Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש פה יבואנים בקהל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבקש את עזרתכם "על קצה המזלג".

אני לחלוטין שוקל להיכנס לייבוא בתחום שלי. אינני מבין בזה עדיין כמעט כלום. אשמח לקורס מזורז לגבי איך מתחילים, ולהסברים וטיפים באופן כללי.

תודה לעונים!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

קצה המזלג כואב

ראשית נדרש ממון לממן את כל תהליך היבוא + החזקת מלאי בכמות גדולה מאשר אתה מחזיק כאשר אתה קונה מספק מקומי.

שנית תבדוק את התקנים הרלבנטיים למוצרים שאתה מתכוון לייבא ( יש ספריה במכון התקנים ) שתסייע לך בכך, ןתראה אם המוצרים שאתה רוצה לייבא מתאימים לתקן הישראלי ( בד"כ התקן הישראלי מתאים לתקן של השוק המשותף )

השלב הבא עמיל מכס שייתן לך הערכה כמה X דולר שם יעלה לך כאן בש"ח לרבות הובלה מיסים מכסים מס קניה וכו'

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יש דברים כלליים, שנכונים לכל תחום, נותני השרות שלך יעזרו לך: רואה החשבון יסביר לך לגבי ניהול החשבונות (בעיקר כל מיני ניירות שצריך לשמור בנוסף לחשבוניות, כמו רשימון ייבוא ומיני דוקומנטים) הבנק יסביר לך לגבי העברות כספים לחו"ל (אבל כדאי להשוות ולהתמקח, יש הרבה עמלות ברכישת מט"ח לצורך ייבוא והעברות לחשבונות חו"ל שאפשר ורצוי להתווכח עליהן).

סוכן מכס אין לך כרגע אבל תצטרך לעבודה מסודרת, הוא יסביר לך מה הוא צריך, ואם הוא מכיר את התחום שלך גם יעזור לך מניסיונו לגבי תקנים וניירות צריך לצורך שחרור ממכס (אם יש כאלה בתחום שלך).

תקנים ואישורים, לכל תחום זה שונה, למשל אם הציוד שאתה מייבא כולל ספקי כוח, צריך עבורם אישור מכון תקנים, אם אתה בתחום של טיהור מים תבדוק אם יש אישורי משרד הבריאות (למשל) שצריך וכו'... סביר שאתה כבר מכיר את זה מהמוצרים המקומיים, אני מניח שכל יבואן שאתה עובד איתו היום מצהיר על עמידתו בתקנים. אגב יצרנים רציניים בחו"ל, גם אם לא עבדו עם ישראל בעבר, בד"כ ידעו לכוון אותך מניסיונם במדינות אחרות לגבי סוג התקנים שאתה עשוי להדרש לעמוד בהם.

לגבי העבודה עם הספק עצמו, נו, כל ספק זה עולם אחר, אם הוא גדול ואתה קטן אין יותר מדי מה לדעת - הוא יכתיב לך את תנאי התשלום, נוהלי עבודה, שרות, וכו'. לפעמים ספקים בחו"ל שוכחים כמה ישראל קטנה, רוצים הזמנות מינימום מוגזמות בגודלן וכו', אל תתבייש להזכיר להם כמה תושבים אנחנו ושגודל הזמנה מינימלי למדינה אירופאית הוא פי 10 לפחות ממה שאפשר למכור בארץ. בעניינים אחרים, לעומת זאת, עדיף לא לבקש יותר מדי טובות, ישראלים אוהבים ללחוץ בכיוון אחד ולאלץ את הספק לדפוק אותם מכיוון אחר. תראה לספק שלך שאתה לא מבקש טובות, בד"כ אם זו חברה טובה - הם יהפכו לשותפים הרבה יותר טובים שלך, ויעזרו כשבאמת תצטרך.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
קצה המזלג כואב

:lol:

ראשית נדרש ממון לממן את כל תהליך היבוא + החזקת מלאי בכמות גדולה מאשר אתה מחזיק כאשר אתה קונה מספק מקומי.

ידוע ומובן. אני מגיע מרקע של מחסנאות.

שנית תבדוק את התקנים הרלבנטיים למוצרים שאתה מתכוון לייבא ( יש ספריה במכון התקנים ) שתסייע לך בכך, ןתראה אם המוצרים שאתה רוצה לייבא מתאימים לתקן הישראלי ( בד"כ התקן הישראלי מתאים לתקן של השוק המשותף )

השלב הבא עמיל מכס שייתן לך הערכה כמה X דולר שם יעלה לך כאן בש"ח לרבות הובלה מיסים מכסים מס קניה וכו'

איך אני מגיע לסיפרייה הזו? לא שמעתי עליה מעולם... עמילות מכס, זה לא דבר שעדיף לך לעשות בעצמך? האם זה מצריך קורס כלשהו?

