Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ב-GT הכוונה לקופה, או שיש דגם מסוים שקוראים לו GT?

לפי מה שהבנתי, GT מייצג את רמת האיבזור הגבוהה.

פורסם

תתחדשו בחירה מצויינת ומעוררת תאבון.

לא פחות ממדהימה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לא מצליח להבין את הקטע המוזר הזה שכולכם חושבים שאם מישהו רוצה לקנות רכב בסכום של 300 אלף שקל לא אמור להיות מוטרד מעלויות האחזקה.

סתם דוגמא, הרכבים הבאים שאני חושב עליהם הם אודי A5,מרצדס CLK,אלפא ספיידר עד גיל שנתיים ועוד כמה בסגנון,כיום אני נוסע על לאון קופרה ולפני שקניתי את הרכב כן בדקתי על עלויות אחזקה כגון ביטוח וכו',ועלויות אחזקה אינן זולות,אני משלם על ביטוח חובה כולל מקיף באיזור ה 9 אלף שקל,דלק היא שותה אבל זה משהו שאני כן יכול לעמוד בו,מן הסתם ברכישה הבאה אני לא אקנה רכב שהביטוח שלו יעלה לי מעל 15 אלף שקל(אני כבר אהיה בן 24) ושעלויות החלפים שלו(לא מעניין אותי עלויות טיפולים) יהיו פי כמה וכמה מהקופרה.

תצאו מהסרט שאנשים שקונים רכבים יקרים לא חושבים על עלויות אחזקה,לא כל אחד שקונה רכב ב300 אלף שקל הוא איזה רוטשליד,בהחלט אנשים מבוססים אבל לא כל אחד מרוויח מעל ל100K בחודש.

פורסם

סיאט, אני בהחלט מסכים עם מה שאתה אומר.

גם אני קפצתי מרכב משומש בעלות 50K ש"ח לרכב חדש בעלות של 100K ש"ח וכיום אני נוסע ברכב משומש בעלות 150K ש"ח ולפני כל רכישה עשיתי תחשיבי אחזקה כדי לראות שאני לא קופץ מעל הפופיק.

מה שעצוב הוא שיצא לי שהאחזקה השנתית של רכב סופרמיני חדש ב-100K ש"ח רק מעט יותר זולה מאחזקה של רכב ספורט משומש ב-150K ש"ח.

אני חושב שבסופו של יום ההבדלים בעלויות אחזקה בין כל הרכבים שצויינו פה בשרשור הם לא גדולים. אבל אני חושב שיש הבדל גדול בין עלויות אחזקה של רכב בשווי 180K ש"ח (סופרב) לעומת רכב ב-300K ש"ח (אינפיניטי), בעיקר בתחום ירידת הערך ששם בד"כ מאבדים את הכסף הגדול.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לא מצליח להבין את הקטע המוזר הזה שכולכם חושבים שאם מישהו רוצה לקנות רכב בסכום של 300 אלף שקל לא אמור להיות מוטרד מעלויות האחזקה.

סתם דוגמא, הרכבים הבאים שאני חושב עליהם הם אודי A5,מרצדס CLK,אלפא ספיידר עד גיל שנתיים ועוד כמה בסגנון,כיום אני נוסע על לאון קופרה ולפני שקניתי את הרכב כן בדקתי על עלויות אחזקה כגון ביטוח וכו',ועלויות אחזקה אינן זולות,אני משלם על ביטוח חובה כולל מקיף באיזור ה 9 אלף שקל,דלק היא שותה אבל זה משהו שאני כן יכול לעמוד בו,מן הסתם ברכישה הבאה אני לא אקנה רכב שהביטוח שלו יעלה לי מעל 15 אלף שקל(אני כבר אהיה בן 24) ושעלויות החלפים שלו(לא מעניין אותי עלויות טיפולים) יהיו פי כמה וכמה מהקופרה.

תצאו מהסרט שאנשים שקונים רכבים יקרים לא חושבים על עלויות אחזקה,לא כל אחד שקונה רכב ב300 אלף שקל הוא איזה רוטשליד,בהחלט אנשים מבוססים אבל לא כל אחד מרוויח מעל ל100K בחודש.

ברור לי שמי שקונה רכב ב- 300,000 ש"ח אינו בהכרח רוטשילד. יחד עם זאת, זה תמוה בעיני שמישהו שמתעניין ברכבים באזור המחיר הזה מדקדק בעניינים כגון צריכת דלק (הפרשים של כ-200 ש"ח בחודש בין הרכבים השונים, מקסימום) וביטוחים (הפרשים של כ-300 ש"ח בחודש, מקסימום) כשירידת הערך לבדה היא באזור של 10K ש"ח בחודש (!!!) במהלך השנה הראשונה. זה מגוחך ולא רציונאלי.

אנשים נוהגים להתעלם מהעיקר (ירידת ערך) ולהתמקד בטפל (דלק וביטוחים). זה מזכיר לי שבאחד השרשורים לפני איזה שנה מישהו ציין שלדוד שלו יש S קלאס חדשה והיא דווקא אינה יקרה לאחזקה, וזאת כאשר הוא מתעלם מירידת הערך שהיא לבדה שוות ערך לעלותם של כמה רכבים סטנדרטיים.

