Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

לאחר כמעט שלוש שנים עם הפיגו 206 שלי( אוט'1.6, 2006),אני שוקל ברצינות רבה ,למכור את הרכב ולקנות רכב אחר.

האמת שאני מתלבט בין רכישת רכב חדש\ ובין רכישת רכב יד -2,אבל בהנחה שאבחר ברכב יד-2,אני מתלבט בעיקר בין שני הרכבים הנ"ל,משנתונים של 2009 :

מאזדה 2 דינמיק.

סוזוקי סוויפט GLX.

איזה רכב מבין השניים עדיף,בהתחשב בדברים כגון:

1. צריכת דלק(אחת הסיבות שאני רוצה למכור את 206 שלי ,היא שהרכב עושה 1-10).

2.בטיחות.

3. נוחות נסיעה(עם דגש על נסיעה עירונית, אך גם בין עירוני).

4. מרווח כללי ומאחור(חשוב לציין שהרכב הוא רכב יחיד במשפחה,כך שחשוב ששלושה נוסעים יישבו ברכב בנוחות,הכוונה,שניים מקדימה ואחד מאחורה).

5. התנהגות הגיר.(מסתבר שזה לא מובן מאליו שהגיר שברכב לא יחרפן אותך ויוציא אותך מדעתך,ראה ערך AL4).

6. עלות אחזקה.

המון המון תודה.

פורסם

איזה רכב מבין השניים עדיף,בהתחשב בדברים כגון:

1. צריכת דלק(אחת הסיבות שאני רוצה למכור את 206 שלי ,היא שהרכב עושה 1-10). אף אחת מהן לא מצטיינת בתחום, צפה בנסועה משולבת לצריכה של 1ל-11 במאזדה, לפעמים אם תסע באמת רגוע אז 1ל-12. הצריכה הכי טובה שהגעתי אליה היה 1ל-12.7 במאזדה בנסועה משולבת.

2.בטיחות. המאזדה קיבלה 5 כוכבי בטיחות, מצוידת עם 6 כריות אויר ובקרת אחיזה ויציבות.

3. נוחות נסיעה(עם דגש על נסיעה עירונית, אך גם בין עירוני). לא הכי נוחה שיש, ויחסית "נשברת" בכבישים הרוסים.

4. מרווח כללי ומאחור(חשוב לציין שהרכב הוא רכב יחיד במשפחה,כך שחשוב ששלושה נוסעים יישבו ברכב בנוחות,הכוונה,שניים מקדימה ואחד מאחורה).בנאדם יחיד מאחורה יישב עם מרווח רגליים סביר+, ומרווח ראש טוב. אני בד"כ לוקח 2-3 חברים מאחורה, ורק לאמצעי יש תלונות :wink:

5. התנהגות הגיר.(מסתבר שזה לא מובן מאליו שהגיר שברכב לא יחרפן אותך ויוציא אותך מדעתך,ראה ערך AL4). לא כולם אוהבים את הגיר של המאזדה - תנסה נסיעת מבחן או לנהוג על רכב שאתה בודק. הגיר עצבני ומקנה תחושת זריזות ברכב.

6. עלות אחזקה. האחזקה לא זולה כלכך, טיפולים שוטפים במוסך מורשה יעלו 600-800 ש"ח. טיפולים גדולים יגיעו גם ל-1500+ ש"ח.

המון המון תודה.

תגובותיי באדום בקשר למאזדה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

למזדה גם יתרון בבטיחות,5 כוכבים מול 4,תא מטען גדול יותר.

לדעתי זה לא משתלם אם הסיבה העיקרית היא צריכת דלק,כיוון שהרכבים חדשים יחסית ואתה תפסיד יותר על ירידת ערך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בוקר טוב לכולם,

תודה על העזרה.

אשמח לשמוע עוד תגובות וגם הצעות נוספות אם יש למישהו.

בנוגע לרכב שלי,חשוב לציין שסיבה נוספת שבגינה אני מענוייין למכור אותו היא, שהרכב התחיל לגלות סימנים של חוסר אמינות והוצאות כספיות מיותרות.

פורסם

אני התלבטתי כמוך בין מאזדה 2 לסוויפט. בסוף קניתי סוויפט 2008.

לפי מה שבדקתי, צריכת הדלק בסוויפט טובה משמעותית מבמאזדה. בינעירוני יכול להגיע ל1:16

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם
אני התלבטתי כמוך בין מאזדה 2 לסוויפט. בסוף קניתי סוויפט 2008.

