Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מחפש ברמת העיקרון רכב עם מינימום הוצאות בשוטף (חסכוני אבל זריז, קטן, ידני), יש לי תקציב התחלתי של 20.

עד עכשיו חיפשתי בעיקרון פיאט פונטו ספייס מודל 2006, לא מצאתי כל כך משהו נורמלי.. הרוב עם קילומטר גבוהה מאוד..

בשבוע האחרון התחלתי לפזול לכיוון הליסינג הפרטי - אפשר הרי להשקיע את ה20 כמקדמה ולפצל עוד שליש תשלום ל3 שנים (יוצא כ600~ לחודש), לבסוף אפשר לרכוש את הרכב ביתרת התשלום שנשארה (תכלס שם אחר להלוואה נוחה יותר).

חשבתי על הכיוון הזה כי מחישובים שעשיתי (וזה חישובים על בליינד כי אין לי ניסיון כל כך ברכבים) ההוצאה החודשית של רכב יד שניה או ליסינג הוא לבסוף אותו דבר. הרי פה יש לי את ההוצאות מידי פעם על מוסך, ואני מניח שלא משנה כמה הרכב נחשב אמין, רכב ש6 שנים על הכביש יצטרך לבקר שם מידי פעם, לעומת הליסינג שאני משלם שם את התשלום החודשי.

הדלק כמובן גם אמור לשחק לטובת הליסינג כי מדובר ברכב חדש..

יש כמובן גם את האופציה של רכב יד ראשונה, שאני לא מפסיד את הירידת ערך המטורפת לפחות בהתחלה, אבל אז אני מפספס את ההלוואה הזאת שהם נותנים שנשמעת לי נורא נוחה לי.

טוב אחרי שהסברתי הרבה, אני מקווה שתוכלו לעזור לי קצת מניסיון, מה דעתכם על הנושא - מה כדאי, לא כדאי

תודה רבה מראש!

פורסם

אני ממליץ לך ללכת על העיסקה הזו רק אם אתה בטוח שבסוף התקופה יהיה לך את כל הכסף כדי לקנות את האוטו + הרכב ירשם רק על שמך (עם שעבוד כמובן לחברת המממנת).

אחרת אתה לקוח שבוי בידיה של החברה המממנת, רוב החברות עושות "קונצים" ומציעות לך עיסקאות מעליבות כדי לשדרג את הרכב כי הם יודעות שאין לך את הכסף כדי לרכוש את האוטו ולכן אתה תקוע בפינה.

אופציה שניה היא, אם יש לך 50% מהסכום לרכישת רכב חדש, כנס לכל אחת מסוכנויות הרכב ותקח תוכנית מימון על רכב חדש. כמעט לכל יבואן יש אופציות למימון ללא ריבית, אם לא בכל ימות השנה אז בימי המכירות המיוחדים (שבהם גם בד"כ נותנים טריידאין במחיר מחירון על הרכב הישן).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ליסינג פרטי זו בסה"כ מילה מכובסת להלוואה לרכב. אז כמו לקחת כל הלוואה, לך לבנק ותתמקח יש סיכוי שתקבל אותם תנאים או דומים לליסנג פרטי.

אל תשכח גם שבסוף התקופהבליסינג אתה צריך גם לשלם ובנוסף לירידת הרכב המטורפת שתספוג, תספוג גם ירידת ערך כי הרכב היה רשום על שם חברת ליסינג.

לגבי החישובים שלך, אתה טועה רכב יד שניה יהיה זול יותר לתחזוקה. המרכיב הכי יקר בהחזקת רכב, היא ירידת ערך וריבית תשואה על הכסף(כמעט 50%). מאחר ובעיסקת ליסינג פרטי, אתה בעצם קונה רכב חדש בהלוואה (ושלא ימכרו לך אחרת זו בסה"כ על הלוואה שאתה יכול לקחת בבנק - ולמען האמת הם לוקחים הלוואה בבנק בשביל לקנות את הרכב) אתה גם סופג ירידת ערך גבוהה וגם ולא רק שאתה מפסיד ריבית תשואה על הכסף שיש לך אתה, אתה גם משלם ריבית על הכסף שאין לך.

פורסם

טוב אחרי שהסברתי הרבה, אני מקווה שתוכלו לעזור לי קצת מניסיון, מה דעתכם על הנושא - מה כדאי, לא כדאי

אם אתה מחפש את מה שהכי כדאי מבחינה כלכלית אז אתה צריך ללכת על רכבים שנמצאים שנתיים-שלוש על הכביש. לא חדש (סופג ירידת ערך) ולא משומש מידי (מועד לתקלות), שנתיים-שלוש זה עדיין מספיק כדי כדי שלא לקבל בראש עם תיקונים יותר מידי יקרים אבל מצד שני כבר ספג איזה 40-50 אחוזים של ירידת ערך.

במקרה שלך, אתה יכול לפנות לאחת מחברות הליסינג, לשים את ה-20 אלף שיש לך בתור מקדמה ואת השאר לפצל לתשלומים ל-3 שנים. בחישוב זריז, רכב של 50 אלף ש"ח יעלה לך משהו כמו 830 ש"ח בחודש. קח מחברת הליסינג התחייבות לטרייד אין עתידי או אפילו Buy Back עתידי במחיר מחירון (בניגוד למה שכתב redrose, יש מספיק חברות שנותנות התחייבות כתובה כזאת ולא משחקות משחקים) וסע לשלום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אין צורך היום לעשות ליסינג פרטי, כמעט כל היבואנים עובדים עם חברות חוץ בנקאיות שעושות הלוואות בלון (ליסינג למעשה)

הכי חשוב שלא יהיה רשום לך ברישיון הרכב כי הרכב הוא מליסינג. סחירות הרכב שלך תצנח פלאים כשתרצה למכור אותו.

כעקרון אני מאוד בעד הלוואות בלון, מיותר לשים מזומן על רכב. לפני למעלה מעשור רכשתי רכבים כך בארה"ב. הרבה יותר נכון כלכלית.

• תוכן חדש...