Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה כבר עניין של טעם,לדעתי הרכב ניראה טוב,מנופח מאוד כמו שרכב פאר צריך להיראות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
צריך לעשות מחקר באוניברסיטה למה ישראלים מתיחסים למותגים חלשים שמצליחים בארץ כאילו הם שלנו.

אנשים באופן קבוע מתלהבים מהצלחה של יונדאי,סובארו,מזדה... בחו"ל כאילו שזה עסק של אבא שלהם שמצליח.

תמיד בסיקרי דעת קהל המותגים הזולים מצליחים יותר ממותגי היוקרה.

שאתה קונה רכב זול והוא עובד אתה מתלהב, שאתה קונה מרצדס אתה חושב שתקבל משהו מיוחד ואז אתה מגלה שזה סתם עוד אוטו אתה מאוכזב.

ההצלחה של יונדאי בשנים האחרונות היא לא בגלל השיפור ברכבים שלהם, היא בגלל המצב הכלכלי העולמי שאנשים קונים את הרכב הכי זול שהם מוצאים.

תיקון קטן, צריך לעשות מחקר באוניברסיטה למה ישראלים מתיחסים למותגים, נקודה.

נסה להכניס פה בפורומים מילה רעה על אלפא ותראה איך מחר בבוקר אתה מגלה את הראש מנוע של האוטו שלך מפורק לך בתוך המיטה. מילה רעה על VW ואנשים צורכים עליך כאילו סבא שלהם בנה VW בילדותו(סליחה, יכול להיות שזה נכון).

ואני לא מדבר על הקרבות שעורכים ישראלים בין אנדרואיד ואיפון. בכלל לישראלי יש תמיד הרגשה שמה שהוא קנה זה הכי טוב.

לגבי סיקרי דעת קהל. למען האמת, היפניות לא כאלה זולות באירופה, ולרוב נותנות תמורה נמוכה יותר מהמקיבלות האירופיות שלהם. תוסיף לזה רמת גימור נמוכה יותר ממכונית אירופית ממוצעת + יתרון ביתיות של המותגים האירופים. אז כן, זה עדיין מרשים שטויוטה ושות' מקבלות ציונים יותר גבוהים ממותגי הבית האירופים בסקרי דעת קהל, וכנראה בגלל האמינות, כי בשום דבר אחר טויוטה לא יותר טובה ממכונית אירופאית.

בד"כ מי שקונה מרצדס הייתה לו כבר מרצדס(או דומה) בעבר, והוא מצפה לאותה איכות/אמינות (והוא לא מצפה לשום דבר שהוא כבר לא מכיר) אז אם היא יורדת גם שביעות הרצון יורדת.

פורסם
תיקון קטן, צריך לעשות מחקר באוניברסיטה למה ישראלים מתיחסים למותגים, נקודה.

נסה להכניס פה בפורומים מילה רעה על אלפא ותראה איך מחר בבוקר אתה מגלה את הראש מנוע של האוטו שלך מפורק לך בתוך המיטה. מילה רעה על VW ואנשים צורכים עליך כאילו סבא שלהם בנה VW בילדותו(סליחה, יכול להיות שזה נכון).

ואני לא מדבר על הקרבות שעורכים ישראלים בין אנדרואיד ואיפון. בכלל לישראלי יש תמיד הרגשה שמה שהוא קנה זה הכי טוב.

לגבי סיקרי דעת קהל. למען האמת, היפניות לא כאלה זולות באירופה, ולרוב נותנות תמורה נמוכה יותר מהמקיבלות האירופיות שלהם. תוסיף לזה רמת גימור נמוכה יותר ממכונית אירופית ממוצעת + יתרון ביתיות של המותגים האירופים. אז כן, זה עדיין מרשים שטויוטה ושות' מקבלות ציונים יותר גבוהים ממותגי הבית האירופים בסקרי דעת קהל, וכנראה בגלל האמינות, כי בשום דבר אחר טויוטה לא יותר טובה ממכונית אירופאית.

