Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

מה אתם אומרים על הציטוט הבא מתוך ספר הרכב של סיאט איביזה החדשה 2012 (עמוד 184):

"תלוי בסגנון ותנאי הנסיעה,צריכת כמות מסויימת של שמן במנוע הינה דבר רגיל.הצריכה יכולה להגיע עד 0.5 ליטר ל - 1000 ק"מ . במהלך 5000 ק"מ הראשונים צריכת השמן תהיה גבוהה יותר".

זה נראה לי הזוי שבין טיפול לטיפול יכול להיות מצב שאצטרך להוסיף 7.5 ליטר שמן!!! וזה יהיה תקין.

שאלה שניה: אני רוצה להוסיף שמן ברכב. איך אני יודע איזה שמן יש בו עכשיו האם הוא סנטטי או חצי סנטטי? האם ניתן לערבב בין שמנים סנטטים לחצי סנטטים או בין חברות שונות נניח LM וAGIP, כמובן שבאותה צמיגות?

תודה

פורסם

רק סינטטי מלא, ועדיף לא לערבב. גםLM גם AGIP וEUROL בצמיגות 5W40 יעשו את העבודה.

בנוסף אין מצב שהרכב יאכל 7 וחצי ליטר בין הטיפולים (אחרי שהרכב מסיים הרצה, עד אז הצריכה מעט גבוהה יותר אבל לא 0.5 ליטר לכל 1000 ק"מ). זה מוגזם מידי. הנטייה היא לצרוך בין ליטר לשתיים בין הטיפולים.

טיפול זה כל שנה/חצי שנה או 10K ק"מ - המוקדם מביניהם, ולכן הוא נקרא טיפול תקופתי. כי 10 אלף ק"מ אפשר גם לגמוע בכמה חודשים ואפשר בשנתיים, תלוי מה אופי הנסיעה.

אל תחסוך בשמנים איכותיים לאיביזה שלך, אחרת היא תתנקם בך באמינות.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם
אני רוצה להוסיף שמן ברכב. איך אני יודע איזה שמן יש בו עכשיו האם הוא סנטטי או חצי סנטטי? האם ניתן לערבב בין שמנים סנטטים לחצי סנטטים או בין חברות שונות נניח LM וAGIP, כמובן שבאותה צמיגות?

אני מאמין שהרכב מטופל במוסכי היבואן. לכן, עליך לפנות אליהם כדי לרכוש את השמן שכבר נמצא במנוע שלך כי כמו שהבנת לא מומלץ לערבב חברות שונות וסוגים שונים של שמן.

פורסם
אני מאמין שהרכב מטופל במוסכי היבואן. לכן, עליך לפנות אליהם כדי לרכוש את השמן שכבר נמצא במנוע שלך כי כמו שהבנת לא מומלץ לערבב חברות שונות וסוגים שונים של שמן.

מי אמר לך שהשמן שיש במוסכי יבואן והשמן שממלאים בפס הייצור הם מאותה חברה? אותה צמיגות ואותו תקן -כן, אבל לגבי החברה-לא ידוע, ורוב הסיכויים שלא מדובר באותה לברה.

מדובר על רכב מודל2012, שסביר להניח שעוד לא נקנה, וכמובן לא עבר עדיין שום טיפול.

פורסם

100 אחוז שהשמן שנמצא במוסכי הייבואן אינו השמן שמולא בקו הייצור של הרכב.

במוסכי הייבואן ממלאים שמן המתאים למפרטי הייצרן אבל כול שנה ספק השמנים למוסכי הייבואן משתנה.

אין שום בעיה לערבב שמנים של ייצרנים שונים כול עוד השמן עומד במפרטי הייצרן ולא משנה אם השמן מינרלי או 'סינטטי מלא'.

איזה כייף לי :)

פורסם
שאלה לי אליך, בדיוק קיבלנו את האיביזה שלנו ומפלס השמן במדיד הראה בדיוק על החצי של הפס המחוספס, עד איפה הגיע אצלך השמן בזמן המסירה?

גם אני קיבלתי אותו כך ולכן רציתי להוסיף

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מרק אתה בטוח בזה שאין בעיות בעירוב סוגי שמנים שונים עם צמיגות שונה?

משרד התחבורה לא מסכים איתך בנושא הזה :|

http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SPopulationsGuides/SDrivingCar/SDCarMaintenance/SDCMotorOil/

בלשונית איכות שמן המנוע רשום שלא מומלץ לערבב סוגים שונים.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם
בוקר טוב.

מה אתם אומרים על הציטוט הבא מתוך ספר הרכב של סיאט איביזה החדשה 2012 (עמוד 184):

"תלוי בסגנון ותנאי הנסיעה,צריכת כמות מסויימת של שמן במנוע הינה דבר רגיל.הצריכה יכולה להגיע עד 0.5 ליטר ל - 1000 ק"מ . במהלך 5000 ק"מ הראשונים צריכת השמן תהיה גבוהה יותר".

זה נראה לי הזוי שבין טיפול לטיפול יכול להיות מצב שאצטרך להוסיף 7.5 ליטר שמן!!! וזה יהיה תקין.

שאלה שניה: אני רוצה להוסיף שמן ברכב. איך אני יודע איזה שמן יש בו עכשיו האם הוא סנטטי או חצי סנטטי? האם ניתן לערבב בין שמנים סנטטים לחצי סנטטים או בין חברות שונות נניח LM וAGIP, כמובן שבאותה צמיגות?

תודה[/quote

שלום רב ותתחדש על הרכב החדש!

הקטע שציטטת מספר הרכב הוא מצב קיצון והצריכה בפועל אכן תלויה במאפייני הנהיגה. ראה המלצת היצרן בספר הרכב להתנהגות מומלצת ב- 1500 ק"מ ראשונים. מדוד שמן בהתאם להנחיות בספר הרכב.

על מנת להסיר כל חשש ודאגה, אם צריך להוסיף שמן מנוע, מוצע לך להיכנס למרכז שירות פליקס לבדיקה על ידי יועץ שירות.

הבדיקה והוספת השמן, אם צריך, ללא עלות!

בברכה,

אבי וייזל, ע' מנכ"ל

קבוצת פליקס

• תוכן חדש...