לפי מה שבדקתי, צריכת הדלק בסוויפט טובה משמעותית מבמאזדה. בינעירוני יכול להגיע ל1:16

וואלה? וואו. לנתון כזה האמת שלא ציפיתי..

ומעבר לצריכת הדלק?

אתה מרוצה מהרכב? מהנוחות שלו?

פורסם

בעיקרון הרכב מיועד לאישתי. היא נוסעת בו ביומיום, אני משתמש בו פעם בשבוע לנסיעה ארוכה לצפון.

הרכב נוח יחסית, אבל נוחות זה עניין אישי. כנראה שהמעבר מ206 יהיה מורגש. אתה צריך לעשות נסיעת מבחן.

יש לו התנהגות כביש טובה. קצת קופצני על פסי האטה, אבל כמו רוב הקטנות היפניות.

תא המטען קצת קטן, אבל עגלת תינוק (אינגליזינה) נכנסת.

טיפולים לא יקרים יחסית וכך גם הביטוח.

דבר נוסף, מבחינת ההיצע בשוק, לפני חודשיים כשאני קניתי היו הרבה יותר סוויפט ממאזדה 2 ביד 2 ורובן היו עם ק"מ נמוך ומיד פרטית ראשונה.

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם
בעיקרון הרכב מיועד לאישתי. היא נוסעת בו ביומיום, אני משתמש בו פעם בשבוע לנסיעה ארוכה לצפון.

הרכב נוח יחסית, אבל נוחות זה עניין אישי. כנראה שהמעבר מ206 יהיה מורגש. אתה צריך לעשות נסיעת מבחן.

יש לו התנהגות כביש טובה. קצת קופצני על פסי האטה, אבל כמו רוב הקטנות היפניות.

תא המטען קצת קטן, אבל עגלת תינוק (אינגליזינה) נכנסת.

טיפולים לא יקרים יחסית וכך גם הביטוח.

דבר נוסף, מבחינת ההיצע בשוק, לפני חודשיים כשאני קניתי היו הרבה יותר סוויפט ממאזדה 2 ביד 2 ורובן היו עם ק"מ נמוך ומיד פרטית ראשונה.

אוקיי.

תודה.

רק שאלה הבהרה קטנה:

כשרשמת שהמעבר מ-206 יהיה מורגש, התכוונת שהשינוי בנוחות ובתנהגות הרכב,יהיה לרעה??

פורסם

כן, נו באמת, בינעירוני גם אצלי במאזדה יכול להגיע ומגיע בכיף ל1 ל16 אן אני נוהג כמו סבתא על שמונים.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שני הרכבים הללו באמת לא נחשבים להכי חסכוניים שיש בקטגוריה, סיריון או מיקרה למשל נחשבות חסכוניות יותר בדלק. מצד שני, המיקרה באמת קצת צפופה במושב האחורי.

שים לב שהמחירון של מאזדה 2 דיינמיק יחסית גבוה, אם אני זוכר נכון באזור ה-70 ומשהו אלף ש"ח למכוניות מסוף 2008 ותחילת 2009. הדגם הזה נמכר בעיקר ללקוחות פרטיים, פחות לליסינג או להשכרה ולכן גם סביר להניח שיצא קרוב למחיר המחירון.

בסביבות המחירים האלו אפשר כבר למצוא יונדאי i20, שהיא מכונית די מרווחת ובעלת צריכת דלק סבירה.

פורסם

שומאכר, כשאני נוהג כמו זקנה אני מגיע ל 1:17

בנסיעה בניעירונית רגועה (לצפון וחזרה סה"כ 300 ק"מ) אני מגיע ל 1:16 ואפילו בחלק מהזמן נוסע על 120...:)

לגבי המעבר מ 206 לסוויפט, אם ההבדל לטובה או לרעה תצטרך להחליט לבד. תעשה נסיעת מבחן.

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם

תבדוק גם את ההונדה ג'אז בנסיעה משולבת עושה סביבות ה1ל15 ורכב אמין ביותר, אני לא יודע עד כמה הוא יהיה נוח או מרווח אבל אל תשלול את האופציה הזו.

פורסם
תבדוק גם את ההונדה ג'אז בנסיעה משולבת עושה סביבות ה1ל15 ורכב אמין ביותר, אני לא יודע עד כמה הוא יהיה נוח או מרווח אבל אל תשלול את האופציה הזו.

אני אבדוק גם את האופציה הזו.

ROI,

תודה על העזרה.

• תוכן חדש...