האם בכלל ייבוא מצריך קורס או רישיון כלשהו? או שאני פשוט יכול להתחיל לייבא ככה, "מעמידה במקום" ל"100 קמ"ש"?

יש דברים כלליים, שנכונים לכל תחום, נותני השרות שלך יעזרו לך: רואה החשבון יסביר לך לגבי ניהול החשבונות (בעיקר כל מיני ניירות שצריך לשמור בנוסף לחשבוניות, כמו רשימון ייבוא ומיני דוקומנטים) הבנק יסביר לך לגבי העברות כספים לחו"ל (אבל כדאי להשוות ולהתמקח, יש הרבה עמלות ברכישת מט"ח לצורך ייבוא והעברות לחשבונות חו"ל שאפשר ורצוי להתווכח עליהן).

סוכן מכס אין לך כרגע אבל תצטרך לעבודה מסודרת, הוא יסביר לך מה הוא צריך, ואם הוא מכיר את התחום שלך גם יעזור לך מניסיונו לגבי תקנים וניירות צריך לצורך שחרור ממכס (אם יש כאלה בתחום שלך).

תקנים ואישורים, לכל תחום זה שונה, למשל אם הציוד שאתה מייבא כולל ספקי כוח, צריך עבורם אישור מכון תקנים, אם אתה בתחום של טיהור מים תבדוק אם יש אישורי משרד הבריאות (למשל) שצריך וכו'... סביר שאתה כבר מכיר את זה מהמוצרים המקומיים, אני מניח שכל יבואן שאתה עובד איתו היום מצהיר על עמידתו בתקנים. אגב יצרנים רציניים בחו"ל, גם אם לא עבדו עם ישראל בעבר, בד"כ ידעו לכוון אותך מניסיונם במדינות אחרות לגבי סוג התקנים שאתה עשוי להדרש לעמוד בהם.

לגבי העבודה עם הספק עצמו, נו, כל ספק זה עולם אחר, אם הוא גדול ואתה קטן אין יותר מדי מה לדעת - הוא יכתיב לך את תנאי התשלום, נוהלי עבודה, שרות, וכו'.

לפעמים ספקים בחו"ל שוכחים כמה ישראל קטנה, רוצים הזמנות מינימום מוגזמות בגודלן וכו', אל תתבייש להזכיר להם כמה תושבים אנחנו ושגודל הזמנה מינימלי למדינה אירופאית הוא פי 10 לפחות ממה שאפשר למכור בארץ.

זה טיפ חשוב. תודה.

בעניינים אחרים, לעומת זאת, עדיף לא לבקש יותר מדי טובות, ישראלים אוהבים ללחוץ בכיוון אחד ולאלץ את הספק לדפוק אותם מכיוון אחר. תראה לספק שלך שאתה לא מבקש טובות, בד"כ אם זו חברה טובה - הם יהפכו לשותפים הרבה יותר טובים שלך, ויעזרו כשבאמת תצטרך.

זה עוד טיפ חשוב. לא תיכננתי על טובות, אבל טוב לדעת שבעיקרון ניתן להסביר על כמויות המינימום...

אשמח לעוד מידע וטיפים. דוד גוגל בעיקר מבלבל במוח על שטויות לא קשורות כל כך.

פורסם

מכון התקנים יושב בתל אביב ברחוב חיים לבנון .

ניתן גם להיכנס ולראות חלק מהתקנים באתר שלהם

עמיל מכס הוא בעל המקצוע שמשחרר לך את המטענים שלך . זה מקצוע, ואל תכניס את עצמך לתוך זה.

ואם מדובר ביצרנים מערביים אז תשתדל לא להיות " יהודי " בהתנהלות מולם.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בשבילך הפרעתי לאשתי באמצע אימון הכושר שלה :wink:

אשתי עובדת בפדקס ושאלתי אותה האם יש לה תובנה כלשהי עבורך. לצערך, היא אינה מתעסקת בתחום המסחרי, לכן העצה הטובה ביותר שהיא יכולה לתת לך זה פשוט להחליט עם איזו חברה אתה מתכוון לבצע את המשלוח לארץ, ולאחר שהחלטת צור קשר עם מרכז השירות שלה וקבל מהם את כל הפרטים הרלבנטיים כדי שתוכל לשחרר את המשלוח במינימום כאב ראש.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

קודם כל בדוק אם יש תקנים רשמיים או מחייבים שחלים על המוצר (ובטוח שיש. הוא מתחבר לחשמל). בתקנים האלה תצטרך.לעמוד ומדובר בהרבה מאוד כסף לבדיקות (או שבודקים לך כל משלוח בהרבה אלפים של שקלים או שאתה מממן משלוח פרזיט ממכום התקנים ארבע פעמים בשנה למפעל של הספק כדי שיאשר אותו ויתן תו תקן). אחר כך יש את.התקנים הוולונטריים (כמו למשל 5452 שדן בהתאמת מוצרים הבאים במגע עם מי שתייה והולך להפוך בקרוב לדרישה מחייבת. הבדיקה עול עשרות.אלפי שקלים).

