Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בשנות הייצור של המותג מוסטנג היו בעולם וגם בארהב רכבים שהיריעה כאן קצרה מלתאר את הייחודיות שלהן הן בביצועים והן במורכבות החשיבה בהשקעה ובתכנון מדהים .

תתקרב בהזדמנות למוסטנגים האלו ןתעמיק קצת או תחטט ותגלה משאית קטנה ופשוטה שהנמיכו אותה ,ללא טכנוגית מיתלים ,ללא יציבות ,עם קפיצי מתלה אחורי מהמאה הקודמת בתחילתה .

אני מאוד מעריך את דעותיו של בני ,עבורי מוסטנג משנות השישים היה סרטון קצר ומשעמם וממש לא ארוך ,כי הרכב הזה רחוק היה כשהחזקתי אותו מרכבים אחרים מקבילים לתקופה ,הן אירופאי ואף אמריקאי .

על המרכב המוצע כעת איני מוען אפילו להרחיב את הדיבור ,בין היתר בשל היותו נחות כבר ביום הולדתו .

ותאמין לי ,איני כותב מתוקף היותי "חובב רכב" ...אלא כאחד שהחזיק לא מעט עגלות כאלו ,לדעתי הרבה לפני המהדורות של בני .

היי גל.עבורי הרכב הנ"ל הוא חלום ילדות.45 שנה חיכיתי כדי לרכוש רכב "נחות וכו".עבורי הוא יותר מסרטון.אתה יכול לומר כל העולה על דעתך.וזו זכותך.מבחינתי הרכב הוא פסגת הטכנולוגיה (גם אם לא) שיא היופי (גם אם לדעתך לא) ותגובתך אינה מראה על הבנת הנושא והתחביב.

לילה טוב

(והכל ברוח טובה) :-D

צביקה הר-נוי

14119

"החיים הם כמו נסיעה על אופניים - אם קל לך מידיי,סימן שאתה בירידה,,," :mm_wink:

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בשנות הייצור של המותג מוסטנג היו בעולם וגם בארהב רכבים שהיריעה כאן קצרה מלתאר את הייחודיות שלהן הן בביצועים והן במורכבות החשיבה בהשקעה ובתכנון מדהים .

תתקרב בהזדמנות למוסטנגים האלו ןתעמיק קצת או תחטט ותגלה משאית קטנה ופשוטה שהנמיכו אותה ,ללא טכנוגית מיתלים ,ללא יציבות ,עם קפיצי מתלה אחורי מהמאה הקודמת בתחילתה .

אני מאוד מעריך את דעותיו של בני ,עבורי מוסטנג משנות השישים היה סרטון קצר ומשעמם וממש לא ארוך ,כי הרכב הזה רחוק היה כשהחזקתי אותו מרכבים אחרים מקבילים לתקופה ,הן אירופאי ואף אמריקאי .

על המרכב המוצע כעת איני מוען אפילו להרחיב את הדיבור ,בין היתר בשל היותו נחות כבר ביום הולדתו .

ותאמין לי ,איני כותב מתוקף היותי "חובב רכב" ...אלא כאחד שהחזיק לא מעט עגלות כאלו ,לדעתי הרבה לפני המהדורות של בני .

בשום מקם לדעתי לא תראה שכתוב שזה היה רכב פורץ דרך מבחינה טכנולוגית

אל תשכח רק שאתה מדבר על שנות ה 60 , והיחס מחיר תמורה שקיבלת היה מעולה, עם עיצוב ספורטיבי

וזה מה שעשה את זה

חוץ מזה אתם סתם מתלהבים לא קראתי את הכתבות האלו באתרים השונים אבל כבר כמה שנים שיש מרכב

67 פסטבק ו 69 פסטבק באותו המחיר

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

ראשית אני לא יודע מה זה "הרבה לפני המהדורות של בני" כי לא היו מהדורות קודמות של מוסטנג, אני אגב מחזיק במהדורה הפרה הסטורית של המוסטנג והיא הפלקון.(ובכלל, קצת קשה להתעמת איתי כל וותק בתחום...וגם במוסטנג המסויימת שלי).