בד"כ מי שקונה מרצדס הייתה לו כבר מרצדס(או דומה) בעבר, והוא מצפה לאותה איכות/אמינות (והוא לא מצפה לשום דבר שהוא כבר לא מכיר) אז אם היא יורדת גם שביעות הרצון יורדת.

מה הקשר לישראלי ומה הוא מרגיש לפוסט הנ"ל ?

פותח השרשור כתב על התחזקותה של יונדאי בעולם ,

כמובן שכל אנשי הפורום כבר גלשו ל .....

" למי יש יותר גדול " !

(לא שאני לא מסכים איתך לגבי מה שכתבת על העדפות הפורום ).

יונדאי מתפתחת בקצב מטורף תחשבו על הרכבים שהיו להם לפני עשור למה שיש היום ,

ותבינו את קצב ההתפתחות שלהם .

פורסם
הבחור שהביא לנו את הסדרה 1, X3, X5 והZ4 החדשה, עבר ליונדאי ומונה לראש מחלקת העיצוב של יונדאי אמריקה.

לא לבלבל בין Chris Bangle שהיה המעצב הראשי של BMW בשנים 1992-2009 לבין Chris Chapman שעבר מ- BMW Designworks ל-Hyundai.

אמנם שניהם מעצבי רכב אמריקנים שתכננו מכוניות ל- BMW אבל Bangle פרש לעסקיו כבר בשנת 2009 והוחלף בתפקידו על ידי ההולנדי אדריאן ואן הוידונק. ואילו Chapman עבר ממשרד העיצוב האמריקני DesignworksUSA בשנת 2011.

אין ספק שהחברות הקוריאניות עשו קפיצת מדרגה בכל הקשור לעיצוב. זה נעשה בעיקר על ידי שכירת שירותיהם של מעצבים אירופיים ואמריקנים.

באשר ל"מורשת" שהותיר Bangle ב- BMW - אני לא שייך למחנה חסידיו.

פורסם

לא אמרתי משהו נגד יונדאי, אמרתי שהסיבה שהם עלו במכירות זה המחיר הזול שלהם.

תבדקו מחירים בשאר העולם,לא בארץ.

אם אתם רוצים לבדוק בארץ תבדקו מה המחיר שחברות הליסינג מקבלות על יונדאי בהשוואה לכול השאר.

אם אתם רוצים להתלהב מעליה במכירות של יצרנית רכב.

קרייזלר בנובמבר 2011 עם עליה של 92.23 אחוז בהשוואה לשנה שעברה.

ג'יפ עם עליה של 49.76 אחוז בהשוואה לשנה שעברה.

http://www.autoblog.com/2011/12/01/by-the-numbers-november-2011-black-friday-edition/

אייל

פורסם

אני לא מדבר על השוק הישראלי, אני מביא את מה שאני יודע מהשוק האמריקאי, יונדאי צומחת מסיבה מסויימת, לא בגלל האקסנט או שוק הליסיניג, המטרה של השרשור הייתה לגרום להבנה בישראל לגביי יונדאי החדשה, אני לא בעלים של יונדאי, אבל אני מעריץ את השיפור ואת התעוזה, אפילו שלחתי מייל למנכ"ל יונדאי ארה"ב והוא השיב לי (הייתי בשוק), יונדאי שינתה כיוון והיא כבר לא מפתחת מכוניות במטרה להתברג איפהשהוא באמצע או התחתית הטבלה, לפני עשור הקלף של יונדאי היה תג מחיר, היום יש להם מוצר בוגר ביד, הם מכוונים לצמרת הקטגוריה.

בשאר העולם :

צמיחה במכירות בשיעור של 89% ברוסיה.

מנוע ה1.6 גאמא החדש נבחר לאחד מעשרת המנועים הטובים ביותר לשנת 2011 ע"י WARD'S AUTO.

שנה אחרי שמנוע הטאו 5.0 V8 קטף את הפרס.

יונדאי מכרו כ"כ הרבה סונטות ואלנטרות ב2011, כמה הרבה? 10% יותר ממה שהמפעל מסוגל לייצר, דבר שהצריך השקעה של 173 מיליון דולר בהגדלת פס הייצור ויצירת מקום עבודה לעוד 214 פועלים במפעל שלהם במונטגמרי.