אחרי שגמרת את התקינה בדוק אם יש מכס על.המוצר. את זה יכול להגיד לך כל עמיל מכס/ חברת שילןח.

אחרי כל זה יש את עלויות ההובלה. יתנו לך מחיר אבל צפה לתוספת של כ 15-20% הפתעות נמל (תוספת סטייק למלגזנים, יום הולדת של הדודה של השומר וכו'. כל אחד מאלה זה יום עבודה שהולך ואתה במקרה הטוב משלם עוד יום אחזון. במקרה הפחות טוב האונייה ממשיכה וזורקצ את המטען שלך בנמל הבא שלה ואתה צריך להוביל שוב על חשבונך ולקוות שלא תהיה שביתה).

סוף סוף הסחורה בארץ. צריך לאחסן אותה, לבטח ולתת אחריות אחרי המכירה כשאת החלפים כנראה יתן היצרן אבל את העבודה אתה תיתן.

עכשיו אחרי כל זה יש עוד עניין פעוט שהוא המימון. לרוב תשלם לפני שהמשלוח ייארז כך שאם אתה מייבא מאירופה יש לך מימון של כחודש וחצי עד שהציוד אצלך במחסן.

אם נפח העבודה מצדיק את זה ויש לך את היכול הכלכלית להרים את זה ולבנות מותג (אתה מתחרה מול חברות עשירות. השאלה אם אתה יכול להתמודד עם בליץ של כולן מולך מבחינה שיווקית. הם ילכלכו אצל הלקוחות הפוטנציאליים שמן הסתם יפחדו להיתקע עם מוצר ללא אבא, יורידו מחירים, יערכו השוואות שמציגות רק יתרונותיהם מול המוצר שלכם גם אם אלה לא יתרונות אמיתיים ויפרסמו את ההשוואה בכל העיתונים ואם כל זה לא יעזור גם יורידו מחירים כדי לחנוק אותך) לך על זה.

אנן בכוונה נותן לך את התמונה הכי פסימית כי את היתרונות אתה בטח יודע יותר טוב ממני אז שקלל את כל הדברים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
קודם כל בדוק אם יש תקנים רשמיים או מחייבים שחלים על המוצר (ובטוח שיש. הוא מתחבר לחשמל). בתקנים האלה תצטרך.לעמוד ומדובר בהרבה מאוד כסף לבדיקות (או שבודקים לך כל משלוח בהרבה אלפים של שקלים או שאתה מממן משלוח פרזיט ממכום התקנים ארבע פעמים בשנה למפעל של הספק כדי שיאשר אותו ויתן תו תקן).

ברור לי עניין התקינה מבחינת החשמל. אני לא מכיר תקנים אחרים ומשום מה מתקשה למצוא מידע יעיל ברשת.

אחר כך יש את.התקנים הוולונטריים (כמו למשל 5452 שדן בהתאמת מוצרים הבאים במגע עם מי שתייה והולך להפוך בקרוב לדרישה מחייבת. הבדיקה עול עשרות.אלפי שקלים).

אשמח לקישור למידע בנושא.

אחרי שגמרת את התקינה בדוק אם יש מכס על.המוצר. את זה יכול להגיד לך כל עמיל מכס/ חברת שילןח.

אחרי כל זה יש את עלויות ההובלה. יתנו לך מחיר אבל צפה לתוספת של כ 15-20% הפתעות נמל (תוספת סטייק למלגזנים, יום הולדת של הדודה של השומר וכו'. כל אחד מאלה זה יום עבודה שהולך ואתה במקרה הטוב משלם עוד יום אחזון. במקרה הפחות טוב האונייה ממשיכה וזורקצ את המטען שלך בנמל הבא שלה ואתה צריך להוביל שוב על חשבונך ולקוות שלא תהיה שביתה).

סוף סוף הסחורה בארץ. צריך לאחסן אותה, לבטח ולתת אחריות אחרי המכירה כשאת החלפים כנראה יתן היצרן אבל את העבודה אתה תיתן. עכשיו אחרי כל זה יש עוד עניין פעוט שהוא המימון. לרוב תשלם לפני שהמשלוח ייארז כך שאם אתה מייבא מאירופה יש לך מימון של כחודש וחצי עד שהציוד אצלך במחסן.