לפלקון כן היה ייחוד כי היה לו מרכב אחוד, דבר שהיה די נדיר בסוף 1959.

מאידך הייחוד של המוסטנג בתחילה היה בעיצוב ממש כמו הייחוד של הפלקון שבשנת 1960 הציג רכב מינימליסטי ללא כנפיים והורמונים של כרום.

לא כל רכב הוא ב.מ.וו ולכן אולי מוסטנגים ופלקונים מחזיקים טוב יותר מהמשוכללות והמסובכות האלה וגם זאת אמירה טכנית.

ודודי יסכים איתי שמוס שמונה צילינדרים יכולה לתת תחרות יפה גם במהירות וגם בסיבולת לב.מ.וו (אם האחרונה לא תיתקע בדרך בגלל הטכנולוגיה החדשנית שלה).

זה הייתרון של רכבים כמו המוסטנג, החיפושית, הוולוו 144.

קיבלת תשובה מושקעת ועכשיו תורך: תן לי את הסיבות הספציפיות לפיהן אתה מכריז על הבודי של המוסטנג כ"נחות" ביחס לרכבים אחרים משנות הששים.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
ראשית אני לא יודע מה זה "הרבה לפני המהדורות של בני" כי לא היו מהדורות קודמות של מוסטנג, אני אגב מחזיק במהדורה הפרה הסטורית של המוסטנג והיא הפלקון.(ובכלל, קצת קשה להתעמת איתי כל וותק בתחום...וגם במוסטנג המסויימת שלי).

לפלקון כן היה ייחוד כי היה לו מרכב אחוד, דבר שהיה די נדיר בסוף 1959.

מאידך הייחוד של המוסטנג בתחילה היה בעיצוב ממש כמו הייחוד של הפלקון שבשנת 1960 הציג רכב מינימליסטי ללא כנפיים והורמונים של כרום.

לא כל רכב הוא ב.מ.וו ולכן אולי מוסטנגים ופלקונים מחזיקים טוב יותר מהמשוכללות והמסובכות האלה וגם זאת אמירה טכנית.

ודודי יסכים איתי שמוס שמונה צילינדרים יכולה לתת תחרות יפה גם במהירות וגם בסיבולת לב.מ.וו (אם האחרונה לא תיתקע בדרך בגלל הטכנולוגיה החדשנית שלה).

זה הייתרון של רכבים כמו המוסטנג, החיפושית, הוולוו 144.

קיבלת תשובה מושקעת ועכשיו תורך: תן לי את הסיבות הספציפיות לפיהן אתה מכריז על הבודי של המוסטנג כ"נחות" ביחס לרכבים אחרים משנות הששים.

מבייש ואף לא הוגן להשוות מוסטנג ענתיקה עם מרכב ואיכות הרכבה וחומר כמו של 144 ,שלא להתחיל בכלל לדבר על מערכת המתלים .

למי שהתנסה בסוף שנות השישים וההשבעים במוסטנג יוגע איזה פרונט מחורבן יש לה שיוצא מכיוון אחרי כל בור רציני בכביש .

עצם המחשבה שאתה רכב על מתלה אחורי מקפיצי עלים מעוררת מחשבה לגבי מי שמנסה להשוותה ל 144 של וולבו .

א לחילופין לפרונט של 144 ,שלא לדבר על המרכב עצמו שהוא פי אלף טוב ממוסטנג .

המקסימום הוא שאתה יכול להעמיד להשוואה מוסטנג עם חיפושית ,זה מתאים ,אבל וולבו ?

עוד לא נגענו בעוד רכבים שמכניסים מתחת לעקב הנעל את איכותם באותם שנים מול מוסטנג .

בני ידידי ,הפתעת אותי .

