Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בזמן האחרון אני מתעניין מאוד בנושא הקבלים במערכת הסטראו ברכב שלי.

קראתי דיי הרבה והרוב המוחלט טוען כי זה לא וודו, זה כלי למערכת חשמל בריאה ויציבה.

כמובן שזה לא יתקן צריכות יתר שהאלטרנטור והמצבר לא יכולים לתת אבל בזמן שימוש תקין זה מונע רעשים, ראיתי את הסרטון הבא ורציתי לשאול מה החשמלאים שבינינו חושבים עליו.

http://www.youtube.com/watch?v=KPTlfwgPGyM&feature=mfu_in_order&list=UL דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה על השיתוף..

אני גם מזמן חושב על התקנה של קבל אבל בשביל למנוע את עניין עמעום האורות בווליום חזק.

בפעם האחרונה שניסיתי לקרוא את השרשור הארוך (מאוד!!!) על הקבלים קיבלתי כאב ראש כבר בעמוד 8 נראה לי..:lol:

אם זה גם תורם לעניין הרעשים זה + חזק מאוד.

השאלה היא האם יש הבדל בין הקבלים של חברות מפורסמות שעולים לא מעט לבין אלה שנמכרים לעומתם בגרושים.

פורסם

יש הבדל באיכות החומרים, עד כמה זה משפיע לא יודע להגיד.

יש לי חבר שקנה סאב CVR עם מונו A\B, ושהסאב היה עובד כל האורות ברכב היו קופצים גם בפנים גם בחוץ.

הוא קנה קבל פשוט וזול תוצרת PYLE וסידר לו את הבעיה עד כדי כך כאילו הסאב לא לוקח בכלל חשמל מהרכב.

לדעתי לא צריך להשקיע הרבה על קבל.

יש קבלים כמו של BOSS 2FARAD שעושים אחלה עבודה ב-250 ש"ח

פורסם

יבגני, זה אמנם לא קשור לנושא אבל זה די דחוף לי, אני עומד לפני קניית סאב חדש. שאלתי אותך שאלה בפרטי לגבי הסאב.

אני אשמח אם תעזור לי בעניין. תודה ושוב מצטער על ההתפרצות.

פורסם

הי לכולם , יש משמעות לקבל. ואני מדבר על קבל דוגמה BRAX ,HELIX CONECTION

יוני הדברים האלה BOSS ,PYLE וכו' קשה לקרוא להם קבלים .

זה בגדול הנושא ניטחן בפורומים של כל העולם . מי שחושב שלא צריך קבל טועה בגדול ואני לא מתכוון להתווכח על כלום . זו לא דעה אישית שלי אלה חוקים פיזיקלים .

רומן.

פורסם

למה מי שחושב שלא צריך קבל טועה?

תסביר בבקשה מבחינה פיזיקלית.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

רומן זו הצהרה מאוד כללית לדעתי.

למי שמתעניין ויש לו את הרצון לעשות שיעורי בית בעניין מערכות חשמל יבין דבר אחד: קבל לא מונע נפילות מתח, הוא מנקה את מתח הDC הישיר מרעשים.

לדעתי לא כל אחד צריך קבל, במערכות פשוטות וממוצעות זה לא חובה בעייני, לאודיופילים ומחפשים צליל טהור (כל חולי הSQ) לדעתי קבל איכותי כן יעזור ברעשי רקע.

אבל זה בהחלט לא פתרון למחסור באמפרים\וולטים, שדווקא זה מה שכולם חושבים וזה מה שכל מתקין ממוצע בארצנו יודע - וזה מידע מוטעה.

האמת שקבל יכול לגרוע במצב של נפילות מתח, כי הוא מהווה עוד עומס על מערכת החשמל.

דיוויד

פורסם

מאמר מעניין בנושא: http://www.bcae1.com/capacitr.htm

שוב לפי ההבנה שלי היא שהקבל תורם מאוד באופן כללי לפני שנוצרת בעיה כמו האורות מהבהבים וכו'.

במקרה כזה זה מאוחר מידי ואולי יכול לתפקד בתור פלסטר זמני לבעיה עמוקה יותר הדורשת החלפה למצבר AGM ג'ל ושדרוגי אלטרנטור.