ד"א המניה של יונדאי עלתה ב36% בשנה וחצי האחרונות.

הנה סרטון חביב מאחד המפגשים של מועדון היונדאי קופה :

http://www.youtube.com/watch?v=747Qq99R7_o&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

הנה הג'נסיס סדאן :

http://www.youtube.com/watch?v=-U_xL22432g דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

והנה הקופה על המסלול :

http://www.youtube.com/watch?v=badCZ7FBRoI דרך יוטיוב

haters will hate

פורסם
לא אמרתי משהו נגד יונדאי, אמרתי שהסיבה שהם עלו במכירות זה המחיר הזול שלהם.

תבדקו מחירים בשאר העולם,לא בארץ.

אם אתם רוצים לבדוק בארץ תבדקו מה המחיר שחברות הליסינג מקבלות על יונדאי בהשוואה לכול השאר.

http://www.autoblog.com/2011/12/01/by-the-numbers-november-2011-black-friday-edition/

מה רע בזה? אני בתור צרכן מקבל רכב מעוצב, אמין, מאובזר ובמחיר טוב. הנוסחה המנצחת.

אתה מוכיח שאנטי נגד יונדאי פסיכולוגי בלבד. הרי אם היו מתמחרים את הרכב יקר לא היית כותב שהוא "זול", נכון? ואם היו מדביקים על הגריל סמל של פולקסווגן אז בכלל.

פורסם

זה כבר לא עניין של מחיר, ראיתי עכשיו טבלת מכירות בשוק האמריקאי.

וזה ההבדל מהשוק הישראלי :

יונדאי-קיה : מעל מיליון רכבים נמכרו ב2011 (595000, 442000), קיה הציגה צמיחה של 35.7%, יונדאי 20.1%.

מאזדה : צמחה ב9.4% ומכרה 228000.

מיצובישי: קפצה ב45.6% מכירות... 74000.

סובארו: ירידה של 1.6% ו233000 מכירות.

סאאב עלו ב21.4%!!!, סה"כ 5306 מכוניות חדשות נמכרו.

פולקסוואגן עלו ב25.3% תודות לג'טה, חיפושית ופאסאט חדשות, סה"כ מכירות נכון להרגע - 291000.

ניסאן (כולל אינפיניטי) צמיחה של 15.6% עם מכירות של 941000.

אז מה יש לנו ? קונצרן יונדאי נושך את הונדה חזק בישבן, הונדה מכרו 1042000, יונדאי 1037000.

טויטה עדיין חזקה מאוד עם 1466000.

ג'נרל מוטורס עם 2269000.

פורד עם 1933000.

קרייזלר ממש קפצו ועברו את הונדה אחרי הרבה שנים של הזדנבות עם 1231000.

עכשיו אפשר להבין מה אני רוצה מיונדאי.

חברה שהייתה בדיחה בשוק הרכב, שהצהרותיה מעולם לא נלקחו ברצינות, עושה צעד אחר צעד בדרך הנכונה.

ולי פשוט נמאס מהזלזול, מי ששם לב, קיה לבדה מכרה יותר מפולקסוואגן ואאודי ביחד (105000), תוסיפו גם את בנטלי לרשימה (1506 רכבים) ופורשה (27200) - זה VAG באמריקה, אני לא חושב שיכולים למכור פה סיאט, כל חיפוש באינטרנט מביא לי תמונות של מושבים למכירה :)

haters will hate

פורסם

הגורם המשפיע על הפילוח של מכירות הרכב בארצות הברית הוא המצב הכלכלי.

בתקופה של פריחה כלכלית עלו מכירות רכבי היוקרה וה- SUV. במצב הנוכחי יש יתרון לכלי הרכב המציעים מחיר אטרקטיבי והוצאות אחזקה זולות.

חברות כמו יונדאי-קיה מוכרות יותר כי הן מציעות "חבילה" טובה יותר של מוצר+אחריות+תנאי תשלום.

מרבית מכירות הרכב בארה"ב נעשות בפרישת תשלומים.