אני למשל יכול להרשות לעצמי רכב באזור המחיר הזה (ואיני מחשיב את עצמי לעשיר), אך כשאני חושב על ירידת הערך, עצם המחשבה נמוג בשניה. מבחינת עלויות אחזקה במהלך תקופת האחריות (להוציא ירידת ערך) אין הבדל גדול בין אחזקת רכב יוקרה לאחזקת רכב סטנדרטי. הדלק הוא אותו דלק; הביטוחים לא שונים בהרבה (מכר שלי קנה גראנד צ'ירוקי חדש ומשלם כ-4K ש"ח למקיף)

פורסם
ברור לי שמי שקונה רכב ב- 300,000 ש"ח אינו בהכרח רוטשילד. יחד עם זאת, זה תמוה בעיני שמישהו שמתעניין ברכבים באזור המחיר הזה מדקדק בעניינים כגון צריכת דלק (הפרשים של כ-200 ש"ח בחודש בין הרכבים השונים, מקסימום) וביטוחים (הפרשים של כ-300 ש"ח בחודש, מקסימום) כשירידת הערך לבדה היא באזור של 10K ש"ח בחודש (!!!) במהלך השנה הראשונה. זה מגוחך ולא רציונאלי.

אנשים נוהגים להתעלם מהעיקר (ירידת ערך) ולהתמקד בטפל (דלק וביטוחים). זה מזכיר לי שבאחד השרשורים לפני איזה שנה מישהו ציין שלדוד שלו יש S קלאס חדשה והיא דווקא לי יקרה לאחזקה, וזאת כאשר הוא מתעלם מירידת הערך שהיא לבדה שוות ערך לעלותם של כמה רכבים סטנדרטיים.

אני למשל יכול להרשות לעצמי רכב באזור המחיר הזה (ואיני מחשיב את עצמי לעשיר), אך כשאני חושב על ירידת הערך, עצם המחשבה נמוג בשניה. מבחינת עלויות אחזקה במהלך תקופת האחריות (להוציא ירידת ערך) אין הבדל גדול בין אחזקת רכב יוקרה לאחזקת רכב סטנדרטי.

איזה רכב מאבד מערכו 120K בשנה ? יש חיה כזאת?

נהג ותיק

פורסם

אוקיי, אז לא 120, אלא 50K-80K. אל תתפוס אותי במילה; אני מדבר על העיקרון. תראה בכמה מוכרים ביד 2 רכבי פרמים בני שנה-שנתיים.

אנשים נוהגים להתמקד בפערים בעלויות ביטוח וצריכת דלק שערכם הכולל הוא (אולי) 5,000 ש"ח בשנה. זה זוטות למול ירידת ערך של מעל 50K בשנה.

פורסם

בוודאי.

רכבי יוקרה יכולים לאבד 25% מערכם בשנה הראשונה בקלות.

ואנחנו מדברים על הערך היבש, בפועל המצב יכול לרדת יותר.

אז כל רכב בשווי 500K צפונה יכול להיכנס למסגרת.

עידן

פורסם
אוקיי, אז לא 120, אלא K80. אל תתפוס אותי במילה; אני מדבר על העיקרון. תראה בכמה מוכרים ביד 2 רכבי פרמים בני שנה-שנתיים.

אנשים נוהגים להתמקד בפערים בעלויות ביטוח וצריכת דלק שערכם הכולל הוא (אולי) 5,000 ש"ח בשנה. זה זוטות למול ירידת ערך של מעל 50K בשנה.

נראה לי שאיבוד הערך באחוזים הוא בדיוק כמו לכל רכב אחר בהתאם לרמת הביקוש והסחירות שלו.

נניח אפילו שרכב כזה מאבד 20% בשנה הראשונה, ההשפעה הכלכלית על בעליו היא בדיוק כמו שישפיעו 20% ירידה על בעליו של רכב זול יותר.

העיניין הוא שאנשים שמשקיעים 300K ברכב יעדיפו לקנות חדש ולא יתעסקו עם יד2 ולכן אין הרבה ביקוש לרכבים כאלה בשוק יד2.

ההוכחה היא כמות דגמי הוולבו XC90 בני שנה-שנתיים עם מנוע 4400 שמחכים לקונה באולמות הטרייד אין.

נהג ותיק

פורסם

אם מחר באים אלי ואומרים תקנה ב-300,000 שקל אני לא מהסס והולך על הפאסאט CC! לרכב הזה נעשה במידה מסויימת עוול שמשייכים אותו לפאסאט הרגיל שהוא רכב נחמד אבל ה-CC הוא פשוט בונבון. נסעתי עליו בגרמניה והוא לא נופל ברמה מכל הפרימיומים למיניהם. גרזן מהודר.

פורסם

בוודאי. רכבי יוקרה יכולים לאבד 25% מערכם בשנה הראשונה בקלות.

נראה לי שאיבוד הערך באחוזים הוא בדיוק כמו לכל רכב אחר בהתאם לרמת הביקוש והסחירות שלו.

אז אם אתה מבין את כוחות השוק, מדוע התפלאת כל כך שרכב יכול לאבד 120K בשנה?

עידן

פורסם
היי שוב לכולכם,

הבטחתי לעדכן, אז...

מסתבר ש״חינכתי״ את אבא שלי כמו שצריך מבחינה מוטורית, והוא הזמין לעצמו היום אינפיניטי G37 GT חדשה, בצבע לבן פנינה (או איך שלא קוראים לזה...)

אז תודה לכולם וסופשבוע (מוטורי) נעים!

עידו.

:-)

עידו - האם תוכל לומר כמה שילמתם על ה G37 GT?

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
עידו - האם תוכל לומר כמה שילמתם על ה G37 GT?

בוודאי! למה לא?!

להגיד פה או לפרסם במקום אחר?!

:wink:

למה הפרט הזה חשוב?

האם מה שאבא שלי שילם, זה בהכרח מה שאחרים ישלמו?

אני מאמין שיש אנשים עם קשרים טובים יותר משל אבא שלי!

8)

• תוכן חדש...