Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל שרציתי היא לרכוש כבלי התנעה לרכב פרטי, שיהיה ברכב למקרה הצורך,

שמעתי שבחנויות המוכרות מוכרים בעיקר כבלים דקים העטופים בהרבה מאוד חומר בידוד המשווים למוצר מסה משמעותית,

אין לי מושג אם זה נכון, וגם אין לי מושג האם זה מספיק, גם אם זה נכון.

בחיפושי ברשת נתקלתי שלא מעט מידע, כולל בפורום הזה,

למען האמת Too Much Information :-)

נתקלתי בדיונים ארוכים ומפורטים על המאפיינים השונים של הכבל שחשוב לבדוק,

דיונים על אופן בניים כבל בצורה עצמאית לבד,

ואפילו קובץ אקסל מושקע לחישוב המאפיינים השונים בצורה שסביר להניח שלא הבנתי נכון :-)

לכן אמקד את שאלותי בשתי נקודות ספציפיות:

1. לצורך התנעת רכב פרטי בעזרת רכב פרטי (לא ג'יפים, לא משאיות ולא Air Force One),

מהיכן כדאי לרכוש כבל בעלות סבירה, והאם הכבלים שמוכרים ברשתות השונות הוא פיקציה או שלטובת המטרה הוא סביר?

2. כאשר צוללים לפרמטרים ולמשתנים השונים, במידה ואני מחזיק בידי כבל פוטנציאלי לרכישה,

אילו פרמטרים טכניים צריך לבדוק? (כמה אמפר, חתך הסליל או משהו דומה, עובי הכבל ללא הבידוד וכו'),

כלומר, בהנחה ומאפייני הכבל נכונים ולא מומצאים (שקראתי שגם זה קורה), מה עלי לבדוק מבחינת מאפייני הכבל, ע"מ לדעת האם הכבל איכותי דיו ומספיק לצרכי?

(במידה והמאייפנים הללו בכלל מפורטים)

תודה רבה ושנה טובה.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

השמועה נכונה.

רק לדייק - המעטפת משווה לכבל "עובי" מרשים, אבל הכבלים קלים למדי.

לי יש סט כבלים שעשיתי מכבל של רתכת. הם שוקלים באופן ניכר (פי 4) יותר מהזבל של חנויות DIY, וכבר יצא לי כמה פעמים לשלוף אותם ולהניע באמצעותם בקלילות, איפה שכבלי הזבל נכשלו.

כבלים נמדדים בהתנגדות, לא באמפר. אין משמעות לנתוני הזרם המקסימלי דרך הכבל אם מפל המתח עליו מגיע ל4 וולט.

וטיפ למי שנתקע עם כבלי זבל - הם לא מסוגלים להתניע רכב עם מצבר ריק אבל הם כן מסוגלים לספק זרם הטענה. לכן, במקרה זה, יש להשאיר את המכונית ה"תורמת" מחוברת ומונעת לפחות רבע שעה, ואז לנסות להתניע.

:turn-l:
פורסם

אתה יכול להשיג בחנויות חלפים איכותיות כבלי סבירים שיעשו את העבודה.

מה שאתה צריך לבדוק זה מה עובי מוליך הנחושת בפנים. אתה מזיז את השרוול המבודד שעל הידית ובודק מה עובי הכבל.

המוליך אמור להיות לפחות 7 מ"מ בקוטר (שקול לשטח חתח אפקטיבי של 25 ממ"ר).

אם יש לך קצת רצון תוכל לבנות לבד, לא סיפור והחומרים דיי זמינים. הרבה יותר איכותי מכל כבל מוכן שתמצא.

פורסם

yuvk

כמו שאמרת בשורה האחרונה, אני גם בפעם הראשונה ( :p ) שניסיתי להתניע את הרכב שלי לאחר שמצבר התרוקן, היתה עם כבלים זבל ולקח המון זמן להתניע, שקלו כמו נייר אפילו לי זה היה מוזר להרגיש כבלים כאלו עבים במשקל כ"כ דק כמו להחזיק רדיד אלומניום.

ואגב אפילו Scotty Kilmer (למי שלא מכיר המוסכניק שמעלה סרטונים מקצועיים על טיפול עצמי ברכב ואפילו זכה באמי על זה)

בעצמו אומר שלא להשתמש בכבלים ושעדיף להשקיע חד פעמי בכבלים איכותיים יקרים יותר אבל חזקים יותר.

Opel Adam S 2017

פורסם

אני קניתי אצל הפרסי כבלים 950 AMP "של משאיות" והם עושים את העבודה כיאות. סביבות ה-120 ש"ח.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

קניתי כבלים של רתכת, לא יקר במיוחד, הרכבתי עליהם את התננים של הכבלים הזולים שהיו לי, וקיבלתי יופי של מוצר.

הכבלים האלה הצליחו להתניע, איפה ששני זוגות של כבלים זבל שחוברו במקביל, לא הצליחו.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כמו בקישור הראשון. נמכר במטרים בחנויות לאספקה טכנית.

עבור רכבים פרטיים כבל 25 ממ"ר יספיק, בתנאי שהאורך לא גדול מידיי.

אתה קונה את הכבל + 4 ידיות הרדונג קטנות (ידיות הארקה לרתכת):

581799.jpg

בנוסף אתה צריך לקנות 4 נעלי כבל (רצוי בתקן DIN) שמתאימות לכבל:

581816.jpg

אם תרצה לעשות עבודה טובה תצטרך למצוא מישהו שילחץ לך את נעלי הכבל על הכבל.

אם פחות טובה תלחץ בעזרת פלייר פטנט או משהו חאפרי אחר.

אחרי שנעלי הכבל לחוצות על הכבל כל שנשאר לך הוא לחבר אותן בעזרת הברגים לידיות ההארקה וסיימת.

אגב עכשיו שאני נזכר- לדעתי אתה יכול להזמין סט קומפלט כזה ע"פ בקשתך מזיקה. הם יכינו ושילחו, המחיר ממה שאני זוכר סביר.

פורסם

אביב, תודה רבה!

ה-25 מ"מ רק יספיק? כלומר, יכול להיות עדיף טיפה יותר?

הלחיצה של נעלי הכבל על הכבל נעשית עם ציוד מסויים?

אבא שלי חשמלאי מוסמך, רק שהוא לא התעסק בזה כמקצוע איזה 25 שנה. כנראה שהוא יאלץ להיזכר. :)

לגבי האורך, 4 מטר זה מוגזם? כי הבנתי שזה מאבד מהיכולת שלו כשזה ארוך מדי.

פורסם

יספיק בהחלט. לא הייתי עובר את ה-3 מטר לכבל.

לא צריך חשמלאי מוסמך, צריך רק לוחץ.

אתה יכול לנסות לגשת לחברה האלה:

http://www.uriel-shay.com/

פעם אחת באתי עם כבל, קניתי אצלם נעלי כבל DIN וביקשתי מהם ללחוץ. יכול להיות שלקחו עוד כמה גרושים ולחצו לי.

פורסם

אכן אלו הלוחצים אך אם אתה לא עובד איתם לא שווה לקנות. לוחץ סיני עולה מעל 300 ש"ח ולוחץ של חברה טובה עולה בסביבות ה-500.

הם לא מחזיקים כבלים.

נעלי הכבל עולות כמה שקלים לאחת.

בדוק בזיקה כי אצלם תוכל לקבל כבל+ידיות+נעלי כבל+לחיצה+משלוח.

• תוכן חדש...