קשה להסיק מן השוק האמריקני מסקנות על שוק זעיר כמו ישראל. לזכות יונדאי-קיה יש לציין את ההתקדמות הטכנולוגית והעיצובית ואת מדד האמינות המשתפר (בין אם זו אמיתית או נתפסת בעיני הצרכן). יצרני הרכב הקוריאנים עושים היום ליפנים את מה שעשו היפנים ליצרנים האירופים בשנות השמונים.

פורסם

אכן יש מעבר למכוניות קטנות יותר אבל לא משהו מורגש.

מכוניות קטנות (מיאריס עד לג'טה) עלו בכמעט 15% עם מכירות של 2,775,000.

אבל זה לא בא על חשבון רכבים אחרים מכיוון שהירידה היחידה נרשמה בסגמנט המכוניות הגדולות (פורד קראון ויקטוריה לדוג'), ירידה של 16.6% ומכירות של 66,000.

כל שאר הסגמנטים הציגו צמיחה כשהבולט הוא הMID SIZE SUV (צ'ירוקי לדוג'), צמיחה של 48%!!!

ובאמת ש2011 נראתה טוב יותר מ2010 ועדיין הרכב הנמכר ביותר בארה"ב הוא הF של פורד עם למעלה מחצי מיליון יחידות.

מה שממש יפה הוא שהאקספלורר של פורד שבדיוק הוחלף מכר 140% יותר מב2010, הגרנד צ'ירוקי שהוחלף גם הוא מכר רק 54% יותר מב2010.

haters will hate

פורסם
אני לא חושב שיכולים למכור פה סיאט, כל חיפוש באינטרנט מביא לי תמונות של מושבים למכירה :)

אם יש אנשים במדינת ישראל אשר מוכנים לשלם מעל 100K ש"ח תמורת קיא (!)...

than I think we can be quite confident that they'll find customers who are willing to pay some 15 grand for a seat.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

האלנטרה החדשה נבחרה אתמול כמכונית השנה בארה"ב :)

עם מכירות של 186K ב2011, צמיחה של 41% במכירות מ2010 ואחרי קרב צמוד עם הפאסאט החדשה והפוקוס החדשה, לקחה היונדאי רוב קולות בהצבעה בין 50 כתבי רכב מובילים, ההצבעה נערכה טרם פתיחת תערוכת דטריוט ומהווה צעד חשוב בהתבססות המותג בשוק האמריקאי.

מברוק יונדאי :)

בנוסף פורסמו פרטים על הג'נסיס קופה מתוחת הפנים....

34944_1_1.aspx

34946_1_1.aspx

הנה הקישור לכל המידע :

http://hyundainews.com/us/en-us/Media/PressRelease.aspx?mediaid=34953&title=2013-genesis-coupe-reveals-more-aggressive-design-coupled-with-serious-performance-credentials

אני מקווה שהיבואן הישראלי יביא לכם את הג'נסיס קופה לארץ, אם המחיר יהיה תחרותי כמו בארה"ב היא תהיה להיט, קופה הנעה אחורית במחיר התחלתי של פוקוס מאובזרת.....

סרטון מטומטם, אבל מי שאוהב רעש של צמיגים בטח יהנה :)

http://www.youtube.com/watch?v=Dz88BzP21q8&feature=related דרך יוטיוב

haters will hate

פורסם

אם היבואן יביא ג'נסיס קופה אז כנראה שתעלה בגזרת 300K ש"ח, אולי יותר, במקביל לניסאן Z370.

וולוסטר טורבו כנראה יעלה סביבות 200K ש"ח, ככה שמחירים לא לכל כיס!

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

אני לא יודע אם המעבר של המעצב זה מחמאה ליונדאי,כמעט רוב דגמי BMW האחרונים לדעתי עם עיצוב חיצוני לא משהו. BMW עוד איך שיצא הX6 ה5,ה6,ה7 החדשות כבר ירדו לגמרי.במכירות אולי לא ירדו הרי אנשים עם הרבה כסף קונים לפי שם של מותג ולא לפי המראה של הרכב.

• תוכן חדש...