Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שתיים מבין 3 הרשתות שציינת הן אלו שפשטו את הרגל :wink:

והשלישית - בסט-ביי, אמנם אמינה ומסודרת, אבל בדר"כ לא זולה.

לא רציתי להגיב על זה אבל נכון compusa circuit city פשטו רגל , בסט ביי מפרסמים מבצעים ויש להם אחד בסניף.

B&H - החנות מספר אחת בגודל, וותק, מקצועיות, מבחר, שירות ואמינות - אך לא זולה בכלל. היא גם סגורה בפסח ובחול המועד.

ADORAMA - גם מומלצת, גם של יהודים, גם לדעתי סגורה בפסח ובחול המועד.

J&R - גדולה ומומלצת. גם יהודים, סגורים בחגים.

קח בחשבון מס של 9% על כל קנייה בחנות. המחירים המוצגים/נאמרים זה לפני מס.

8.25

בדר"כ קנייה און-ליין ומשלוח לכתובת בניו-יורק (גם מלון אפשרי) תהיה זולה יותר ולא חסרים אתרים אמינים לא פחות מהחנויות.

b&h זאת חנות שאפשר להעביר שם כמה שעות, חנות ענק של ציוד צילום.

j&r אפשר להעביר יום שלם

אייל

פורסם
בתור פותח השרשור "ההוא", הכיוון שלי כרגע הוא הסוני DSC-HX9V כי ממה שהרגשתי איכות הבניה שלה מרשימה יותר מפנסוניק וקנון (דומה לניקון) והביצועים שלה בתאורה מאתגרת אמורים להיות טובים.

לפי הביקורת פה זה בדיוק ההפך מביצועים טובים בתאורה מאתגרת, והאתרים הללו בד"כ עדינים, אז אם זה נכתב בכזו בוטות, זה כנראה משמעותי.

לא הייתי קונה מצלמה כזו, בטח שלא על מנת "להכנס לתחום".

• Heavy noise suppression gives images a watercolor look
  • Very little fine detail above ISO 800
  • No control over NR levels

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

טוב. אם כבר בציטוטים עסקינן, הבא נביא ציטוט מהצד השני:

Background Defocus effect is desired by many point-and-shooters

Instant HDR works pretty well

Good resolution

Manual exposure mode

Hand-held Twilight and Anti Motion Blur image stacking modes

Superior Auto

שתי השורות האחרונות בתוספת שורה ראשונה הכריעו בשבילי.

היא עושה את זה באמת טוב מאוד ובחיים אמיתיים היא מצטיינת בתאורה חלשה הודות למטריצה מוארת.

גם אייפון 4S צוייד במטריצה בעלת אותה טכנולוגיה. אפל יודעים מה טוב.

אבל אני עדיין הייתי ממליץ על קנון כחבילה כוללת.

פורסם

כל מה שהבאת לא רלוונטי למי שרוצה "להכנס לתחום" אלא למי שלא רוצה ורוצה שהמצלמה תעבוד במקומו.

הטכנולוגיה של תמונה על תמונה, כדי ליצור תמונה מספיק מוארת, לא מחפה על יכולות חיישן ועיבוד תמונה חלשות.

אני אומר שוב, אם פותח השרשור רוצה להתייחס לצילום ברצינות (כפי שהצהיר), שייקנה מצלמה שתוכננה לצלמים, לא מצלמה שתוכננה למי שלא רוצה להבין בצילום.

פורסם

כיוון שמדברים עלי בגוף שלישי..

הדילמה היא במידה ולא אהיה מעוניין בסופו של דבר להעמיק בנושא הצילום - האם ה-S100 מאפשרת גם להדיוטות לצלם בצורה טובה, או שהיא מכריחה אותי בהתעסקות מעמיקה בכל צילום?

פורסם

כן, ה-S100 היא גם אוטומטית, כמו כל מצלמה אחרת. היא גם מצלמה יותר טובה, עם חיישן יותר גודל (קצת) מהממוצע, צמצם יותר פתוח ואיכות עיבוד תמונה עדיפה. בנוסף, יש אפשרות לצלם ב-RAW, שאני מוצא מאוד שימושית כשיש מעט אור (RAW הוא הקובץ הגולמי, הגדול, שיוצא מהחיישן, לפני שהוא מעובד לקובץ JPG דחוס. היתרון שלו הוא שעם קצת מיומנות בעיבוד תמונה במחשב, אפשר לנצל את העובדה שהוא גולמי ויש יותר משחק עם הפרמטרים השונים של התמונה).

אני לא מכיר ספיציפית את ה-S100 (כאמור, לי יש פאנסוניק), אבל בד"כ במצלמות ללא צלמים יש כל מיני פונקציות שהן יותר גימיקיות מכל דבר. עם כל הכבוד לטכנולוגיה, יידע בסיסי בצילום מביא לתוצאות יותר טובות מכל פיצ'ר כזה או אחר וה-S100, באופן בסיסי, היא פשוט מצלמה טובה יותר.

