Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פירוק טוחן אשפה מכיור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

האם מישהו מכם, יכול להעריך בבקשה מנסיונו /מקצועו, כמה עולה לפרק טוחן אשפה (שהלך לעולמו - מקצר) וכן להשלים את כל הצנרת עקב ההסרה ? (כמובן שזה ייבדק מן הסתם עם בעלי מקצוע).

תודה.

alfa 156 2.5.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בנצי תודה רבה על הסרט. זה בהחלט סייע בפירוק של הטוחן עצמו.

למבצעים לבד, אוסיף עוד שיש טבעת מתכתי קפיצית שמחזיקה את ה"רוזטה" (הפתח מתכתי שמורכב על צידו העליון של הכיור, ושממנו יוצאים המים) וזהו.

לגבי חלקים להשלמה - בחנות השכונתית, בעלות של קצת יותר מ-60 ש"ח - "צינור עצלנים" - צינור גמיש (שאינו מחייב את המתקין לשים צינורות קבועים במידה) + פתח כניסת מים + מתאם.

מימין - העסק לפני, הציוד שנרכש, העסק לפני, והטוחן הסורר.

רק לחשוב שבעל מקצוע ביקש ממני כ-400 ש"ח... (מותר לו להרוויח. אבל מותר לי עוד יותר לבצע לבד).

IMG00483-20110914-1749.jpg

IMG00489-20110923-0700.jpg

IMG00495-20110923-0838.jpg

IMG00496-20110923-1125.jpg

alfa 156 2.5.

פורסם

טוב לראות שהסתדרת, DIY זה ה-דבר! :mm_yeah:

אם יש לך כמה דקות פנויות, אשמח אם תוכל לספר קצת על הנסיון שלך עם המכשיר - מה זה אומר לחיות עם טוחן אשפה,

היתרונות והחסרונות, נוחות השימוש, והאם לדעתך זה משהו ששווה להתקין או לא (כי משום מה בישראל זה לא ממש נפוץ).

תמיד תהיתי לגבי זה... תודה מראש.

פורסם

אני באמת "מתעקש" (וגם מצליח) לבצע הרבה עבודות בבית, במקום לקרוא לבעלי מקצוע. את זה ירשתי מאבי.

לגבי טוחן אשפה - כשנכנסתי לדירה, היה טוחן אשפה (פועל כמובן). אחרי שנתיים התקלקל. זה שפורק היום - עבד כ-6-7 שנים, עד שיום אחד אובחן שהוא גורם לקצר עם הפעלתו. מכאן ועד פירוקו - הדרך היתה קצרה.

יתרונות בשימוש - ניתן לזרוק אשפה "קלה" אליו וחלק ניכר ממנה הוא באמת "מעביר" הלאה.

חסרונות - חייבים לדחוף לתוכו מדי פעם יד, ולהוציא שאריות. לא הכל נטחן ונשטף עם המים (ואני לא מדבר על דברים כגון חפצים קטנים מפלסטיק שהילדים זורקים לכיור מבלי לשים לב... ואת זה רק אני הייתי עושה :x). בנוסף - נוצרו כל כמה זמן סתימות באחד מ"צמתי" מעברי המים במטבח, דבר שאילץ אותי לפתוח את הפתח הזה בריצפה ולנקותו מדי פעם (והצנרת דיי חדישה אצלי - המטבח עבר שיפוץ אצל הבעלים הקודמים).

שורה אחרונה - אני איני ממליץ.

alfa 156 2.5.

פורסם

חולגני,

אני חושב שכדאי להוסיף סיפון, במיוחד בצנרת ביוב שיוצאת מהכיור במטבח.

הסיפון "יכלא" את כל הג'יפה(חתיכות של אוכל בדר"כ) שלפעמים מצליחה לחדור לביוב וימנע סתימות של הצנרת בעתיד במקומות שקשים לגישה.

ההתקנה שלו מאוד פשוטה, לגבי המחיר אינני יודע במדיוק אבל לא מאמין שיותר מ50 ש"ח

פורסם

אם תשים לב, זהו כיור עם שני פתחי יציאה למים (כיור כפול).

יש כבר סיפון בצד ימני (כששאלתי בעלי מקצוע - אמרו שזה מספיק) , וגם הצינור השרשורי - יש לו כיפוף (שאולי אינו נראה בתמונה)

שיוצר סיפון קטן.

alfa 156 2.5.

