Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 או פורד פוקוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום

הקצבתי לעצמי סכום של כ40000 שקל לקניית רכב (אם יהיה בפחות יותר טוב...)

אני מקווה שתוכלו לעזור לי להחליט אני מתלבט בין שני רכבים פוקוס ממודל 2006 או מאזדה 3 ממודל 2004

עד כמה שהבנתי שתי הרכבים אמינים באותה מידה צריכת דלק דומה סה״כ שני רכבים טובים

הבעיה שלי עם הפוקוס הוא שהשוק שלו די מת אני עוקב אחרי מודעות למכירה של רכבים כאלה שמפורסמים במחירים מתחת למחירון כשהבעלים מוכן להתחייב בבדיקה על שאסי גיר מנוע והרכבים לא נמכרים

נקודת החולשה מבחינתי של המאזדה היא שזה רכב שיש לכולם והאמת נמאס לראות אותו

הדרישות שלי מהרכב הם לא בשמיים נסיעות לעבודה וללימודים אני מעריך כ25 קילומטר ביום מידי פעם נסיעות לצפון לא משהו רציני חובה אוטומט כי החברה לא נוהגת על ידני צריכת דלק לא הכי חשובה כי אני לא נוסע הרבה אם אתם יכולים לחשוב על רכב אחר חוץ מהשניים שהזכרתי אשמח לשמוע דעות

תודה

פורסם

אתה צודק, שני הרכבים בסך הכל טובים אבל אני באופן אישי מעדיף יותר דווקא את הפוקוס. היא מרווחת יותר, טיפה מאובזרת יותר אבל הכי חשוב זולה יותר. פוקוס תאפשר לך לעלות כמה שנים למעלה במודל, לקבל רכב צעיר וחדש יותר. זה מתבטא לאורך זמן בעלויות האחזקה.

אגב, אני לא מסכים שהשוק של הפוקוס מת. אנחנו מקבלים מידי פעם פוקוס ממודלים כאלו בטרייד אין והם נמכרות כמו לחמניות.

פורסם

אופיר לדעתי השוק של הפוקוס מת

המכוניות נמכרות הרבה מתחת למחירון זה אמנם טוב לי בתור קונה אבל כשאני אצטרך למכור אני מפחד להיתקע עם האוטו

מה גם שרוב המכוניות האלו יוצאות מליסינג בעברם ואני מעדיף לבדוק רכב מהשוק הפרטי קודם (זה עונה לך להודעה ששלחת)

פורסם

אני לא יודע מאיפה הבאת את הנתון של אמינות זהה, אבל הוא לא נכון בכל מקרה. זה לא שהאמינות של הפוקוס נוראית, אבל היא לא ברמה של מאזדה.

בכל מקרה הפוקוס יותר איכותית גדולה ועגלה(ב-1.6). המזדה יותר צפופה ואמינה. מאחר ואתה לא בעל משפחה הייתי הולך על המאזדה, אלה אם אתה הולך על מנוע 2 ליטר. אם הצורה מפריע לך, תנסה למצוא מזדה 5 דלתות.

השאלה היחידה שלי היא למה רכב משפחתי לסטודנט?

פורסם

הפוקוס נוחה ומרווחת משמעותית מהמאזדה. היא נחשבת לאמינה לא פחות ממנה.

היתרון היחידי שאני יכול לחשוב עליו במאזדה הוא ה"זריזות" שלה ביחס לפוקוס. זה לא שהיא מכונית ספורט אבל התגובה לדוושה יותר טובה אין מה לעשות. לא סתם הפוקוס מככבת בציי הרכב לצד המאזדה. יש לזה סיבה. קציני הרכב לא "אוהבים" בלשון המעטה רכבים בעיתיים.

כל רכב, במידה והוא שמור ימכר במחיר מחירון. ושאתה קונה 2006, אז אתה באמת מודאג מה יקרה עוד 3-4 שנים שתרצה למכור?

הרכב יהיה שווה מחצית משווי כיום, אז מה? קנית, נהנית, וגלגל אותו הלאה.

החישוב שלך הוא לקנות רכב יותר "סחיר" אבל בשנתון יותר נמוך היום, במקום לקנות אחד חדש יותר ועם נתונים עדיפים? אז בבקשה. אבל זאת טעות.

אני לא חושב שהשוק "מת". אני לא חושב שאף פעם הוא "ימות". תמיד קונים ויקנו רכבים משומשים. השאלה מה יש לך ביד.

