Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה אני יספר הכל בלי להשמיט שום פרט חשוב.

האוטו קניתי לפני כ6 חודשים בערך,מאז שקניתי את הרכב לא הקפדתי בדוק שמן ומים,עד לפני חודש פחות קצת,הלכתי למוסך ולא היה בכלל שמן במנוע המדיד היה ריק,מלאנו גלון שלם,ומים גם לא הקפדתי לבדוק,ולפעמים הייתי רואה את מיכל העיבוי ריק והייתי מוסיף,יש לציין שהאוטו לא התחמם לי אף פעם.

המנוע היה בריא והכל,אבל בימים האחרונים בדרך לתל-אביב לים החום מנוע עלה לסוף,עצרתי בצד והשארתי את הרכב מונע ופתחתי את מכסה המנוע,וראיתי ממיכל העיבוי שאגב אין לו פקק,מים קופצים בפרעות וזה לא היה רק מים אלה אוסף של ג'יפה חומה טחינה,המרקם יה כמו של טחינה גולמית ממש,משחתי כזה.

או קיי רוקנתי את מיכל האיבוי ושתפתי אותו מילתי מים ברדיאטור ובמיכל והמשכתי לדרכי ולא חזר על עצמו בדרך,יום למחרת האוטו התחיל להתחמם עוד קצת,והיום זה היה השיא,נסעתי לרמלה והגעתי אחרי נסיעה של כמה דקות עם מחוג חום על פול המכל עיבוי עוד שניה מתפוצץ והמים הקופצים,ותחתי אחרי שהתקרר את הפקק של הרדיאטור והיה גיפה חומה צפה,ובלאגן שלם,המנוע מתחמם אחרי נסיעה קצרה ובאסה גדולה זה לא היה קורה לי בחיים גם אחרי שהיתי לוחץ לאוטו,בגדול האוטו הזה עבר אצלי התעללות שכללה הזנחה של בדיקת שמן מים,השתוללויות שלא יביישו אימפרזה,ממש מסכן :( יחד עם זה התחלתי לראות נזילות שמן מתחת למנוע על הרצפה שלולית בקוטר של 6 ס"מ בערך..מה אני עושה ?

מה העלות והאם שווה לתקן או להגיד למנוע להתראות ? האוטו נוסע רגיל ויש רעש מהמנוע שאני לוחץ בהילוך מסוים כמו טיקטיקטיקטיקטיקטיק מהיר כזה כאילו הרינגים משתפשפים אחד בשני לא יודע איך לתאר פשוט באסה.

מה לעשות ?

נ.ב גם שלפעמים המיכל עיבוי ריק ואני לא מלאה מים פתאום המנוע מתחמם ואני פותח תמנוע ורואה שיש הצםה של מים במיכל אחרי שלא היה כלום! הצפה של ג'יפה חומה שמן בתוך המים..

עריכה-באותו איתוי גם הקלאץ שלי התחיל להחליק ויש נזילת שמן מאיזור הגיר,יכול להיות ששמן גיר נכנס למים ולא של מנוע ? מה הולך שם?!

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

שלום רב !

בתור חובב רכב מצוי, שרכב הוא אהבת חייו, ושנוהג לבדוק שמן ומים, כל בוןקר לפני נסיעה, ומקפיד להשתמש במי קירור איכותיים, המכילים אתילן גליקול, ולא כמו הפריירים, שמשתמשים במי ברז, ושאהבתך לרכב לא יודעת גבולות, עד כדי כך שאתה מוכן להשקיע את מיטב כספך(שאין לך), בהסבת מנוע האפלאוז למנוע מוזרק, המלצתי הדפוקה היא:

לפני שתנקוט בצעד כלשהו, עשה את שני הפעולות הבאות:

בדוק מפלס שמן מנוע, באם חסר שמן בכמות המתקרבת לכליטר ומעלה, סביר להניח ששמן חודר למערכת הקירור.

במידה והמחסור בשמן הוא עד כחצי ליטר ומטה, גש למוסך מחר בבוקר ובדוק תקינות תרמוסטט החשוד כתפוס, רדיאטור החשוד כסתום , משאבת מים החשודה כנוזלת או אכולה(וזה הסיבה לאובדם המסיבי של מי הקירור, וכשאתה מוסיף מי קירור, הוסף תחילה ברדיאטור(במנוע קר בלבד), ולאחר מכן במיכל העודפים , שהוא לא מיכל עבוי.