פורסם
בשום מקם לדעתי לא תראה שכתוב שזה היה רכב פורץ דרך מבחינה טכנולוגית

אל תשכח רק שאתה מדבר על שנות ה 60 , והיחס מחיר תמורה שקיבלת היה מעולה, עם עיצוב ספורטיבי

וזה מה שעשה את זה

חוץ מזה אתם סתם מתלהבים לא קראתי את הכתבות האלו באתרים השונים אבל כבר כמה שנים שיש מרכב

67 פסטבק ו 69 פסטבק באותו המחיר

דודי מכובדי

אני חוזר וכותב ,נחשקות נוסטלגיה ופרץ רגשות אינו הופך את הפורד הזו למשהו ייחודי ,תסכים איתי שמי שהיה לו רכב כזה ,התעסק עם רכבים בסוף ה60 ותחילת השבעים חרש עם הפורד הזהאת ישראל כולה ונגע גם באופן הדוק באליטה של תעשיית הרכב בעולם כולל נסיעה של עשרות אלפי קמ יודע בדיוק לנתח מהו מוסטנג ,בטח אחרי שפוגשים את המחלות שלו מקרוב .

היו לי רכבים כאלו ,מעולם לא נשארה לי ערגה לנחיתות התכנונית שלהם .

בוא ,נפריד בין קלאסיקה אספנות והתלהבות לבין אמת שבודאי אתה מכיר מקרוב .

פורסם
דודי תזמין את גל אדיר לנסיעת מבחן במוסטאנג שלך.

אולי ישנה את דעתו.

תודה מראש על ההזמנה .

תודה לכם אין צורך .

תמשיכו להנות ולהפיק את המירב ,אבל אנא ,לא צריך לגלוש למוגזמות ,חשוב לומר או לכתוב דברים נכונים .

פורסם

רעיון מעולה, בתור חובב רכבי אספנות וכמו הרבה גם חובב מוסטנג הייתי שמח לקנות דבר כזה, מצד אחד זה שיפוץ לכל דבר, מצד שני לא להתעסק עם כל החלודה וכו' נשמע כמו רעיון ממש מעולה! אולי המחיר מעט יקר.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
דודי מכובדי

אני חוזר וכותב ,נחשקות נוסטלגיה ופרץ רגשות אינו הופך את הפורד הזו למשהו ייחודי ,תסכים איתי שמי שהיה לו רכב כזה ,התעסק עם רכבים בסוף ה60 ותחילת השבעים חרש עם הפורד הזהאת ישראל כולה ונגע גם באופן הדוק באליטה של תעשיית הרכב בעולם כולל נסיעה של עשרות אלפי קמ יודע בדיוק לנתח מהו מוסטנג ,בטח אחרי שפוגשים את המחלות שלו מקרוב .

היו לי רכבים כאלו ,מעולם לא נשארה לי ערגה לנחיתות התכנונית שלהם .

בוא ,נפריד בין קלאסיקה אספנות והתלהבות לבין אמת שבודאי אתה מכיר מקרוב .

וואלה אני לא יודע מה אתה רוצה להגיד פה

אתה קצת מגזים בדברים שאתה רושם , אני לא מכיר אותך ולא יודע איזה ניסיון יש לך

אבל אני יכול להגיד לך שבמערכת היגוי במוסטנג אם הכל חדש ומורכב נכון זה לא כזה גרוע כמו שאתה מתאר ובבורות אין לך את הבעיות שאתה מציין והבעיות מתחילות דווקא במהירויות גבוהות , בהחלפה למסרק הגה שזה נהיה קיט דיי זול (1200 דולר )

אתה מקבל היגוי שונה לגמרי ואתה לא מכיר את הרכב .

מתלה אחורי עלים היה נפוץ ברוב הרכבים האמריקאים ., ואני לא רואה בו כל פסול, כמובן שאתה לא יכול להשוות אותו למתלה אחורי קפיצים עם סרן צריריות כמו בסיירה או קורבט .

אם כבר הבעייה במוס דווקא היא זה שהקפיץ נמצא בחלקו העליון והשלדה קצת חלשה וזקוקה לחיזוקים.

