Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה מראש לכל המבינים

קיבלתי הנחה משמעותית מפיאט, אני יכול לקנות באותה עלות , 61 K או פיאט פנדה או יונדאי אי 10 - שתיהן חדשות כמובן. אני אהבתי את הצורה של הפיאט ואת זה שהמוסכניק (יש לנו כבר פיאט בראבו) טוען שהיא חסכונית יותר מהיונדאי בדלק ובטיפולים. לעומת זאת הבת שלי אוהבת את היונדאי וטוענת שהיא גם יותר בטיחותית (4 בלמי דיסק, יותר כריות אוויר) . ראיתי מבחן וידאו שהיונדאי שותה על אמת 1:12. מצד שני ליונדאי אין חגורת טייימינג אז בעתיד זה יהיה חסכוני יותר...

מה דעתכם? (הרכב הנבחר ישמש לנסיעה מהפרבר לעיר, 22 ק"מ לכל כיוון במישור, בלי פקקים) .

תודה מראש

פורסם

גם לי היתה את ההתלבטות הזאת לכמה זמן (בעיקר כשהמחיר של הפנדה חזר ל 68K)והחלטתי בסוף ללכת על הפנדה, ואני לא מצטער על זה.

היונדאי i10 רכב טוב ומצליח. לגבי צריכת הדלק, גם אני שמעתי שהוא יותר שותה מאשר פנדה ואחרות אבל זה לא היה שיקול מבחינתי ממילא. המנוע אמנם 1.1 אבל מוציא אותם כ"ס כמו הפנדה 1.25 (69) או קרוב לזה כך שזה לא משמעותי.

לזכות היונדאי אני גם אציין שהיא מרווחת יותר לפחות מקדימה (לא בדקתי את המושב האחורי), אני 1.87 והיה לי יותר מרווח קצת ביונדאי.

עם זאת, לפנדה יש את היתרונות שלה - קודם כל, במעבר לגיר ידני אחרי כמה שנים טובות של אוטומטי, פחדתי מכל הנושא של זינוק בעיקר בחיונים. לפיאט יש מערכת hill hold שנותנת לך כמה שניות שמחזיקות את הרכב בעליה למנוע הדרדרות וזה מאוד מאוד עוזר, לפחות לי. ליונדאי אין את זה.

לגבי הנושא הבטיחותי, נכתב פה רבות בפורום ומציע לך לעשות חיפוש. בגדול, היונדאי כנראה בטוחה יותר אבל בל נשכח ששתיהן מכוניות מיני ובשל כך, הבטיחות תמיד תהיה מוגבלת אלא אם כן מדובר במכוניות ספציפיות שדאגו ל 18 כריות אויר וכו'...(לדוגמה קאיה פיקנטו שממליצים עליה מאוד). הפיאט קיבלה 3 כוכבים אבל המבחן שנערך לה היה בשנת 2004 כאשר למכונית היתה כרית אויר אחת (בדגם הנוכחי יש 2 כריות אויר) וכמובן, הבדיקה נעשתה ללא מערכת ESP.

לדעתי, היום המכונית היתה מקבלת 4 כוכבי בטיחות. לאחרונה ראיתי פרסום של מבחן שעשו לקיה פיקנטו ובאירופה היא קיבלה 4 כוכבים בעוד שהדגם בישראל הוא למעשה בעל 5 כוכבי בטיחות מאחר וקיים בו ESP (עכשיו אתה מבין למה לדעתי המבחן של הפנדה פחות רלוונטי להיום).

אין ספק שהיונדאי יותר חדשנית מאחר וגם ב 2010 היה סוג של מתיחת פנים. תוסיף לזה שאת הפנדה מחליפים בעוד מספר חודשים ויכול להיות שתגיע עם מנוע twin air שאמור להיות עולם אחר לגמרי.

אני העדפתי את הפנדה גם כי לטעמי היא פשוט מכונית עם הרבה יותר אופי, גם מכיוון שנהגתי שבועיים על פיאט 500 1.2 ידנית וזה סה"כ אותו רכב פשוט ה 500 מעוצבת ב 20 רמות מעל וקצת מרווחת יותר במושבים הקדמיים.

