מאיזור השרון ואני רוצה לבנות עם חבר באגי מחיפושית ישנה. מישהו יודע כמה זה יכול להעלות או איך מוצאים חיפושית ישנה בכלל.

פורסם

יש לך ידע פרקטי במכונאות רכב? אם כן, עלה והצלח, יש מלא חיפושיות ביד2;

אין לך ידע במכונאות? אז עזוב את החיפושיות במנוחה וחפש לך באגי בנויה, בין אם זו

באגי שבנויה מחיפושית (אבל בד"כ ע"י מישהו עם ידע) ובין אם זו באגי ביצור סדיר (כדוגמת ZINIX ו-PGO500).

אגב, מבחינתי, לקחת אוטו ולחתוך לו את הגג זה לא נקרא באגי (אם לזה התכוונת ב"לבנות"...)

"גם בעיטה בתחת נגמרת בצעד קדימה"
פורסם

לך ליד 2 חפש לך חיפושית במצב לא רע.

אתה חייב איזה מוסכניק שידריך אותך בתהליך של פירוק הדלתות ופירוק הגג והגבהת הרכב בכמה סנטימטרים.

כל זה לא יספיק אבל כל מכונית והשיפורים שהיא צריכה.

אני מאמין שבשביל שיהיה לך משהו סביר ואפילו נחמד תצטרכו להוציא 4,000 כל אחד.

פורסם

אני רוצה להוסיף את היבט הביטוח. על רכב עם שינוי מבנה אף אחד לא יתן ביטוח. נהיגה ללא ביטוח וללא רישיון עלולה להסתיים בלי הרבה כיף שהבאגי תוכננה בשבילו מראש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
שלום אני בן 15 מאיזור השרון ואני רוצה לבנות עם חבר באגי מחיפושית ישנה. מישהו יודע כמה זה יכול להעלות או איך מוצאים חיפושית ישנה בכלל.

זה לא חוקי כיום! חבל על המאמץ , חבל להסתבך עם החוק, וחבל על החיים שלך.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

אני "הרגתי" 3 חיפושיות שונות ליצירת באגי.

בשטח אין כייף מזה, זה הרגיש כאילו שהחיפושית נוצרה עם מכלולי שטח.

החסרונות בעניין הם הרבה חלפים לא זמינים והשקעה לא קטנה בתחזוק, לגבי עניין הבניה, אתה תצטרך לעשות חיווט חשמל מחדש וידע בריתוך על מנת ליצור את הקשתות לבאגי.

פורסם

1) זה לא חוקי!!!!! לא בשטח ולא בכביש ולא בשום מקום. אין לך שום כיסוי מהביטוח. במידה ואתה או אדם אחר יפצע מהרכב הזה אתה בבעיה לא קטנה.

2) having said that, זה פרויקט לא רע להתחיל.

החיפושית היא רכב פשוט לעבודה, מנוע עם קירור אוויר מפשט את העיניינם מאוד. את מרכב החיפושית לא מסובך לפרק, מדובר ב 4 ברגים גדולים ועוד כמה קטנים יותר, מפרקים את ההגה ופשוט מרימים את כל הבודי עם מלגזה.

בשלב הזה תהייה לך רצפה נוסעת הכוללת את כל המכלולים המכניים הדרושים לרכב , מנוע שלא מניע (כי צמת החשמל נקרעת בתהליך הרמת המרכב), הגה שלא ניתן להשתמש בו כי שום דבר לא מחזיק אותו במקום.

בשלב שני מתחילם לבנות קורת התהפחות, וקורות להחזיק את ההגה. בונים צמת חשמל חדשה וחווט ללוח המכוונים (שגם אותו צריך לבנות שוב).

אין צרוך להגביה את הרכב או להוסיף לו שיפורים למנוע. הפחתת המשקל כתוצאה מהורדת המרכב מספקת את השיפוא הנדרש.

נקודה חשובה - באגי כזו איננה יציבה!!! כל המשקל מרוכז מאחור ואין כמעט אחיזה לגלגלים הקידמיים.

חלפים לא נראה לי שתהייה בעייה להשיג בנוסף מכיוון שכאמור כל הסיפור איננו חוקי, אפשר לחפש חיפושית בלי רשיונות מה שיוזיל את הפרויקט אפילו יותר.

פעם בניתי באגי כזו ויש לי רק טיפ אחד חשוב. בנה קורת התהפחות טובה וחזקה, השקע במושב טוב (באקט), ורתמות "מרוץ".

המושבים המקוריים והחגורות המקוריות אינם שווים כלום אם האוטו מתהפך. בנוסף לא לעלות לרכב בלי קסדה סגורה, כל המתכת החשופה פרושה שגם ברקס משמעותי, אות תאונה קטנה תיגמר בפציעה אם אין ציוד מגן. בנוסף אין שמשה קידמית ויש הרבה אבק.

פורסם
1) זה לא חוקי!!!!! לא בשטח ולא בכביש ולא בשום מקום. אין לך שום כיסוי מהביטוח. במידה ואתה או אדם אחר יפצע מהרכב הזה אתה בבעיה לא קטנה.

2) having said that, זה פרויקט לא רע להתחיל.

החיפושית היא רכב פשוט לעבודה, מנוע עם קירור אוויר מפשט את העיניינם מאוד. את מרכב החיפושית לא מסובך לפרק, מדובר ב 4 ברגים גדולים ועוד כמה קטנים יותר, מפרקים את ההגה ופשוט מרימים את כל הבודי עם מלגזה.