ככה שאם אתה מחזק שלדה,שם מסרק הגה , כל הבושינגים פולריטאן (עלות של עשרת אלפים שקל חלקים ) אתה מקבל רכב אחר לגמרי

חוץ מזה אתה משווה את הביצועים והעיצוב של מוסטנג ל 144 (אם כל הכבוד ל 144).

אל תשכח שלוולו הזו יש מנוע של 70 כוחות סוס בדגם 1.8 ו 120 בגרסת 2 ליטר (יכול להיות שאני טועה נלקח מוויקי) והמומנט שהרכב הזה עומד הוא פחות מחצי ממה שמנוע C קוד שהיה הכי נפוץ במוס הוציא . ואני לא מדבר על גרסאות A K S קוד

אפילו מנוע ה 6 צילינדר הפיק 120 כוחות סוס ומומנט באזור ה 27 קגם

העומס שהרכב הזה עומד הוא הרבה יותר נמוך . קיצור אם התחלת השוואה הייתי הולך על E TYPE אולי אבל וולובו ?

כמו שאמרתי הרכב הזה נכנס בשוק בתור דגם ביניים (פוני קאר ), השקיעו בעיצוב יותר מבמכניקה, והדבר הזה נמכר יותר מכל רכב אחר .

ועוד משהו מי שלוקח את המוצר שפרסמו פה ברוב המקרים מרכיב שם קיט מוסטנג 2 ואז בכלל אין לך מה להשוות

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם
וואלה אני לא יודע מה אתה רוצה להגיד פה

אתה קצת מגזים בדברים שאתה רושם , אני לא מכיר אותך ולא יודע איזה ניסיון יש לך

אבל אני יכול להגיד לך שבמערכת היגוי במוסטנג אם הכל חדש ומורכב נכון זה לא כזה גרוע כמו שאתה מתאר ובבורות אין לך את הבעיות שאתה מציין והבעיות מתחילות דווקא במהירויות גבוהות , בהחלפה למסרק הגה שזה נהיה קיט דיי זול (1200 דולר )

אתה מקבל היגוי שונה לגמרי ואתה לא מכיר את הרכב .

מתלה אחורי עלים היה נפוץ ברוב הרכבים האמריקאים ., ואני לא רואה בו כל פסול, כמובן שאתה לא יכול להשוות אותו למתלה אחורי קפיצים עם סרן צריריות כמו בסיירה או קורבט .

אם כבר הבעייה במוס דווקא היא זה שהקפיץ נמצא בחלקו העליון והשלדה קצת חלשה וזקוקה לחיזוקים.

ככה שאם אתה מחזק שלדה,שם מסרק הגה , כל הבושינגים פולריטאן (עלות של עשרת אלפים שקל חלקים ) אתה מקבל רכב אחר לגמרי

חוץ מזה אתה משווה את הביצועים והעיצוב של מוסטנג ל 144 (אם כל הכבוד ל 144).

אל תשכח שלוולו הזו יש מנוע של 70 כוחות סוס בדגם 1.8 ו 120 בגרסת 2 ליטר (יכול להיות שאני טועה נלקח מוויקי) והמומנט שהרכב הזה עומד הוא פחות מחצי ממה שמנוע C קוד שהיה הכי נפוץ במוס הוציא . ואני לא מדבר על גרסאות A K S קוד

אפילו מנוע ה 6 צילינדר הפיק 120 כוחות סוס ומומנט באזור ה 27 קגם

העומס שהרכב הזה עומד הוא הרבה יותר נמוך . קיצור אם התחלת השוואה הייתי הולך על E TYPE אולי אבל וולובו ?

כמו שאמרתי הרכב הזה נכנס בשוק בתור דגם ביניים (פוני קאר ), השקיעו בעיצוב יותר מבמכניקה, והדבר הזה נמכר יותר מכל רכב אחר .