בנוסף בדוק תקינות מכסה רדיאטור,במידה והכל יהיה תקין ומאורר נכנס לפעולה, חכה להפשרת הגריטה, וגרוט את הרכב, מלבד נקוי רדיאטור והחלפת מכסה רדיאטור, אפילו המלצה על החלפת משאבת מים, היא לא המלצה כלכלית, משום שהעלות מתקרבת לכשני שליש מערך הרכב.

במחשבה שניה, גרוט את הרכב, הרכב לא בנוי לאוןהבי ושומרי רכב כמוך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תכננתי לגרוז את הרכב אבל החליטו להפסיק את הפרויקט..

איך אני יודע כמה ליטר חסר? (מתי חוזרת הגריטה וזהו ? )

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

שלום רב !

ראשית בדוק מפלס שמן מנוע, וראה אם בכלל חסר, ליטר שמן, הוא הערכה, עד שלא תוסיף לא תדע, אותי לא מעניין כמה חסר, אלא מעניין אותי לדעת האם המחסור ב4 ליטרים , הוא תוצאה של הזנחה בלבד, או כתוצאה של סדק בבלוק, שגרם לחדירת שמן למערכת הקירור מה שאמור לגרום לעלייה במפלס מי הקירור, ולגרום לרדיאטור להיות שמנוני וסמיך.

מכיוון שאני מניח שלא כך הדבר, אני מרשה לעצמי להמר, שאו שתרמוסטט תפוס, או שחודרת קומפרסיה למי הקירור, מעלה את הלחץ במערכת הקירור, וגורמת למפלס המים ליצור לחץ, אשר מכווץ את הקפיץ במכסה הרדיאטור, לדחוף מים למיכל העודפים, ובאים מכסה למיכל, לגרום לגלישת מי הקירור, מחוץ לרכב.

בעת שהמנוע מתקרר עודף המים במיכל העודפים חוזר לרדיאטור אך מיכל העודפים מתרוקן, ונוצר מחסור מי קירור/ או מי ברז ברדיאטור שגורם להתחממות וחוזר חלילה.

לכן יש לבדוק תקינות תרמוסטט, מכסה רדיאטור נקיון רדיאטור, איתור נזילות בעזרת שעון לחץ יעודי, ובדיקת לחץ הפוך, ליקייג.

הסיבות לקלאץ מחליק, הם בסבירות גבוהה, מחזיר שמן אחורי, שנפרץ, בגלל לחץ שמן גבוה, והשמן חודר לקלאץ וגורם להחלקתו.

בנושא הגריטה, סוכם עם וועדת הכספים ומשרד האוצר, על הוספת תקציב נוסף לנושא הגריטה, אבל באין כסף באוצר, הם ממתינים לי, שאשחרר כספים למס הכנסה ולמע"מ בתראריך 15 לחודש זה, לכן אני מניח שב16 לחודש משרד האוצר, יתקצב את הגריטה, ועד אז תצטרך להמתין והרבה..כי ממני לא תגיע הישועה לאוצר.

בברכה

צביקה

פורסם

מצטרף לקודמי , חכה עד שיתאפשר לגרוט (אם יתאפשר) , אחרת זרוק לברזל\מחזור\חלפים,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

היה לי דייהטסו שרייד, שסבלה מטחינה במיכל עיבוי ואיבוד מים. הבלוק מנוע של השרייד בנויה מאלומיניום ולא מפלדה ולכן נאכל כאשר שמים מים מהברז ולא נוזל קירור.

לפי דעתי באפלאוז גם הבלוק מאלומיניום ואם כך תצטרך להחליף מנוע.

פורסם
שלום רב !

ראשית בדוק מפלס שמן מנוע, וראה אם בכלל חסר, ליטר שמן, הוא הערכה, עד שלא תוסיף לא תדע, אותי לא מעניין כמה חסר, אלא מעניין אותי לדעת האם המחסור ב4 ליטרים , הוא תוצאה של הזנחה בלבד, או כתוצאה של סדק בבלוק, שגרם לחדירת שמן למערכת הקירור מה שאמור לגרום לעלייה במפלס מי הקירור, ולגרום לרדיאטור להיות שמנוני וסמיך.