פורסם

בבית הוריי מותקן טוחן אשפה מהיום שהם עברו לגור בו (9~ שנים). במהלך התקופה הזאת הם החליפו טוחן לאחר שהראשון שבק חיים.

מדובר בהמצאה מצויינת! מאוד קל, נוח והגייני להעיף לשם את כל האשפה ה"קלה", ומעולם הם לא חוו סתימות בצנרת, בין אם באשמת המכשיר ובין אם לא.

ביום מן הימים, כאשר אגיע לבית משלי (לא שכור), אין ספק שאתקין גם אצלי את המכשיר הזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ - בבית אימה של זוגתי התקלקל (מקצר) טוחן אשפה מאותה החברה, רק דגם 65.

בעזרת ההוראות באשכול הזה שיחררתי אותו מהכיור, ובעזרת גוגל פירקתי את הדבר הזה לגורמים. לא נראה מתוחכם מדי בפנים, אבל בכל זאת לא הצלחתי למצוא מה הבעיה. יש פה מישהו שהתנסה בפירוק של הטוחן? אם צריך אצרף תמונות. (אבל עדיף שלא, לא בא לי להתעסק עם הדבר המגעיל הזה שוב..)

Stay Dirty

פורסם

כבר מאוחר מדי לערוך - מצאתי את הסכמה החשמלית של המכשיר, עכשיו רק נשאר לעבור עם רב מודד ולבדוק מה התקלקל:

zt2qmzmhfzyi.png

אני עדיין אשמח לעזרה אם מישהו עבר כבר מקרה דומה. חבל לקנות אחד חדש, במיוחד שהמנגנון שם נראה ממש פשוט, ושמכשיר חדש כזה עולה 1600 שקל.

Stay Dirty

פורסם

להורים של חברתי יש את זה וזה פשוט כיף.

להורים שלי אין. וביום שיוחלף הכיור הקיים יותקן אחד כזה שם!.

ולגבי הנושא. מעליי.

תמונה תעזור מעוד

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אסףאסף - מהסכמה עולה יש סליל עבודה ויש סליל התנעה. זהו סידור מקובל במנועים קלסיים של מקררים. במקרר יש ממסר התנעה המבטל את חיבור סליל ההתנעה כשהזרם פוחת, לאחר שהמנוע החל להסתובב. בזמן שהמנוע מופעל זורם הרבה זרם, הממסר מושך ומתקימת הזנה גם לסליל ההתנעה. כשהזרם פוחת הליבה של הממסר שהיא כבדה יחסית לא מצליחה להשאר משוכה כלפי מעלה, היא צונחת ואספקת הזרם לסליל ההתנעה נפסקת.

בסכמה מופיעים שני הסלילים ובאופן מרומז סליל הממסר.

בכל הקשור לקצר - לדעתי כדאי לבדוק שאין חדירת לחות לאזור ההזנה של המנוע של הטוחן. אם לא, בדוק עם מד התנגדות ועדיף עם מגר כל סליל בנפרד. תצטרך כנראה לחתוך או החוטים המוליכים כדי לבדוק זליגה של כל אחד בנפרד.

אם תמצא זליגה באחד הסלילים אין טעם לבצע ליפוף, אבל אם יש גישה לסטטור (הליפוף הנייח), הייתי מנסה לאפות את הסליל בחום של נניח 60 מעלות למשך כמה שעות ואז בודק שוב אם הזליגה פחתה. לדעתי מאד סביר שחדירת לחות היא מקור הבעיה. אם יש לך סבלנות הייתי מורח לכת בידוד על הסליל כדי לנסות לאטום אותו מחדש לאחר הייבוש.

כמובן שהייתי מנסה להמנע מלאפות את המיסבים ובמיוחד את הגריז שבהם.

לא יודע אם ההשקעה כדאית מבחינתך, אבל האתגר מעניין. אם יש לך קשר לשפץ מנועים או לייצרן מנועים, הדרך הנכונה להחדיר ולצפות בלכה היא ביצוע אימפרגנציה כלומר שימוש בוואקום.

יוסי

פורסם

יוסי - תודה רבה על ההסבר המפורט והמקצועי !

לצערי אמא שלה לא יכלה להמתין יותר מדי, היות והמטבח חצי מושבת בלי כיור. הרכבתי לה אחד חדש היום.

ללא ספק התיקון נשמע קצת יותר מסובך ממה שחשבתי, אבל כדאי לנסות סתם בשביל הספורט.

Stay Dirty

• תוכן חדש...