Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית חשמל בבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

בבית שלי יש בעיה מוזרה כבר במשך שנים שהחשמל בבית נופל בלי כל סיבה שנראת לעין לפחות לא סיבה עקבית.

לפעמים החשמל נופל מהדלקת המזגן, לפעמים ממכונת הכביסה, לפעמים מהכנסת מכשיר חשמלי או הוצאתו מהשקע ולפעמים הוא נופל בלי כל סיבה, אפילו שאני לבד בבית ועומד באמצע הסלון ללא כל מכשיר חשמלי ביד :-D

כל מוצרי החשמל בבית מפוזרים להם בכל מיני שקעים ולא מרוכזים בנקודה אחת.

החלטתי שהגיע הזמן לתת מנוחה לראוטר ולמחשבים בבית ולא לעשות להם את זה יותר.

השאלה היא מה היא הסיבה האפשרית ומה צריך לבדוק או לבקש מחשמלאי שיגיע הביתה?

כל פעם היה לי חשוד אחר במעשה אבל זהו נמאס.

אשמח לעזרתכם

פורסם

היה לי כזה סיפור בדיוק- שיגע אותי כמה שבועות.

לפעמים קפץ אחרי 5 דקות, לפעמים אחרי יומיים.

בסוף הוחלף פקק "פחת " בלוח החשמל, והבעיה לא חזרה.

כמובן, בסוף זה היה חשמלאי, שבדק כל קו וראה שאין קצר בשום מקום.

לפעמים אין ברירה - צריך להביא בעל מקצוע.

עדיף לשלם לחשמלאי מאשר לתקן מחשב\מקרר ועוד.. בגלל הנזק של נפילות החשמל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה מה שנופל לי, לא יודע האם זה פחת או מאמ"ת.

בדרך כלל השלישי מימין נופל או הראשי שהוא התחתון הימיני. התחתון השמאלי שייך למזגן בלבד.

IMAG0768.jpg

פורסם

הראשי הוא השמאלי בשורה העליונה.

הימני בשורה התחתונה הוא הפחת, הפחת אמור לקפוץ כבר מזליגה כמעט אפסית, סביר להניח שיש לך מכשיר חשמל תקול בבית בדר"כ זה המכשירים שעובדים יחד עם מים כמו קומקום חשמלי מכונת כביסה וכדו'.

כך בחשבון שהפחת "קופץ" על מנת להציל חיים, לא כדאי לזלזל וכדאי לאתר את המכשיר התקול.

פורסם

היה לי בדיוק כזה כשעברתי לדירתי השכורה.

האשם הוא הלוח עצמו, וכל החוטים שנכנסים ויוצאים ממנו לכל המפסקים. כפי הנראה הם רופפים מעט. חזק אותם עם מברג (בזהירות, אתה לא חשמלאי- תהיה ממוקד 150% במה שאתה עושה), ובהצלחה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הפעם אני חולק על ידידי המנוצה - קרא לחשמלאי מוסמך ואל תתעסק עם זה לבד!

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

תודה רבה לכל העונים כולל בהודעות הפרטיות.

אני צריך להפריד בין שני מצבים, האחד הוא שהמאמ"ת השלישי מימין נופל כי ניתקתי או חיברתי את הלאפ טופ לחשמל (או משהו אחר) וזה מלווה בניצוצות של יום העצמאות והמצב השני הוא שהפחת נופל.

מה שמטריד אותי בעיקר הוא הפחת שנופל, אבל העניין הוא שאי אפשר להאשים אף מכשיר. היתה תקופה שהחשמל היה נופל באיזור השעה 7:00 והאשמתי את התנור כי יש לו שעון שיכול להפעיל/לכבות אותו וחשבתי שהוא הגורם לכך, כעבור כמה זמן החלפנו אותו וזה לא הפסיק.

הפחת נופל גם כשאין אף אחד בבית, ובמצב הזה מינימום מכשירים חשמליים פועלים ואף פעם לא הצרכנים הכבדים (ממירים, מקרר, טלויזיות וכו' ובמצב המתנה).

אתמול הדלקת המזגן גרמה לקפיצת הפחת (פעמיים) ואז ניתקתי את המזגן מהחשמל וכעבור 3 דקות (כשהמזגן מנותק) נפל שוב.

פעם הפחת נופל כשמכונת הכביסה עובדת וגם שלא זה תופס גם לגבי מדיח כלים, דוד חשמלי, מזגן, מייבש כביסה, תמי 4, טוסטר וכו'.

הפחת נופל בלי קשר למאמ"ת השלישי מימין.

לאחר ההסבר הזה הכי הגיוני לי שזו בעיה בפחת :? כי אין אשם משותף לכל המקרים.

אבל בכל מקרה אני כנראה אקרא לחשמלאי אחרי שאצליח בעזרתכם להצביע על האשם.

כמובן שישנם מצבים שכל המכשירים "הכבדים" עובדים והפחת לא נופל.

אם המזגן גרם לפחת לקפוץ פעמיים אז אפשר להאשים אותו אבל אחרי ניתוקו המוחלט מהחשמל הפחת קפץ שוב כעבור כמה דקות, מה אפשר ללמוד מזה?

פורסם

ראה הודעתי מלמעלה, והתייחסותו של נהג מתחיל אליה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אצל הורי הייתה בעיה דומה, שנפתרה ע"י החלפת כל הלוח.

עלות כל מאמ"ט היא 10 ש"ח, עלותו של הפחת סביב ה 200 ש"ח.

בהצלחה !

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

אין סיבה לשבור יותר מידי את הראש, כנראה שזו בעיה קצת יותר מורכבת מאשר חיזוק החוטים שבלוח.

חשמלאי מקצועי יפתור את הבעיה בזריזות.

הצרפתיות לא מסתדרות עם הקוריאנית, לכן אני מחנה אותן רחוק אחת מהשניה:-D

לעבוד עם כובע, בגד ים וכפכפים, נראה לי שאני בגן עדן.8)

פורסם

שחשמלאי יחליף לך את הפחת ויחזק את ברגי החיבורים אל רכיבי הלוח

בעיה מאוד נפוצה במיוחד בפחתים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אתה מתאר תקלה במעגל אחד (אשר מבוקר באמצעות המאמ"ת השלישי מימין). בדוק אם אינך מעמיס עליו יותר מדי מכשירים או שאין בו תקלה אחרת.

מעבר לכך - האם המערכת החד פאזית מספקת את צרכי הדירה והמשפחה או שעליך לשדרג לתלת פאזית אשר תאפשר הפעלת יותר מכשירים תוך חלוקתם בין הפאזות?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...