דבר אחד אני צריך עזרה בו ואני קצת מבולבל, זה ערך הקבל, כמה צריך? אני יודע שכלל העצבע אומר 1000WATT 1 FARAD.

האם זה נכון? עדיף כמה קטנים במקביל כדי להוריד את ההתנגדות בינהם (ESR)?

האם אתם מכירים קבלים טובים בעלי ESR נמוך וקצב פריקה גבוהה?

פורסם

יבגני,

אתה עשית את הבלתי יאמן בעיניי - אתה הצלחת סוף סוף להוכיח, בצורה מדעית, מדוע הקבלים האלו נחוצים!

שכנעת אותי וגם הפכת את נקודת המבט שלי לגבי הקבלים האלו ב180 מעלות - תודה! למדתי משהו חדש.

לא, הם לא נועדו לפתור בעיות של נפילות מתח והם לא מייצבים בשום דבר את מערכת החשמל אבל ההדגמה בסרטון מראה בצורה יוצאת מן הכלל וחד משמעית את יכולת הסינון של הקבלים האלו.

לקבל יש נתון ESR - מעבר לקיבולת של הקבל, נתון הESR הוא הדבר הקריטי בעצם.

יכול להיות שקבלים זולים הם בעלי הנפח\קיבולת המתאימה אבל האם מהירות הפריקה שלהם עומדת בהצהרות? כנראה שלא ובגלל זה הם זולים.

כל הכבוד - בהחלט שכנעת אותי מתישהו לנסות להוסיף קבלים על האוונסיס - כל ההגברה שלי שם היא קלאס D :-D

אבל אם להיות מציאותי - כנראה שזה לא יקרה במערכת הזאת, אם זאת - היה יכול להיות מעניין לנסות ולבדוק אם יש שיפור כלשהוא.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

למי שמתעניין ויש לו את הרצון לעשות שיעורי בית בעניין מערכות חשמל יבין דבר אחד: קבל לא מונע נפילות מתח, הוא מנקה את מתח הDC הישיר מרעשים.

דיוויד

בדיוק!.

פורסם

ראיתי את הסרטון הבא ורציתי לשאול מה החשמלאים שבינינו חושבים עליו.

לדבר הזה קוראים בשפה מקצועית "שטויות במיץ עגבניות".

הבחור מכניס רעש למערכת החשמל ברכב ומראה באותות ומופתים שיש רעש. גאוני. זה כמו לדחוף את הרכב ולהראות שהוא זז.

כנ"ל לגבי היכולת של קבל לסנן אותות - הדבר הזה ידוע לכל העולם כבר למעלה ממאה שנה.

ועכשיו תגלית מדהימה: גם ליצרני המגברים הדברים האלו ידועים.

אבל אף אחד לא מקשיב לרעשים שיש בקו המתח (12V). למה? כי יש בינם לבין הרמקול רכיב חשוב: מגבר. והמגבר, חוץ מזה שהוא מגביר את האות, הוא גם מבודד את הרעשים שיש בקו המתח. ליכולת של המגבר לסנן את הרעשים האלה יש שם - "power supply rejection ratio", בלע"ז. כדי לעשות את הנס הזה יש בכל מגבר קבלים. ואם המגבר מתוכנן היטב, הרי שלא ישמעו רעשים ברמקול גם אם יש מידה סבירה של רעשים בקו המתח, וזה באמת המצב בדרך כלל.

הרי בסרט הזה משמיעים לנו רעשים של אלטרנטור. מתי לאחרונה יצא למישהו להפעיל רדיו מקורי של רכב ולשמוע רעשים של אלטרנטור? זה לא קורה. למרות שיצרן הרכב לא מתקין שום קבל של 1F, ויצרן הרדיו המקורי בודאי שלא.

האם כל זה אומר שאין שום תועלת בקבל? לא. זה בסך הכל אומר מה שאמרתי בהתחלה: שהסרטון הוא שטות אחת גדולה. ולכן הוא לא מוכיח כלום - לא בעד ולא נגד הקבלים.

תפקידו של הקבל המדובר הוא לשכך תנודות רגעיות בקו המתח. לא רעשים. כדי לסנן רעשים משתמשים בקבלים הרבה יותר קטנים, שאינם אלקטרוליטיים.