מכיוון שאני מניח שלא כך הדבר, אני מרשה לעצמי להמר, שאו שתרמוסטט תפוס, או שחודרת קומפרסיה למי הקירור, מעלה את הלחץ במערכת הקירור, וגורמת למפלס המים ליצור לחץ, אשר מכווץ את הקפיץ במכסה הרדיאטור, לדחוף מים למיכל העודפים, ובאים מכסה למיכל, לגרום לגלישת מי הקירור, מחוץ לרכב.

בעת שהמנוע מתקרר עודף המים במיכל העודפים חוזר לרדיאטור אך מיכל העודפים מתרוקן, ונוצר מחסור מי קירור/ או מי ברז ברדיאטור שגורם להתחממות וחוזר חלילה.

לכן יש לבדוק תקינות תרמוסטט, מכסה רדיאטור נקיון רדיאטור, איתור נזילות בעזרת שעון לחץ יעודי, ובדיקת לחץ הפוך, ליקייג.

הסיבות לקלאץ מחליק, הם בסבירות גבוהה, מחזיר שמן אחורי, שנפרץ, בגלל לחץ שמן גבוה, והשמן חודר לקלאץ וגורם להחלקתו.

בנושא הגריטה, סוכם עם וועדת הכספים ומשרד האוצר, על הוספת תקציב נוסף לנושא הגריטה, אבל באין כסף באוצר, הם ממתינים לי, שאשחרר כספים למס הכנסה ולמע"מ בתראריך 15 לחודש זה, לכן אני מניח שב16 לחודש משרד האוצר, יתקצב את הגריטה, ועד אז תצטרך להמתין והרבה..כי ממני לא תגיע הישועה לאוצר.

בברכה

צביקה

איך מתקנים את המחזירי שמן של הקלאץ זה עולה הרבה?

פורסם

לא הרבה , כסף כיס !

החלפת מחזיר שמן אחורי, באם הוא נוזל בכלל), מחייב פירוק תיבת הלוכים, פרוק קלאץ גלגל תנופה, פרוק והחלפת המחזיר שמן הישן, ליטוש גלגל התנופה,(באם דיסקת הלחץ נרטבה בשמן, יש להחליפה ולא ניתן לנקותה מהשמן!) בדיקת עובי רפידת דיסקת הקלאץ, והחלפת הדיסקה קומפלט עם טס הלחץ, מיסב הלחץ והרכבה מחדש, מעוניין??!!

בברכה

צביקה

פורסם

פעם היה איש, ולאיש היה סוס, הסוס היה אוכל, והאוכל היה יקר.

החליט האיש, למה יאכל הסוס, ולי יאכל הכיס? לא יאכל הסוס, לי ולכיס שלום.

לא אכל לא אכל לא אכל, חשב האיש: חסכוני הסוס. עברו יומיים ועוד יום, ופתאום אין סוס. מת לו, שכב לו, והופ, החיסכון עצום. הסוס איננו כלל.

חביבי, ברכב צריך לטפל לא להתעלל, התעללת? גמרת. זהו נגמר הסיפור, זרוק אותו, או תמתין לחידוש הגריטה.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם
פעם היה איש, ולאיש היה סוס, הסוס היה אוכל, והאוכל היה יקר.

החליט האיש, למה יאכל הסוס, ולי יאכל הכיס? לא יאכל הסוס, לי ולכיס שלום.

לא אכל לא אכל לא אכל, חשב האיש: חסכוני הסוס. עברו יומיים ועוד יום, ופתאום אין סוס. מת לו, שכב לו, והופ, החיסכון עצום. הסוס איננו כלל.

חביבי, ברכב צריך לטפל לא להתעלל, התעללת? גמרת. זהו נגמר הסיפור, זרוק אותו, או תמתין לחידוש הגריטה.

ברכותי, זכית בתואר ״תגובת החודש״ המבוסס על דעתי האישית ומשקף בנאמנות כמה גאוניים היו דבריך וכמה צחקתי :lol:

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...