בשלב הזה תהייה לך רצפה נוסעת הכוללת את כל המכלולים המכניים הדרושים לרכב , מנוע שלא מניע (כי צמת החשמל נקרעת בתהליך הרמת המרכב), הגה שלא ניתן להשתמש בו כי שום דבר לא מחזיק אותו במקום.

בשלב שני מתחילם לבנות קורת התהפחות, וקורות להחזיק את ההגה. בונים צמת חשמל חדשה וחווט ללוח המכוונים (שגם אותו צריך לבנות שוב).

אין צרוך להגביה את הרכב או להוסיף לו שיפורים למנוע. הפחתת המשקל כתוצאה מהורדת המרכב מספקת את השיפוא הנדרש.

נקודה חשובה - באגי כזו איננה יציבה!!! כל המשקל מרוכז מאחור ואין כמעט אחיזה לגלגלים הקידמיים.

חלפים לא נראה לי שתהייה בעייה להשיג בנוסף מכיוון שכאמור כל הסיפור איננו חוקי, אפשר לחפש חיפושית בלי רשיונות מה שיוזיל את הפרויקט אפילו יותר.

פעם בניתי באגי כזו ויש לי רק טיפ אחד חשוב. בנה קורת התהפחות טובה וחזקה, השקע במושב טוב (באקט), ורתמות "מרוץ".

המושבים המקוריים והחגורות המקוריות אינם שווים כלום אם האוטו מתהפך. בנוסף לא לעלות לרכב בלי קסדה סגורה, כל המתכת החשופה פרושה שגם ברקס משמעותי, אות תאונה קטנה תיגמר בפציעה אם אין ציוד מגן. בנוסף אין שמשה קידמית ויש הרבה אבק.

כנראה שלא יצא לך לפרק חיפושית אף פעם.

מדובר ב 21 ברגים מסביב לרכב, לאחר שפירקת את אלה אתה צריך לפרק את ההגה ולהרים את הגוף של הרכב או באמצעות מנוף או באמצעות כמה חברים חזקים(אני מניח שהוא שוקל 250 קילו בערך)

פורסם

יש 4 ברגים משמעותיים, השאר נקרעים כאשר מרימים את הבודי מהשלדה. אם אין מלגזה ויש רק חברים, אז כן צריך לפרק את כל הברגים סביב סביב

פורסם

קודם כל שיהיה ברור שזה לא חוקי, אין לך ביטוח, ובכלל זה לא מומלץ. כל ה"מהנדסים" שבונים לבד קשתות התהפכות מאלתרים אילתור מאוד מסוכן, כדי לדעת שקשת כזו תגן עלייך בהתהפכות (ותמיד מתהפכים בסוף) צריך לבנות אותה לפי תקן או לתכנן אותה ע"י מהנדס.

אם בכל זאת אתה מתעקש להרוס רכב שהגיע לגיל אספנות בשביל קיץ או שניים של כיף (מה שבדרך כלל באגים כאלו שורדות), חפש לך אחת שכבר פירקו, לא חסר כאלו ואפילו ביד 2 יש.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
יש לך ידע פרקטי במכונאות רכב? אם כן, עלה והצלח, יש מלא חיפושיות ביד2;

אין לך ידע במכונאות? אז עזוב את החיפושיות במנוחה וחפש לך באגי בנויה, בין אם זו

באגי שבנויה מחיפושית (אבל בד"כ ע"י מישהו עם ידע) ובין אם זו באגי ביצור סדיר (כדוגמת ZINIX ו-PGO500).

אגב, מבחינתי, לקחת אוטו ולחתוך לו את הגג זה לא נקרא באגי (אם לזה התכוונת ב"לבנות"...)

יש לי ידע רחב תאורתי רחב במכוניות זאת אומרת אני יודע איך הכל עובד, אבל אף פעם לא עשיתי משהו כזה וגם חבר שלי לא.

אבא שלי למד בתיכון חשמל בתיכון ועכשיו הוא מהנדס מכונות אז הוא יוכל לעזור לנו המון.

אתה מכיר מישהו שיש לו חיפושית ישנה שרוצה להיפטר ממנה כי חיפשתי ביד 2 ב winwin ובעוד אתרים אבל לא מצאתי משהו בתקציב שלנו.

פורסם

אגב לאבא שלי יש חבר שהוא טכנאי כזה של מכוניות ראלי של סובארו הוא גם יוכל לעזור לנו.

פורסם

ברור שזה לא חוקי אבל אין לך מה לדאוג לדעתי.

אני מאמין שהבחור לא גר בתל אביב או משהו אלא מתכנן לנסוע עם הבאגי במושב שהוא גר בו .

בשדות שם או משהו כזה ואז אין שום בעיה עם משטרעה.

אני צודק, לא?

פורסם

אתה צודק, לא אני צריך לדאוג , אלא הוריו של ילד בן 15 אשר נוהג ברכב מאולתר ובלתי חוקי.

גם שכניו באזור השרון צריכים לדאוג.

הייתי שמח אילו היה בארץ מסלול נהיגת שטח מסודר בו יוכלו צעירים לנהוג בכלי רכב תקניים, מתוחזקים היטב , כשהם לבושים בהתאם ולא מסכנים את סביבתם.

• תוכן חדש...