Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחר בלימת חירום ביום גשום, שהפעילה את מערכת ה-ABS, דוושת הבלם מגיבה באופן שונה: בלחיצה על דוושת הבלם, הבלימה מתחילה רק לאחר שהדוושה יורדת כשליש עד מחצית מגובהה, במקביל ניתן לשמוע שריקה עדינה בדוושה.

נורת ה-ABS לא דלקה בשום שלב.

בסופו של דבר הרכב בולם. (אבל רק בסופו של דבר.)

מוסכניק שראה את הרכב בדק ואמר שהדיסקיות תקינות, במוסך החברה טענו שאולי זה בגלל שהדיסקיות לא מקוריות, מוכן להחליף אותן אבל לא מוכן לקחת אחריות על פתרון הבעיה.

מאחר ועל פניו נראה שכל הרכיבים תקינים, נראה לי שאף אחד מהמוסכניקים לא נתקל בבעיה ולכן לא מוכן לקחת אחריות על התיקון.

הרכב נוסע על בסיס יומי בכבישים מהירים ואני מחפש פתרון דחוף,

אם מישהו מכם נתקל בבעיה ויכול להציע פתרון,

(באיזור פתח תקווה)

תודה,

דני

פורסם

לא חשבו לבדוק אולי את הדוושה עצמה?

אני אוהב את הקטעים של "כן, נחליף לך חלק, תשלם, אבל אנחנו לא מתחייבים על כלום" (העיקר לקחת כסף סתם) :roll:

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

למיטב הבנתי נורת abs לא אמורה לדלוק בשום שלב, רק במקרה של תקלה במערכת.

תבדוק אולי גם מה המפלס שמן בלמים במיכל שלו.

דבר נוסף, תנסה בעמידה במקום (P) ללחוץ כמה פעמים על דוושת הברקס, (לנפח) אולי זה יעזור.

אם כל זה לא יעזור ייתכן שכדאי לבדוק פיזית את כל הבלמים, (תנג'ז למוסכניק, לפתוח גלגלים, לפתוח ברקסים, להסתכל על עובי הרפידות שהוא זהה ב2 הצדדים (יחסית, אם יש פער עצום זה מורה על בעיה נסתרת), לבדוק צלחות בילום, לבדוק את תקינות המשאבה, לבדוק שיש תנועה חלקה של כל החלקים וששום דבר לא תפוס), לפעמים יש הפתעות מרות.

מה זה שריקה עדינה בדוושה? הרחש הוא מהדוושה או מהגלגלים והבלמים בשעת בלימה?

אבל, אחרי הכל ייתכן גם שהכל תקין וזה רק שוני בתחושה, לך תדע. אשמח אם תעדכן.

גם אני מת על הקטע הזה "כן, נחליף לך חלק, תשלם, אבל אנחנו לא מתחייבים על כלום" (העיקר לקחת כסף סתם).

שפכתי אלפים על כאלה דברים.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

אין קשר לעובי הרפידות ואין קשר למקוריות הצלחות.

לדעתי הבעיה היא שיש אוויר במערכת או נזילה כלשהי או שהמשאבה הראשית שבקה, פנה למוסך לבדיקה.

יתכן והיה אוויר כלוא בתוך המשאבת ABS, ורק לאחר שנכנסה לפעולה האוויר עבר לצנרת של הקאליפרים, כניראה בעבר החליפו נוזל בלמים ואוויר הצליח לחדור לצנרת מהסיבה שלא דאגו שתמיד יהיה נוזל בלמים במיכל תוך כדי הניקוז.

פורסם

תודה על תשובותיכם,

לבדוק את הדוושה זה גם רעיון, אנסה לדבר עם המוסכניק שלי בעיניין.

אחרי שבדקתי גם בארכיון ראיתי שיש אפשרות שנכנס אויר למערכת של ה ABS, העיניין הוא שבמוסך המרכזי של החברה הם לא מוכנים להתעסק עם המשאבה של ה ABS...

כנראה שאני צריך המלצה על מוסך אמין שמוכן לעשות את העבודה באיזור פתח תקווה והסביבה.

השריקה למעשה נשמעת כאילו נוצר איפה שהוא וואקום ויש חור קטן ולכן יש שריקה (זה לא החריקת בלמים שלפעמים נשמעת בעצירה)

אם יש הצעות נוספות מה אפשר לבדוק, או איפה אפשר לתקן,

אשמח לשמוע,

ואעדכן כשהעיניין יטופל.

פורסם

אולי לא הדגשתי אבל המוסכניק שלי בדק שהכל נראה תקין בבלמים, הדיסקיות,

השמן במשאבת השמן גם ברמה תקינה,

כנראה שנשאר לבדוק את עיניין האוויר במערכת , השאלה מי יסכים לעשות זאת???

פורסם

לא מתעסקים עם המשאבת ABS, פשוט יש סדר פעולת פשוט שבמוסך עושים, משחררים פקק בכל גלגל ומישהו יושב ברכב ומפמפם בדוושה תוך כדי דואגים שבמיכל תמיד יהיה נוזל בלמים, אם יש אוויר הוא יצא, עושים את הפעולה הזו בכל הגלגלים.

רק תוך כדי לחיצה על הדוושה יש רעש טבעי של שריקה כמו של משאבת אופניים כאילו שהדוושה היא משאבה, אבל הרעש ישמע רק תוך כדי הלחיצה בהדרגה, אם לוחצים את הדוושה במיקום קבוע הרעש לא צירך להישמע, אם כך אז זה תקין, אם הרעש נשמע ברצף כל עוד הדוושה לחוצה בזווית קבועה אז זה לא תקין וזה אומר שיש דליפת וואקום מהמגבר בלם(בוסטר).

• תוכן חדש...