Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להלן הכתבה:

http://finance.walla.co.il/?w=/4700/2511126

ולהלן הציטוט מהפסקה הראשונה שלא אהבתי:

הקו שלפיו פעלה וועדת זליכה היה להגביר את התחרותיות במשק בין יבואני הרכב, אולם מקריאת עיקרי המלצותיו, מתקבלת תמונה עגומה ואף מסוכנת לשוק הרכב בישראל.

לא ציטוט של יבואן או מתנגד, אלה דעתו של כותב הכתבה, קובי ליאני.

קראתי את הכתבה, לא מצאתי הצעה אחת לא במקום או כזו שתגרום ל"קריסה כלכלית" או כל שקר אחר, להפך, סוף סוף שוק הרכב מתקרב לשוק פתוח ותקין.

לא עוד מונופול עם יבואן אחד ששולט ב5-6 מותגים בשוק רכב פצפון, לא עוד כוחוניות וניצול האזרח הקטן על ידי הערמת קשיים ליבוא אישי של רכבים או חלפים.

אשמח אם מישהו, או קובי ליאני שזכור לי חבר פורום, יסבירו לי איזה המלצות בדיוק "מציירות תמונה עגומה ומסכנות את שוק הרכב הישראלי".

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זליכה המטיר מטח ארטילריה בלי כתובת, לא מאוד מפתיע למי שעקב אחרי פועלו של האיש. יש שם דברים מצויינים - יבוא אישי, איסור על קומבינות ואחזקות צולבות מול הליסינג - יש שם דברים מחרידים כמו פיקוח על פערי מחיר בין גרסה מאובזרת ללא מאובזרת, והקריטריונים המגוחכים לפירוק הקבוצות (נתח שוק לאורך 4 שנים וכו'). במקום לבוא ולהתיר את הבירוקרטיה, הוא יוצר שוק מלאכותי ומגוחך לחלוטין. רוצה לפרק קבוצות רכב? תפאדל, תן שמות ותפרק. אל תהפוך את זה למשחק פסיכי שבו היבואנים יתחרו על מי מוכר פחות בשביל שלא יפרקו אותם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

או שאולי באמת הגיע הזמן לפרק את שוק הרכב ולבנות אותו מחדש.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

מסכים, יורה לכל הכיוונים ומעלה כמה סעיפים שאינם ברי ביצוע.

עדיין, הרוב הגיוני ומאוד מועיל, ממש לא גורם לקריסה כלכלית.

נ.ב

אולי בשיחה צפופה עם זילכה גם הסעיפים שכרגע נשמעים בלתי אפשריים לביצוע או ללא כתובת יתבררו כסעיפים מועילים עם הגיון, כתובת ודרך ביצוע.

פורסם

סה"כ שמעתי הרצאה ארוכה שלזליכה ומאד התרשמתי, וגם כאן נראה כאליו יש ניסיון אמיתי להתמודד עם חוסר התחרותיות בשוק הרכב, אבל לא ברור לי דבר אחד - למה כל הקריטריונים ליבואנים שכן או לא יוכלו להביא יותר ממותג אחד? לפי מה שאני מבין לפי ההמלצות דלק מוטורס תאלץ להתפרק אבל צ'מפיון לא. לדעתי חבל על כל הקריטריונים המסובכים האלה. צריך להכריז - יבואן לא ייבא יותר ממותג אחד נקודה. בלי קריטריונים מסובכים ובלי אפליה שנראית די שרירותית.

פורסם
יש שם דברים מחרידים כמו פיקוח על פערי מחיר בין גרסה מאובזרת ללא מאובזרת

אתה מתכוון בין מחיר לליסינג ומחיר לפרטי? כי זה מהדברים המוצדקים ביותר. פיקוח זה חשוב במקום שכולם מתנהגים כמו זאבים חסרי רסן.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אתה מתכוון בין מחיר לליסינג ומחיר לפרטי? כי זה מהדברים המוצדקים ביותר. פיקוח זה חשוב במקום שכולם מתנהגים כמו זאבים חסרי רסן.

