Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיגון מפני גניבות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני נהג חדש, צעיר ופעור, ובכוונתי לרכוש טויוטה קורולה RunX חדשה.

אני מאוד חושש מפני גניבה של הרכב, קל וחומר כשמדובר ברכב "מבוקש" כמו הקורולה... :shock2: ברור לי שאין שום יכולת למנוע גניבות באופן מוחלט, ומהפורום למדתי בינתיים לפחות שלושה כללי אצבע - לא לצאת מהאוטו עם המנוע דולק\מפתחות בפנים; לוודא שכל הדלתות נעולות בזמן נסיעה; ולהחזיק נשק\אמצעי הגנה עצמית ברכב עצמו.

שאלותי עוסקות באמצעים למיגון הרכב. מה תכליתו של ה"אימובליזייר" וכיצד בדיוק הוא פועל? האם שווה לרכוש מערכת אזעקה, והאם היא בכלל מועילה? מה לגבי עזרים פיזיים (נועלי הגה\דוושות\מוט הילוכים) מהסוג שרואים בערוץ הקניות?

כל טיפ\עיצה אחרת יתקבלו בברכה.

תודה!

----

I and the public know

What all schoolchildren learn

Those to whom evil is done

Do evil in return

פורסם

לפי דעתי הכי מומלץ : להתקין ברז במקום מוחבא בתוך האוטו ששולט על הדלק

ככה אתה יכול לנתק את הדלק באוטו ואין לזה שום קשר לאזעקה וכו

בנוסף אני מצתרף לשאלה שלך

גם לי יש אוטו אומנם שלא נגנב הרבה אבל אני מאוד דואג לו :oops: ולמערכת

גם אני מעוניין לדעת מה האזעקה הכי יקרה שיש(!) :!:

ומה היתרונות חסרונות בכול השיכלולים למניהם איתון אמוביליזר ראדאר

שוקר!! גלאי נפח וכו!

אשמח גם לקישורים של אזעקות למניהם מהארץ כמובן

פורסם

תגידו אפשר לגנוב רכב עם אימבוליזר?

ובלי תשובות מתחכמות!(עם המפתחות,וכ'ו)

ובלי לפרק חצי אוטו

"אתה רוצה לקנות ביוניר דולבינים?! חדש, לא גנוף. נפל ממשאית"

HU: pioneer 5800 AMP: soundstream lw 4.500 COMP: morel pulse SUB: rockford P2

פורסם

ובלי תשובות מתחכמות!(עם המפתחות,וכ'ו)

ובלי לפרק חצי אוטו

כמובן שכן!! שהתקינו לי את העזקה העובד הניע את האוטו ע"י חיבור של מספר חותים מתחת לדשבורט וזהו!!, לא משנה העזקה ולא הקודן.. :x

פורסם

כן.

ובלי לפרק חצי אוטו

כשגנב פורץ לרכב כדי למכור אותו לחלקים, הוא לא ממש דואג לו.

ומה זה משנה לך אם גורמים לו נזק או לא ? אם הוא נגנב חס וחלילה במילא לא תראה אותו יותר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תכליתו של האימובילייזר היא למנוע התנעה של האוטו דרך בצורה קצת יותר מתוחכמת מהסוויץ' בלבד. כיום, כל מכונית מגיעה עם אימובילייזר מובנה בתוך מחשב המנוע - אם המפתח לא מתאים למחשב המנוע, אין התנעה (כשאתה קונה אוטו חדש, אתה מקבל קוד כלשהו עם המפתחות; זה הקוד שבו משתמשים בשביל להתאים מפתח חדש למחשב המנוע שלך, במידה ואתה מאבד את המפתח). אין אימובילייזר טוב יותר מזה שבמחשב המנוע.

בתיאוריה, בלי מפתח שמתאים למחשב המנוע, אין התנעה - and you can't do shit about it. כמובן, שגם את זה אפשר לעקוף, פשוט על ידי - למשל - החלפת מחשב המנוע במחשב מרכב שכור, ושימוש במפתח שלו. וזה כבר נעשה.

אחר כך, יש אזעקות. תועלתן של אלו מינימלית למדי, והן בסך הכל שם בשביל לתדלק את קרטל הביטוח. הן לא מונעות גניבת רכב, במקרה הטוב מרתיעות פורצים קטנים - וגם זה לא תמיד (חלון שבור, והאזעקה מצפצפת).