האם במערכת "X" צריך קבל כזה (של 1F או יותר)? בהחלט יכול להיות. אבל לא בגלל השטויות שרואים בסרט הזה.

דני

פורסם

DNY

תזכיר לי רק דבר אחד - בסרטון הוא מדד את הרעשים על כניסת המתח למגבר או על יציאות הרמקולים? - לפי מה שראיתי הוא מדד את הרעשים על כניסת המתח למגבר, כלומר לפני סינון רעשים - נכון?

השאלה שצריכה לעניין כאן היא אם המגברים היום אכן מסננים בצורה יעילה את הרעשים הללו או שנשאר צורך להוסיף קבל בכדי לסנן רעשים בכניסת המתח.

זה צריך לבוא לידי ביטוי בעיניי בעיקר כאשר מגיעים לגיין גבוה ואות נמוכה אבל בין זה לבין איכות הקלטה אפשר להתבלבל בקלות.

בכל מקרה הסרטון הזה מראה בצורה חד משמעית מה היא פעולת הקבל ומה תפקידו באמת בתוך תשתיות המערכת וכאן - יבגני סוף סוף הביא הסבר טוב ובהחלט מדעי.

זה עושה לי חשק לעשות את הניסוי הזה על מערכת פועלת עם רמקולים מותקנים - מעניין אם יהיה הבדל שמיע כלשהו בזמן שהמערכת על גיין גבוה אבל שום דבר לא משודר (פאוז בHU למשל) והמנוע פועל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תזכיר לי רק דבר אחד - בסרטון הוא מדד את הרעשים על כניסת המתח למגבר או על יציאות הרמקולים? - לפי מה שראיתי הוא מדד את הרעשים על כניסת המתח למגבר, כלומר לפני סינון רעשים - נכון?

גם אני הבנתי כך. לכן אמרתי שלכל מה שהוא הראה אין שום משמעות - זה כמו למדוד את הביצועים של הרכב כאשר המנוע מכובה.

השאלה שצריכה לעניין כאן היא אם המגברים היום אכן מסננים בצורה יעילה את הרעשים הללו או שנשאר צורך להוסיף קבל בכדי לסנן רעשים בכניסת המתח.

בהחלט לא, מפני שתפקידו של קבל כזה אינו לסנן רעשים בתדר שמע.

בכל מקרה הסרטון הזה מראה בצורה חד משמעית מה היא פעולת הקבל ומה תפקידו באמת בתוך תשתיות המערכת וכאן - יבגני סוף סוף הביא הסבר טוב ובהחלט מדעי.

לא, הסרטון הזה מראה שאם מחברים כל מיני מכשירים ומודדים כל מיני מדידות בלי להבין במה מדובר, אפשר להגיע לכל מסקנה שרוצים. אבל אין לזה שום משמעות.

זה עושה לי חשק לעשות את הניסוי הזה על מערכת פועלת עם רמקולים מותקנים - מעניין אם יהיה הבדל שמיע כלשהו בזמן שהמערכת על גיין גבוה אבל שום דבר לא משודר (פאוז בHU למשל) והמנוע פועל.

זה כבר ניסוי שיש לו ערך.

דני

פורסם

עכשיו רק צריך מישהו שמוכן להרים את הכפפה.

Pioneer TS-X150

פורסם

מה שאני יכול להגיד באופן ודאי שרעש אלטרנטור כפי שהוא מודגם בRTA הזה שלו זה בדיוק נשמע כמו שזה נראה בגרף ואצלי למשל התופעה קיימת.

כמו כן כמעט כל מונו CLASS D שאני מחבר אני "זוכה" לקבל רעש לוואי מהסאב כפי שמתואר בRTA שלו גם כן.

אם זה שטויות או לא אני מאמין שהרכב שלי מקום אידאלי לבדיקה כי הסימפטומים קיימים.

כל מה שנשאר זה להביא קבל איכותי,

אגב דני, שאלה לי אליך: במידה ואני מחבר מספר קבלים במקביל האם זה עדיף על קבל 1 גדול?

אני מבין שככל שהקיבולת של הקבל גדולה כך הESR גדל (התנגדות פנימית), אז ההיגיון אומר לחבר במקביל כדי להוריד התנגדות,

אני טועה?

• תוכן חדש...