Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

שבוע טוב ומבורך לכל עם ישראל!

יש לי שאלה קטנה, כבר עכשיו מחירי הדיזל מיתקרבים לכ10 ש"ח לליטר

האם למשל עוד כשנה שהמחירים יעל לפחות בשתי שקלים האם אנשים הנוסעים על דיזל יתחילו ליקנות שמן מהסופר ולשפוך ישר למיכל הדלק?

עלות שמן בישול חדש מהמדף הוא כ6-7 ש"ח לליטר!

מי שיכול לינסוע על שמן, האם כבר לא עדיף לחסוך ככה?

(לא מדבר על שמן שרוף שצריך לנקות אלא על שמן טרי מהמדף!)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

כרגע אני ממלא סולר במחיר 7.58 לליטר, ואין בכוונתי לקנות ארגזים של שמן בישול (אני צריך 70 בקבוקים כאלה בכל תדלוק).

:lol:

נ.ב

החלפת המזרקים ברכב שלי עולה כ 10 אלפים ש"ח.

יש מבין?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה היה אז ב-Fifth Gear עם שינויים ממש קטנים אם בכלל.

אבל מה, תתחיל לקנות שישיות של שמן?

וגם היעילות לא בטוח שתהיה כמו של דיזל נקי

פורסם

מי שחושב שמהביו-דיזל תבוא הישועה, טועה.

האוצר כבר אמר שהיות וכרגע תופעת הביו-דיזל היא שולית, הוא לא ממסה את זה, אבל ברגע שזה יצבור מסה קריטית, יוטלו מיסים ישירים או עקיפים.

לכל אלה שחושבים שאפשר להכין דיזל בחצר האחורית ואף אחד לא ידע כמה - האוצר לא חייב למסות דווקא את הביו-דיזל, הוא יכול להחליט שאגרת רישוי לרכב עם מנוע דיזל, תקבל תוספת של עוד 5,000 ש"ח בשנה.

היות ולא כל אחד יכול להכין לעצמו ביו-דיזל, יצא שמי שיקנה בתחנות, ישלם גם על סולר יקר וגם אגרה יקרה.

במתכונת דומה האוצר הודיע בזמנו, שינהג כך גם לגבי רכבים המונעים בגז.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני מקווה שלא חשבתם שאני מנסה להמציא את הגלגל ומציעה פתרון קסם לבעיית הדלק,

הדיון הזה יותר לכיוון העתיד הפסימי שכל אדם יצטרך לאלתר בקומבינות כדי לשרוד את ההוצאות והמצב של הדלק עוד כשנה לדעתי יהיה כל כך בעייתי שאפילו יתחילו לחשוב על פתרונות כמו אלו.

ומקריאה בפורומים הבנתי שמכוניות דיזל ישנות הן אלו שיכולות לנסוע על שמן ציפסים נכון?

ליידע כללי רציתי לדעת עם השמן חייב להיות שרוף בשביל שיכלו לנסוע או שגם שמן טרי טוב?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

לפני כמה שנים התעניינתי בזה.

ניקוי וזיקוק השמן לוקח זמן. ועולה בערך 1.5-2.

כרגע זה לא כלכלי למי שאין גישה ל-500 ליטר שמן בחודש משומש בחינם.

----

פורסם
מי שחושב שמהביו-דיזל תבוא הישועה, טועה.

האוצר כבר אמר שהיות וכרגע תופעת הביו-דיזל היא שולית, הוא לא ממסה את זה, אבל ברגע שזה יצבור מסה קריטית, יוטלו מיסים ישירים או עקיפים.

לכל אלה שחושבים שאפשר להכין דיזל בחצר האחורית ואף אחד לא ידע כמה - האוצר לא חייב למסות דווקא את הביו-דיזל, הוא יכול להחליט שאגרת רישוי לרכב עם מנוע דיזל, תקבל תוספת של עוד 5,000 ש"ח בשנה.

היות ולא כל אחד יכול להכין לעצמו ביו-דיזל, יצא שמי שיקנה בתחנות, ישלם גם על סולר יקר וגם אגרה יקרה.

במתכונת דומה האוצר הודיע בזמנו, שינהג כך גם לגבי רכבים המונעים בגז.

.

ביו דיזל כבר מוסה עם הבלו, לפני יותר משנה. עצוב..

לפני התלבשות האוצר על הביו דיזל, הייתי קונה ליטר ב-4.60 בתחילת השיווק, ומאוחר יותר ליטר עלה 5 ש''ח.

לפותח השירשור, לפני יותר מעשר שנים מגזין רכב בגרמניה פרסם תור בו סקר ארוכות שתי מכוניות דיזל שנסעו תקופה ממושכת על שמן בישול נקי.

אם אינני טועה, דובר על מרצדס וגולף ישנות משנות השמונים.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

למיטב ידיעתי בתחנות רבות מרכיב הסולר כולל בתוכו אחוזים בודדים של ביו-דיזל המעורב בו. מאחר וכך, ממילא כל התכולה ממוסה.

הכוונה של האוצר היתה לא לגבי הביו-דיזל בתחנות אלא לאלה שמפיקים בחצר האחורית ביו-דיזל לשימוש עצמי, כגון קיבוצים, תעשיות מיחזור וכד', שלהם יש אפשרות להכין כמויות ולתעש את התהליך. היות והמעקב אחר כל אחד ואחד מהם והתפוקות שלו הוא בעייתי, יתכן והפתרון יהיה במיסוי בעלי הרכב ולא במיסוי התוצר. מאחר וכך, מי שיתדלק בתחנות מוסדרות, ימצא עצמו משלם פעמיים מס.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לא נראה לי שיהיה פעמיים מס.

ה"פטנט" של תוספת אגרה על רכב דיזל כבר היה פה (כשהיה הפרש מיסוי מהותי מול הבנזין) ובוטל.

כיום המיסוי על בנזין וסולר כמעט זהה ואין תוספת אגרה.

לא חושב שילכו לכיוון הזה של תוספת אגרה, יש סיבה שירדו מזה.

מי שיש לו פלאפליה שמייצרת מאות ליטרים שמן משומש בחינם בחודש אכן כדאי לו לייצר מזה ביודיזל.

לנסוע על שמן סויה מהסופר כנראה שחבל על המאמץ, ניתן לתדלק סולר בתחנות (הזולות) בפחות מ8 ש"ח לליטר, שמן נקי לא עולה הרבה פחות מזה.

לגבי גפ"מ - האוצר בדילמה.

כבר עשו דיון על מה לעשות עם זה.

1. מיסוי הגפ"מ האוטומוטיבי (בעיה - אנשים יתדלקו מהבלון הביתי)

2. תוספת אגרה (בעיה - עיוות בהקצאת משאבים, יצירת תמריץ מלאכותי להסב לגפ"מ רק רכבים שטוחנים ק"מ)

3. לאסור כליל את ההסבות.

בינתיים החליטו לא לעשות כלום כי מספר הרכבים המוסבים לגפ"מ הוא זניח.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...