אגב לגבי בליסינג, בדקת למצוא מאזדה פרטית. אותו סיפור כמו הפוקוס. חוץ מזה אם מצאת רכב שמור, נראה טוב, מטופל עם ספר מלא, מאדם שנראה לך אמין, אז תפסול בגלל שבעברו היה ליסינג? זכותך, אבל לטעמי ומנסיוני העשיר זה לא נכון. אבל כל אחד ושיקוליו.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

היי דוד,

במידה ותשקול רכישת רכב מקטגוריות קטנות יותר, תרוויח שנתון גבוה יותר וחיסכון בדלק..

מלבד העובדה ששוק ה"קטנות" אטרקטיבי מאד.

האם המרחב בתא הנוסעים, גודל תא המטען וכדומה, קריטי עבורך?

ענת מאוויס

פורסם

אני מחפש רכב משפחתי מכיוון שאני גבוה (1.87) ולא בא לי להצטופף ברכב מיני גם אם הוא יחסוך לי קצת בדלק כי כמו שאמרתי דלק הוא שיקול פחות מכריע כי אני לא נוסע הרבה

אגב אני לא סטודנט אני עובד במשרה מלאה ומשלב לימודי ערב 3 פעמים בשבוע

כשאני אומר שוק מת אני מתכוון לזה שכבר חודש אני עוקב אחרי מודעות של פוקוס למיניהם וכל אלו שמתעקשים על מחירון או אפילו קצת פחות עדיין לא מכרו את המכוניות שלהם ואלו שהסכימו לרדת בין 7-10 מהמחירון מכרו תוך כ10 ימים

נכון שלא לקחתי את הרכבים לבדיקה אבל מבחינת נתונים יבשים כולם היו יד שניה אחרי ליסינג ולא עברו 100 אלף ק״מ כולם היו מוכנים להתחייב בבדיקה על שאסי גיר מנוע.

אני לא פוסל לקיחת רכב מליסינג אני פשוט מעדיף לבדוק קודם את השוק הפרטי

אני שם לב שהדעות חלוקות כאן לגבי רמת האמינות של הפוקוס מול המאזדה מישהו יודע על ״מחלות״ מוכרות לשני המודלים שציינתי?

תודה לכולם מראש על העזרה

פורסם

כשתתחיל לחפש ברצינות ולהתרוצץ ברחבי הארץ בין המוכרים הפרטיים, שרובם סוחרי רכב במסווה (ואולי גם תבזבז כמה מאות או אלפים על בדיקות קניה) תשנה את דעתך על הליסינג.

בליסינג יש לך אחריות לשנה, טופס גילוי נאות, ואחריות במקרה שהרכב מעוקל,משועבד או כל צרה אחרת.

לגבי ההתלבטות שלך- אתה יכול לראות בחתימה שלי מה אני בחרתי.

אני קטונתי מלייעץ (ובעיקר אני נזהר מלייעץ לאנשים לקנות "אוטו כמו שלי")

המאזדה לפי ה"מחקר" המאד לא מייצג שערכתי לפני הקניה אמינה יותר וסחירה יותר.

אני יכול לומר לך ש:

א. היא שתיינית לא קטנה.

ב. יש ממנה ערימות במגרשי הליסינג (גם מהפוקוס, אבל זה לא הנושא) מה שיקשה עליך למכור אותה אחרי תקופה קצרה במחיר שפוי

ג. תא המטען שלה פשוט איום. (בעיקר פתח הטעינה) אני לא מבין איך לא שמענו שהמהנדס שתכנן אותו ביצע חרקירי.

ד. היא די זריזה, אבל ממש לא ספורטיבית. אני עדיין מתגעגע לסיוויק 93 שהיתה לי לפניה. אבל היא יציבה ומרגישה די בטוחה.

ה. הפנים שלה יותר מרשים לטעמי מזה של הפוקוס, גם עם "על הנייר" הפוקוס מעט יותר מאובזרת.

ו. האוטו כבר עם 118,000 ק"מ (קניתי לפני חצי שנה עם 110,000) ולא מראה סימני בלאי או בעיות אמינות (טפו,טפו,טפו :lol: )

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
אני מחפש רכב משפחתי מכיוון שאני גבוה (1.87) ולא בא לי להצטופף ברכב מיני גם אם הוא יחסוך לי קצת בדלק כי כמו שאמרתי דלק הוא שיקול פחות מכריע כי אני לא נוסע הרבה

אגב אני לא סטודנט אני עובד במשרה מלאה ומשלב לימודי ערב 3 פעמים בשבוע

כשאני אומר שוק מת אני מתכוון לזה שכבר חודש אני עוקב אחרי מודעות של פוקוס למיניהם וכל אלו שמתעקשים על מחירון או אפילו קצת פחות עדיין לא מכרו את המכוניות שלהם ואלו שהסכימו לרדת בין 7-10 מהמחירון מכרו תוך כ10 ימים

נכון שלא לקחתי את הרכבים לבדיקה אבל מבחינת נתונים יבשים כולם היו יד שניה אחרי ליסינג ולא עברו 100 אלף ק״מ כולם היו מוכנים להתחייב בבדיקה על שאסי גיר מנוע.