ועוד משהו מי שלוקח את המוצר שפרסמו פה ברוב המקרים מרכיב שם קיט מוסטנג 2 ואז בכלל אין לך מה להשוות

מה שאתה מתאר . זה מוס שונה ממה שיצא מפס היצור. ונראה לי שגל דיבר על מוס שגרתי שיצא מהמפעל. שם יכול להיות שהוא צודק. שלא היו פריצות טכנולוגיות.

אז מה . גם אני חולה מוסים.

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

פורסם

שאלה פילוסופית:

יש לי מוסטנג מודל 64.5. [הלואי]. מצבה לא טוב בכלל.

אני קונה את המרכב שבתחילת השירשור. מרכיב סלון חדש.

בלמי דיסק. מערכת הגה וקפיצים כמו בתיאור של דודי.

מנוע חדש. גיר חדש. צמיגים חדשים כמובן.

אפילו לוחיות רישוי חדשות.

רק המספר רישוי מקורי.

יש לי רכב אספנות?

פורסם
שאלה פילוסופית:

יש לי מוסטנג מודל 64.5. [הלואי]. מצבה לא טוב בכלל.

אני קונה את המרכב שבתחילת השירשור. מרכיב סלון חדש.

בלמי דיסק. מערכת הגה וקפיצים כמו בתיאור של דודי.

מנוע חדש. גיר חדש. צמיגים חדשים כמובן.

אפילו לוחיות רישוי חדשות.

רק המספר רישוי מקורי.

יש לי רכב אספנות?

יש לך hotrod

פצצה של אוטו במעטפת של פעם

חבר מס 14400

פורסם
יש לך hotrod

פצצה של אוטו במעטפת של פעם

סבבה. אבל גם המעטפת חדשה.

אולי האוירה אספנות.

פורסם

סורי אבל גל צודק , עד שלא מחליפים למוחטה את כל המתלים לתת שילדה מוסטאנג 2 האוטו ישאר זיפת מבחינת היגוי ומתלים לא משנה מה תעשה לו. דווקא עם העלים אין בעיה מבחינת אחיזה , אבל השיכוך זעזועים שלהם לוקה בחסר. 

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
סורי אבל גל צודק , עד שלא מחליפים למוחטה את כל המתלים לתת שילדה מוסטאנג 2 האוטו ישאר זיפת מבחינת היגוי ומתלים לא משנה מה תעשה לו. דווקא עם העלים אין בעיה מבחינת אחיזה , אבל השיכוך זעזועים שלהם לוקה בחסר.

איש

אני לא מחפש להיות צודק .

אני מעריך את אהבת האספנים לרכב הזה .

אבל כשכותבים דברים לא נכונים על עגלה שכזו ,זה לא תופס ולא מתאים לפורום .

שיהיה ברור ,מוסטנג היתה לי ואף יותר מאחת ,תודה לאל אני יודע להבחין בין איכויות רכב .

ברור שכאשר משווים וולבו לפורד הזו אין ויכוח על עוצמה ומומנט ,אבל כשאתה בעל ידע ורקע ונסיון בשלדות רכב ומנועי רכב ,נסיון אמיתי ולא מכתיבה בפורומים ,אלא מידיים שחורות וגב חצי שבור ,אתה יודע בדיוק מה טוב ומה גרוע ופרימיטיבי ,המוסטנג הוא כזה .

למי שכתב שרוב האמריקאיות היו באותה תקופה שנות 60 -70 עם קפיצי עלים ,בדוק את עצמך ,והשקע מעט לימוד בסוגי מתלים שהיו נפוצים בעולם .

הדבר הכי גרוע שניתן להעמיד מאותם שנים ליד מוסטנג זו אכן חיפושית ,כאן בני מיודעינו צדק .

בין השנים 70 ל78 נהגתי בוולבו סטיישן 144 ,זה רכב אספנות שהייתי מאמץ בכייף לגלרייה הנוכחית שלי .

תהנו והמשיכו לאהוב מוסטנגים .

• תוכן חדש...