מחירי כלי הרכב החדשים יוגבלו וההפרש בין הגרסה הזולה ליקרה לא יעלה על 5 אחוזים.

מתוך הכתבה. אין לי מושג מה זה אומר בפועל.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
מחירי כלי הרכב החדשים יוגבלו וההפרש בין הגרסה הזולה ליקרה לא יעלה על 5 אחוזים.

מתוך הכתבה. אין לי מושג מה זה אומר בפועל.

לא ראיתי את הדוח, אבל קראתי על מסקנותיו עוד קודם, ולכן הציטוט הזה נראה לי מופרך. הלכתי ובדקתי בגלובס - http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000726375#fromelement=leftmostpopular, ואכן ההפרש הוא בין מחיר לליסינג למחיר לפרטי, ובא להגן על הלקוח הפרטי. בעצם זה גם מחסל את ה"בזאר" שהתייחס אליו היבואן החדש של BMW. אם זה ייאכף כמובן, כי תמיד אפשר לתכמן ולהגיד שלליסינג המחיר כולל גם תחזוקה וכו'.

מה שמטריד בכל זה, הוא הטקסט שהביא WALLA. או שיש פה טעות תהומית, או שיש פה הטעיה מכוונת. בדרך כלל יש לי ביקורות על מה שליאני ושות' כותבים, משהום שהם נדמים קצת כמו פרסומון שמגמד בבעיות ובחסרונות של הרכב שהם מבקרים. פעם הוא גם ניסה להסביר את עצמו, אבל נראה לי שמאז אותה פעם שלא כל כך צלחה, הוא הפסיק. המגמה הזו, להיכנס בדוח שבא להיטיב עם האזרח (וגם לגלובס יש ביקורת עליו אגב), מזכירה קצת את המגמה הכללית של העיתון שלו - להיכנס בכל דבר שהממשלה הזו עושה, אבל מדאיג במיוחד ציטוט לא מדוייק שכזה. [הכל - בהנחה שגלובס צודקים והוא לא]

פורסם

אני לא מבין. שוב: האם אסור למכור את אותו רכב בהפרש של מעל 5% ללקוחות שונים, או האם אי אפשר שיהיו שתי רמות אבזור בפער של מעל 5%?

פורסם

בקיצור, מי שולח לזילכה הזמנה לפורום?

תגידו לו שנעשה לו יוזר בצבע ירוק, כמו ספונסר. ;-)

פורסם
לא ראיתי את הדוח, אבל קראתי על מסקנותיו עוד קודם, ולכן הציטוט הזה נראה לי מופרך. הלכתי ובדקתי בגלובס - http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000726375#fromelement=leftmostpopular, ואכן ההפרש הוא בין מחיר לליסינג למחיר לפרטי, ובא להגן על הלקוח הפרטי. בעצם זה גם מחסל את ה"בזאר" שהתייחס אליו היבואן החדש של BMW. אם זה ייאכף כמובן, כי תמיד אפשר לתכמן ולהגיד שלליסינג המחיר כולל גם תחזוקה וכו'.

מה שמטריד בכל זה, הוא הטקסט שהביא WALLA. או שיש פה טעות תהומית, או שיש פה הטעיה מכוונת. בדרך כלל יש לי ביקורות על מה שליאני ושות' כותבים, משהום שהם נדמים קצת כמו פרסומון שמגמד בבעיות ובחסרונות של הרכב שהם מבקרים. פעם הוא גם ניסה להסביר את עצמו, אבל נראה לי שמאז אותה פעם שלא כל כך צלחה, הוא הפסיק. המגמה הזו, להיכנס בדוח שבא להיטיב עם האזרח (וגם לגלובס יש ביקורת עליו אגב), מזכירה קצת את המגמה הכללית של העיתון שלו - להיכנס בכל דבר שהממשלה הזו עושה, אבל מדאיג במיוחד ציטוט לא מדוייק שכזה. [הכל - בהנחה שגלובס צודקים והוא לא]

גם בכלכליסט כתבו את מה שבגלובס ועיוותו בוואלה:"הפער בין מחיר עסקת המכירה הזולה ביותר של יבואן רכב לעסקה הזולה ביותר יוגבל ל5%." כלומר לא עוד הנחות של 20-30% לחברות הליסינג או 5-10% הנחה לחבר,הוט ושאר מועדוני הלקוחות. אין הכוונה לרמת אבזור, אלא להנחה המרבית שיבואן יכול לתת לרכב נתון.

