Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה יש ליבואנים גם הנחה במיסים על רכבים קטנים? כי לפי מה שאני זוכר יש מס כולל של 113 או 125 אחוזים לא?

(סתכלו בכתבה של YNET )

Detailer.gif
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אולי יבוא יום ותהיינה שלוש יבואניות למאזדה?

http://www.themarker.com/cars/1.1375125

הייתי מעדיף לראות יותר יבואנים ליצרנים אירופאים כמו VAG וקונצרן פיאט.

לרוב היבואנים האסייאתים יש עוד איכשהו תודעת שירות יחסית גבוהה ויחס טוב ללקוח, חלק מהתרבות שהיצרן מכתיב ליבואניו.

ליבואני האירופאיות אין אפילו את זה, במיוחד צ'מפיון וסמל"ת הבזיונים.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

זה מה שקורה כשהיבואן המקומי מרוויח על הרכב יותר מיצרנית הרכב.

הפחדים מפתיחת השוק לתחרות (חלילה!) והירידה האפשרית בהכנסה החודשית גורמות לו לדבר שטויות שמזכירות את הממשל הסובייטי בימי תפארתו.

כמובן. הוא יודע הכל.

מה אתם אומרים "סנונית" או "עשן סיגריות"

מנכל משרד התחבורה פנה אל הרשות להגבלים בבקשה לבחון את ענף הרכב ,

אולי יבוא יום ותהיינה שלוש יבואניות למאזדה?

http://www.themarker.com/cars/1.1375125

הייתי אומר שזה יהיה משהו בסגנון סונול פז ודלק או פלאפון סלקום ואורנג'. טריאופול.

פורסם

האמת שיכול להיות מעניין לאפשר לשני יבואנים "רשמיים" לייבא את אותו המותג.

אולי גם להגביל כל יבואן למותג אחד בלבד.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

וגם לי יש רע יון . ונראה את היבואנים מתמודדים - ואני מאמין שהם יתמודדו , ויורידו מחירים .

יאפשרו יבוא רכבים עד בני עד 4 שנים למדינה .

יאפשרו לכל אזרח ליבא רכב - וידרשו את המיסים .

לדוגמה - היום - מאזדה 3 חדשה מחיר קנייה במפעל XX + מיסים למדינה כ 50.000 ש"ח .

יבנה תעריף מיסים קבוע יורד ל 4 שנים . ( המדינה לא רוצה לוותר על המס )

רכב חדש - 50.000 ש"ח , מיסים למדינה . + מחיר הקנייה ללא מס לא אמור לעניין את המדינה .

רכב 1 שנה - 40.000 ש"ח מיסים למדינה , בעת הכנסת הרכב למדינה .

רכב 2 שנה - 30.000 ש"ח מיסים למדינה

רכב 3 שנה - 20.000 ש"ח מיסים למדינה .

רכב 4 שנה - 10.000 ש"ח מיסים למדינה .

כך יתמחרו באופן יחסי את המס על כל רכב , עם עדכון שנתי לרמת המס .

המדינה תקבל תמיד את המיסים שלה באופן יחסי למחיר הרכב ולגיל הרכב .

כך ינותק ההכרח לקנות בחו"ל מהמפעל יצרן או היבואן ,( אשר עקב הסכמי סחר מונעים קנייה במחירי תחרותי )

ואפשר יהיה לקנות בחו"ל מדילירים ומהשוק החופשי .

ו מחיר הרכבים כולל מיסים יהיה זול יותר , וברמת המחיר שקונות חברות הליסינג ..ואפילו פחות ( תחרות )

כמובן שישמר הצורך לבצע טסט ובדיקה לרכב , וכן במוסך מלווה ובדגמים בתקינה המתאימה לישראל .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לא בטוח שכדאי.

מחיר מכונית משומשת באירופה יורד די מהר, אבל ממחיר התחלתי שכולל מסים. מכונית משומשת עד גיל שנתיים (בערך) עולה שם קרוב למחיר רכב חדש ללא מס. אז איפה הכדאיות?

אולי ברכב בן 4 שנים או במכוניות פאר.

בעיה נוספת - למכוניות משומשות שמיבאים לארץ יש נטיה להיות גנובות או בעלות שנת מודל \ ק"מ מזויפים וכו'.

מה שדופק את מחיר המכוניות החדשות בארץ הוא הטית המס לטובת הליסינג. אם הליסינג היה מתיקר, הנתח של חברות הליסינג היה חוזר לפרופורציה ולא היה צורך לנפח את מחיר החדשות.

אפשרות אחרת (ויותר מעשית) היא חוק שיאסור על אפלית מחיר מוגזמת במכוניות חדשות, למשל לא יותר מ 10% הפרש בין מחיר המחירון והמחיר לאחר הנחה מקסימלית .

יהודה

פורסם

ליין מן, יוקר המכוניות בא"י לא נובע ממחירים גבוהים שדורש יצרן כזה או אחר, למעשה זה בדיוק הפוך. ישראל, בענף הרכב, היא שוק סגור אשר אין לו משמעות עולמית, תוסיף לזה את גובה המיסוי בארץ. שני אלו מקלים על היבואנים לקנות את הרכבים מהיצרן במחירים נמוכים מאוד (אני רק משער לעצמי שמדובר על מחירי ארה"ב או מטה מכך, מבחינת היבואן המקומי).

חוץ מזה, למה שנהפוך לפח הזבל של אירופה\ארה"ב? לא מגיעה לנו הזכות לרכוש רכב חדש במחיר שפוי?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

בקרוב תהיה רפורמה על ידי שר התחבורה (המצויין כץ) ותהיה הורדה ממשית במיסים -על ידי פתיחת השוק המכוניות ויבואנים רבים.

http://www.themarker.com/cars/1.935404

וגם ברשת ב דיברו על כך-על הורדה ממשית במיסים .

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
הנה עוד כתבה של YNET על רווחי היבואנים.

זו לא כתבה על רווחי היבואנים. זו כתבה על שולי הרווח ממכירת מכוניות חדשות.

אם אתה רוצה לדעת על רווחי דלק וקרסו, לדוגמא, אתה יכול למצוא אותם בדוחות הבורסאיים של החברות.

היבואנים מתחילים להזיע, יש ועדה חדשה עם זליכה התותח - בקיצור יש סיבה להיות אופטימי.

היבואנים בהחלט מתחילים להזיע, ונראה אם זליכה יוכיח שגם במעשים הוא טוב...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

המאמר הזה מעלה הצעות לשיפורים. המאמר שהבאתי קודם ( וגם הקישור שפתח את השרשור הזה) מסביר מדוע הצעות השיפור האלה לא יפעלו.

כולנו היינו רוצים הוזלת מחיר החדשות אבל ההצעות שמבוססות על שוק חפשי לא יעבדו (כפי שמוסבר בקישור).

מה כן יעבוד?

כתבתי קודם:

"מה שדופק את מחיר המכוניות החדשות בארץ הוא הטית המס לטובת הליסינג. אם הליסינג היה מתיקר, הנתח של חברות הליסינג היה חוזר לפרופורציה ולא היה צורך לנפח את מחיר החדשות.

אפשרות אחרת (ויותר מעשית) היא חוק שיאסור על אפלית מחיר מוגזמת במכוניות חדשות, למשל לא יותר מ 10% הפרש בין מחיר המחירון והמחיר לאחר הנחה מקסימלית ."

יהודה

• תוכן חדש...