Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא אמרתי שטענת דבר כזה, רק היה לי חשוב להבהיר נקודה שהיא חשובה מאוד בכל דיון מהסוג הזה. גם אני נתקלתי בכל הדברים הללו: פניות שמאלה\ימינה מותרות באדום, הקדמת קו העצירה לרמזור וכדומה - ואכן חשוב שנהגים ישראלים שנוסעים בחו"ל יהיו מודעים לכך ובכלל, ככל שנמעט לחשוב על הצומת בירוק כ"שלנו" - כך ייטב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מסתדר עם זה מצויין, החוק אומר ש2 רכבים יכולים להתקדם גדימה לצומת ולהמתין שהתנועה הנגדית תיפסק בכדי לפנות שמאלה, גם אם הרמזור השתנה לאדום, וזה קורה הרבה בשעות עומס, זה נוח ועובד מעולה בדיוק כמו האפשרות לפנות ימינה באור אדום.

יש רמזורים שבהם מבטלים את האפשרות של פניה שמאלה כאשר יש תנועה נגדית, כאשר יש חץ לכיוון שמאל שמואר באדום, עלייך להמתין עד להתחלפות האור ואז למעשה יש לך זכות קדימה לשמאל מכיוון שלנתיב ממול יש אדום.

haters will hate

פורסם

שיטת הפניה שמאלה כאשר קיים ירוק לשני הכיוונים קיימת כמעט בכל ארה"ב וקנדה, למרות שזמן האחרון החלו הלתקין רמזורים עם פניה שמאלה בלבד --> כדי למנוע בעיות בצומת מסוכן, אבל הדבר עובד נפלא.

כמו כן הפניה ימינה באדום מותרת ברוב מדינות ארה"ב וקנדה אבל יש מדינות שיש איסור, כמו כן לרוב הנהגים הישראלים שנתקלים בכך זה באמת מפחיד בפעמים הראשנות להכנס לצומת ולהתקע באמצע :).

גם יש צמתים עם איסור על פניה ימינה באדום בשלט באנגלית שמופיע מול הרמזור, אבל לא תמיד שמים לב לכך ומקבלים דו"ח.

הכי מדהים שלאמריקנים ולקנדים מתקשים לנהוג במעגלי תנועה בניגוד אלינו, זה די מוזר להם ומסתבר שקראו מספר רב של תאונות בשל הקושי בנהיגה במעגלי תנועה כי לא תמצאו שם כאלו הרבה .

פורסם

באירופה, ארה"ב וקנדה זה ככה.

וכמובן הרעיון של פניה ימינה חופשית מבורך אף הוא.

הבעיה שפה בארץ כל דאלים גבר, אז אני לא חושב שזה היה עובד.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

יש פניה כזאת לרחוב הרב קניאל בחיפה. כשיש ירוק לך ולתנועה ממול אתה יכול לפנות גם שמאלה ולחצות את התנועה שבאה ממול ללא רמזור, רק צריך לתת זכות קדימה.

פורסם
יש פניה כזאת לרחוב הרב קניאל בחיפה. כשיש ירוק לך ולתנועה ממול אתה יכול לפנות גם שמאלה ולחצות את התנועה שבאה ממול ללא רמזור, רק צריך לתת זכות קדימה.

תבדוק שנית את הרמזור.

לא מאמין שיש כזה דבר בארץ, כי מדובר במהפכה שאף אחד לא הכריז עליה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני ראיתי רמזור כזה לפני מספר שנים בקליפורניה. בזמן שהיה לי אור ירוק לפניה שמאלה, התנועה ממול המשיכה ליסוע ישר והיה צורך לעבור רק בזמן שהנתיב ממול התרוקן.

למזלי היה עמי אדם מקומי ברכב שהזהיר אותי, כי התחלתי לסוע בהתחלף האור. יותר מאוחר שמתי לב כי על עמוד הרמזור רשום שעליך לבדוק את התנועה החוצה את דרכך. אבל כנהג שלא ראה דבר כזה מעולם, תגובתך לאור הירוק היא אוטומטית.

באותו ביקור ראיתי רמזורים נוספים עם אותה התנהגות. הם נמצאים בדרכים צדדיות בפרברים ומטרתם לתת לתנועה לזרום.

גם ההפוך נכון. בקליפורניה (ונדמה לי שגם בנבאדה) מותר לפנות ימינה גם ברמזור אדום אם אינך מפריע לתנועה.

מותר גם בעוד מקומות חוץ מבחוף המערבי כל עוד לא כתוב אחרת על הרמזור.

זה כמו שיש פה פנייה ימינה לפני הרמזור עם שימת לב להולכי הרגל.

פורסם

ישה ומיכאל - הצומת בנוי כך במכוון כבר הרבה מאוד שנים. לא מדובר בפניה שמאלה בירוק המוכרת מאירופה, אלא שלאחר הרמזור יש שלט צהוב המוצב על אי תנועה, ואשר בו כתוב "פניה שמאלה ללא רמזור" עם הדגשה על ידי מהבהבים צהובים.

וכמובן הרעיון של פניה ימינה חופשית מבורך אף הוא.