לסיכום, הכל ענין של טעם וצרכים. סך הכל מדובר בשתי מכוניות מיני טובות - אחת מודנית יותר, ואחת שהוכיחה את עצמה בעיקר באירופה אבל השוק הישראלי פחות התחבר אליה.

סיכמתי לך בערך את עיקרי הדברים שהזכירו בקשר למכוניות, מקווה שהצלחתי לעזור.

בהצלחה :lol:

פורסם

תוך כחודשיים אמורה לנחות כאן הפנדה הבאמת חדשה.

ואז, או שתקנה אותה, או שמחיר הפנדה הקודמת (זו שאתה רוצה לקנות עכשיו) יירד עוד יותר.

אני הייתי מחכה על הגדר.

FIAT%20PANDA%202012%20Frankfurt%20IAA%202011%20003.jpg

משכנתא זה קל

פורסם

עניתי לך גם בפרטי,אני גם הייתי מברר לגבי הפנדה החדשה,אך לפי מה שאני זוכר המנוע הוותיק 1.25 יגיע גם,כך שאי אפשר לדעת כמה יעלה ה TWIN-AIR.

אני אגיד לך את האמת? לי היה מאוד קשה לבחור בין ספארק לפנדה וגם היום אני שואל את עצמי האם עשיתי בחירה נכונה? כי אני פשוט מאוד אוהב את שתיהם ועשיתי עליהם נסיעת מבחן.

יכול להיות שזה יהיה גם אצלך.אין מה לעשות.:-D

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תוך כחודשיים אמורה לנחות כאן הפנדה הבאמת חדשה.

ואז, או שתקנה אותה, או שמחיר הפנדה הקודמת (זו שאתה רוצה לקנות עכשיו) יירד עוד יותר.

אני הייתי מחכה על הגדר.

לא הייתי בונה על עוד חודשיים, מדברים על המחצית השניה של 2012 וגם זה באופטימיות, מה גם ששוקלים להמשיך למכור פה את הפנדה הישנה.

להגיד את האמת? אני לא חושב שיבואן כלשהו יוריד את המחיר של הרכב שלו למתחת ל 60K, ולא משנה אם יצא דגם חדש או לא. לא ברור הקטע הזה, מכוניות מיני צריכות לעלות פחות משמעותית....

פורסם
עניתי לך גם בפרטי,אני גם הייתי מברר לגבי הפנדה החדשה,אך לפי מה שאני זוכר המנוע הוותיק 1.25 יגיע גם,כך שאי אפשר לדעת כמה יעלה ה TWIN-AIR.

אני אגיד לך את האמת? לי היה מאוד קשה לבחור בין ספארק לפנדה וגם היום אני שואל את עצמי האם עשיתי בחירה נכונה? כי אני פשוט מאוד אוהב את שתיהם ועשיתי עליהם נסיעת מבחן.

יכול להיות שזה יהיה גם אצלך.אין מה לעשות.:-D

מחזק את דברי ידידנו, הכי טוב שתעשה נסיעת מבחן, תהיה חכם בהרבה לאחר מכן.

על סמך נסיעת מבחן, פסלתי מיידית את הפיג'ו 107 למשל וגם את הניסאן מיקרה הידנית. חשוב מאוד לעשות.

פורסם

תודה לכל מי שענה

בדיוק עכשיו הסתיים בערוץ 10 בחדשות מעין מבחן דרכים של מציאות מציאות מול הצהרות יבואנים בכל הקשור לצריכת דלק. השברולט ספארק שבו לא הייתי מעוניין בבל מקרה יצא שצריכת הדלק נוראית. האלטו שקטן לי מדי יצא מצויין, אבל הקיה פיקונטו יצא גם עלוב ברמת צריכת הדלק. הפיקונטו היא תאומה לכל דבר של האי 10?

פורסם
לא הייתי בונה על עוד חודשיים, מדברים על המחצית השניה של 2012 וגם זה באופטימיות, מה גם ששוקלים להמשיך למכור פה את הפנדה הישנה.

להגיד את האמת? אני לא חושב שיבואן כלשהו יוריד את המחיר של הרכב שלו למתחת ל 60K, ולא משנה אם יצא דגם חדש או לא. לא ברור הקטע הזה, מכוניות מיני צריכות לעלות פחות משמעותית....

