Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ראשית, לפני שקופצים עלי ושולכים אותי לחיפושים, אציין שכבר עשיתי זאת. אני מודע למחלת הגיר ברכבים אלו, וראיתי גם איזכור באופן כללי לבעיה שאני אפרט. למרות זאת כבר עברתי כמה תהליכים ואיבחונים, ואני רוצה לקבל המלצות על המצב הספצפי שלי.

קניתי את הרכב בשנה האחרונה והספקתי להכניס את הגיר לשיפוץ חלקי. בקיץ הרכב גם היה מתחמם לי. לאחר השיפוץ הגיר היה עובר בזמני מאמץ ל'מצב חירום' [או שמופיע D, אך המצב הידני לא מגיב]. התקלה שהגיר הראה היתה חימום יתר, והמאמץ כוון למציאת בעיית ההתחממות. זו לא נמצאה. הרכב גם בילה יום במוסך המרכזי בב"ש, בדקו לחץ במערכת הקירור, לחץ הפוך (או קומפרסיה- איני זוכר את המינוח המקצועי) על המנוע, וכן בדקו שאין סתימה בצנרת שמקררת את השמן גיר. לא היו תוצאות. הם רק זיהו שלא היה לי טרמוסטט.

בינתיים הגיעו ימי הסתו והחורף. הרכב כבר לא התחמם, אך בנסיעות ארוכות/מאומצות היה מאבד מים- תמיד בטווח שבין המקסימום למינימום. בעיות הגיר המשיכו. לפני יותר מחודש זוהתה דליפה מהחלק העליון של הראדיטור. מוסך בב"ש איבחן שהראדיאטור היה סתום (למרות שהוא בן פחות משנתיים) ובוצע ניקוי. מאז כמעט ואין לי איבוד מים. זה בכל זאת מופיע להערכתי במקביל למצבים בהם הגיר נכנס ל"מצב חרום", כאמור, אחרי מאמץ.

יש להדגיש שהמאמץ המדובר אינו האצות ועליות מטורפות. די בנהיגה קצת ספורטיבית בכביש באזור עם גבעות.

האנידיקציה האחרונה מהגיר לא הראתה משהו ברור.

אשמח לקבל המלצות/אבחונים/ הפניות למומחי גיר באזור הדרום שיוכלו לאבחן לי את הבעיה בלי לעבור שוב מסכת ניסיונות למצוא את הבעיה בשיטת 'ניסוי ותהייה/טעייה'.

הארכתי כדי להיות כמה שיותר ממוקד. אם יש עוד שאלות תשאלו ואענה אם אני יודע.

בתודה מראש,

פורסם

מצטרף אליך לתראד, בעיה דומה ב206 2003 אצלי.

בדר"כ קורה בתחילת נסיעה כאשר המנוע קר, אך לפעמים גם בטמפרטורת עבודה במאמץ מתון של עליות\האצות

אגב, בעיה דומה הייתה גם ב307SW של סבא, גם ב2005 וגם ב2008. בשתיהן שופץ גיר ונפתרה הבעיה.

Aprilia Shiver 750

פורסם

חבריי, כמי שעבר את זה, כל מה שאני יכול להציע הוא שלצד ההסתמכות על הפורום המעולה הזה, צרו קשר עם מכון גירים מומחה.

לצד קבלת דיעות בשלט רחוק כאן, כדאי לגשת למכונאי אמין ומקצועי.

ידידי המצביא, שווה לך לסוע למרכז כדי לקבל דיאגנוזה וטיפול טובים. אני אישית ממליץ בחום על ספי מסגולה, הוא עשה עבודת אמן על הגיר שלי.

בהצלחה רבה

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• ספונסר פורום
פורסם

ספי מגירים אוטומטיים סגולה הוא חבר פורום ותיק והוא אכן מומחה בתיקון ושיפוץ של הגירים הללו. אם יש לך אפשרות להגיע עם הרכב לאזור סגולה, תקבל שירות מקצועי ואיכותי במחיר טוב.

לצערי אינני מכיר מכוני גירים טובים באזור הדרום.

• תוכן חדש...