שים לב שבמקרים רבים המתקינים הישראלים לא ממש מבינים במערכות חשמל של מכוניות חדשות ועלולים לעשות לך צרות רציניות - אני הייתי בוחר באזעקה פרמיטיבית וזולה ככל האפשר (של חברה מוכרת), ובוחר במתקין טוב. יכולות להיות צרות אפילו בהתקנת היבואן. מה שמזכיר לי שמיבואנים רבים אפשר להוציא אזעקות בחינם עם רכישת האוטו.

הייתי אומר לך לוותר על האזעקה, גם בגלל שכאלו בדרך כלל מבטלות כלמיני פונקציות נחמדות שהכניס יצרן הרכב בשלט, כמו הפתיחה מרחוק, וגם בגלל פוטנציאל הצרות הלא מבוטל. אבל, חברות הביטוח דורשות.

אז תשלם, כמו פראייר. אם אתה טיפוס חובב סיכונים, אתה יכול ללכת למתקין כלשהו ולבקש שיתקינו את האזעקה "בכאילו", כלומר יכניסו אותה לאוטו, לא יחברו אותה לכלום ויתנו לך את אישור המיגון שחברות הביטוח דורשות לאחר ההתקנה. זו כמובן הונאה לכל דבר ועניין, לשיקולך (אני לא הייתי פוסל את זה).

אחר כך, יש את כל אותם "עזרים פיזיים". חבל על הזמן שלך, אם מישהו כבר החליט לעקוף את האימובילייזר המקורי, הוא כנראה גם יוכל להתגבר על מנעול כזה או אחר, גם במחיר הריסת חלקי פנים של האוטו. הדבר הזה די יחודי לישראל, בכלל.

במילים אחרות, תשכח מזה.

בסוף, יש את הקודן. אותו מכשיר מנוול, מכוער, וייחודי לנוף הישראלי.

אם תצליח למצוא ביטוח שלא דורש כזה, הרווחת. אם לא תצליח, וזה כנראה מה שיקרה, תתפלל שלא יהרסו לך את מערכת החשמל (ראה סעיף "אזעקות"). אמנם הגנה מפני פורצים זה לא יתן, אבל לפחות תהליך ההתקנה יקרב אותך אל חיקו של האל.

טיפ קטן - במונדיאו שברשותי (בערך) יש אזעקה של קוברה, שמשלבת קודן בשלט האזעקה (כלומר, בשביל לפתוח את האוטו צריך להקיש קוד על השלט). זה נחמד, פשוט כי אין התקנה נפרדת של קודן, שמכער את התא נוסעים ומטריד אותך. אז אם כבר, נסה את זה.

בקיצור, חבל שתתאמץ להגן על האוטו יותר ממה שיצרן הרכב התאמץ בשבילך. באמת שכל דבר נוסף הוא בעיקר בשביל להעשיר את חברות הביטוח, ולא בשביל לתרום משהו להגנת הרכב. כיום לגנוב אוטו זה לא דבר כלכך פשוט, וגם מספר הגניבות נמצא בירידה עם הגדר הבאה עלינו לטובה. חוצמזה, אפשר לחשוב, גנבו - יש ביטוח. השתתפות עצמית (שעולה בערך כמו מערכת אזעקה :roll: ) ויאללה - בחזרה לסוכנות.

הקורולה שלך גם לא כזו מבוקשת, אני מניח. יש גרועות יותר.

אז באמת אל תדאג יותר מדי, ואל תתקין שום דבר שאתה לא חייב על פי הפוליסה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

כשקניתי את הסובארו DL 89' שלי קיבלתי איתה רב בריח ואמבולייזר.

זה מספיק כדי להגן על רכבי? או לפחות ירתיע גנבים?

בכלל יש ביקוש למכוניות מן הסוג הזה?

- אם אני רוצה להשים אלה באוטו, בשביל הגנה עצמית כמובן, ושוטר קולט שיש לי אלה באוטו...

מה אפשר לעשות? יש תירוץ ? מה העונש?

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
אם אני רוצה להשים אלה באוטו, בשביל הגנה עצמית כמובן, ושוטר קולט שיש לי אלה באוטו...

אין שום עונש ותמיד אתה יכול להגיד שאתה בדרך למשחק בייסבול.

אבל שאלה אחרת - למה אתה בכלל מסתובב עם אלה להגנה עצמית ברכב ? :shock:

אם אתה נוסע עם הרכב לסרט - אתה לוקח את האלה איתך ? מה לגבי הגנה עצמית מחוץ לרכב ?

למה אתה חושב שאתה צריך אלה ברכב ? האם תתחיל להסתובב עם אלה גם בתור בסופרמרקט ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
אם אני רוצה להשים אלה באוטו, בשביל הגנה עצמית כמובן, ושוטר קולט שיש לי אלה באוטו...