פורסם
אני לא מבין. שוב: האם אסור למכור את אותו רכב בהפרש של מעל 5% ללקוחות שונים, או האם אי אפשר שיהיו שתי רמות אבזור בפער של מעל 5%?

תלוי את מי אתה שואל. אני הבאתי ציטוט מגלובס שמדבר על הפרש בין פרטי לליסינג. YNET תומך באותה גרסא: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4193504,00.html

ליאני חושב אחרת, אבל גרסתו של ליאני נשמעת לי מופרכת על פניו. צריך להיות די נעדר חשיבה (באותו רגע, כמובן) כדי לרשום כזה משפט, או בעריכה.

פורסם

אני מבין מדברי וואלה רכב, שאם יש נניח 3 רמות גימור, אז ההפרש בניהם לא יעלה על 5%- בין הגרסה הזולה ליקרה. נראה לי די ברור וגם מתבקש. ואם זה ההפרש שיותר בין מכירה של יבואן לפרטי, לבין מכירה לליסינג (כפי שמופיע בYNET ובגלובס), אז אני אומר הללויה. כמו על הרבה דברים אחרים ברפורמה הזו, שסוף סוף באה על חשבון בעלי הכוח והממון ולא על חשבון הצרכן. בכל אופן, נראה לי שלא ישרדו הרבה סעיפים מהרפורמה הזו. וגם אם היא כן תעבור כמעט במלואה, היבואנים יסתדרו וימשיכו להרוויח יפה מאוד.

די לחזירות.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
אני מבין מזה שאם יש נניח 3 רמות גימור, אז ההפרש בניהם לא יעלה על 5%- בין הגרסה הזולה ליקרה. נראה לי די ברור וגם מתבקש, כמו הרבה דברים אחרים ברפורמה הזו, שסוף סוף באה על חשבון בעלי הכוח והממון ולא על חשבון הצרכן. בכל אופן, נראה לי שלא ישרדו הרבה סעיפים מהרפורמה הזו. כמו גם שאם היא כן תעבור כמעט במלואה, היבואנים יסתדרו וימשיכו להרוויח יפה מאוד.

די לחזירות.

מתבקש? זה משולל כל הגיון, בהתחשב בזה שתוספות לרכב יכולות לעלות את המחיר ב30-40 אחוז בכל מדינה בעולם. זה למעשה ינציח את שיטת מאזדה לשעמום מוטורי. אני די בטוח שלא בזה מדובר כי זה נשמע אבסורדי לחלוטין.

פורסם

30-40% ובכל מדינה בעולם, לדעתי אתה קצת מגזים. חוץ מזה יש הבדל עצום בין כמה שזה עולה לנו לבין ה"כמה שקלים" שמוסיף על זה היבואן. כמו כן, "מבצעים" רבים של יבואני רכב היו וממשיכים להיות (לדוגמה- פיאט) על רכב מאובזר במחיר זהה או כמעט זהה לאותו הרכב רק בלי האבזור, משמע ליבואן זה כסף קטן.

ד"א גם למאזדה יש רמות גימור שונות בכל הדגמים ואנו כצרכנים נוכל לדרוש את הדגם המאובזר כאשר אנו יודעים שעלינו לשלם עד 5% הפרש. כשאתה יודע מה תקרת המחיר ומה ההגבלות, ה"כוח" עובר אליך.

בכל אופן נראה שאכן וואלה רכב עיוותו את העניין והמדובר הוא בהפרש בין מכירה לליסינג ולפרטי.

חברים על מה התרעומת? אנחנו צריכים לחבק את זה בשתי ידיים.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תוכן חדש...