הבעיה שפה בארץ כל דאלים גבר, אז אני לא חושב שזה היה עובד.

בארץ הדבר קיים אבל בצורה טיפה שונה - על ידי הפרדת נתיבי הפניה ימינה מנתיבי ההמשך ישר על ידי אי תנועה, והצבת תמרור "תן זכות קדימה" לפניה ימינה. לא בדקתי סטטיסטית, אבל נדמה לי שזה המצב שבמרבית הצמתים.

בגרמניה פניה ימינה עשויה להיות מותרת כאשר הרמזור העגול אדום - אם יש שלט עם חץ ירוק ימינה או אם יש חץ ימינה המואר בירוק. במצב זה המשמעות היא כמשמעות תמרור "עצור" בפניה ימינה, בעוד שהממשיכים ישר או פונים שמאלה צריכים לציית לרמזור האדום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial

גם לפי התיאור שלך לא מדובר ברמזור ירוק המתיר שמאלה , אלא על פי הצהבהבים . לפי תיאורך עבור אלה שרוצים להיכנס לשכונה מכיוון הכרמל.

אכן פניות רבות ימינה מופרדות מהרמזור ישר , והכניסה לנתיב מותנית , ושוב לא מדובר ברמזור ירוק לשני הצדדים .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מוכר מאוד בחו"ל, בארה"ב וברצלונה חטפתי כמה צפצופים מנהגים אחרים כאשר היססתי לבצע את הפניה הזאת. אין מה לעשות, בכמה דקות קשה לסגל הרגלי נהיגה הפוכים ממה שאתה רגיל.

עוד "מוזרות" שנתקלתי בה היא בפילדלפיה- כאשר ארבעה רכבים מגיעים לצומת עירונית מארבעה כיוונים לכולם יש תמרור "עצור" וכולם עוצרים. מי שהגיע ראשון לצומת זכאי לזכות הקדימה. מדהים אבל עובד.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
היי, לא מזמן חזרתי מחו"ל והבחנתי בערים הגדולות בתופעה שהפתיעה אותי - היו שם לא מעט צמתים בהם היה אור ירוק לשני הכיוונים- למשל היה לי אור ירוק לנסוע ישר ולמי שממולי ונסע בכיוון הנגדי היה אור ירוק לפנות שמאלה, דבר שלמעשה מחייב את אחד מאיתנו להאט או לעצור למרות שיש לשנינו אור ירוק לנסוע.

זה נראה לי מאוד מסוכן וגם קצת סותר את כל הפואנטה של הרמזורים, הרי יכלו באותה דרך להוריד את הרמזורים מהצומת וככה אולי היה אפילו יותר בטוח לנהיגה מאשר ששני הנהגים עוברים באור ירוק אבל יכולים להתנגש האחד בשני.

האם מישהו נתקל או מכיר את התופעה הזאת ?

היסטורית,הרמזורים באירופה מעט שונים מאשר אצלנו, צרפת היא המובילה בשוני, רמזור רגיל הפועל ירוק בו זמנית בשני הכיוונים הוא דבר עתיק,הרעיון הוא כי נהג אמור לדעת מתי זכותו לפנות שמאלה מבלי להפריע או לסכן את הנהג ממול, לרמזור של הצד השני ניחן בחלון בצורת צלב המראה לצד הנגדי את האור הפועל בו, כך שני הצדדים יודעים למה להתייחס. ברמזורים רבים באירופה אין גם צהוב בין האדום לירוק כדי שנהגים לא יפרצו על בסיס הצהוב לצומת. בנוסף ברוב רחבי צרפת, על עמוד הרמזור יש סט של תאורה בגובה עיני הנהג עם פנסים בקוטר קטן כדי שלא יצטרך לכופף את ראשו מעלה, זה משמש גם את רוכבי על שני גלגלים.

יש לציין כי באירופה , זכות קדימה לבא מימין עדיין נהוג ואם אין תמרור : זה החוק! אמנם ברחבי פריז למשל, צמצמו מאוד את האפשרות הזו אך יש עדיין שכונות רבות בהם יש צורך בעירנות בנושא.

לגבי מעגל התנועה בברצלונה, נראה לי מעט הזוי כי החוק והתקן האירופי קבע כללים ברורים באשר לשימוש במעגל תנועה בה הנוסע בתוך המעגל הוא בעל זכות קדימה , לעומת זאת יש באירופה http://fr.wikipedia.org/wiki/Fichier:Magicroundabout_hemel.svgמעגלי תנועה מורכבים עם חוקים משלהם: לא בטוח שהנהג הישראלי יבין את הדקויות האלו בייחוד כאשר החינוך לנהיגה וספר התמרורים בארץ אינו תקני:cry:

כדור הארץ הולך ונכחד, רק אנו יכולים להצילו :conf:

פורסם

אבל אני חושב שגם בארץ יש שני חוקים שונים בעניין

יש מעגל תנועה - בו זכות הקדימה היא למי שבתוך המעגל

ויש כיכר- בו זכות התנועה למי שעובר את הצומת והרכב עוצר באמצע המעגל כדי לתת זכות קדימה לרכב מימין ובאמצע המעגל יש שלט תן זכות קדימה

• תוכן חדש...