אין שום עונש ותמיד אתה יכול להגיד שאתה בדרך למשחק בייסבול.

אבל שאלה אחרת - למה אתה בכלל מסתובב עם אלה להגנה עצמית ברכב ? :shock:

אם אתה נוסע עם הרכב לסרט - אתה לוקח את האלה איתך ? מה לגבי הגנה עצמית מחוץ לרכב ?

למה אתה חושב שאתה צריך אלה ברכב ? האם תתחיל להסתובב עם אלה גם בתור בסופרמרקט ?

טוב לדעת שאין שום עונש....

אלה להגנה עצמית, כדיי שאם אני אסתבך עם מישהו באמצע הדרך ,או באיזה ליל שישי יהיה לי משהו ביד שאני אוכל להגן על עצמי איתו.

אין לי כרגע אלה באוטו, אבל כמו שאומרים אני רק מתעניין.

לא קרה לכם שהתסבכתם במכות ופתאום שלפו עליכם סכין? לא הייתם רוצים שיהיה לכם משהו ביד?

לדעתי אלה היא הפתרון, והיא כמובן אך ורק להגנה עצמית. כמו שהיית רוצה שיהיה לך סכין מטבח ביד כאשר גנב פורץ לך לבית.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

1. לשים איתוראן עם קוד.

2. להגה מין נועל כזה (ראיתי על אלפא 147), אפשר לראות כזה גם בעקיצה ב-60 שניות על פרארי.

3. רדיו דיסקים עם פנל בלבד ! שתיצא מהאוטו קח אותו איתך.

4. אזעקה עם אימרולייזר ושלט קוד בנפרד לפתיחת האוטו.

חתימה עד שלוש שורות בלבד

פורסם
אין התנעה - and you can't do shit about it. כמובן, שגם את זה אפשר לעקוף, פשוט על ידי - למשל - החלפת מחשב המנוע במחשב מרכב שכור, ושימוש במפתח שלו. וזה כבר נעשה.

[/b].

וואלה??

חתימה עד שלוש שורות בלבד

פורסם
טיפ קטן - במונדיאו שברשותי (בערך) יש אזעקה של קוברה, שמשלבת קודן בשלט האזעקה (כלומר, בשביל לפתוח את האוטו צריך להקיש קוד על השלט). זה נחמד, פשוט כי אין התקנה נפרדת של קודן, שמכער את התא נוסעים ומטריד אותך. אז אם כבר, נסה את זה.

[/b].

גם לי יש את זה ואני ממש ממליץ על זה

לא רק שזה על המפתח גם הבנתי שזה הרבה יותר מתוחכם מקודן הרגיל...

כמו כן השלט ניתן לתכנות...ויש אפשרויות נחמדות אחלה של אזעקה....

לא אני הרכבתי אותה בעל הרכב הקודם יש למישהו מושג כמה היא עולה ?

פורסם
1. לשים איתוראן עם קוד.

2. להגה מין נועל כזה (ראיתי על אלפא 147), אפשר לראות כזה גם בעקיצה ב-60 שניות על פרארי.

3. רדיו דיסקים עם פנל בלבד ! שתיצא מהאוטו קח אותו איתך.

4. אזעקה עם אימרולייזר ושלט קוד בנפרד לפתיחת האוטו.

1. שדות השרון מלאים באיתוראנים מפורקים ש"הצילו" מכוניות :lol:

2. חבל.

3. נכון מאוד - זה דווקא דבר שכדאי להשקיע בו.

4. כבר דיברנו על אימובילייזרים, לא?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

בקורטינה של אבא שלי היה מין נועל הגה כזה שמחובר לדוושה, וגם נועל מוט הילוכים.

הקטע הוא שפרצו לאוטו, והצליחו להניע אותו, אבל הוא לא זז מטר מן המקום

חוץ מדלת פתוחה וחוטים קרועים (הסתיים בכמה שקלים) הרכב לא עבר התעללות כלשהי ע"י פורצים

פורסם

עוד מיגון:

אתה יכול כל פעם שאתה משאיר את האוטו ללילה, לנתק את הפלאגים, וככה הגנב לא יוכל להתניע (אלא אם כן הם יפתחו מכסה מנוע ויתחילו לחפש...), אבל תזכור שכל פעם שאתה תרצה להתניע תצטרך לחבר את הפלאגים.

בקשר לרדיו דיסק, חובה או שיהיה פנל נשלף, או שכל הרדיו יישלף.

אל תשכח לנעול את ההגה (הכוונה לסובב אותו בלי מפתחות בסוויץ, כדי שהוא יינעל).

פליקס.

ROOONEEYY

• תוכן חדש...