עד כאן, מוכר עד כאב. וגם לא מפחיד במיוחד. או שיש כסף לעשות את זה, או שלא... נכון?

אם נפח העבודה מצדיק את זה ויש לך את היכול הכלכלית להרים את זה ולבנות מותג (אתה מתחרה מול חברות עשירות. השאלה אם אתה יכול להתמודד עם בליץ של כולן מולך מבחינה שיווקית. הם ילכלכו אצל הלקוחות הפוטנציאליים שמן הסתם יפחדו להיתקע עם מוצר ללא אבא, יורידו מחירים, יערכו השוואות שמציגות רק יתרונותיהם מול המוצר שלכם גם אם אלה לא יתרונות אמיתיים ויפרסמו את ההשוואה בכל העיתונים ואם כל זה לא יעזור גם יורידו מחירים כדי לחנוק אותך) לך על זה.

אנן בכוונה נותן לך את התמונה הכי פסימית כי את היתרונות אתה בטח יודע יותר טוב ממני אז שקלל את כל הדברים.

אני מעדיף את זה כך, תמונה פסימית הרבה יותר יעילה מהאופטימית, כי תמיד יכול להיות שאתה מתלהב יותר מהרעיון מאשר מהיכולת לבצע אותו, או במילים אחרות, לפעמים צריך להוריד אותך מהעץ שטיפסת עליו. אם התמונה הפסימית לא מפחידה אותי, אז יש מה לעשות עם זה.:-D

אשמח באמת למידע וקישורים לרשימת תקנים של מוצרים מיובאים.

פורסם

תרים טלפון למעבדה להידראוליקה ותשאל איזה בדיקות המוצר צריך לעבור.

אופציה נוספת היא להיכנס לאתר המכון ולבדוק את המתחרים איזה תקנים יש להם (לא מחייב שכל מה שהם נבדקים מעניק להם תו תקן).

את היתרונות אני מניח שאתה יודע ולכן השתדלתי לתת את הצד השני. אם במקרה תגלה יתרון שלא חשבת עליו זה בונוס נחמד אבל חיסרון שלא חשבת עליו יכול לגרום לך להיתקע עם מלאי מת והפסדים גדולים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ועדיין, תשובה לשאלה אחת לא קיבלתי- איך מתחילים? האם צריך רשיון כלשהו? האם אני יכול כאן ועכשיו להרים טלפון לספק בחו"ל ולומר לו שאני יבואן תן לי X יחידות של Y, או שאני צריך לעבור הכשרה\קורס\רישיון\שוחד-אחר-כלשהו?!

פורסם

כל אחד יכול להיות יבואן . אבל לא כל מצרך ניתן לייבא באופן חופשי ולכן ...

כדי לא ליפול בפח צעד לפי הכללים שציינו לפניך.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני ממליץ בחום לקחת עמיל מכס (ורק אחד שהומלץ לך עליו) לפחות לפעם הראשונה.

אכן, תיאלץ לשלם לו שכר, אך עמיל מכס איכותי ואכפתי מכיר את המערכת היטב וימנע ממך ליפול לבורות שיעלו לך הרבה יותר משכרו.

לגבי ספרית מכון התקנים, אפשר להגיע לשם ברכבת. יורדים באוניברסיטה, והליכה של 10-15 דקות (עם מדרגות בדרך).

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

תודה.

מצאתי בינתיים באתר מכון התקנים הישראלי מאגר עצום של תקנים שונים ומשונים, שאולי ואולי לא קשורים. קשה לדעת... ההגדרות המוזרות שהם משתמשים בהם לעיתים קשות להבנה.

מה שכן מצאתי כמה עשרות (!) תקנים שונים ומשונים.

עלות התקן היא פר פריט במשלוח (100 פריטים, לתשלום כפול מאה X)?

מי בודק אם יש תקן למוצר או שלא? ובאיזה מעמד?

פורסם

לך לעמיל מכס עם תמונה של המוצר שאתה רוצה לייבא .

הוא יסווג לך אותו כלומר יקבע לפי איזה פרט מכס הוא ייכנס לארץ וכמה יעלה לך המיסים וכו' הוא גם יוכל לאמר לך אם צריך למוצר תקן..

גם בספריה יושבים חבר'ה מקצועיים שיאמרו לך בדיוק איזה תקנים חלים ולא מן הנמנע כי חלים מספר תקנים שונים .

לא הבטחנו לך גן של שושנים.

לשאלתך האחרונה ? המכס!!לא עומד בתקן לא נכנס לארץ!!

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...