נ.ב. יש לי קרובת משפחה שתמיד קונה "הכי יקר - הכי טוב". יש לה כמה מצלמות ויום אחד ראיתי אותה מסתובבת עם ה-G של קנון. אמרתי לה שתקנה את ה-S, כי זו אותה מצלמה, אבל נוחה יותר בתיק (היא לא מבינה בצילום, אבל לוקחת מצלמה לכל מקום). מאז היא עם ה-S ומאוד מרוצה.

פורסם

תודה.

שאלה אחרונה: בארה"ב המחיר של S100 הוא כ-1500 ש"ח (400$).

בארץ כ-2100ש"ח (עם אחריות של 4 שנים, לא של קרט).

האם ישנה אחריות בינ"ל למצלמות של קנון שנרכשו בחו"ל?

פורסם
לפי הביקורת פה זה בדיוק ההפך מביצועים טובים בתאורה מאתגרת, והאתרים הללו בד"כ עדינים, אז אם זה נכתב בכזו בוטות, זה כנראה משמעותי.

לא הייתי קונה מצלמה כזו, בטח שלא על מנת "להכנס לתחום".

• Heavy noise suppression gives images a watercolor look
  • Very little fine detail above ISO 800
  • No control over NR levels

אם אתה זוכר, הצרכים שלי שונים לגמרי משל פותח השרשור הזה.

אני לא מתכוון "להכנס לתחום" ובטח לא לתהחיל לשחק עם קבצי RAW לאחר ההורדה למחשב.

אני צריך point and shoot משודרגת (זום) שתיתן תוצאות טובות בתנאי תאורה מאתגרים...טובות יותר ממה שהנוכחית מבצעת.

האם עדיין היא לא מומלצת לדעתך עבורי?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לא הייתי סומך על אחריות שאינה של קרט.

יש ביטוח MAC.

ישנם שני סוגים של "פוליסות", אחת שמתחילה בתום אחריות היצרן והשניה מרגע הקניה. אם רכשת בארה"ב תקנה את זו שמתחילה מרגע הקניה, כי אחריות יצרן לא תכובד בארץ.

בעלות של כמה עשרות דולרים או מאות שקלים (ניתן לרכוש גם בארץ תוך שבועיים או חודש מיום רכישת המצלמה, לא זוכר בדיוק) אתה מקבל אפשרות לתיקון במעבדה לבחירתך המוסכמת על MAC והם מחזירים את סכום התיקון (תלוי בבדיקה מקדימה ואישור כמובן). המעבדה הראשית של קנון מוכרת, כך שבעצם זה אחריות לכל דבר עם ערך מוסף - היא לשלוש או חמש שנים, לפי בחירתך. החיסרון - סרבול תהליכים.

לי יש כזה ל-S90 שנרכשה בהונג קונג. ממליץ לך בחום על הסדרה בלי להכיר את החדשות יותר בה, מצלמה נהדרת.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
אם אתה זוכר, הצרכים שלי שונים לגמרי משל פותח השרשור הזה.

אני לא מתכוון "להכנס לתחום" ובטח לא לתהחיל לשחק עם קבצי RAW לאחר ההורדה למחשב.

אני צריך point and shoot משודרגת (זום) שתיתן תוצאות טובות בתנאי תאורה מאתגרים...טובות יותר ממה שהנוכחית מבצעת.

האם עדיין היא לא מומלצת לדעתך עבורי?

אני לא יודע לתת תשובה, כי לא ראיתי תוצאות ולא ניסיתי.

אני משתמש ב-RAW בתנאי תאורה לא טובים. הקובץ נותן יותר דרגות חופש בניקוי רעשים ומשחק עם בהירות/קונטרסט/גאמה וכו'. כל זה בלי להשתמש בתוכנות כבדות או מסובכות מדי. צריך גם לזכור, המצלמות הקומפקטיות היותר "מקצועיות" נהנות מחיישן יותר טוב וצמצם יותר פתוח. צמצם יותר פתוח, מכניס יותר אור.

אני לא יודע איך יוצא הפתרון של סוני לבעיה (וגם לפוג'י יש איזה פתרון טכנולוגי לעניין), אבל אני לא אוהב מצלמות "שמורחות" צילום (כלומר, מסתירות רעש על חשבון פרטים). אם ציינו זאת באתר בכזה הדגש, זה אומר לי דרשני.

אבל, וזה האבל הכי חשוב, יכול להיות שלך זה לא יפריע.

ועדיין, אם אתה באמת רוצה להיות מסוגל שיש מיעוט אור, אף מצלמה קומפקטית לא מסוגלת לתת פייט למצלמה עם חיישן גדול (EVIL או DSLR). ההבדלים בגדלי החיישן הם עצומים

פורסם

ושוב איתכם..

האם יש מכס על מצלמות מארה"ב?

האם לבקש ממי שמביא את המצלמה, להשתמש בה לכמה תמונות שתראה "משומשת" ומחוץ לקופסא?

מהאתר הבא אני מבין שאין, אבל רוצה להיות בטוח:

http://62.219.95.10/taarifhistory/MisimList.aspx?valuedate=20120331&helek=K1&pratmeches=-710301

• תוכן חדש...