אני לא פוסל לקיחת רכב מליסינג אני פשוט מעדיף לבדוק קודם את השוק הפרטי

אני שם לב שהדעות חלוקות כאן לגבי רמת האמינות של הפוקוס מול המאזדה מישהו יודע על ״מחלות״ מוכרות לשני המודלים שציינתי?

תודה לכולם מראש על העזרה

אני בערך בגובה שלך, לי יש מזדה 3 ולאשתי סריון, אני יכול להגיד לך שהסריון יותר מרווחת מהמזדה 3 עבורי. כך שרכב קטן לא אומר דבר לגבי צפיפות. בנוסף החיסכון שלך לא יהיה רק דלק אלה גם כמה שנתונים מעל(יותר אמינות) פחות כסף על טיפולים והוצ' בכללי. בנוסף שוק הקטנות יחסית יותר תוסס(למרות שעכשיו הוא מת קצת בגלל הכניסה של המיני החדשות, אבל זה יהיה לטובתך בקניה)

בגדול, ה"מחלות" של מזדה הם ברקסים שנגמרים די מהר.ה"פוקוס" זה משאבות/צינורות למינהן. אבל בגדול המאזדה יותר אמינה, מנסיון אישי שלי וגם לפי סקרי אמינות.

לגבי ההתלבטות שלך- אתה יכול לראות בחתימה שלי מה אני בחרתי.

אני קטונתי מלייעץ (ובעיקר אני נזהר מלייעץ לאנשים לקנות "אוטו כמו שלי")

המאזדה לפי ה"מחקר" המאד לא מייצג שערכתי לפני הקניה אמינה יותר וסחירה יותר.

אני יכול לומר לך ש:

א. היא שתיינית לא קטנה.

ב. יש ממנה ערימות במגרשי הליסינג (גם מהפוקוס, אבל זה לא הנושא) מה שיקשה עליך למכור אותה אחרי תקופה קצרה במחיר שפוי

ג. תא המטען שלה פשוט איום. (בעיקר פתח הטעינה) אני לא מבין איך לא שמענו שהמהנדס שתכנן אותו ביצע חרקירי.

ד. היא די זריזה, אבל ממש לא ספורטיבית. אני עדיין מתגעגע לסיוויק 93 שהיתה לי לפניה. אבל היא יציבה ומרגישה די בטוחה.

ה. הפנים שלה יותר מרשים לטעמי מזה של הפוקוס, גם עם "על הנייר" הפוקוס מעט יותר מאובזרת.

ו. האוטו כבר עם 118,000 ק"מ (קניתי לפני חצי שנה עם 110,000) ולא מראה סימני בלאי או בעיות אמינות (טפו,טפו,טפו :lol: )

מהנסיון שלי (היו לי את שני הרכבים):

א. היא לא חסכונית אבל גם לא שתיינית בצורה חריגה מ-1.6 רגיל.

ב. לא מכיר. שלי מליסינג.

ג. לפי דעתי כל מה שלא בתצורת האטצ'בק הוא נורא (הפוקוס שלי הייתה האטצ'בק). מזכיר לי שאיזה יום אני ואשתי הולכים לאיקאה וקונים מכל הבא ליד. יוצאים החוצה, רואים איזה זוג עם הונדה אקורד וגגון מנסים להנדס איך להכניס איזה שתי שידות מסכנות. אני מביא את הסריון, פותח את הדלת האחורית, זורק הכל פנימה ונוסע. הם עמדו שם בשוק.

ד. אני לא יודע מה זה ספורטיבי , אבל אחיזה מדהימה לרכב משפחתי(בטח ביחס להונדה), אפילו יותר מהפוקוס. אבל הפוקוס יותר מהנה(אחרי שהיא מצליחה לצבור מהירות).

ה. לטעמי הפוקוס יותר מרשימה מבפנים, וגם הגימור/הבידוד יותר טוב מהמאזדה.

ו. המאזדה שלי בקושי 60K ק"מ והוחלפו דיסקים ברקס קדמי (בעיה כללית במאזדה מתוך פורומים בחו"ל). בפוקוס שלי שנמכרה ב-45K ק"מ היו שתי תקלות שתיהן תקלות משביתות רכב.הרכב היה בליסינג, כך שמעניין לי את התחת. אבל היה מבאס אם היה שלי חדש, גם אם במסגרת האחריות. אבל אחד זה לא דוגמה, ובאופן כללי הפוקוסים אמינים כמעט כמו המאזדה לפי סקרים בעולם.

• תוכן חדש...