א. זה מה שנאמר לי ע"י סוכנות פיאט, למרות שזה לא רשמי.

ב. היבואן לא ימכור אותן פחות מ-60K, אבל מגרשי רכב פרטיים בכפרים דווקא כן (הרי אף אחד לא יקנה אותה כשהמחיר של הדגם החדש עם המנוע הזה לא אמור להיות גבוה בהרבה).

משכנתא זה קל

פורסם
א. זה מה שנאמר לי ע"י סוכנות פיאט, למרות שזה לא רשמי.

ב. היבואן לא ימכור אותן פחות מ-60K, אבל מגרשי רכב פרטיים בכפרים דווקא כן (הרי אף אחד לא יקנה אותה כשהמחיר של הדגם החדש עם המנוע הזה לא אמור להיות גבוה בהרבה).

הלוואי ואתה צודק מה אני אגיד לך, לדעתי סמל״ת לא ימכרו את הפנדה החדשה בפחות מ 75 לדגם הידני. אם יתמחרו אותה כמו שצריך, יש לה סיכוי לא רע לחדור לשוק...

פורסם

מישהו מכיר מישהו שיש לו יונדאי איי 10 ידני שיודע מה באמת צריכת הדלק שלו? כי הפער במקרה של השברולט ספארק ממש מפחיד. לקנות אוטו קטן כל כך ולקבל צריכת דל' של 1:13 זה לא כיף....

פורסם

הבעיה שירשמו לך תנאי מסלול ונהגים שונים באופי,אני מציע תקרא מבחנים למשל כזה:

http://motocar.ifeel.co.il/test/1108.aspx

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מישהו מכיר מישהו שיש לו יונדאי איי 10 ידני שיודע מה באמת צריכת הדלק שלו? כי הפער במקרה של השברולט ספארק ממש מפחיד. לקנות אוטו קטן כל כך ולקבל צריכת דל' של 1:13 זה לא כיף....

יש לידידה את הI10 הידנית, וצריכת הדלק שלה בעיר היא 1-13/14.

so far so good so what

פורסם
תודה לכל מי שענה

בדיוק עכשיו הסתיים בערוץ 10 בחדשות מעין מבחן דרכים של מציאות מציאות מול הצהרות יבואנים בכל הקשור לצריכת דלק. השברולט ספארק שבו לא הייתי מעוניין בבל מקרה יצא שצריכת הדלק נוראית. האלטו שקטן לי מדי יצא מצויין, אבל הקיה פיקונטו יצא גם עלוב ברמת צריכת הדלק. הפיקונטו היא תאומה לכל דבר של האי 10?

העיצוב שונה לחלוטין, מאובזרת יותר ומנוע מודרני. בנוסף פיקנטו הצליחה הרבה יותר טוב במבחני הריסוק. בתור אחד שעבר מעל 10,000 ק"מ על פיקנטו אני יכול להגיד מספר דברים: א. למזגן יש השפעה דרסטית על צריכת הדלק. בתנאי נסיעה כמו שלך תוכל לקבל 1:18. הפעלת מזגן מעלה את צריכת הדלק ל-1:15-1:16. זה מה שיש ב. למנוע לא לוקח 1,000 ק"מ להיפתח וגם לא 3,000. המנוע באמת התחיל להיפתח לקראת ה-9,000 ק"מ. ג. הביצועים וצריכת הדלק משתפרים כשלומדים לנצל נכון את הגיר.

אני לא מבין מה האובססיה הזאת לצריכת דלק. מי ישמע עוד 100 שקל דלק בחודש יהרגו אותך.

פורסם
בדקת את KML ?

זה לא הכי מדויק רשום שם הצריכה של הפנדה 15.5,ניראה מוזר,הנסיעות שלי כוללת הכבישים מאוד ההררים והצריכה הכי נמוכה שקיבלתי היא כ 16.5,הממוצע הוא כ 17.5. קח שקח את הנתונים שם כמשהו לא מדויק,עדיף לקרוא מבחנים שבוצעו בתנאים כמה שיותר זהים כמו מבחני השוואה.

לCHEMGUY85,בכמה השתפרה צריכת הדלק שלך אחרי 9K ולפני? אני עומד בפנדה על כמעט 6K וזה די זהה אצלי מההתחלה.

• תוכן חדש...